• Verkocht onder voorbehoud

Huigenstraat 47 a 4151 CC Acquoy

€ 1.975.000 k.k.

Omschrijving

Een volledig gerenoveerde hippische accommodatie op een prachtige locatie én met alle mogelijkheden voor de professionele paardenliefhebber!

Hippisch complex bestaande uit o.a. een vrijstaand, gemoderniseerd woonhuis, een royale overdekte rijhal met luxe studio's en een prachtige ontvangstruimte met multifunctionele kantoorruimte, een binnenpiste (ca. 25x60 mtr.) en 14 paardenboxen, een buitenpiste (ca. 20x40 mtr.), stapmolen, longeercirkel, paddocks en weiland gelegen op een prachtige locatie midden in een natuurgebied en met vrij uitzicht over een waterplas.

Het geheel is gesitueerd nabij de oevers van rivier de Linge en ook het centrum van Leerdam met alle dagelijkse voorzieningen is op slechts 5 minuten rijafstand gelegen. Tevens is de locatie goed bereikbaar via de snelwegen A2 en A15.

Woonhuis:
Het vrijstaande woonhuis is onlangs grotendeels gemoderniseerd en op de begane grond ingericht met o.a. een sfeervolle woonkamer, ruime keuken, bijkeuken, een slaapkamer met badkamer-en-suite en een multifunctionele (werk)kamer. Op de 1e verdieping zijn nog 3 slaapkamers en een toiletruimte gesitueerd. Daarnaast beschikt de woning over een vrijstaande, dubbele garage.

De woonkamer is voorzien van een laminaatvloer en een houten balken plafond. De woonkamer geniet veel lichtinval door de grote raampartijen, welke tevens zorgen voor een fraai uitzicht over de waterplas. Een open haard zorgt voor extra warmte en sfeer. De keukeninrichting is in een hoekopstelling geplaatst met een separate apparatenwand. De keuken is eveneens afgewerkt met een laminaatvloer, stucwerk wanden en een stucwerk plafond. De slaapkamer is voorzien van een laminaatvloer, stucwerk wanden en een stucwerk plafond. De moderne, geheel betegelde badkamer is uitgerust met een ligbad, douchegarnituur en een wastafel
De ruime slaapkamers op de 1e verdieping zijn voorzien van een laminaatvloer, stucwerk wanden en een gipsplaten plafond. Raampartijen zorgen voor lichtinval en een fraai uitzicht over de waterplas.

Rijhal:
De vrijstaande rijhal is gebouwd in 2002, en volledig verbouwd in 2018-2019. Toen zijn ook de ontvangstruimte en de studio's erbij gebouwd. Het ontvangstgedeelte is aan de voorzijde van het complex gelegen, en ingericht met een royale ontvangstruimte op de begane grond, alsmede een werkkamer, toiletgroep en een wasruimte. Op de 1e verdieping zijn 6 studio's met 3 badkamers en een 2e, royale kantoorruimte gesitueerd. De kantoorruimte is in 2020 gerealiseerd. Vanuit het ontvangstgedeelte is er prachtig zicht op de achtergelegen binnenpiste (ca. 25x60 mtr) en de naastgelegen paardenboxen (14 stuks). In de rijhal zijn verder 3 zadelkamers, een poetsplaats, 2 wasplaatsen, een voerberging en veterinaire ruimte aanwezig.

De ontvangstruimte aan de voorzijde van de rijhal biedt ruimte voor het plaatsen van een grote vergadertafel, een gezellige zithoek en is uitgerust met een complete keukeninrichting met een spoel-/kookeiland, o.a. voorzien van een Quoocker en Bora inductiekookplaat met kookveldafzuiging. Vanuit deze fraai afgewerkte ruimte is zicht op zowel de binnen- als de buitenpiste, middels grote raampartijen en openslaande deuren. De raampartijen zijn voorzien van fraaie zwarte shutters.
De ontvangstruimte is afgewerkt met een houten vloer, de wanden zijn deels uitgevoerd in stucwerk en deels in eikenhout. Een vide zorgt voor een ruimtelijk gevoel. Op de 1e verdieping zijn 6 moderne studio's en 3 badkamers gesitueerd. Perfecte verblijfsruimtes voor bijvoorbeeld grooms, ruiters en stagiaires. De studio's zijn afgewerkt met een laminaatvloer, stucwerk wanden, airconditioning en eikenhouten deuren. De badkamers zijn uitgerust met een inloopdouche, vaste wastafel met meubel en een design radiator. Naast de studio's is er op de 1e verdieping ook nog een riante, multifunctionele kantoorruimte gesitueerd, welke is voorzien van een laminaatvloer. De wanden zijn deels afgewerkt met stucwerk en deels met eikenhout. Ook hier bieden raampartijen zicht op de binnen- én buitenpiste.

De binnenpiste is voorzien van een eikenhouten bakrand, welke is voorzien van een beregeningsinstallatie en een professionele geluidsinstallatie. Een lichtstraat in de nok van het dak zorgt voor een prettige lichtinval. De 14 paardenboxen aan de rechterzijde van de piste hebben een afmeting van 3,5x3,5 mtr. en zijn voorzien van deels eikenhouten/deels gegalvaniseerde voorwanden met verlaagde draaideuren. De tussenwanden zijn uitgevoerd in metselwerk en gegalvaniseerd staal. Vanuit de stallen is er direct contact met de binnenpiste.

Overige faciliteiten:
De compleet uitgeruste accommodatie beschikt verder over een buitenpiste (ca. 20x40 mtr.) met een gedraineerde bodem en een beregeningsinstallatie in de bakrand. De longeercirkel is gedraineerd, heeft een doorsnede van ca. 16,5 mtr. en wordt omringd door een haag. De stapmolen is geplaatst in januari 2020 en geschikt voor 4 paarden. De molen heeft een doorsnede van ca. 18 mtr. en is voorzien van een zandbodem met daaronder paddock matten. De paddocks zijn in januari 2020 aangelegd. Ze zijn met hout omheind en eveneens voorzien van een zandbodem, waaronder puin met drainage. Het weiland is met hout omheind en wordt omringd door een galopeerbaan met een breedte van ca. 6 mtr..

Bijzonderheden:
* Het gehele complex is de afgelopen jaren, sinds 2018, gerenoveerd.
* Het woonhuis is in 2021-2022 gemoderniseerd (o.a. een nieuwe cv installatie, vernieuwen van stucwerk, vloeren en toiletten etc.)
* Het ontvangstgedeelte (boven- en benedenverdieping) wordt verwarmd en gekoeld middels een airconditioningssysteem.
* Het ontvangstgedeelte en de binnenpiste zijn voorzien van een professionele geluidsinstallatie.
* Het object is aangesloten op gas, water, elektra en riolering.
* Zowel de binnenpiste als de buitenpiste zijn voorzien van een beregeningsinstallatie in de bakrand.
* Op deze locatie rust de bestemming ‘Bedrijf' met als functieaanduiding ‘specifieke vorm van bedrijf – aan het buitengebied gebonden’. Een ‘aan het
buitengebied gebonden niet-agrarische bedrijf’ wordt omschreven als een bedrijf dat -vanwege hun ruimtebeslag, de hinder van hun activiteiten voor omliggende
bewoners en bedrijven of door de aard van hun activiteiten- aan het buitengebied zijn gebonden. Voorbeelden van aan het buitengebied gebonden bedrijven zijn een
hoveniersbedrijf, paardenpension/-stalling, kennel/dierenasiel en hondensportaccommodatie.
* Er is een milieuvergunning aanwezig voor het houden van 14 volwassen paarden.
* Het is mogelijk om in het aangrenzende natuurgebied een buitenrit te maken.
* Het geheel is gesitueerd nabij de oevers van rivier de Linge.
* Het centrum van Leerdam met alle dagelijkse voorzieningen is op slechts 5 minuten rijafstand gelegen.
* De locatie is goed bereikbaar via de snelwegen A2 en A15.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 1.975.000 k.k.
Aangeboden sinds
2 maanden
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Hoofdfunctie
Paardenhouderij
Soort bouw
Bestaande bouw
Paardenboxen
14
Rijhallen
2.250 m² (bouwjaar 2002, met kantine)
Afrasteringen
Hout

Oppervlakten

Totale oppervlakte
2 ha 62 a 45 ca
Bouwkavels
1 bouwkavel (1 ha 40 a 0 ca)
Huiskavels
1 ha 22 a 45 ca

Woonruimte

Bedrijfswoningen
1
Hoofdwoning
Inhoud
610 m³
Bouwjaar
1975

Kadastrale gegevens

BEESD L 1137
Kadastrale kaart
Eigendomssituatie
2 ha 20 a 30 ca (geheel perceel)
BEESD L 644
Eigendomssituatie
0 ha 6 a 15 ca (geheel perceel)

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Huigenstraat 47 a

€ 1.975.000 k.k.