• Verkocht onder voorbehoud

Grote Aardweg 31 5521 RL Eersel

€ 795.000

Omschrijving

Deze nette, hippische accommodatie met uitbreidingsmogelijkheden bestaat op dit moment uit een ruim vrijstaand woonhuis met diverse vrijstaande bijgebouwen, welke thans in gebruik zijn als garage, werkplaats, een eenvoudige binnenbak, paardenstallen met in totaal 27 boxen en opslagruimte. Het perceel van bijna 2 hectare is verder ingericht met een vernieuwde buitenbak (2017, ca. 65x35 mtr), een nieuwe stapmolen (2017), nieuw aangelegde en gedraineerde paddocks (2017) en weiland. Dit praktisch ingerichte geheel is gesitueerd aan de rand van natuurgebied De Pan, op fietsafstand van het centrum van Eersel en op enkele minuten van de snelweg A67 Venlo-Antwerpen.

Er is reeds een bouwvergunning verleend voor de bouw van 2 hallen, voor het inrichten van een rijhal en paardenstal, en het realiseren van een overkapping bij de stapmolen. Een tekening van deze nieuwbouw is opgenomen in de bijlagen van deze brochure.

Woonhuis:
Begane grond:
De hal is voorzien van een plavuizen vloer, licht geschilderde schoonmetselwerk wanden en een stucwerk plafond. In de hal zijn verder een garderobe, de uitgebreide meterkast met krachtstroom en voldoende groepen en een vaste, houten trapgang naar de 1e verdieping gesitueerd. De hal biedt toegang tot de werkkamer, de woonkamer en de keuken.
De werkkamer is voorzien van een vinyl vloer in hout-look, stucwerk wanden en -plafond, een vaste wastafel en een inbouwkast. Deze kamer is uiteraard ook uitstekend geschikt als extra slaapkamer of speelkamer. De gemoderniseerde woonkamer geniet veel lichtinval middels grote raampartijen in de voor- en achtergevel van de woning en is afgewerkt met een tegelvloer met vloerverwarming, spachtelputz wanden en een panelen plafond met inbouwverlichting. De gemoderniseerde leefkeuken (ca. 2015) is voorzien van een tegelvloer met vloerverwarming, de stucwerk wanden zijn afgewerkt met een houten lambrisering en een panelen plafond met inbouwverlichting. De vernieuwde keukeninrichting (ca. 2015) in wandopstelling is uitgerust met een spoelbak, een 5-pits gaskookplaat, een vaatwasser en veel lades met volop bergruimte. Een separate kast is uitgerust met een koelkast en een combimagnetron. Een raampartij boven het werkblad biedt zicht op de achtertuin. De stahoge provisiekelder is toegankelijk middels een vaste, houten trap en afgewerkt met een betonnen vloer en metselwerk wanden. De praktische bijkeuken is deels betegeld en uitgerust met de aansluitingen voor de wasapparatuur en extra witgoed. Een loopdeur biedt toegang tot het terras ter plaatse van de achtergevel. De bijkeuken biedt verder toegang tot een berging en de kantine. De ruime berging is voorzien van een tegelvloer, stucwerk wanden en -plafond, alsmede de unit voor de vloerverwarming. De kantine (ca. 2014) is uiteraard voor meerdere doeleinden geschikt en is op dit moment afgewerkt met een vinyl vloer, stucwerk wanden met een houten lambrisering en een panelen plafond. Een vlizotrap biedt vanuit de kantine toegang tot de bergzolder boven de kantine. De kantine is verder uitgerust met een keukenblok wat is voorzien van een spoelbak, een vaatwasser, koelkast en magnetron. Een loopdeur biedt toegang tot het erf. De deels betegelde toiletruimte is uitgerust met een toilet, fonteintje en natuurlijke ventilatie. De bergkast is geheel betegeld.

1e Verdieping:
De ruime, U-vormige overloop met vide is afgewerkt met een laminaat vloer, licht geschilderde, schoonmetselwerk wanden en een panelen plafond. Een grote dakkapel zorgt voor veel lichtinval en extra ruimte. De overloop biedt toegang tot 4 slaapkamers, een badkamer en een 2e toiletruimte. Een vlizotrap biedt vanaf de overloop toegang tot de tweede bergzolder. Alle slaapkamers zijn ruim opgezet en voorzien van een laminaat vloer, de wanden zijn afgewerkt met granol en een panelen plafond. De geheel betegelde, moderne badkamer (ca. 2014) is uitgerust met een ligbad, een inloopdouche en een vaste wastafel met meubel. Een dakkapel zorgt voor veel lichtinval. De separate toiletruimte is eveneens geheel betegeld en uitgerust met en zwevend toilet.

2e Verdieping:
Middels vlizotrap bereikbare bergzolder, verdeeld in 3 delen.

Tuin:
De goed onderhouden tuin is voorzien van een groot terras met zonneluifel ter plaatse van de achtergevel, een groot gazon met rondom borderbeplanting met volwassen bomen en struiken. Een houten poort biedt vanuit de tuin toegang tot het erf aan de voorzijde. Tevens is er vanuit de achtertuin direct toegang tot het naastgelegen bijgebouw.

Bijgebouw I:
Een vrijstaand bijgebouw, oppervlakte ca. 660 m²,verdeeld in diverse ruimtes, welke thans zijn ingericht als opslagruimte, binnenbak en loopstallen. Een loopdeur in de zijgevel biedt vanuit de achtertuin toegang tot een opslagruimte, welke is voorzien van een betonnen vloer, keukenblok, aansluitingen voor wasapparatuur en een meterkast. Een loopdeur biedt vanuit deze opslagruimte toegang tot een tweede opslagruimte. Deze ruimte is vanaf het erf toegankelijk middels een stalen kanteldeur en voorzien van een betonnen vloer en elektra. Vanuit de eerste opslagruimte biedt een loopdeur toegang tot de binnenbak, welke eveneens toegankelijk is vanuit de (loop)stallen. De binnenbak is voorzien van een zandbodem, tl-verlichting en een geïsoleerd dak. In het achterste gedeelte van het bijgebouw zijn 3 grote loopstallen gerealiseerd, allen voorzien van een deels rubberen, deels gegalvaniseerde voorwand. In de nieuwbouwsituatie wordt dit bijgebouw vervangen door een nieuwe paardenstal (ca. 60x11 mtr.) met o.a.13 paardenboxen (uitbreiding is mogelijk) en 3 was-/poetsplaatsen.

Bijgebouw II:
Een vrijstaande, niet meer in bedrijf zijnde varkensstal (ca. 675 m²). De stalinrichting is verwijderd. Het geïsoleerde dak is met golfplaten gedekt en de vloer is verhard middels beton. In de nieuwbouwsituatie wordt dit bijgebouw vervangen door een nieuwe rijhal (ca. 70x24 mtr.), welke direct in verbinding staat met de paardenstal en is ingericht met o.a. een binnenbak, een zadelkamer, wasruimte en ontvangstruimte.

Bijgebouw III:
Een vrijstaande paardenstal (ca. 360 m²), welke aan de voor- en achterzijde toegankelijk is middels een roldeur en middels een loopdeur in de zijgevel. De stal is opgetrokken uit metselwerk met stalen spanten en het geïsoleerde dak is gedekt met asbesthoudende golfplaten, welke deels licht doorlatend zijn uitgevoerd. De stal is ingericht met 2 was- en poetsplaatsen, een zadelkamer en 17 paardenboxen. De paardenboxen zijn allen voorzien van draaibare, deels hardhouten en deels gegalvaniseerde voorwanden, deels hardhouten en deels gegalvaniseerde tussenwanden en schuifdeuren met een luik. De mestputten zijn nog onder de beklinkerde vloer aanwezig. De was- en poetsplaatsen zijn afgewerkt met een betonnen vloer, deels bezette wanden en uitgerust met warm en koud water. Een loopdeur biedt toegang tot het erf. De zadelkamer is voorzien van een beklinkerde vloer, deels bezette wanden en een geïsoleerd plafond. Veldschuur/paardenstal: De grote veldschuur (ca. 280 m²) is verdeeld in twee delen, het eerste deel is ingericht als paardenstal en het tweede deel is in gebruik als opslag- en stallingsruimte. De veldschuur is opgetrokken uit metselwerk met stalen spanten, voorzien van een betonnen vloer en het geïsoleerde dak is met asbestvrije golfplaten gedekt. De paardenstal is ingericht met 10 paardenboxen. Het stalgedeelte is vanaf het erf toegankelijk middels een schuifdeur. De paardenboxen zijn voorzien van draaibare, deels hardhouten en deels gegalvaniseerde voorwanden, hardhouten tussenwanden met een contactluik en schuifdeuren met een luik. De opslag- en stallingsruimte is vanaf het erf toegankelijk middels een grote roldeur (incl. loopdeur).

Stapmolen:
De stapmolen is geplaatst in 2017 en biedt ruimte aan 4 paarden. De stapmolen is voorzien van een deels kunststof en deels gegalvaniseerde omheining.

Buitenbak:
De buitenbak (ca. 65x35 mtr.) is eveneens in 2017 aangelegd en voorzien van een eb-/vloedbodem (Wijlaars).

Paddocks:
De gedraineerde paddocks zijn met hout omheind en gerealiseerd in 2017.

Mestvaalt:
De mestvaalt is voorzien van een betonnen vloer.

Weiland:
Het achtergelegen weiland is geheel omheind met houten palen en schrikdraad.

Bijzonderheden:

• Inhoud woonhuis: ca. 535 m³.
• Het object is aangesloten op gas, water, elektra en riolering.
• Het woonhuis is voorzien van houten kozijnen met dubbele beglazing.
• De begane grond is grotendeels voorzien van vloerverwarming.
• Het object is de afgelopen jaren deels gemoderniseerd:
- Nieuwe badkamerinrichting, ca. 2014;
- Kantine gemoderniseerd, ca. 2014;
- Nieuwe keukeninrichting, ca. 2015;
- Nieuwe buitenbak, ca. 2017;
- Nieuwe paddocks, ca. 2017;
- Nieuwe stapmolen, ca. 2017;
- Deels vernieuwde erfverharding, ca. 2017.
• Het erf is verhard middels betonnen klinkers.
• Op het object rust een agrarische bestemming met de functieaanduidingen paardenhouderij en veehouderij.
• Er is een milieuvergunning aanwezig voor het houden van 44 volwassen paarden (ouder dan 3 jaar) en 23 paarden in opfok (jonger dan 3 jaar).
• Er is reeds een bouwvergunning verleend voor de bouw van 2 hallen, voor het inrichten van een rijhal en paardenstal, en het realiseren van een overkapping bij de stapmolen.
• Op een fraaie locatie, aan de rand van natuurgebied De Pan in het buitengebied van Eersel gelegen.
• Een uitstekend bereikbare locatie, op fietsafstand van het centrum van Eersel en op enkele minuten van de snelweg A67 Venlo-Antwerpen.
• Voor verdere informatie of voor het maken van een afspraak voor een bezichtiging kunt u contact opnemen met ons kantoor te Helmond.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 795.000
Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Hoofdfunctie
Paardenhouderij
Soort bouw
Bestaande bouw
Rijhallen
660 m² (zonder kantine)
Loodsen
2 loodsen (360 m² en 675 m²)

Kadastrale gegevens

EERSEL L 252
Kadastrale kaart
Eigendomssituatie
1 ha 86 a 20 ca (geheel perceel)

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing
Verkocht (o.v.) In onderhandeling Beschikbaar

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Grote Aardweg 31

€ 795.000