Grosthuizen 9 1633 EK Avenhorn

€ 695.000

Omschrijving

Prachtige paardenhouderij met goede faciliteiten

• Bestaande uit recente gebouwde paardenstal met 12 individuele paardenstallen
• Buitenbak met verlichting
• Overdekte longeercirkel
• Woonhuis met royaal bijgebouw
• Perceeloppervlakte circa 1.35.88 ha

Kleinschalig paarden houden nabij Hoorn
Deze locatie beschikt over alles wat een paardenliefhebber wil. Veel paardenstallen, overdekte longeercirkel, voldoende weiland en een verlichte buitenbak. Daarnaast biedt het woonhuis voldoende comfort om lekker te leven.

De ligging
De paardenhouderij is landelijk gelegen in het buitengebied van gemeente Koggenland op korte afstand van de stad Hoorn en het IJsselmeer. Tevens is op korte afstand ook het recreatiegebied De Hulk gelegen. De locatie is dicht bij de A7 gelegen. Op deze plek gaat de A7 omhoog en in combinatie met het geluidscherm zorgt dit er voor dat de geluidsoverlast beperkt is. De basisvoorzieningen vindt u deels in Grosthuizen en deels in Avenhorn.

Het woonhuis
Het woonhuis is oorspronkelijk gebouwd rond 1920 en is de afgelopen jaren behoorlijk gerenoveerd. De woning heeft een inhoud van circa 375 m³.

Met een woonoppervlakte van circa 125 m² is de woning vooral lekker royaal op de begane grond én deze kan ook nog eens worden vergroot door de aangrenzende aanbouwen bij de woning te betrekken. Alleen maar kansen en mogelijkheden dus!

De gevels zijn gemetseld en voorzien van isolatie. De houten kozijnen zijn voorzien van isolerende beglazing. Het zadeldak is gedekt met pannen en is met isolatie onderschoten. De begane grond is een schuimbetonvloer met anhydriet dekvloer met vloerverwarming en de verdiepingsvloer is van hout. Verder is de woning aangesloten op water, elektra, gas, kabel en riool. Glasvezelaansluiting is in aanleg en zal binnenkort te verwachten zijn.

De entreehal van de woning bevindt zich aan de voorzijde en geeft toegang tot de royale woonkamer en open woonkeuken.

De woonkamer is bij de laatste verbouwing vergroot en beschikt naast vloerverwarming ook over een heerlijk pellet kachel. Een mooie ruimte die voorzien is van een prachtige houten vloer, mede door de erker aan de voorzijde beschikt de woonkamer over knusse en gezellige zithoekjes.

De woonkeuken is voldoende van formaat en door de grote ramen is het een lekkere lichte ruimte. Het is een keuken met een landelijke uitstraling wat past bij de woning.
Aan de keuken grenst een bijkeuken die uitkomt bij de zijentree en waar zich tevens de badkamer en het toilet bevinden. Via een vlizo trap komt u op een berging.
De badkamer is ruim van formaat en van alle gemakken voorzien, een ruime inloopdouche, ligbad en wastafel. Separaat bevindt zich het toilet.

Op de verdieping zijn er twee slaapkamers die beide vanaf de overloop bereikbaar zijn. Beide slaapkamers zijn ruim en beschikken ook weer over bergruimten.

Schuur
Bij de woning is een fijne schuur gebouwd met een geïsoleerd dak, gemetselde gevels en een betonvloer. De schuur heeft een oppervlakte van circa 96 m².
Middels de grote openslaande deuren aan de voorzijde is de schuur ook te gebruiken als garage of opslag van andere doeleinden.

De paardenhouderij
Gelegen op een ruim perceel, net aan de overzijde van de sloot, achter het woonperceel met verschillende opdeelbare paardenweiden is hier aan ruimte geen gebrek. De verschillende gebouwen zijn gunstig op het perceel gesitueerd waardoor er naast de stallen, voer- en mestopslag en de paardenbak ook genoeg weiland voor de paarden is overgebleven.

In totaal zijn er 10 individuele ruime paardenstallen die zijn gesitueerd in een in 2012 gebouwd hoofdgebouw, een aanbouw met de mogelijkheid van nog eens 4 paardenstallen, een overdekte longeercirkel en een paardenbak met een afmeting van 20 bij 40 meter die goed is ontwaterd en voorzien is van verlichting.

Op dit moment wordt de locatie als pensionstal geëxploiteerd.

De paardenstal
De huidige stal, welke is gebouwd in 2012 ingericht met 10 individuele paardenstallen en het achterste aangebouwde gedeelte zijn nu twee paardenstallen met een groepsverblijf maar hier kunnen ook in totaal 4 paardenstallen worden gesitueerd. Daarnaast beschikt de paardenstal over een zadelkamer met zadelkasten. De oppervlakte van de stal is circa 330 m² met nog een houten aanbouw van circa 65 m².

De paardenstal beschikt over een zoldervloer die met ruime sta hoogte en voldoende sterkte om hooi en stro op te slaan. Boven de stallen bevindt zich een opening waar het strooisel van boven in de boxen kan worden uitgestrooid.

De paardenstallen bevinden zich aan de voorzijde van de stal en hebben een ruim formaat van circa 3 bij 4 meter met aan iedere stal een uitlooppaddock.
Op het perceel bevinden zich twee losse mestopslag plaatsen met daarboven verrijdbare daken. Zo blijft de mest altijd droog.

Langs de oostzijde bevindt zich nog een langgerekt paddock als uitloop.

Overdekte Longeercirkel
De overdekte longeercirkel is gebouwd in circa 2013 en is een lichte en frisse ruimte doordat rondom windbreekgaas boven de borstwering is toegepast. De longeercirkel heeft een gangbare diameter van circa 17 meter. De comfortabele bodem is een zandbodem met tapijt snippers. De longeercirkel is tevens inzetbaar als overdekt paddock.

Buitenrijbak
De buitenrijbak heeft een afmeting van circa 20 meter bij 40 meter. De buitenrijbak is goed gedraineerd en deels voorzien van windbreekgaas. De bak is voorzien van verlichting waardoor er ook in de wintermaanden kan worden paardgereden. Het betreft een zandbodem met polyvlokken welke vermengd zijn met elkaar.

Kadastraal
De percelen zijn kadastraal bekend als Gemeente Wester -Koggenland, sectie AE, 139, 141 en 360. Het perceel Gemeente Wester-Koggenland, sectie AE, nummer 201 betreft een gedeeltelijk pad (voor 1/3 eigenaar).
Het perceel is totaal groot circa 1.35.88 ha.

Bijzonderheden:
De locatie is gelegen aan vaarwater waarbij u met een bootje kilometers door het prachtige polderlandschap kunt varen, om dit gemakkelijk te kunnen maken is er op het erf een eigen boten inlaatplaats gesitueerd.

Het erf en het weiland zijn voorzien van een hardhouten beschoeiing.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 695.000
Aangeboden sinds
4 maanden
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Hoofdfunctie
Paardenhouderij
Soort bouw
Bestaande bouw
Loodsen
4 loodsen (330 m², 220 m², 96 m² en 65 m²)

Kadastrale gegevens

WESTER-KOGGENLAND AE 139
Kadastrale kaart
Eigendomssituatie
0 ha 9 a 35 ca (geheel perceel)
WESTER-KOGGENLAND AE 141
Eigendomssituatie
0 ha 28 a 45 ca (geheel perceel)
WESTER-KOGGENLAND AE 360
Eigendomssituatie
0 ha 93 a 60 ca (geheel perceel)
WESTER-KOGGENLAND AE 201
Eigendomssituatie
0 ha 4 a 48 ca (deelperceel)

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Grosthuizen 9

€ 695.000