• Verkocht onder voorbehoud

Delftsestraatweg 54 2645 CB Delfgauw

Prijs op aanvraag

Omschrijving

WLTM biedt u een glastuinbouwbedrijf met een kassencomplex van circa 13.000 m2 en een recent gebouwde vrijstaande woning aan. Het perceel is gelegen aan de doorgaande weg van tussen Pijnacker en Delfgauw op zeer korte afstand van de N470, de regionale verbindingsweg de steden Delft en Zoetermeer en de snelwegen A12 en A13.

Naast voor diverse teelten goed bruikbare kassen, beschikt het bedrijf over meerdere bedrijfsruimtes en diverse voorzieningen, waaronder een met houtgestookte verwarmingsinstallatie en zonnestroominstallatie.

Uitstekend gelegen op een zichtlocatie, in een modern glastuinbouwgebied met prima klimatologische omstandigheden en volop actieve tuinbouwondernemers. De afzetcentra in onder meer Oostland, Westland en Aalsmeer zijn vanaf dit bedrijf goed bereikbaar. Door de ligging aan een doorgaande weg uitstekend bereikbaar voor vrachtverkeer. Gunstig op een zichtlocatie aan een doorgaande hoofdweg gelegen glastuinbouwbedrijf, wat niet alleen een uitstekende ontsluiting oplevert, maar ook bewezen kansen voor bijvoorbeeld huisverkoop van geteeld product.

Onderscheidend bij dit object is de beschikbaarheid van een recent gebouwde woning. Bij de bouw is niet alleen aandacht gegeven aan bouwkwaliteit, sfeer en een praktische indeling, maar vooral ook aan duurzaamheidsaspecten. Met een goede isolatie, waaronder de toepassing van Triple-glas, alsmede vloerverwarming, zonnepanelen en een grijswatercircuit is deze woning helemaal van deze tijd!

De korte afstand naar hoofdontsluitingswegen en afzetcentra is een belangrijk voordeel van dit gebied, evenals de beschikbaarheid van alle stedelijke voorzieningen zoals winkels, ziekenhuizen, sportgelegenheid en voor ontspanning, zoals theaters, restaurants en terrasjes in Delft en Zoetermeer.

KAVEL
De kavel tuinland heeft een oppervlakte van 16.449 m2 en heeft als grondsoort klei. In het verleden vond op het perceel groententeelt op substraat plaats. Sinds 2009 is er in de grond geteeld en is er meermalen in grondverbetering geïnvesteerd om de structuur te optimaliseren voor specifieke bloementeelten.

(GLAS)OPSTALLEN
De glasopstanden en bedrijfsruimtes zijn voor diverse tuinbouwteelten geschikt. Momenteel zijn ze in gebruik voor bloementeelten in de grond. Het kassencomplex met een grootte van circa 13.000 m2 is in drie afdelingen ingedeeld die op gelijke wijze in 1992 en 1997 zijn gebouwd, type Venlo, 4,0 m kapbreedte, merendeels 8,0 m tralieligger, poothoogte 4,0 m, vakmaat 4,5 m (met 1 pasvak). De kas is opgetrokken in een verzinkt ijzeren onderbouw, aluminium goten met geïntegreerde condensgoot, gevels en dek in enkel glas in aluminium roeden (1.125 m glasmaat). Luchting vindt plaats met een spantrailmechaniek met 2 x halveruits luchtramen om en om. De scherminstallatie is een draadsysteem, deels een dubbele installatie, deels een enkele met dubbel doek. De doeken zijn van oudere datum. Aan de voorzijde van de schuurruimtes bevinden zich een luifelkap met lessenaardak waarop een deel van de zonnepanelen is gemonteerd en een tweede aanbouwluifel (circa 16 m2) in de siertuin van de woning.

De schuurruimtes, bouwjaar 1997, zijn praktisch ingedeeld en opgetrokken in warenhuisbouw met in voor- en zijgevels een metselwerk borstwering tot ongeveer 1,40 m hoogte, waarboven dubbele ruiten in aluminium roeden en sandwichpanelen. Het dek is uitgevoerd in gehard glas in aluminium roeden.

In de verwerkingsruimte bevindt zich een inbouw, opgetrokken in metselwerk, houten kozijnen met glas en plat dak met bergzolder, met daarin een kantine (circa 15 m2), kantoorruimte (circa 15 m2) en als sanitaire voorzieningen een volledig betegelde toiletruimte met toilet en urninoir en separate doucheruimte.

VERWARMING
Qua verwarming beschikt het complex onder meer over een houtgestookte verwarmingsinstallatie, merk Fröling, type S3 Turbo, met drukinstallatie met 2 vaten. De kasafdelingen zijn onverwarmd. Het daar aanwezige buisleidingennet is afgetapt.

WATERTECHNIEK
Qua watertechniek kan onder meer gebruik worden gemaakt van een watergeefunit, met zandfilter, Amiadfilter en in de kasafdelingen 2 regenleidingen met roterende sproeiers per tralie. Langs het betonpad bevinden zich diverse watertappunten en in de kasafdelingen enkele waterbassins met een geschatte inhoud van circa 1.500 m3.

Daarnaast bevindt zich in de kas een watersilo, met een inhoud van circa 60 m3, bouwjaar 2020, voor de opslag van regenwater en ten dienste van de zogenaamde “grijs water”-voorziening van de woning. De energievoorziening omvat verder een zonnestroominstallatie met 84 panelen en bijbehorende omvormer.

DIVERSEBN
Klimaatregeling: merk Van Vliet Flexline, met onder meer meetboxen en ventilatoren in de afdelingen en substraatcomputer, installatie 2007.

Nutsvoorzieningen: Elektriciteitsaansluiting: 25 Amp./ 3 fase, rioolaansluiting, leidingwateraansluiting, geen gasaansluiting meer aanwezig.

Raadgpleeg de uitgebreide kleurenbrochure voor meer info!

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
Prijs op aanvraag
Aangeboden sinds
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Hoofdfunctie
Tuinbouwbedrijf (glastuinbouwbedrijf)
Soort bouw
Bestaande bouw
Glasopstanden
13.000 m² (bouwjaar 1997)

Oppervlakten

Type teelt
Bloemen
Drainage
Nee
Grondsoort
Klei

Woonruimte

Bedrijfswoningen
1
Hoofdwoning
Inhoud
700 m³
Bouwjaar
2020
Energielabel
A++

Kadastrale gegevens

PIJNACKER F 1456
Kadastrale kaart
Eigendomssituatie
1 ha 19 a 34 ca (geheel perceel)
PIJNACKER F 1484
Eigendomssituatie
0 ha 45 a 15 ca (geheel perceel)

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Delftsestraatweg 54

Prijs op aanvraag