Mommersweg 1 5951 NH Belfeld

€ 595.000

Omschrijving

Deze hippische accommodatie gelegen is gelegen in een bosrijke omgeving aan de rand van Belfeld en biedt volop mogelijkheden voor het exploiteren van een professionele paardenhouderij. Het vrijstaande, gedateerde woonhuis biedt veel leefruimte op de begane grond en 1e verdieping. De diverse stalgebouwen zijn ingericht met paardenboxen en opslagruimtes en de vrijstaande rijhal beschikt over een kantine en een binnenpiste (ca. 20x60 mtr.). Daarnaast is het perceel ingericht met een binnenplaats, buitenbak en stapmolen. Er is een milieuvergunning aanwezig voor het houden van 27 paarden ouder dan 3 jaar, 12 paarden in opfok en 23 pony’s 3 jaar en ouder.

Het geheel is goed bereikbaar vanwege de ligging nabij de snelweg A73. Tevens is het centrum van Belfeld met alle dagelijkse voorzieningen binnen 5 minuten bereikbaar.

Het object wordt aangeboden met ca. 1,5 ha grond.
Uitbreiding is mogelijk tot een perceeloppervlakte van bijna 5 ha grond.

Woonhuis:
Begane grond:
De hal is voorzien van vloerbedekking, deels houten lambrisering en deels granol wanden en een houten schroten plafond. De trap naar de 1e verdieping en meterkast zijn in hal gesitueerd. De woonkamer is vanuit de hal toegankelijk. De ruimte is afgewerkt met vloerbedekking (houten ondervloer), behangen wanden en een houten balken plafond. De raampartijen zijn voorzien van rolluiken. Middels een houten trap is de kelder bereikbaar, welke is voorzien van betonnen wanden, een betonnen vloer en een authentieke pekelbak. De slaapkamer is afgewerkt met vloerbedekking (houten ondervloer), behangen wanden en een houten schroten plafond. Er is een inbouwkast aanwezig. De keukeninrichting in wandinrichting is uitgerust met een aluminium werkblad, een gootsteen,
oven en een elektrische kookplaat. De ruimte is voorzien van een vinyl vloer met plavuizen motief, deels betegelde en deels behangen wanden en een houten schroten plafond. Er is een nbouwkast voor extra bergruimte aanwezig. De bijkeuken is afgewerkt met een plavuizen vloer, deels betegeld en deels betimmerde wanden en een houten schroten plafond. Er is een eenvoudig keukenblok met terrazzo werkblad, een gootsteen en kastruimte aanwezig. De geheel betegelde badkamer is uitgerust met een ligbad, wastafel met meubel, een douche en aansluitingen voor wasapparatuur. Het plafond is uitgevoerd in houten schroten. De geheel betegelde toiletruimte is uitgerust met een toilet en een fonteintje. De stookruimte met daarin de olie gestookte ketel is voorzien van een tegelvloer. De serre is afgewerkt met een tegelvloer, metselwerk wanden en een licht doorlatend dak. Middels een loopdeur is het erf bereikbaar.

1e Verdieping:
De overloop is afgewerkt met vloerbedekking, betimmerde wanden en een houten schroten plafond. Er zijn muurkasten onder de dakschuinte gesitueerd. Middels een luik is de niet-begaanbare bergzolder bereikbaar. De 4 slaapkamers zijn allen voorzien van vloerbedekking, behangen wanden en deels behangen en deels houten schroten plafonds. In twee van de kamers zijn een inbouwkast en rolluiken gesitueerd. In de overige twee kamers zijn kasten onder de dakschuinte en een dakvenster aanwezig.

Aanpandig stalgedeelte 1:
Het stalgedeelte is voorheen gebruikt als koeienstal en daarna als winkelruimte. Momenteel is de ruimte ingericht voor opslag en voorzien van een tegelvloer en betegelde wanden.

Aanpandig stalgedeelte 2:
Dit stalgedeelte is voorzien van een tegelvloer, metselwerk wanden en een geïsoleerd dak. Middels een loopdeur is het erf bereikbaar.

Aanpandige opslagruimte:
De ruimte is afgewerkt met een deels betonnen en deels rubberen vloer, waaronder een put is gesitueerd. De ruimte is verder voorzien van betonnen wanden en een geïsoleerd plafond. Middels een houten schuifdeur is het erf bereikbaar. Er is verwarming, water en een groepenkast aanwezig.

Aanpandige paardenstal:
De stal is voorzien van een betonnen vloer, bezette wanden (metselwerk gevels), een geïsoleerd dak en houten spanten. Middels een stalen schuifdeur in de achtergevel is het erf bereikbaar. Er zijn 8 boxen aanwezig, welke zijn voorzien van metselwerk voorwaarden, bezette tussen- en achterwanden, schuifdeuren, voer- en drinkbakken. 4 Grote paardenboxen kunnen nog gesplitst worden. Middels een schuifdeur is stalgedeelte 2 bereikbaar.

Stalgedeelte 2:
De voormalige kraamstal is afgewerkt met een betonnen vloer, metselwerk wanden (deels bezet) en een geïsoleerd dak met houten spanten. Het gangpad is voorzien van rubber. Middels een schuifdeur is het erf bereikbaar. De 10 paardenboxen zijn voorzien van metselwerk voorwanden, bezetten tussen- en achterwanden en schuifdeuren. Er zijn diverse poetsplaatsen in de het achterste deel van de stal gesitueerd. Deze zijn voorzien van een betonnen vloer met daaronder een put. In het gehele stalgedeelte zijn mestputten aanwezig.

Opslagruimte:
De voormalige zadelkamer is voorzien van metselwerk gevels, een betonnen vloer (deels met hout bedekt) en een geïsoleerd dak.

Stalgedeelte 3:
De 9 paardenboxen zijn afgewerkt met metselwerk voorwanden, bezette tussen- en achterwanden, buitenluiken en een betonnen vloer (deels roosters). Er is tevens een toiletruimte aanwezig.

Schuur:
De schuur is afgewerkt met een betonnen vloer, metselwerk wanden, stalen spanten en een geïsoleerd dak. Middels een roldeur in de zijgevel en een loopdeur is het erf bereikbaar.

Rijhal:
De rijhal is opgetrokken uit damwand en stalen spanten. Het dak is met asbestvrije golfplaten gedekt. De binnenbak (ca. 20 x 60 mtr) is afgewerkt met een houten bakrand, een zandbodem en een beregeningsinstallatie. De voorzijde van de hal is deels beklinkerd. Het erf is bereikbaar middels een schuifdeur en een loopdeur in de voorgevel, alsmede een loopdeur in de achtergevel. De verhoogd gelegen kantine is bereikbaar middels een stalen trap. De ruimte is voorzien van een houten vloer en een eenvoudig keukenblok. Er is zicht op de binnenbak.

Veldschuur/schop:
Aan de binnenplaats is verder een veldschuur met open front gelegen. Deze is voorzien van een zandbodem en asbesthoudend golfplaten dak. Er is een garage aanwezig met een stalen kanteldeur en een smeerput.

Mestvaalt:
Er is een voormalige mestvaalt aanwezig.

Stapmolen:
De 6-paards stapmolen (18 mtr. doorsnede) is omheind met rubber band.

Tuin en erf:
De woning, stalgebouwen en opslagruimtes zijn rondom een binnenplaats gesitueerd. De binnenplaats is verhard met betontegels. De tuin is rondom de woning gelegen en kan nog naar wens worden ingericht.

Buitenbak:
De voormalige buitenbak is niet meer in gebruik. De bak is omheind met stalen buizen.

Weiland:
Het weiland is deels omheind met houten palen en lint.
Optioneel wordt nog extra weiland aangeboden tot een totale perceeloppervlakte van
bijna 5 ha. grond.

Bijzonderheden:
• De inhoud van de woning bedraagt: ca. 970 m3
• De woonoppervlakte bedraagt: ca. 275 m2
• De woning is voorzien van houten kozijnen en grotendeels enkelglas.
• Er is geen dak- of vloerisolatie aanwezig.
• Het dak is vervangen in ca 1977, het dakbeschot is asbesthoudend.
• De begane grond vloer is deels uitgevoerd in de hout en deels in beton. De
verdiepingsvloer is uitgevoerd in hout.
• De ramen op de 1e verdieping van het woonhuis zijn voorzien van rolluiken. Dit geldt tevens voor de
woonkamer en slaapkamer op de begane grond.
• De daken van de paardenstallen zijn voorzien van asbesthoudende golfplaten.
• Het geheel is niet aangesloten op gas en riolering. Er is een bezinkput aanwezig.
• Er is een bovengrondse olietank aanwezig bij de linker gevel van het woonhuis.
Het geheel wordt verwarmd middels een olie gestookte ketel.
• Er zijn 2 beregeningsputten aanwezig, één naast de rijhal en één naast de stal.
• De grond is momenteel verpacht via de gebruikersovereenkomst van jaar tot jaar.
• Er is een milieuvergunning aanwezig voor het houden van 27 paarden ouder dan 3 jaar, 12 paarden in
opfok en 23 pony’s 3 jaar en ouder.
• In 2004 en 1999 zijn er bodemonderzoeken uitgevoerd. Een kopie hiervan is digitaal beschikbaar.
• Het geheel is gelegen in een doodlopende straat.
• Voor verdere informatie of voor het maken van een afspraak voor een bezichtiging kunt u contact
opnemen met ons kantoor te Helmond.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 595.000
Oorspronkelijke vraagprijs
€ 595.000
Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Hoofdfunctie
Paardenhouderij
Soort bouw
Bestaande bouw
Rijhallen
1.200 m² (met kantine)
Afrasteringen
Hout en schriklint

Oppervlakten

Totale oppervlakte
4 ha 94 a 0 ca
Huiskavels
4 ha 94 a 0 ca

Woonruimte

Bedrijfswoningen
1
Hoofdwoning
Inhoud
970 m³
Bouwjaar
1929

Kadastrale gegevens

BELFELD E 294
Kadastrale kaart
Eigendomssituatie
1 ha 50 a 0 ca (deelperceel)

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Mommersweg 1

€ 595.000