Den Ilp 193 A 1127 PV Den Ilp

€ 2.795.011 k.k.

Omschrijving

Den Ilp 193A te Den Ilp (Landsmeer)

Royaal landhuis met ca 2.225 m2 opstallen op 1 hectare eigen grond! Een prachtige locatie midden in beschermd natuurgebied Het Ilperveld.

In de Gemeente Landsmeer, ligt op 10 autominuten van de Amsterdamse ringweg A10, dit ruime perceel met veel ontwikkelingsmogelijkheden. De agrarische bestemming geeft uiteraard mogelijkheden om dieren te houden, waaronder alpaca’s of een professioneel paardenbedrijf, waarvoor een milieuvergunning aanwezig is, inclusief stikstof quotum.

Daarnaast zijn toegestaan:

• Een kleinschalig kampeerterrein op het agrarisch bouwperceel of binnen een afstand van 25 meter van de grenzen daarvan, mits recht achter;
• De bedrijfsgebouwen (tussen het verlengde van de zijgevels daarvan) teneinde de doorzichten open te houden;
• Een “pensionboerderij” met maximaal 6 verblijf recreatieve eenheden (van elk maximaal 100 m2), in de bestaande bedrijfsgebouwen;
• Een “zorgboerderij” met een maximale vloeroppervlakte van 600 m2 in de bestaande bedrijfsgebouwen;
• Verwerking en verkoop van agrarische producten tot een maximale vloeroppervlakte van 250 m2 in de bestaande bedrijfsgebouwen;
• Veel opslagmogelijkheden in de bestaande bedrijfsgebouwen;
• Tevens zijn er mogelijkheden tot sloop van de agrarische opstallen en daarvoor in de plaats een nieuwe bouwkavel. De ruimte-voor-ruimte regeling laat tenminste 2 extra villa’s toe, na sloop van de bedrijfsgebouwen.

INDELING WOONHUIS
Begane grond:
Centrale entree, hal met vide, toilet, trapopgang naar 1e verdieping, zithoekje en een slaapkamer met eigen badkamer. Ruime woonkamer met gezellige open haard, voorzien van een Belgisch hardstenen vloer met vloerverwarming, toegang tot diverse zonnige terrassen via openslaande deuren.
De woonkamer heeft een open verbinding met de handgemaakte eiken keuken met spoeleiland en prachtig gefrijnd natuurstenen werkbladen, en is voorzien van inbouwapparatuur w.o. vaatwasser, twee koelkasten, quooker en het in het oog springende “5-oven” AGA-fornuis. Ook vanuit de keuken is er toegang tot het overdekte terras en de tuin. Hier staat een jacuzzi en er is uitgebreid zicht op een aantal paddocks.
Zij-entree (vanaf de privé parkeerruimte) met ruime gang en garderobe, bijkeuken, zeer royaal toilet (met toilet en urinoir), meer-dan-ruime kantoorruimte aan huis met gas-openhaard en airconditioning. Tegenover de garderobe is de deur naar de (wijn)kelder, altijd droog en lekker koel. De gang geeft ook de binnen-doorgang tot de opstallen en praktijkruimte, via een ruime extra garderobe. Alle vloeren op de begane grond zijn van prachtig Belgisch hardsteen en voorzien van vloerverwarming.

Eerste verdieping:
Er zijn twee afzonderlijk trappen naar de eerste verdieping.
Via de trap aan de voorzijde van het huis is er een ruime overloop met toilet, badkamer, 3 royale slaapkamers (waarvan een met balkon).

Via de andere trap bij de zij-entree van het huis is ook weer een ruime overloop met vaste kledingkasten en toegang tot de masterbedroom met airconditioning en ensuite een mooie badkamer in beton-ciré met 2 wastafels, (regen)douche, apart toilet en whirlpool. Verder nog een aparte ruimte voor wasmachine en droger, met doorgang tot de hele bovenverdieping.
Deze verdieping is voorzien van massief eiken vloeren. In de toiletten/doucheruimtes zijn sfeervolle authentieke tegelvloeren aangebracht.

De opstallen beslaan diverse gebouwen en zijn geschikt voor meerdere doeleinden.
Op dit moment zijn er o.a. 30 paardenboxen, diverse paddocks, een binnen-rij-hal van 16 x 26 meter met eb-en vloed bodem, een buitenbak van 20 x 50 meter ook met eb-en vloed bodem, een 4-paards stapmolen met all-weather bodem, een grote openkapschuur met groepshuisvesting en voerplaatsen voor 48 paarden. Tevens zijn in deze bijna nieuwe schuur een grote inpandige mestopslag en een aparte quarantaine stal met twee grote boxen (5 x 5 meter) en keuken. Onderdeel van een van de voorste schuren is een praktijkruimte voor holistische diergeneeskunde, winkel-/opleidingsruimte met toilet en een douche. Een opvoelbox en tevens een zeer professionele RVS Aquatrainer (indien gewenst kan koper deze overnemen). Voor medewerkers en bezoek is er een knusse kantine.

Een duurzaam pittoreske guesthouse (met o.a. drie slaapkamers) in de juist gerenoveerde hooiberg het “Heyhús”, staat prachtig achterop het perceel.
In overleg is aaneengesloten grasland (tot ca 14,5 Ha) bij te kopen. Deze weilanden liggen aansluitend aan de opstallen, maar zijn tevens toegankelijk middels een (tweede) eigen toegangsweg vanaf de rijweg. Tussen -en om - alle weilanden zijn verharde paden, welke goed berijdbaar zijn, zowel te paard als met de auto, tractor, mountainbike of quad. Levering van losse grond is ook mogelijk zonder de aanwezige paardenboxen en faciliteiten, voor 72.500 Euro per Ha.
Alle weilanden zijn voorzien van een leidingwatersysteem en zijn goed afgerasterd met schrikdraad.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 2.795.011 k.k.
Aangeboden sinds
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Hoofdfunctie
Paardenhouderij
Soort bouw
Bestaande bouw
Paardenboxen
30
Rijhallen
1.626 m² (met kantine)
2.050 m² (zonder kantine)

Oppervlakten

Totale oppervlakte
1 ha 0 a 0 ca
Veldkavels
0 ha 31 a 50 ca
Huiskavels
0 ha 68 a 50 ca

Woonruimte

Bedrijfswoningen
1
Hoofdwoning
Inhoud
1.254 m³
Bouwjaar
1978
Energielabel
C 1,0

Kadastrale gegevens

LANDSMEER M 467
Kadastrale kaart
Eigendomssituatie
0 ha 68 a 50 ca (geheel perceel)
LANDSMEER M 1220
Eigendomssituatie
0 ha 31 a 50 ca (deelperceel)

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Den Ilp 193 A

€ 2.795.011 k.k.