Markeweg 58 A 8398 GP Blesdijke

Prijs op aanvraag

Omschrijving

MODERN MELKVEEBEDRIJF MET EEN GROTE HUISKAVEL

Ondernemen in de melkveehouderij op een locatie met een huiskavel van ruim 35 hectare (eigendom) op de grens van Overijssel en Friesland en genieten van alle voorzieningen in de nabijheid! Dit moderne en zeer goed onderhouden MELKVEEBEDRIJF met bedrijfswoning is gelegen op een goed bereikbare locatie aan een doorgaande weg in de lintbebouwing van Blesdijke, nabij Wolvega.

Het bedrijf beschikt over de benodigde vergunningen voor het houden van 125 melk- en kalfkoeien en 75 stuks jongvee. Het bouwperceel biedt voldoende mogelijkheden tot verdere bedrijfsontwikkeling.

Het bedrijf bestaat uit een sfeervolle woning, moderne ligboxenstal, een grote werktuigenberging / jongveestal, voer- en mestopslagen op een totale oppervlakte van 46 hectare, 20 are en 70 centiare. Deze grond is volledig in eigendom. Circa 10 hectare is gedraineerd. De percelen zijn allemaal bereikbaar via een betonnen kavelpad.

BEDRIJFSWONING

De sfeervolle bedrijfswoning is in 1994 gebouwd, opgetrokken middels een geïsoleerde spouwmuurconstructie en geheel voorzien van thermopane beglazing. Een gedeelte van de woning heeft een pannendak, onderschoten met geïsoleerde dakplaten (Unidek). Het resterende gedeelte is voorzien van bitumineuze dakbedekking. De inhoud van de woning bedraagt circa 500 m³. De verwarming vindt plaats door middel van een HR combiketel uit 2014. Een gedeelte van de woning is voorzien van vloerverwarming. De woning heeft energielabel B.

Indeling:
U betreedt de woning via de entree, met toiletruimte en meterkast. De hal biedt toegang tot de kantoorruimte en een royale woonkamer met een prachtige houten vloer, terrasdeuren en een gezellige open haard. Via een toog komt u in de keuken. Het landelijke keukenblok is voorzien van diverse inbouwapparatuur, waaronder een kookplaat met afzuigkap en oven, een vaatwasser en een koelkast. Op de vloer liggen lichte plavuizen.

Tevens is op de begane grond een bijkeuken gerealiseerd, welke voorzien is van een plavuizen vloer en een wasbak. Aangrenzend bevindt zich een aangebouwde slaapkamer met openslaande deuren naar buiten en een schuifdeur naar de aangepaste badkamer, met ligbad, douchehoek, toilet en wastafel. Aan de buitenzijde van de woning is een carport gerealiseerd.

Via de trapopgang komt u op de eerste verdieping. De overloop biedt toegang tot drie ruime slaapkamers, een toilet en een moderne lichte badkamer. De badkamer is voorzien van een douchehoek, ligbad en een dubbele wastafel. Middels een vlizotrap is de beloopbare vliering te bereiken.

Rondom de woning ligt een grote, fraai aangelegde tuin. Deze is voorzien van een groot gazon en diverse fruitbomen. Maar ook voor kinderen is het een heerlijke plek om te spelen. Achter de woning is het terras gesitueerd. Hier kunt u heerlijk genieten van de lange zomeravonden, met uitzicht over de achterliggende weilanden.

AGRARISCHE BEDRIJFSGEBOUWEN

De ligboxenstal (2 + 2 – rijig) dateert van 1976. In 2000 en 2011 is deze volledig gerenoveerd en uitgebreid. De stal heeft een oppervlakte van circa 26,0 x 42,5 meter en bestaat uit houten gelijmde spanten, ventilatiedoek in de zijgevels en een open nok. De voor- en achtergevel zijn opgetrokken middels bakstenen wanden en voorzien van stalen gevelbekleding. Op het dak liggen asbestvrije golfplaten.

Op dit moment kunnen in de stal 125 melk- en kalfkoeien en 25 stuks jongvee worden gehouden. Tevens zijn er vijf eenlingboxen, drie afkalfhokken en een drietal krachtvoerboxen met een voercomputer. In de stal liggen betonnen roosters, met daaronder een mestkelder met een inhoud van circa 1.800 m³. Langs de voergang is een zelfsluitend voerhek aanwezig.

De koeien worden gemolken in een 2 x 6 stands visgraat melkstal met automatische afname en koeherkenning. Naast de melkstal bevindt zich het tanklokaal met een melktank van 10.000 liter.

De werktuigenberging heeft een oppervlakte van circa 14,0 x 50,0 meter en is opgetrokken middels stalen spanten, een stenen plint en stalen gevelbekleding in de vorm van damwand profielplaten. Op het dak liggen asbestvrije golfplaten. De berging is deels voorzien van een klinkervloer. Een gedeelte van het gebouw is ingericht met dertig boxen voor het jongvee van 3 maanden tot een jaar en twee groepshokken voor circa 20 kalveren van 0 tot 3 maanden. In het jongveegedeelte is een roostervloer aanwezig, met daaronder een mestkelder met een inhoud van circa 200 m³. Tevens bevindt zich in het gebouw een werkplaats.

Verder zijn de volgende zaken op het erf aanwezig:
• kuilplaat van 9,0 x 25,0 meter,
• twee betonnen sleufsilo's van 8,0 x 43,0 x 1,5 meter,
• een betonnen sleufsilo van 8,0 x 46,0 x 1,5 meter,
• twee kunstmestsilo's van 7 en 10 ton,
• twee voersilo's van 7 en 16 ton,
• ruime erfverharding, bestaande uit beton en klinkerbestrating,
• eigen bronbemaling,
• opslagplaats vaste mest.

GRONDEN

Rondom het bedrijf ligt circa 43,5 hectare cultuurgrond. Deze grond bestaat hoofdzakelijk uit goede humushoudende zandgrond (circa 75%), terwijl circa 25% bestaat uit sterk humeuze zandgrond, overgaand in veenachtige grond.

De huiskavel heeft een oppervlakte van ruim 35 hectare. De resterende cultuurgronden liggen tegenover de boerderij, aan de overzijde van de Markeweg. Van de laatst genoemde gronden is circa 5,5 hectare gedraineerd.

AANVULLENDE INFORMATIE

Conform het vigerende "Bestemmingsplan Buitengebied 2014" van de gemeente Weststellingwerf heeft de locatie de bestemming 'Agrarisch' en een archeologische dubbelbestemming. Deze gronden zijn onder andere bestemd voor grondgebonden agrarische bedrijven al dan niet met een bestaande ondergeschikte tak van niet-grondgebonden bedrijfsactiviteiten. Tevens dienen ter plaatse de landschappelijke waarden van het landschapstype woudontginningen beschermd en hersteld te worden.

Ter plaatse van de woning en de bedrijfsgebouwen ligt een bouwvlak van circa 2,2 hectare. Gebouwen mogen uitsluitend binnen het bouwvlak, binnen een denkbeeldige rechthoek van 1,5 hectare (met een langste zijde van 200 meter) worden gebouwd.

VERGUNNINGEN

Voor het aantal dieren wat op het bedrijf wordt gehouden is een passende vergunning aanwezig. In 2011 is, voor de laatste uitbreiding c.q. aanpassing, een melding onder het voormalige Besluit landbouw gedaan.

BIJZONDERHEDEN
• Fosfaatrechten zijn niet in de vraagprijs inbegrepen, maar worden ter overname aangeboden.
• De woning is aangesloten op alle nutsvoorzieningen.
• Aanvaarding in overleg.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
Prijs op aanvraag
Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Hoofdfunctie
Melkveehouderij
Soort bouw
Bestaande bouw
Ligboxen
125
Plaatsen voor jongvee
75
Melksysteem
Visgraatstal

Woonruimte

Bedrijfswoningen
1
Hoofdwoning
Inhoud
500 m³
Bouwjaar
1994

Kadastrale gegevens

BLESDIJKE C 155
Kadastrale kaart
Eigendomssituatie
1 ha 92 a 40 ca (geheel perceel)
BLESDIJKE C 353
Eigendomssituatie
0 ha 52 a 60 ca (geheel perceel)
BLESDIJKE C 354
Eigendomssituatie
4 ha 61 a 90 ca (geheel perceel)
BLESDIJKE C 355
Eigendomssituatie
4 ha 53 a 20 ca (geheel perceel)
BLESDIJKE C 356
Eigendomssituatie
4 ha 68 a 90 ca (geheel perceel)
BLESDIJKE C 357
Eigendomssituatie
10 ha 0 a 20 ca (geheel perceel)
BLESDIJKE C 586
Eigendomssituatie
3 ha 88 a 0 ca (geheel perceel)
BLESDIJKE C 587
Eigendomssituatie
1 ha 3 a 90 ca (geheel perceel)
BLESDIJKE C 1718
Eigendomssituatie
0 ha 81 a 75 ca (geheel perceel)
BLESDIJKE C 1721
Eigendomssituatie
4 ha 36 a 85 ca (geheel perceel)
BLESDIJKE C 2026
Eigendomssituatie
3 ha 76 a 95 ca (geheel perceel)
BLESDIJKE C 2225
Eigendomssituatie
6 ha 4 a 5 ca (geheel perceel)

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Markeweg 58 A

Prijs op aanvraag