Belgenhoek 18 5985 NJ Grashoek

€ 1.250.000

Omschrijving

NU ZEER SCHERP GEPRIJSD!
Deze uitstekend onderhouden en complete hippische accommodatie is gelegen op slechts 10 minuten rijden van Equestrian Centre De Peelbergen en bestaat uit een fraaie vrijstaande woning met een prachtige tuin en buitenzwembad, een vrijstaande rijhal (ca. 20x60 mtr.) met 10 paardenboxen, een vrijstaande paardenstal met 9 paardenboxen en een garage, een vrijstaande veldschuur, een overdekte stapmolen, een buitenpiste (ca. 20x60 mtr.) en weilanden. Het praktisch ingerichte geheel is gelegen op een perceel van 4 ha op een goed bereikbare locatie, nabij de snelweg A67 (Eindhoven-Venlo).

Bieden is mogelijk vanaf € 1.250.000,-- kosten koper

INDELING:
Woonhuis:
Begane grond:
De gemoderniseerde ontvangsthal is voorzien van een tegelvloer. De geheel betegelde toiletruimte is in 2018 vernieuwd en uitgerust met hoogwaardig sanitair. De eveneens in 2018 gemoderniseerde badkamer is uitgerust met een inloopdouche met regendouche, een vaste wastafel met bergmeubel en een verwarmde spiegel, alsmede een design radiator. De op de begane grond gesitueerde ouderslaapkamer beschikt over een aangrenzende kleedkamer. De slaapkamer is voorzien van een pvc-vloer. De kamer is tevens uitgerust met airconditioning en een videobewakingssysteem voor de stallen en de rijhal. De kleedkamer staat in directe verbinding met de ouderslaapkamer. De kamer is ingericht met op maat gemaakte kledingkasten en uitgerust met automatische verlichting. De ruime woonkamer geniet veel lichtinval middels grote raampartijen in de voor- en achtergevel. Een schuifpui biedt direct toegang tot de tuin. De woonkamer is voorzien van een tegelvloer, stucwerk wanden, airconditioning, een spanplafond met dimbare inbouwverlichting en een videobewakingssysteem voor stallen en rijhal. De naastgelegen keuken is voorzien van een keukeninrichting in dubbele wandopstelling en biedt daarnaast nog ruimte voor het plaatsen van een eettafel. De keukeninrichting, vernieuwd in 2013, is uitgerust met een keramisch werkblad, een spoelbak, een 4-pits gaskookplaat, vaatwasser, oven, combimagnetron en een grote koelkast. Een grote raampartij zorgt voor veel lichtinval en biedt een fraai zicht op het erf en de paardenstal. De compacte bijkeuken is uitgerust met aansluitingen voor wasapparatuur en extra witgoed, alsmede enkele schappen. De garage is afgewerkt met een betonnen vloer, metselwerk wanden en een houten balken plafond.

1e Verdieping:
De gemoderniseerde trapopgang met automatisch verlichte traptredes biedt vanuit de hal toegang tot de eerste verdieping. (Slaap)kamer II is voorzien van een vinyl vloer, behangen en stucwerk wanden en een stucwerk plafond. De bergruimte onder de dakschuinte is uitgerust met automatische verlichting. De grote dakkapel is in 2016 geplaatst en deze zorgt voor veel extra ruimte en lichtinval. Slaapkamer III biedt volop ruimte en is thans in gebruik als werkkamer. De kamer is afgewerkt met vloerbedekking en is voorzien van airconditioning. Slaapkamer IV is voorzien van een vinyl vloer, stucwerk wanden en een stucwerk plafond. Ook hier zorgen kasten onder de dakschuinte voor veel extra bergruimte. De c.v.-ketel (Nefit Turbo HR, ca. 2008) is gesitueerd in de aanwezige kastenwand. De deels betegelde toiletruimte is uitgerust met vernieuwd sanitair, bestaande uit een toilet en een fonteintje. Slaapkamer V is ook ruim opgezet en voorzien van een vaste wastafel met een bergmeubel en een kastenwand met een werkblad.

Tuin en erf:
De rondom de woning gelegen tuin is prachtig aangelegd en uitstekend onderhouden. De royale tuin geniet volop privacy en is ingericht met een groot gazon, borders met vaste planten, een fraaie bronzen zonnewijzer en diverse terrassen – waaronder een prieeltje met een zitje. Het terras ter plaatse van de woonkamer is voorzien van een zonneluifel. Daarnaast is er ook een zeer fraai overdekt terras aanwezig, verhard met grindtegels en de wanden zijn opgetrokken uit geïmpregneerd hout. Het prachtige buitenzwembad (ca. 5x10 mtr, 1.40 tot 1.50 mtr. diep) is toegankelijk middels een geleidelijk aangelegde trap en kan worden afgedekt met een elektrisch bedienbaar solar lamellen roldek van polycarbonaat dat onder de terrasvloer is ingebouwd. Het tuinhuis is opgetrokken uit hout en het dak is met pannen gedekt. Daarnaast is er nog een hottub in de tuin aanwezig, welke ter overname wordt aangeboden. De automatische filterinstallatie voor het zwembad is in een berging gesitueerd, opgetrokken uit hout en voorzien van een vloer van grindtegels. Het perceel is toegankelijk middels een oprit met elektrisch bedienbare toegangspoort ter plaatse van het woonhuis. Daarnaast is er nog een tweede oprit met toegangspoort aanwezig voor vrachtwagens of landbouwvoertuigen

Hippische accommodatie:
Rijhal met paardenstallen:
De binnenpiste (ca. 20x60 mtr.) is voorzien van een zandbodem met een 10 cm. dikke leemlaag, een bakrand van geïmpregneerd hout met een betonnen hoefslagkering, led-verlichting, een beregeningsinstallatie, een camerasysteem en een muziekinstallatie. Het aanwezige hindernismateriaal blijft achter in de hippische accommodatie. De rijhal is opgetrokken uit damwand met stalen spanten. Het stalgedeelte is uitgerust met 10 paardenboxen (allen ca. 2,8x3,2 mtr.), welke zijn voorzien van deels kunststof en deels gegalvaniseerde voorwanden (Roosen) met schuifdeuren, deels kuststof tussenwanden en metselwerk achterwanden. De onderkelderde spuitplaats (aangesloten op een eigen IBA-systeem) is voorzien van een betonnen roostervloer en betegelde wanden. De kantine biedt een goed zicht op de binnenpiste middels een grote raampartij van brandvrij glas. De kantine is uitgerust met een keukenblok met een gootsteen (incl. close-in boiler). De gehele betegelde toiletruimte is uitgerust met een zwevend toilet en een fonteintje. De zadelkamer is uitgerust met zadelkasten en zadelbomen, welke bij de verkoop zijn inbegrepen. Het stalgedeelte is voorzien van een geïsoleerd dak met een lichtkoepel in de nok (incl. diverse ventilatie openingen). Ook de stal is uitgerust met een camerasysteem.

Vrijstaande paardenstal met garage:
De vrijstaande paardenstal in spouw opgetrokken met metselwerk gevels en het dak is geïsoleerd. Het eerste stalgedeelte is uitgerust met 5 paardenboxen, met de volgende afmetingen: 1 box van ca. 2,5x4,5 mtr., 2 boxen van ca. 5x3,25 mtr. en ca. 2 boxen van 3,5x4,5 mtr.. De boxen zijn voorzien van deels kunststof en deels gegalvaniseerde voorwanden (Roosen) met schuifdeuren, kunststof tussenwanden en metselwerk achterwanden, buitenluiken met draai/kiepstand en camerabewaking. In dit gedeelte is tevens een opvoelbox aanwezig. De zadelkamer/opslagruimte met een betonnen vloer is voorzien van vaste dekenkasten. Een grote berging/opslagruimte is afgewerkt met een plavuizen vloer en deels betegelde wanden. De industriële wasmachine wordt ter overname aangeboden. Het tweede deel van de paardenstal is uitgerust met 4 paardenboxen (allen ca. 4,4x3,5 mtr.), welke zijn voorzien van deels kunststof en deels gegalvaniseerde voorwanden (Roosen) met schuifdeuren, kunststof tussenwanden, metselwerk achterwanden en een buitenluik met draai/kiepstand en camerabewaking. Het derde deel van dit bijgebouw is in gebruik als garage en vanaf het erf toegankelijk middels een elektrisch bedienbare roldeur. De garage is grotendeels voorzien van een gevlinderde, betonnen vloer, metselwerk gevels en houten spanten. De beregeningsinstallatie blijft bij verkoop achter in de garage.

Veldschuur:
De vrijstaande veldschuur (ca. 10x16 mtr.) is opgetrokken uit metselwerk (enkelsteens) met stalen spanten en het dak is gedekt met damwand platen voorzien van een dakpanmotief. De gevels zijn aan de buitenzijde deels bekleed met damwand. De aanwezige voervoorraad, de bovengrondse dieseltank en de machines worden allen ter overname aangeboden.

Stapmolen:
De overdekte, gegalvaniseerde stapmolen (doorsnede ca. 13 mtr.) is geschikt voor 6 paarden en voorzien van een beklinkerde vloer. De molen beschikt over een automatisch programma. Het damwand dak is in 2018 vernieuwd.

Buitenpiste:
De buitenpiste (ca. 20x60 mtr.) is voorzien van een omheining van kunststof palen en lint, alsmede een gegalvaniseerde poort. De buitenpiste is verder uitgerust met een zandbodem, een beregeningsinstallatie en verlichting. Naast de buitenpiste is er ruimte gerealiseerd voor het parkeren van een vrachtwagen.

Mestvaalt:
De verdiept gelegen mestvaalt (ca. 60 m³) is geheel omheind met Heras hekwerk en afgewerkt met een hoogwaardige, roestvrijstalen kieprand.

Weiland:
De rondom het object gelegen weilanden zijn geheel omheind met Heras hekwerk en toegankelijk middels gegalvaniseerde poorten. De weilanden worden van elkaar gescheiden middels een dubbele omheining van kunststof palen en lint. In het weiland aan de voorzijde van de woning zijn 2 schuilstallen gelegen, welke zijn opgetrokken uit damwand en voorzien van een betonnen vloer. Het dak is gedekt met asbestvrije golfplaten.

Bijzonderheden:
* Inhoud woonhuis: 784 m3.
* Woonoppervlakte: 165 m2.
* Het woonhuis is traditioneel, in spouw gebouwd. De spouwmuur van de woning is in 2016 geïsoleerd.
* De raampartijen op de slaapkamers zijn allen voorzien van draai/kiepramen met Dauerluft en een hor.
* Onder de woning is kruipruimte gesitueerd, met uitzondering van de keuken.
* Het dak van het woonhuis en de vrijstaande paardenstal zijn in 2010 vernieuwd,
het dak van de veldschuur en de overkapping van de stapmolen in 2018.
* Het object beschikt over een eigen grondwaterbron met 2 beregeningspompen.
* Het object is aangesloten op een IBA-systeem.
* Het geheel wordt eind 2019 aangesloten op het glasvezelnetwerk.
* Het gehele perceel is omheind met Heras hekwerk.
* Er is een milieuvergunning aanwezig voor het houden van 32 paarden.
* Er is een Natuurbeschermingswetvergunning aanwezig voor het houden van 32 paarden.
....Voor meer informatie kunt u de brochure downloaden via onze website:

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 1.250.000
Aangeboden sinds
3 weken
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Hoofdfunctie
Paardenhouderij
Soort bouw
Bestaande bouw
Rijhallen
1.400 m² (bouwjaar 2000, met kantine)
Loodsen
2 loodsen (160 m² en 403 m²)

Kadastrale gegevens

HELDEN M 13
Kadastrale kaart
Eigendomssituatie
4 ha 2 a 14 ca (geheel perceel)

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Belgenhoek 18

€ 1.250.000