• Verkocht onder voorbehoud

Ontginningsweg 21 5985 ND Grashoek

€ 575.000 k.k.

Omschrijving

Een prachtige locatie voor het realiseren van een hippische accommodatie of andersoortig agrarisch bedrijf!

In het buitengebied van Grashoek ligt dit voormalige rundveebedrijf wat bestaat uit een vrijstaand woonhuis aan de voorzijde en enkele verouderde bedrijfsgebouwen aan de achterzijde van het perceel (maar liefst ca. 3,7 hectare), wat verder is ingericht als weiland. Het geheel is prachtig vrij gelegen en wordt omringd door cultuurgrond, waarvan 4 hectare eveneens te koop wordt aangeboden. Equestrian Centre De Peelbergen is op 15 minuten rijden gelegen en ook diverse uitvalswegen richting Eindhoven, Venlo en Weert zijn in de directe nabijheid gesitueerd.

Bieden is mogelijk vanaf € 575.000,-- k.k. voor het woonhuis met bijgebouwen en het huiskavel ter grootte van ca. 37.106 m². De overige cultuurgrond (ca. 40.640 m²) wordt optioneel/separaat te koop aangeboden.

WOONHUIS
Begane grond
De hal is afgewerkt met een tegelvloer en biedt toegang tot de meterkast, een inbouwkast en de kelder. Een trapopgang biedt toegang tot de 1e verdieping. De deels betegelde keuken is voorzien van een eenvoudige keukeninrichting in wandopstelling, welke is uitgerust met een spoelbak, oven, vaatwasser en een elektrische kookplaat. Een inbouwkast zorgt voor extra bergruimte. Vanuit de keuken is er toegang tot de badkamer, de woonkamer en het achterportaal. De deels betegelde badkamer is voorzien van een ligbad en een wastafel. De doorzon woonkamer is voorzien van een laminaatvloer, behang wanden en een houten schrootjesplafond. Grote raampartijen zorgen hier voor veel lichtinval en een vrij zicht over de omringende landerijen. In het portaal bij de achterdeur is de deels betegelde toiletruimte gesitueerd. De bijkeuken is uitgerust met de aansluitingen voor de wasapparatuur en de opstelling voor de cv-ketel (Atag, huur). Tevens is hier een vaste inbouwkast en een gootsteen aanwezig. Vanuit de bijkeuken is er toegang tot de inpandige garage.

1e Verdieping
De overloop is voorzien van een laminaatvloer en biedt toegang tot 4 slaapkamers en een deels betegelde toiletruimte. De slaapkamers aan de voorzijde van de woning zijn afgewerkt met een vinyl vloer, behang wanden en gipsplaten plafonds. De slaapkamer aan de linkerzijde is tevens voorzien van een wastafel en de vaste trapopgang naar de zolder. De slaapkamers aan de achterzijde zijn afgewerkt met behangen wanden en gipsplaten plafonds. Een slaapkamer is tevens voorzien van een inbouwkast en vloerbedekking.

2e Verdieping
De stahoge zolder is voorzien van een houten vloer en een board plafond. Tevens is hier een vierpans dakvenster aanwezig voor natuurlijke lichtinval.

Garage:
De inpandige garage is afgewerkt met een betonnen vloer, schoonmetselwerk wanden en een eterniet plafond. Tevens is de garage voorzien van verwarming en een roldeur met afstandsbediening. Een luik biedt toegang tot de niet-begaanbare bergzolder.

ERF & TUIN
Ter plaatse van de achtergevel is een terras gesitueerd. Naast het terras is een houten berging gelegen, welke is voorzien van dak met asbesthoudende golfplaten. De tuin is verder eenvoudig ingericht met een gazon.

BIJGEBOUWEN
De voormalige bedrijfsgebouwen van dit object zijn aan de achterzijde van het perceel gelegen. De gebouwen bestaan uit een varkensstal, twee veldschuren, twee rundveestallen en een voormalige woonboerderij met aanpandig stalgedeelte. Ze verkeren in een verouderde toestand en behoeven de nodige verbouwings-werkzaamheden. Enkele gebouwen zijn slooprijp en de daken zijn grotendeels gedekt met asbesthoudende golfplaten.

De varkensstal is opgetrokken uit metselwerk en de inrichting is nog grotendeels aanwezig. Eén veldschuur is opgetrokken met betonelementen en de tweede veldschuur is voorzien van damwand gevels met houten spanten en een betonnen vloer. De linker rundveestal is opgetrokken uit betonelementen en toegankelijk middels openslaande deuren aan de voorzijde. Tevens is hier een gierkelder aanwezig. De stal aan de rechterzijde is eveneens opgetrokken uit betonelementen. Daarnaast is er nog een vervallen voormalige woonboerderij met stalgedeelte aanwezig, welke is voorzien van een water- en een elektriciteitsaansluiting. Tevens is hier een mestplaat met vochtopvang aanwezig.

CULTUURGROND
De bij de woning en bedrijfsgebouwen behorende cultuurgrond is deels als weiland in gebruik en omheind met houten palen en een lint. De overige grond is in gebruik voor akkerbouw en niet omheind. Afwatering vindt plaats via sloten.

Optionele / separate cultuurgrond
Het behoort tot de mogelijkheden om de perceeloppervlakte uit te breiden met ca. 4 hectare cultuurgrond, welke thans in gebruik is voor akkerbouw. Deze grond wordt eveneens separaat te koop aangeboden en is gelegen aan de achterzijde van de woning, grenzend aan de straat Kievit. Ook hier vindt afwatering plaats via sloten.

BIJZONDERHEDEN
- Het object is aangesloten op gas (middels privé gastank, huur), water, elektra en glasvezel.
- Er is een IBA-systeem aanwezig.
- De raampartijen in de woonkamer zijn voorzien van rolluiken.
- De raampartijen van de voordeur, achterdeur en 2 ramen op de 1e verdieping
zijn voorzien van kunststof kozijnen. De overige kozijnen zijn uitgevoerd in hout.
- De kunststof raampartijen zijn allemaal voorzien van dubbele beglazing, ook de raampartijen op de 1e verdieping zijn voorzien van dubbele beglazing.

- Vrij uitzicht aan de voor- en achterzijde!
- Diverse uitvalswegen zoals de snelwegen A67 en A73 zijn op korte afstand gelegen.

- De bouwvlakken waarop de veehouderij is gelegen hebben de bestemming ‘Agrarisch- Intensieve veehouderij’. De gronden daaromheen zijn bestemd als ‘Agrarisch’.
- Op basis van de geldende vergunning in het kader van de Wet Milieubeheer mogen er op de locatie 38 zoog- en kalfkoeien, 105 vlees- en fokrundvee, 4 volwassen paarden en 3 honden gehouden worden.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 575.000 k.k.
Aangeboden sinds
5 maanden
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Hoofdfunctie
Overig
Soort bouw
Bestaande bouw

Woonruimte

Bedrijfswoningen
1
Hoofdwoning
Inhoud
606 m³
Bouwjaar
1970

Kadastrale gegevens

HELDEN M 46
Kadastrale kaart
Eigendomssituatie
3 ha 71 a 6 ca (geheel perceel)

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Ontginningsweg 21

€ 575.000 k.k.