Barneveldseweg 192 3862 PD Nijkerk

€ 998.000

Omschrijving

'De Vergulde Appel'

De schitterende MONUMENTALE BOERDERIJ "De Vergulde Appel", vroeger een herberg waar reizigers uit alle windstreken wat konden eten en drinken, werd voor het eerst vermeld in 1722. De boerderij ligt heel strategisch op het knooppunt van wegen naar Nijkerk, Barneveld, Voorthuizen en Zwartebroek en heel centraal in het land.
De boerderij heeft een gepleisterd voorhuis en gemetselde afwerking van de deel. Het wolfsdak is boven het voorhuis voorzien van gesmoorde oude holle pannen en boven de deel heeft het pand rietbedekking en gesmoorde oude holle pannen op de onderste dakschilden. De schuur links van de boerderij heeft een wolfsdak met rietbedekking en tevens zijn de onderste dakschilden voorzien van gesmoorde oude holle pannen.

In het prachtige buurtschap Appel, dat zich in de zomer van 2019 tot "de mooiste plaats van Gelderland" liet bekronen, mogen wij u deze authentieke boerderij met zijn karakteristieke witte gevel met fraaie windveer en diverse opstallen aanbieden op een perceel grond van ca. 6.500 m². De mogelijkheid bestaat om meer grond bij te kopen, waardoor het erf tot een maximum van ca.
2,5 hectare is uit te breiden.

De heerlijke plek in het buitengebied, vlakbij landgoed Appel, zorgt ervoor dat u volop kunt genieten van het buitenleven, en binnen 10 minuten bent u in het gezellige centrum van Nijkerk of Voorthuizen. De ligging van de boerderij is logistiek zeer gunstig. Door de combinatie van de diverse opstallen met een flink stuk grond, is het geheel geschikt voor meerdere doeleinden, bijvoorbeeld paardenhouderij. Functieverandering behoort ook tot de mogelijkheden.

Kortom, de fraaie en goed onderhouden boerderij en opstallen met het keurig verzorgde erf zijn dan ook zeker een bezichtiging waard!

BOUWKENMERKEN

- Bouwjaar: rond 1700
- Bouwwijze: traditioneel gebouwd, gevels in baksteen opgetrokken, voorhuis gepleisterd. Zadeldak met
'wolfseinden'. Voorhuis met pannen gedekt, achterhuis met riet en pannen
- Isolatie: geïsoleerde gevels, isolerende beglazing
- Woonoppervlak: 181 m²
- Bruto inhoud: 517 m³
- Perceeloppervlakte: circa 6.500 m²

INDELING WONING

De voorzijde van de boerderij betreft het woongedeelte en het achterste gedeelte bestaat uit de deel waar van oorsprong de dieren stonden.

Parterre
Via de voordeur betreedt u de entree. Rechts ziet u de opkamer met daaronder de ruime kelder. Links betreedt u de keuken, die is voorzien van een ingebouwde koelkast, vaatwasser, oven en magnetron. De woonkamer oftewel heerd is voorzien van een balkenplafond met als blikvanger de authentieke schouw met originele tegeltjes zoals o.a. de bijzondere schildpadtegeltjes. Tevens een houtkachel aanwezig. Vanuit de heerd of de hal aan de andere kant van de boerderij is de slaapkamer toegankelijk. Naastgelegen is een zijkamer met wastafel en kastruimte. Via de keuken of de deel is de gang bereikbaar die leidt naar de badkamer met ligbad, douche en dubbele wastafel en een apart toilet. Via de deel is de bijkeuken te bereiken, met gedeeltelijk betegelde wanden, aanrecht en aansluiting voor wasmachine en droger.

Het achterhuis, de zogenaamde deel is voorzien van straatwerk. Aan een zijde bevindt zich een werkplaats/berging. De van oudsher gebruikte hooizolder is nog in de oorspronkelijke staat.

1e verdieping:
Hier bevinden zich de overloop en 3 slaapkamers met inbouwkasten. Ook is er een ruime berging.

BEDRIJFSGEBOUWEN

Monumentale schuur
Deze schuur is traditioneel gebouwd, de gevels in baksteen met een strook gepotdekseld onder het wolfseinde, zadeldak met wolfseinden bestaande uit riet en de dakschilden met pannen gedekt. De afmeting is ca. 10 x 12 = 120 m². De nokhoogte is ca. 8 m.

Schuur/opslagloods
De gevels van de voormalige koeienstal bestaan uit steens spouwmuren en de dakbedekking bestaat uit asbesthoudende golfplaten. Afmeting van ca. 12 x 24 = 288 m², met een nokhoogte van ca. 5 m.

Stal
De gevels van de voormalige varkensstal bestaan uit steens metselwerk met spouw en de dakbedekking bestaat uit asbesthoudende golfplaten. Afmeting van ca. 8 x 24,5 m. en 2,5 x 7,5 m. = ca. 215 m². Nokhoogte is ca. 4 m.

Kapschuur
Optrokken uit hout, het dak is gedekt met ijzeren golfplaten. Afmeting van ca. 7 x 18 = 126 m², met een nokhoogte van ca. 7 m.

Kapschuur/garage en veranda
Opgetrokken uit hout en golfplaten als dakbedekking. De afmeting is ca. 9 x 6 = 54 m², exclusief veranda. De garage met overheaddeur heeft een nokhoogte van ca. 4,3 m. De veranda is aan een zijde afgeschermd met een glazen wand. Naast de garage heeft de kapschuur een stuk berging met een open front.

Tuin
Een keurig verzorgde tuin ligt er aan de zijkant van de boerderij. De tuin loopt over in een boomgaard en tevens is er een moestuin aanwezig.

PLANOLOGIE

Conform het vigerende bestemmingsplan Buitengebied 2017 van de gemeente Nijkerk heeft een deel van het perceel de enkelbestemming 'Agrarisch – Paardenhouderij' en het andere deel heeft de enkelbestemming 'Agrarisch met waarden – landschappelijke waarden' en een dubbelbestemming 'Waarde – Archeologie'. Het geheel bevindt zich in de 'Overige zone- groene ontwikkelingszone en kampenlandschap'.

AANVULLENDE INFORMATIE

- Eigen waterinstallatie
- De boerderij met schuur is een gemeentelijk monument
- Het erf rondom de boerderij en de bedrijfsgebouwen is verhard
- Extra grond te koop tot maximaal 2,5 hectare
- Ruime mogelijkheden voor verschillende doeleinden, bijvoorbeeld paardenhouderij
- Aanvaarding in overleg.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 998.000
Aangeboden sinds
2 maanden
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Hoofdfunctie
Overig
Mogelijke functie(s)
Wonen
Soort bouw
Bestaande bouw
Opstallen
5 opstallen (bouwjaar voor 1900)

Oppervlakten

Totale oppervlakte
0 ha 65 a 0 ca
Huiskavels
0 ha 65 a 0 ca
Grondsoort
Zand

Woonruimte

Bedrijfswoningen
1
Hoofdwoning
Inhoud
517 m³
Bouwjaar
1700

Kadastrale gegevens

NIJKERK E 2544
Kadastrale kaart
Eigendomssituatie
0 ha 65 a 0 ca (deelperceel)

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Barneveldseweg 192

€ 998.000