Mantingerweg 21 7938 PM Nieuw-Balinge

€ 599.000 k.k.

Omschrijving

Korte omschrijving object
Net buiten het dorp Nieuw-Balinge vrijstaande woning met de mogelijkheid voor realisatie van een nieuwbouwwoning, gelegen op een mooie ruime kavel van ca. 5.000 m², tegen meerprijs is er een totale oppervlakte van ca. 3 hectare mogelijk. Op deze kavel bevindt zich eveneens een vrijstaande rijhal met 9 paardenboxen, een groepshok, gastenverblijf, zadelkamer en rijbak van 22 x 32 meter. Met een oppervlakte van ca. 1.250 m² en een buitenbak van 25 x 55 m. Ideaal voor paardenliefhebbers en/of de rust en ruimte zoekers.

Ligging
Het object is gelegen net buiten het dorp Nieuw-Balinge, direct aansluitend op de eigendomsgronden het natuurgebied Mantingerzand, op korte afstand van Westerbork en Hoogeveen in de gemeente Midden-Drenthe in de provincie Drenthe. Gelegen aan een rustige, doodlopende weg in een landelijke omgeving met op korte afstand natuurgebieden en wandel en fietsroutes.
In het nabijgelegen dorp Nieuw-Balinge zijn voldoende voorzieningen beschikbaar, o.a. een basisschool, en een actief verenigingsleven. Gunstig gelegen en goed bereikbaar door een korte afstand tot de N374.

Woonhuis
Hal/entree, meterkast, toilet, woonkamer met open keuken, vaste trap naar boven, overloop met 1 slaapkamer en badkamer. Verwarmd middels C.V. (Bosch 2014), direct naast de bestaande woning ligt de fundering voor de nieuwbouwwoning, er zijn bouwtekeningen beschikbaar voor de nieuwbouwwoning.

Overdekte rijhal met paardenstallen
Riante rijhal met een bakmaat van 22 x 32 meter, aan de achterzijde van de rijhal is een gastenverblijf aanwezig met aansluitend een zadelkamer, douche en toilet.
Voorzien van 9 paardenboxen
5 van 3 x 5 m.
2 van 3 x 4 m.
2 van 3 x 3 m.
Stalen spanten met houten gordingen, gemetselde borstwering tot 50 cm, daarboven damwandprofielplaten, ABC golfplaten dak. De rijbak is voorzien van een sprinklerinstallatie. In 2017 is alle elektra vervangen en zijn er Philips LED lampen geplaatst. Waterbakken in de stallen gekoppeld aan een rondpompsysteem tegen bevriezing. In de paardenstallen een spuitplaats met warm water.

Aan de linkerzijde van de rijhal een aangebouwde werktuigenberging met aansluitend een groepshok voor koeien met voerhek. Gebouwd middels stalen spanten, houten gordingen en asbestvrije golfplaten.

Erfverharding
Oprit en bestrating van betonklinkers, ca. 1.300 m²

Nieuwbouw
Binnen het bouwvlak zijn nog voldoende mogelijkheden om staluitbreiding of een losse kapschuur te plaatsen. De huidige geplaatste fundering geeft een directe mogelijkheid voor realisatie van een nieuwbouwwoning.

Planontwikkeling
Dit object leent zich wellicht goed voor planontwikkeling op locatie en realisatie van extra wooneenheden na het opheffen van de agrarische bestemming en het slopen van de agrarische opstallen.

Bestemmingsplan
Op het geheel rust de enkelbestemming Agrarisch met waarden – 1 met de functieaanduiding : specifieke vorm van agrarisch – grondgebonden agrarisch bedrijf.
Buitengebied Midden-Drenthe (geconsolideerd) 20-8-2014

Ondanks dat de uiterste zorg aan deze tekst is besteed, kunnen aan onvolkomenheden geen aanspraken worden ontleend. De informatie in deze brochure is van algemene inhoud en is bedoeld als uitnodiging om in onderhandeling te treden.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 599.000 k.k.
Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Hoofdfunctie
Paardenhouderij
Soort bouw
Bestaande bouw
Paardenboxen
9

Kadastrale gegevens

WESTERBORK P 1199
Kadastrale kaart
Eigendomssituatie
0 ha 10 a 0 ca (geheel perceel)
WESTERBORK P 948
Eigendomssituatie
0 ha 40 a 0 ca (geheel perceel)

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Mantingerweg 21

€ 599.000 k.k.