Lakerveld 67 4128 LE Lexmond

Prijs op aanvraag

Omschrijving

Zeer gunstig gelegen fruitbedrijf met royale bedrijfsgebouwen en ca. 1.30.00 ha agrarische grond te koop in Lexmond.

Dit moderne fruitteeltbedrijf is gelegen aan Lakerveld 67 te Lexmond, in het agrarische buitengebied van de gemeente Zederik en direct gesitueerd aan de A27. Het dorp Lexmond is bereikbaar binnen 5 (auto)minuten.

De totale oppervlakte bedraagt 2.19.40 ha., waarvan circa 1.400 m2 is toebedeeld aan de woning, erf en tuin (privé gedeelte). Op het erf staat een grote loods voor opslag, sorteren en bewaring en een loods voor fustenopslag. In totaal is er circa 1.200 ton ULO bewaring (10 koelcellen). Het bedrijf is zeer goed ontsloten met een goed onderhouden asfalt en betonplaten erfverharding.

Bestemming

Het bedrijf is gelegen in het vigerende bestemmingsplan 'Buitengebied Zederik' van de gemeente Zederik, vastgesteld op 29-06-2015 en heeft de bestemming Agrarisch (art. 3).

Woongedeelte

Begane grond:

Entree; hal met apart toilet, voorzien van fonteintje en urinoir,
vaste trapopgang naar de 1e verdieping. Toegang tot kantoor. Deze ruimte biedt een uitstekende kans tot het creëren van een slaapkamer op de begane grond. Via de hal ook toegang tot de ruime en lichte woonkamer met erker, hardstenen vensterbanken en een stenen vloer met vloerverwarming. Middels openslaande deuren is de keuken bereikbaar, die van alle gemakken voorzien is waaronder een diepe gootsteen, vaatwasser en diverse inbouwapparatuur. Ook is vanuit de keuken de aparte bijkeuken bereikbaar, waar zich de witgoedaansluitingen bevinden. Opvallend hier is de aparte douchecabine, die momenteel in gebruik is als opslagruimte. In de bijkeuken is ook de meterkast aanwezig met diverse groepen en glasvezelaansluiting. De gehele begane grond is voorzien van vloerverwarming.

1e verdieping:

Via de ruime overloop zijn maar liefst 4 slaapkamers bereikbaar. De masterbedroom kent naast diepe inbouwkasten, veel licht en prachtig uitzicht over de velden van Lexmond ook een aparte wastafel. De overige slaapkamers zijn eenvoudig, doch zeer functioneel. Ook hier zijn weer diverse inbouwkasten aanwezig.
De badkamer is van alle gemakken voorzien, waaronder een ligbad met bubbelfunctie, een aparte douchecabine, toilet, designradiator en wastafel. De vloerverwarming maakt het aardig toeven in de badkamer.

2e verdieping:

Berging bereikbaar via vlizotrap.

Vrijstaande garage:

De garage is voorzien van een mechanische roldeur, vaste kasten en water-/elektra-aansluitingen. Ook is er via een vaste trap toegang tot een bergzolder. Tussen de schuur en bedrijfsgebouw I bevindt zich een functionele carport.

Bedrijfsgedeelte

Bedrijfsgebouw I (fruitloods):

Entree; kleine koelcel voor huisverkoop en toegang tot het kantoor (17 m2) en de natte ruimte voorzien van 1 douchecabine en 2 aparte toiletten. Via vaste, stalen trap toegang tot de kantine en 3 slaapvertrekken voor werknemers.

Als u de stalen trap naar beneden neemt komt u in de sorteerruimte met bestrijdingsmiddelenkast en mestkast. Via de sorteerruimte is er toegang tot het koelhuis (Van Kempen Koudetechniek Tiel - computerbediend) met in totaal 10 ULO koelcellen. Deze ruimte is bereikbaar via een mechanische overheaddeur.

De oppervlakte sorteer- en werkgedeelte bedraagt (l x b): 51 x 23 meter = 1.200 m2, de oppervlakte van het koelgedeelte (l x b): 30 x 30 meter = 900 m2. De goothoogte van de loods bedraagt circa 6 meter, van de koelcellen circa 7 meter en de nokhoogte circa 10 meter.

De cellen kennen de volgende opslagcapaciteit:

- 4 cellen x 135 ton
- 6 cellen x 110 ton

Tevens zijn er 2 gangcellen aanwezig met een opslagcapaciteit van 90 ton en 2 cellen in de sorteerruimte van 80 en 160 ton. Alle cellen zijn voorzien van pur schuim isolatieplaten (20 cm).

De koeling is opgebouwd met een centraal pompsysteem waardoor de verdampers voor de volle 100% benut worden, wat ideaal is voor lange bewaring van de Conference. De scrubber en de stikstofgenerator (Van Amerongen) zijn tevens computerbediend.

Verder kent de loods 500 zonnepanelen van plusminus 5 jaar oud. De vloer onder de sorteerinstallatie is voorzien van vloerverwarming (restwarmte van de koelcellen).

De loods is zeer goed onderhouden, nog relatief jong en is optimaal te gebruiken.

Bedrijfsgebouw II (fustenloods)

De loods is opgetrokken met stalen spanten en houten gordingen. Gevels van stalen damwandprofielplaten (ged.) en rode baksteen (ged.).
De loods is onderheid tot circa 12 meter beneden mv en kent een opppervlakte van
(l x b): 23 x 13 meter = 280 m2.

Erfverharding

De erfverharding bestaat voornamelijk uit asfalt (gestort in 2011, voorzijde perceel) en betonplaten (achterzijde perceel) en bedraagt circa 2.500 m2.

De Boomgaard achter het erf betreffen voornamelijk V-hagen met het ras Beurré Alexander Lucas ter grootte van ca. 1.30.00 ha.
De plantopstand is 15 jaar oud en is voorzien van een vaste beregening en extra drainage pomp voor de afvoer van overtollig
water.

Volgens de Bodemkaart van Nederland (Blad 38 Oost) betreft het hier een kalkloze drechtvaaggrond (code Rv01C). De grondwatertrap is II; dat wil zeggen dat de gemiddelde hoogste grondwaterstand (GHG) < 40 cm is. De gemiddelde laagste grondwaterstand (GLG) ligt tussen 50-80 cm beneden maaiveld.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
Prijs op aanvraag
Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Hoofdfunctie
Akkerbouwbedrijf
Mogelijke functie(s)
Fruitteeltbedrijf
Soort bouw
Bestaande bouw
Opslagschuren
2 opslagschuren (2.100 m² en 280 m²)

Oppervlakten

Totale oppervlakte
2 ha 19 a 40 ca
Huiskavels
2 ha 19 a 40 ca
Grondsoort
Klei en veen

Woonruimte

Bedrijfswoningen
1
Hoofdwoning
Inhoud
626 m³
Bouwjaar
2004

Kadastrale gegevens

ZEDERIK B 293
Kadastrale kaart
Eigendomssituatie
2 ha 19 a 40 ca (geheel perceel)

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Lakerveld 67

Prijs op aanvraag