Boudeloodijk 12 4586 RZ Lamswaarde

Prijs op aanvraag

Omschrijving

Paardenliefhebbers, agrarische ondernemers en buitenlui opgelet!

De Westelijke Land- en Tuinbouwmakelaars (WLTM) bieden namens opdrachtgever te koop aan:

Een vrij gelegen boerderij genaamd ‘Hoeve Buren’ gelegen op een unieke plek in de Oostvogelschorpolder te Lamswaarde. Het adres is Boudeloodijk 12 te Lamswaarde, nabij het gehucht Roversberg.
Een locatie met stikstofruimte.

De boerderij heeft in totaal een eigendomsperceel van 2.11.80 ha groot, met een vrijstaande boerenwoning en twee met elkaar verbonden schuren met aanbouw met in totaal 15 paardenboxen, een ruime berging, een voormalig varkenshok, een paardrijbak en een eigen huisweide. Hier kunt u uw droom realiseren.

De hoeve ligt onderaan ten zuiden van de Boudeloodijk, welke voor een gunstig klimaat zorgt op het erf zelf.
De ondergrond van het weiland betreft zeer goede vruchtbare landbouwgrond.

Daarnaast heeft de eigenaar circa 2.36.40 ha in pacht bij Staatsbosbeheer. Hij zal bij verkoop zijn best doen deze pacht op koper van Hoeve Buren om te zetten. Alsdan spreken we hier over een boerderij van bijna 4,5 hectare!

De boerderij is sociaal gunstig gelegen op een kleine 200 meter afstand van de dijkwoningen van het gehuchtje
Roversberg.

Op het bedrijf is een milieuvergunning aanwezig voor het houden van 95 vleesvarkens, 6 guste dragende zeugen en 3 kraamzeugen, zodanig dat er biologische scharrelvarkens kunnen worden gehouden.
Volgens de Aerius berekening zit op de locatie circa 335 kg NH3, na afroming resteert 235,5 kg NH3. Voor een herontwikkeling op deze locatie of andere locatie wellicht een gewenste hoeveelheid.

Op 1,2 km ligt de bebouwde kom van Lamswaarde met 570 inwoners (2020). Het natuurgebied Het Verdronken Land van Saeftinge is 2,5 kilometer verderop.

Het gebied rondom Hulst is te kenmerken als het meest bourgondische deel van Zeeland. De boerderij ligt op circa 8,5 km ten noorden van Hulst. Slechts de Kruispolder scheidt u van de Westerschelde, waar u de grote schepen naar Antwerpen kunt zien varen.

Lamswaarde zelf beschikt slechts over geringe voorzieningen, zoals een buurthuis en een basisschool. Voor uitvoeriger voorzieningen is men aangewezen op de stad Hulst. De wereldstad Antwerpen is van hier goed aan te rijden met de auto (20 min).

Het betreft hier ook een oude polder. Oud-Lamswaarde ontstond in 1242 als uithof van de Vlaamse Abdij van Boudelo, een Cisterciënzer abdij. Deze uithof, die ook een kapel omvatte, werd gedurende de Tachtigjarige Oorlog eind 16e eeuw verwoest. Na 1615, toen de Oostvogelpolder werd herdijkt, ontwikkelde zich nabij deze locatie het huidige Lamswaarde.
De Boudeloodijk en de Boudeloohoeve herinneren nog aan de Middeleeuwse toestand. Aan deze toestand heeft het -grotendeels katholieke- Lamswaarde ook haar bijnaam: Het Heilig Land te danken.

Woonhuis
De woning is traditioneel gebouwd omstreeks 1920, grootschalig gerenoveerd in de jaren 80.
Entree, toilet en badkamer zijn in 2017 gemoderniseerd.

De woonoppervlakte bedraagt 107 m2 (inhoud circa 293 m3, de woning circa 235 m3, washok circa 48 m3). Gebouwd op een gemetselde stroken fundering met gemetselde gevels waarboven een zadeldak gedekt met pannen.

De gevels zijn aan de binnenzijde afgewerkt met hardboardplaten en rondom van een buitenspouwblad voorzien begin de jaren ’80. De dakconstructie v.v. drie veluxdakramen. bestaat houten spanten en gordingen en is geïsoleerd aan de buitenzijde onder de pannen met tempexplaten. De deuren en kozijnen zijn van hout en kunststof (1e verdieping en badkamer en toilet geplaatst in 2017), voorzien van dubbelglas. Tuin rondom en terras aanwezig. De beganegrondvloer is van beton, de verdiepingsvloer van hout.

De woning is aangesloten op aardgas, water, elektra (krachtstroom), een septictank (gelegen achter de woning onder terras, te vervangen voor 2027).

Indeling:
Begane grond:
- achterentree/hal voorzien van kunststofplafond en vloerverwarming, tegelvloer met houtmotief (vloerverwarming)
- toilet verbouwd in 2017 bestaande uit hangtoilet en fonteintje, geheel betegeld, voorzien van tegelvloer houtmotief (vloerverwarming)
- badkamer verbouwd in 2017 bestaande uit ligbad met bubbels, inloopdouche met draingoot en stortdouche, modern wastafelmeubel, spiegelkast en designradiator, geheel betegeld en voorzien van tegelvloer van houtmotief en vloerverwarming
- toegang tot een lage kelder met een stahoogte van 1,24 m (4,10 x 1.87)
- woonkamer (afmetingen circa 3,34 m x 5,76 m) voorzien van tegelvloer en zachtboardplafond een schouw en een kast v.v. de meterkast (stoppen met slimme meter), één geheel vormend met:
- woonkeuken (afmetingen circa 3,97 m x 3,30 m) voorzien van aanrechtblad, afzuigkap, haard (buiten gebruik), tegelvloer en zachtboardplafond,

1ste verdieping:
Overloop, vier slaapkamers waarvan één grote slaapkamer (circa 4,55 x 8,50 m), Plafondhoogte 2,09 m.

2de verdieping:
Niet beloopbare vliering.

De woning wordt verwarmd door middel van een verwarmingsinstallatie met een Remeha combiketel, bouwjaar 2019 (huur Delta), welke ook de warmwatervoorziening regelt. Aan de achtergevel is krachtstroom aanwezig, welke eveneens in de schuren aanwezig is.

Bedrijfsgebouwen
1. Traditionele boerenschuur met een oppervlakte circa 175 m2 (afmetingen circa 9,70 m x 18,00 m), goothoogte circa 4,20 m, nokhoogte circa 8,70 m. De boerenschuur is in de jaren 1920 gebouwd op staal met gevels van rood steensmetselwerk met één topgevel van gepotdekseld hout, waarboven een zadeldak met een dakconstructie van houten spanten en gordingen, gedekt met pannen en golfplaten (zuidwestzijde).
De vloer is van beton. Inrichting voor 12 paardenboxen voorzien van water. De schuur vormt één geheel met schuur 2 en 3.

2. Aangebouwde stal aan voornoemde schuur, circa 47 m2 (afmetingen circa 4,70 m x 10,00 m), goothoogte circa 2,20 m, nokhoogte circa 3,00 m. De stal is toegankelijk met houten openslaande deuren. De stal is gebouwd op staal met gevels van steensmetselwerk waarboven een geïsoleerd lessenaarsdak met een dakconstructie van houten spanten en gordingen, gedekt met geïsoleerde stalen sandwichpanelen met een zachte alu afwerking aan onderzijde. De vloer is van beton. In de stal drie paardenboxen.

3. Aangebouwde stalen damwandloods, in gebruik als hooi en machineberging, bouwjaar ± 1983, circa 162 m2 (afmetingen circa 15,40 m x 10,50 m), goothoogte circa 4,20 m, nokhoogte circa 6,20 m. De hooiberg is in omstreeks 1983 gebouwd op poeren met gevels van stalen damwandprofielplaten waarboven een zadeldak met een dakconstructie van stalen spanten en houten gordingen, gedekt met asbestcementgolfplaten met lichtvensters. De vloer is van beton. Het betreft een praktische schuur.

4. Vrijstaande langgerekte werkplaats, bouwjaar omstreeks 1930, gelegen voorop het erf naast de woning, circa 42 m2 (afmetingen circa 14,00 m x 3,00 m), goothoogte circa 2 m, nokhoogte circa 3,70 m. De werkplaats is gebouwd op staal met gevels van steen waarboven een zadeldak met een dakconstructie van houten spanten en gordingen, gedekt met asbestcementgolfplaten. De vloer is van beton.

5. Varkensstal, bouwjaar ± 1950, van circa 51 m2 (afmetingen circa 4,25 m x 12,00 m), hoog circa 1,50 m. Opgetrokken met gevels van steen met een dak gedekt met asbestcementgolfplaten. Toegankelijk via twee deuren.

m. mestplaat
p. paardenbak.

Erf (verharding) en paardenbak

Het boomrijke erf met gebouwen beslaat inclusief de paardenbak en omliggende grond circa 8.500 m².

De paardenbak is professioneel aangelegd in 1999. Deze heeft een afmeting van 20 m x 40 m en een omheining van palen met lint. De drainage is intensief aangelegd in schelpen met daarboven een dik pakket zand.
Er zijn drie lantaarnpalen.

De erfverharding is van beton.

Achter de schuren ligt een mestplaat groot circa 7,00 m x 10,00 m, voorzien van een kleine kelder voor mestwater.

Perceel weiland/landbouwgrond
Het perceel weiland (tussen de windsingel en de roversbergsestraat) heeft een omvang van ruim 1.25.00 ha.
Het betreft in de basis goede landbouwgrond, namelijk lichte kalkrijke zavelgrond met een homogeen profiel.

De drainage is van oudere datum. en licht bollend gelegen. Het gehele perceel heeft een paal en draad omheining.

Meer informatie vindt u in de bijlage (Boer en Bunder).

Zakelijke rechten / erfdienstbaarheden
Niet van toepassing op het verkochte. Om het perceel te bereiken heeft u overpad over de bestaande opritten aan de Boudeloodijk. Hier heeft de eigenaar van de achtergelegen landbouwgrond ook overpad over.

Milieuvergunning
Activiteitenbesluit van toepassing.

Bestemming
Op de locatie is van toepassing het bestemmingsplan Buitengebied Hulst van de gemeente Hulst d.d. 16 mei 2013.
De bestemming is:
- enkelbestemming Agrarisch
- dubbelbestemming Waterstaat – Waterkering
- bouwvlak
- maatvoering maximum goothoogte 6 m
- gebiedsaanduiding vrijwaringszone - radar
Zie verder de aan deze brochure gehechte verbeelding en regels en overigens verwijzen wij u naar ruimtelijkeplannen.nl.

Dijkweiland in pacht bij Staatsbosbeheer
Aan de Boudeloodijk liggen percelen dijkweide van Staatsbosbeheer die verkoper momenteel pacht. Er zijn gesprekken gaande om deze pacht over te laten nemen door de koper van de hoeve. Het betreft 2.36.40 ha.

Energielabel
Het energielabel van de woning is voorlopig afgegeven op G.

Overdrachtsbelasting
Koper kan mogelijk gebruik maken van vrijstelling overdrachtsbelasting voor de aan te kopen grond (zogenaamde cultuurgrondvrijstelling) op basis van artikel 15, lid 1, letter q van de Wet op de Belastingen van Rechtsverkeer. Voor zover verkoper of zijn rechtsopvolger(s) een beroep heeft gedaan op voornoemde vrijstelling zijn de koper(s) en zijn rechtsopvolger(s) verplicht om de termijn van 10 jaar te respecteren.

Oplevering
In overleg.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
Prijs op aanvraag
Aangeboden sinds
4 weken
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Hoofdfunctie
Akkerbouwbedrijf
Soort bouw
Bestaande bouw

Oppervlakten

Grondsoort
Zavel

Woonruimte

Bedrijfswoningen
1
Hoofdwoning
Inhoud
293 m³
Bouwjaar
1920

Kadastrale gegevens

HONTENISSE K 1606
Kadastrale kaart
Eigendomssituatie
1 ha 0 a 20 ca (geheel perceel)
HONTENISSE K 1607
Eigendomssituatie
1 ha 11 a 60 ca (geheel perceel)

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Boudeloodijk 12

Prijs op aanvraag