Groenstraat 12 . 6074 EK Melick

€ 875.000 k.k.

Omschrijving

Aan de rand van de kern Melick bieden wij u een paardenfokkerij aan op een perceel van 1.58.17 hectare. Het object beschikt over een statige woning uitgerust met luxe en comfort, paardenstallen, rijhal, open veldschuur en voldoende weidegang.

Omschrijving
De woning is gebouwd in 1906 en daarna diverse malen verbouwd, laatste verbouwing was in 2021. tijdens deze verbouwing is het volgende verbouwd of vernieuwd: dak, keuken, isolatie, kozijnen (2018), electra, vloer, badkamers, slaapkamers.

De woning is opgetrokken uit metselwerk, geheel voorzien van kunststof kozijnen met houtnerf look (2018) met HR++ glas, buitenmuren zijn grotendeels van binnenuit geïsoleerd en voorzetwanden geplaatst. Verder is er een geheel nieuw dak met stalen constructie en isolerende dakplaten op het woongedeelte aangebracht.

Souterrain
Ruim souterrain.

Begane grond
De woning is in gericht voor het leefgenot van 2 gezinnen.
Vanuit de voordeur komt men binnen in de entree/hal met meterkast en trapopgang.
Vanuit de hal is de woonkamer en suite bereikbaar. Tevens is er een tweede woonkamer vanuit de hal bereikbaar. Vanuit de woonkamer is de nieuwe woonkeuken met kookeiland bereikbaar, voorzien van diverse nieuwe luxe apparaturen en een airco unit waarmee tevens de ruimte verwarmd kan worden.
Vanuit de tweede woonkamer komt met in de tweede woonkeuken die vervolgens toegang biedt tot de bijkeuken/achterportaal met toilet en badkamer. Hier is tevens ook de wasruimte met aansluiting voor witgoed gesitueerd. Toegang tot de kelder is dicht gemaakt.

1e verdieping
De eerste verdieping bestaat uit een overloop met 4 slaapkamers en 2 badkamers. Hiervan is 1 slaapkamer voorzien van een inloopkast en een eigen badkamer voorzien van inloopdouche, toilet en wastafel.
Verder is er een 1 slaapkamer voorzien van inbouwkasten en een airco unit.
De badkamer die bereikbaar is vanuit de overloop is voorzien van een riant ligbad, toilet, dubbele wastafel en inloopdouche. De gehele verdieping is in 2021 gerenoveerd!

2e verdieping
Zolder, begaanbaar via vaste trap. Veel lichtinval door grote velux dakramen. De gehele zolder incl. dak en isolatie is in 2021 vernieuwd!

Tuin
Oprit aan beiden kanten van de woning. Binnenplaats fraai ingericht met authentieke details.
Tuin met borders, gazon en prieel.

Bedrijfsgebouwen

Paardenstallen aan het woonhuis
Opgetrokken uit metselwerk en betonblokken. Voorzien van authentiek houten spanten, betonvloer en dak gedekt met dakplaten met daarop dakpannen. Bouwjaar circa 1906. Vloeroppervlakte circa 190 m2. Bestaande uit 9 paardenboxen, wasplaats, opslagruimte en carport.

Open veldschuur
Opgetrokken uit deels metselwerk, stalen spanten en gedekt met ABC-golfplaten. Bouwjaar onbekend. Vloeroppervlakte circa 123 m2. In gebruik als opslagruimte.

Schuur/opslagruimte
Opgetrokken uit traditioneel metselwerk, houten spanten en met dakpannen gedekt. Bouwjaar onbekend. Vloeroppervlakte circa 55 m2. In gebruik als opslagruimte.

Rijhal
Opgetrokken uit traditionele materialen, stalen spanten, houten gordingen, wanden van damwand. Het dak is gedekt met asbestvrije golfplaten. Bouwjaar circa 1995. Diverse lichtplaten t.b.v. lichtinval. De rijhal bedraagt circa 630 m2 (35x18) en is voorzien van een houten hoefslagkering, zandbedvloer met computergestuurde beregeningsinstallatie.

Erf/perceel
Op het terrein bevinden zich verder een buitenbak (50 x 22 meter), een voormalige stapmolen (aansluiting nog aanwezig), een mestplaats, een sproei-installatie t.b.v. de rijbakken. Het terrein is geheel omheind met een gecoat sierhekwerk. Binnenplaats beklinkerd met gebakken klinkers.

Voorzieningen:
- Elektra: Aansluiting aanwezig incl. krachtstroom.
- Gasnet: Aansluiting aanwezig.
- Water: Aansluiting aanwezig.
- Riolering: Aansluiting aanwezig.
- Tv/internetaansluiting: Via kabel.
- Isolatie: G
- Verwarming: Middels 2 gasgestookte cv-ketels (merk Remeha, bouwjaar 2020.).
- Warm water: Via cv-ketel.
- Zonwering: Rolluiken

Bestemming
Het object is gelegen in het bestemmingsplan ‘Buitengebied Roerdalen - 2e herziening’ van de gemeente Roerdalen. Binnen dit bestemmingsplan heeft het object momenteel de enkelbestemming ‘Agrarisch met waarden - landschapswaarden - 1', met deels dubbelbestemmingen ‘Waarde - Archeologie - 4’, 'waarde - Archeologie - 5' en 'Waterstaat - inundatiezone en meanderzone'.
Tevens is er een bouwvlak aanwezig van circa 4.200 m2.
De bijbehorende voorschriften kunt u vinden op verzoek kan dit in hard-copy aan u worden toegezonden.

Vergunningen
Het bedrijf beschikt over een Melding Activiteiten besluit die dateert van 25-11-2022. Oorspronkelijke vergunning dateert van 12-7-1994.
Volgens de melding kunnen op het bedrijf de volgende dieren gehouden worden:
- 25 paarden
- 4 pony's
Er is geen Wnb-vergunning aanwezig. De stukken zijn op kantoor aanwezig en worden op eerste verzoek aan u toegezonden.

Ligging
Het object is gelegen aan de rand van Melick. Melick is een kerkdorp in Limburg op de rechteroever van de Roer, ten zuiden van de stad Roermond. Het object is gelegen op steenworp afstand van het kerkdorp Herkenbosch met veel natuurschoon, vele wandel- en fietsroutes en op 7 minuten afstand van Roermond en A73. Melick ligt op het middenterras van de Maas, op een hoogte van ongeveer 24 meter. Het Roerdal wordt noordelijk en westelijk van Melick in beslag genomen door landgoed Tonnederhof. Ten noorden van Melick ligt het belangrijke bedrijventerrein Roerstreek en Oosttangent en ten noorden daar weer van ligt de Melickerheide, van het bedrijventerrein gescheiden door de IJzeren Rijn. Melick behoort tot de gemeente Roerdalen. De gemeente Roerdalen ligt in Midden-Limburg en bestaat uit de kernen Herkenbosch, Melick, Montfort, Posterholt, St. Odiliënberg en Vlodrop. Het landschap kenmerkt zich door prachtige bosgebieden, oude rivierarmen, moerasgebieden, uitgestrekte landbouwgebieden en stuifduinen en pittoreske plaatsjes. Deze Basiliek is van grote kunsthistorische waarde. Roerdalen herbergt nog enkele bijzondere gebouwen en monumenten, bijvoorbeeld Kasteel Daelenbroek, De Gisttappermolen, een Beltkorenmolen en de kasteelruïne van Montfort. De cultuurhistorie gaat pas leven als deze wordt verteld. In het bezoekerscentrum De Meinweg kunt u zich op een leuke interactieve manier laten informeren over de ontstaanswijze, de cultuurhistorie en de natuurwaarden van het Nationaal Park De Meinweg en het Roerdal.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 875.000 k.k.
Aangeboden sinds
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Hoofdfunctie
Overig
Soort bouw
Bestaande bouw

Oppervlakten

Totale oppervlakte
1 ha 58 a 17 ca
Huiskavels
1 ha 58 a 17 ca

Woonruimte

Bedrijfswoningen
1
Hoofdwoning
Inhoud
2.594 m³
Bouwjaar
1906
Energielabel
G 2,0

Kadastrale gegevens

MELICK K 454
Kadastrale kaart
Eigendomssituatie
0 ha 81 a 50 ca (geheel perceel)
MELICK K 4
Eigendomssituatie
0 ha 16 a 68 ca (geheel perceel)
MELICK K 6
Eigendomssituatie
0 ha 2 a 44 ca (geheel perceel)
MELICK K 7
Eigendomssituatie
0 ha 54 a 91 ca (geheel perceel)
MELICK K 8
Eigendomssituatie
0 ha 2 a 64 ca (geheel perceel)

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Groenstraat 12 .

€ 875.000 k.k.