• Onder bod

Bandijk 51 6988 BN Lathum

€ 1.100.000 k.k.

Omschrijving

Op een unieke locatie, aan de Bandijk met uitzicht over zowel de Lathumse Plas als in de verte de Posbank, ligt deze ruime, multifunctionele Gelderse T-Boerderij. De boerderij is dubbel bewoond en oorspronkelijk gebouwd rond 1700. De meest recente renovaties zijn in 1997, 2003, 2009 en 2015 uitgevoerd. De locatie is tot voorkort als melkveehouderij in gebruik geweest. Alle schuren (kalverenstal, jongveestal, ligboxenstal met melkstal en melkkamer en werktuigenberging met garage zijn nog intact). Al deze gebouwen, gecombineerd met de ligging maakt het een uniek object geschikt voor herontwikkeling tot bijvoorbeeld wonen of recreatie.

De indeling is als volgt:
Woning nummer 49:
Deze woning is gesitueerd aan de voorzijde van de dijkzijde. De ingang treft u aan de zijkant aan, links treft u de slaapkamer met tuindeuren en de separate badkamer (2015) met douche, toilet en vaste wastafel aan. Rechts van de hal treft u de opkamer met houten vloer en de keuken aan met vaatwasser, koelkast, magnetron/oven, afzuigkap en gaskookplaat.
Op de verdieping is een overloop met combi c.v.-installatie (2009) en wasmachine aansluiting, een keurige badkamer met douche, toilet en vaste wastafel, een slaapkamer met keukenblok met koelkast en magnetron, derde slaapkamer, inloopkast en toegang tot de enorme zolderruimte op de tweede verdieping.
De woning op nummer 49 is in 1997 verbouwd. De gevels zijn opgebouwd uit steensmuren met voorzetwanden. De kozijnen zijn van hardhout, het merendeel is voorzien van dubbel glas.

Woning nummer 51:
Hiervan zit de voordeur aan de voorkant. Nummer 51 is deels gesitueerd in de bestaande boerderij en deels in de naastgelegen schuur, welke in 2003 geheel gesloopt is en opnieuw in oorspronkelijke staat is opgebouwd. Entree in de hal met meterkast en kelderkast. De tussenhal geeft toegang tot de aangebouwde deel, die in gebruik was als kalverenstal. De verdieping is ook opgesplitst in een ouder gedeelte met 2 kamers en een opstelling voor de c.v.-ketel (Atag 2018) en een via een separate opgang bereikbare verdieping met een keurige badkamer met douche, vaste wastafel en zwevend toilet en maar liefst 4 slaapkamers. Ook hier is nog een enorme zolderruimte op de tweede verdieping aanwezig.
De woonkeuken (2010) is voorzien van een 6-pits gaskookplaat, koelkast, vaatwasser, combi-oven en voorzien van een composiet blad. Woonkamer, tussenhal naar een tweede woonkamer, zwevend toilet met fontein en een bergruimte. In dit gebouw zit ook de inpandige garage met eigen toilet, douche en kantoor.

Het gedeelte van nummer 51 dat in de oorspronkelijke boerderij is gebouwd, is voorzien van steensmuren met voorzetwanden. Het gedeelte in de voormalige schuur is opnieuw opgebouwd in spouwmuren. De ramen in de spouw zijn enkelglas, de ramen in het dak zijn dubbelglas.

Aan de oorspronkelijke woning (nummer 51) is de deel gebouwd. Deze is recent nog in gebruik geweest als kalverstalling. De buitenafmeting van deze stal zijn circa 22 x 11 meter. Het dak is hiervan deels vernieuwd, de pannen aan de noordzijde zijn volledig vastgeschroefd. De schuur is gebouwd in 1956 en voorzien van een put met betonroosters. Ook hier is een zolder aanwezig.

Overige gebouwen op het erf.
Als u vanaf de dijk naar beneden het erf oprijdt, nemen wij u kloksgewijs mee met de gebouwen. U rijdt eerst tegen de oudste stal aan. Deze in metselwerk opgetrokken jongveestal is als enige nog voorzien van asbest dakbedekking. De stal heeft een afmeting van 22 x 9 meter, is voorzien van steensmuren. Er zijn betonvloeren en betonroosters aanwezig, ook is een mestput aanwezig. In deze stal zit ook de eigen waterbron met waterinstallatie (Remon 1996). In deze stal zit een houten verdiepingszolder.

Links van de oude jongveestal staat de ligboxenstal. Deze is gebouwd in 1972 en heeft een afmeting van 35 x 25 meter. Er zijn twee schuifdeuren aanwezig. De gevels zijn in halfsteens muren opgetrokken en voorzien van een geïsoleerd dak. In de stal zijn drie kelders aanwezig, twee keer twee rijen ligboxen, middenpad met voergang en melkstal, melkkamer en afkalfstal. De melkstal is in 1990 gerenoveerd. De betonroosters zijn grotendeels in 2011 vervangen.

Links naast de ligboxenstal liggen de drie sleufsilo's. Deze hebben een afmeting van 40 x 9,5 meter, en twee van 40 x 10 meter. De werktuigenberging met garage is waarschijnlijk begin 20e eeuw gebouwd en heeft een afmeting van 30 x 11 meter. De nokhoogte is circa 10 meter. De constructie is opgetrokken uit houten spanten, houten gordingen en is gedekt met asbestvrije dakplaten (2016).

Op het erf is circa 1500 m² erfverharding aanwezig.

Er is een mooie siertuin voor de woning aangelegd in de stijl van hoe een tuin bij een boerderij in 1900 eruit zou zien. In de bongerd staan prachtige fruitbomen, diverse rassen pruimen en een appelboom.
De weilanden liggen mooi gesitueerd om het erf heen.

De locatie is uniek. Vanuit de boerderij kijkt u over de Bandijk de uiterwaarden in richting IJssel, Lathumse plas en zelfs tot aan de Posbank. Hier beleeft u de seizoenen echt.

De huidige bestemming van de locatie is agrarisch. In het bestemmingsplan zit een wijzigingsbevoegdheid om de bestemming te wijzigen naar bijvoorbeeld wonen. Bij sloop van de agrarische bebouwing staat het bestemmingsplan 2 nieuwe woongebouwen toe. De locatie biedt ook tal van mogelijkheden om te bestemmen naar bijvoorbeeld recreatie. De bijgevoegde tekening is slechts een indicatie van de mogelijkheden maar nog niet in procedure gebracht.

Richtprijs: bieden vanaf € 1.100.000,00 kosten koper

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 1.100.000 k.k.
Aangeboden sinds
5 maanden
Status
Onder bod
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Hoofdfunctie
Melkveehouderij
Soort bouw
Bestaande bouw
Ligboxen
100
Plaatsen voor jongvee
29
Melksysteem
Visgraatstal
Opstanden
198 m² (bouwjaar 1950)
330 m² (bouwjaar 2000)
220 m² (bouwjaar 1950)
380 m² (bouwjaar 2008)
800 m² (bouwjaar 1970)
1.500 m²

Oppervlakten

Totale oppervlakte
3 ha 1 a 29 ca
Huiskavels
3 ha 1 a 29 ca

Woonruimte

Bedrijfswoningen
2
Hoofdwoning
Inhoud
3.128 m³
Bouwjaar
1700

Kadastrale gegevens

BAHR EN LATHUM E 2592
Kadastrale kaart
Eigendomssituatie
3 ha 0 a 65 ca (geheel perceel)
BAHR EN LATHUM E 2319
Eigendomssituatie
0 ha 0 a 64 ca (geheel perceel)

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Bandijk 51

€ 1.100.000 k.k.