Baexemerweg 25 6096 AP Grathem

€ 695.000

Omschrijving

In het buitengebied van Grathem op mooie locatie, bieden wij een unieke combinatie aan van een (voormalig) agrarisch bedrijf en een mooi en erg ruim bosperceel met voormalige jachthut. Het geheel is gelegen op een terrein van 15.18.67 hectare (minder grond is bespreekbaar) en bestaat uit een woning met diverse bijgebouwen, weiland en bos met een voormalige jachthut. Dit object biedt door haar grootte en diversiteit mogelijkheden voor vele doeleinden zoals wonen/werken, natuur, natuur inclusieve landbouw en recreatie. Creëer je eigen landgoed!

Voorzieningen
Elektriciteit: voldoende groepen aanwezig, slimme meter en krachtstroom
Wateraansluiting: aanwezig
Gasnetaansluiting: niet aanwezig
Rioolaansluiting: niet aanwezig. Aangesloten op een IBA
TV aansluiting: glasvezel

Omschrijving woning
De bedrijfswoning (voorhuis) is gebouwd in 1927, opgetrokken uit baksteen in spouw, voorzien van pannendak (vernieuwd in 1990). Het dak is voorzien van een asbesthoudend dakbeschot. De begane grond is uitgevoerd in beton, de eerste verdiepingsvloer in hout. Centrale verwarming met radiatoren via een oliegestookte ketel (merk Rapido, bouwjaar 1978) met een dubbelwandige olietank van ca 800 liter). Warmwatervoorziening geschiedt via een boiler. Plafonds op de 1e verdieping zijn voorzien van glaswoldeken, gehele woning voorzien van dubbele beglazing in hardhouten kozijnen (1998). De inhoud bedraagt circa 690 m³.

Indeling

Souterrain
De woning heeft een kleine kelder uiterst geschikt om te gebruiken als bergruimte.

Begane grond
Hal/entree met tegelvloer heeft toegang tot de eetkamer/keuken, de woonkamer met schouw met kachel en een slaapkamer. De keuken bevat een keukeninrichting (ca 2000) met ingebouwd elektrische fornuis, een vaatwasser, een oven, koelkast en een magnetron. De keuken bied doorgang tot de badkamer (ca 2000) met douchecabine, hoekbad, badkamermeubel en vloerverwarming. Via een tussenhal is er toegang tot de toiletruimte met fonteintje. Via een gang is er doorgang tot het achterhuis.

Eerste verdieping
De eerste verdieping is te bereiken via een vaste trap vanuit de keuken. Op deze verdieping zijn een overloop, vier ruime slaapkamers, een 2e toiletruimte en twee bergkasten aanwezig. De eerste verdieping is verder voorzien van houten vloerdelen en airco.

Tweede verdieping
Niet beloopbaar.

Achterhuis
Gebouwd in 1927, opgetrokken uit baksteen steensmetselwerk, houten spanten, voorzien van pannendak (vernieuwd in 1990). Het dak is onbeschoten. De begane grond is uitgevoerd in beton, zolder in hout. Het achterhuis heeft diverse ruimtes zoals: voormalige grupstal in gebruik als berging, garage, enkele voormalige varkensafdelingen met mestkelders met roosters, werkplaats en 3 paardenstallen.

Voormalige varkensstal
Gebouwd in ca 1963/1973, opgetrokken uit baksteen spouwmetselwerk, houten spanten, voorzien van asbesthoudend golfplaten dak. Het dak is deels geïsoleerd met Dupanel en deels met glaswol met asbesthoudende platen. De begane grond is uitgevoerd in beton en voorzien van mestkelders met roosters (deels geheel onderkelderd). De stal is verdeeld in enkele ruimtes.

Bijgebouwen en overige voorzieningen
Op het terrein bevinden zich nog een aantal eenvoudige gebouwen zoals een veldschuur, een schop en voormalige kippenschuur en een containerveld (geprofileerde grond met daarop anti-worteldoek).
Het erf is deels verhard met beton en betonklinkers.
Verscholen in het bos staat een voormalige jachthut (houten wanden, pannen dak) aanwezig. Voorzien van water en elektra (slimme meter aanwezig voor elektra, watermeter niet aanwezig) en ingericht met een hal, eenvoudig toilet, ruimte met eenvoudig keukenblok en slaapkamer.

Gronden
De woning en de bijgebouwen liggen op een ruim agrarisch bouwblok. Voor de woning ligt een ruime tuin. De tuin is voorzien van gazon, borders en een terras. Achter de woning ligt een weiland en daarachter een groot en gevarieerd bosperceel van 12.80.91 ha. Het bos bestaat uit loof- en naaldhout en heeft enkele paden. In het bos ligt een voormalige jachthut. Met name langs de Baexemerweg wordt het bosperceel gekenmerkt door hoogteverschillen. Aan de oostgrens grenst het bos aan de Haelensebeek waarvoor in het kader van de landinrichting Land van Thorn een natuurlijker inrichting is gerealiseerd in de vorm van het laten meanderen van de beek door het bosperceel.
De combinatie van de gebouwen en het bosperceel biedt vele mogelijkheden.

Bestemmingsplan
Het object is gelegen in het bestemmingsplan ‘Reparatie- en veegplan Buitengebied Leudal 2016’ van de gemeente Leudal. Binnen dit bestemmingsplan heeft het object momenteel de bestemmingen:
Percelen W 26 en 27 en V 152: ‘Natuur’ met de dubbelbestemmingen ‘Waarde-Archeologie 5’ en deels ‘Waterstaat-Waterlopen’ en ‘Leiding-Hoogspanningsverbinding’.
Perceel W 29 en 31: ‘Agrarisch met waarden - 4’ met de dubbelbestemmingen ‘Waarde-Archeologie 5’ en deels ‘Leiding-Hoogspanningsverbinding’ en deels de nadere aanduiding ‘Agrarisch bouwvlak’ (ca 13.000 m2).
De bijbehorende voorschriften zijn op kantoor aanwezig en worden op eerste verzoek aan u toegezonden.

Atlas provincie Limburg, Natuurbeheerplan 2020
De percelen W26 en 27 en V 152 zijn op de Natuurbeheertypekaart van de provincie Limburg deels aangeduid als ‘N15.02 Dennen-, eiken- en beukenbos’, deels als ‘N14.01 Rivier- en beekbegeleidend bos’ en deels als ‘N16.03 Droog bos met productie’.

NSW
Het bosgebied met voormalige jachthut is gerangschikt onder de Natuurschoonwet 1928 (NSW) als NSW landgoed ‘Spaanse bos’. Het NSW-landgoed is niet opengesteld. De NSW geeft fiscale tegemoetkomingen (faciliteiten) aan eigenaren van onroerende zaken en verlangt daarvoor in ruil dat de eigenaren het landgoed als zodanig in stand houden.

Jacht
Het jachtrecht is niet verhuurd.

Kadaster
De percelen 26, 29 en 152 zijn belast met enkele erfdienstbaarheden, opstalrechten en verplichtingen met kettingbeding welke op kantoor aanwezig zijn en kunnen worden ingezien.

Vergunningen
Omgevingsvergunning (milieu):
Het bedrijf valt onder het Activiteitenbesluit milieubeheer. De laatste jaren is er een tuinbouwbedrijf geëxploiteerd. In 2018 heeft er milieucontrole plaatsgevonden. Er zijn geen tekortkomingen gesignaleerd.

Natuurbeschermingswetvergunning
Er is op 7 december 2020 een aanvraag vergunning Wet natuurbescherming ingediend, voor 20 volwassen paarden en 3 paarden in opfok.

Grondwaterput
Er is een grondwaterput aanwezig die niet geregistreerd is. Er mag grondwater uit worden onttrokken, mits het onttrekken met een kleine pomp met een capaciteit kleiner dan 10 m3/uur geschiedt.

Ligging
Het object is gelegen in het buitengebied van Grathem. Grathem is een kerkdorp in Midden-Limburg, gelegen in de gemeente Leudal. Grathem heeft een kleine kern met enkele eerste levensbehoeften. Een bakker, peuterspeelzaal en basisschool zijn allen op loopafstand te bereiken. Voor een wat ruimer winkelaanbod, zijn de dorpen Baexem en Heythuysen, gelegen op enkele autominuten, de meest aangewezen plaats. Met een goede uitvalsbasis naar de N280 die de steden Roermond en Weert met elkaar verbindt en de snelweg A2 zijn Steden als Eindhoven en Maastricht zijn in een afstand van maximaal 1 uur te bereiken. De stad Weert en Roermond zijn binnen 15 autominuten bereikbaar en de Belgische grens binnen enkele autominuten.
De oude kern van Grathem is bijzonder fraai en wordt daarom ook wel eens getypeerd als de "parel" van de gemeente. In de dorpskern ligt de monumentale kerk voorzien van een laat-romaanse mergelstenen toren uit de 13e eeuw.
Deze "Tuin van Limburg" is ideaal voor natuurliefhebbers o.a. door de unieke natuurgebieden zoals Exaten, Beegderheide en natuurlijk het Leudal: een prachtig afwisselend natuurgebied.
De gemeente Leudal grenst aan de noordzijde aan het Peelgebied, met het 1.500 hectare grote Nationaal Park De Groote Peel. Ten oosten en ten zuiden treft u de Maasplassen aan met volop watersportmogelijkheden en historische plaatsen als Thorn en Roermond en Nationaal Park De Meinweg. Aan de westzijde grenst de gemeente Leudal direct aan België met grensoverschrijdende fietsroutes en gezellige stadjes zoals Maaseik.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 695.000
Aangeboden sinds
4 weken
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Hoofdfunctie
Overig
Soort bouw
Bestaande bouw

Oppervlakten

Totale oppervlakte
15 ha 18 a 67 ca
Huiskavels
15 ha 18 a 67 ca

Woonruimte

Bedrijfswoningen
1
Hoofdwoning
Inhoud
690 m³
Bouwjaar
1927
Energielabel
G 2,0

Kadastrale gegevens

HEYTHUYSEN W 29
Kadastrale kaart
Eigendomssituatie
1 ha 27 a 76 ca (geheel perceel)
HEYTHUYSEN W 27
Eigendomssituatie
3 ha 76 a 1 ca (geheel perceel)
HEYTHUYSEN W 31
Eigendomssituatie
1 ha 10 a 0 ca (geheel perceel)
HEYTHUYSEN W 26
Eigendomssituatie
2 ha 17 a 44 ca (geheel perceel)
HEYTHUYSEN V 152
Eigendomssituatie
6 ha 87 a 46 ca (geheel perceel)

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Baexemerweg 25

€ 695.000