Oude dijk 2 6035 RM Ospel

€ 750.000

Omschrijving

Dit agrarische bedrijf bestaat uit een volop ruimte biedende en gemoderniseerde woonboerderij met inpandige, multifunctionele ontvangstruimte en een aanpandige (voormalige koeien)stal, een vrijstaande veldschuur met diverse opslag- en stallingsruimtes en een vrijstaande varkensstal. Gelegen op een perceel van 1,5 ha. met vrij uitzicht rondom het object. Mogelijkheid tot uitbreiding van het huisperceel tot max. 8,6 ha.

Op dit object rust momenteel een uitgebreide milieuvergunning voor het houden van varkens, herten en koeien. En er is reeds een nb-vergunning aanwezig. De bijgevoegde locatiescan laat zien dat er op dit perceel zeer veel mogelijk is. Denk hierbij aan het realiseren van een paardenhouderij maar ook inrichting voor recreatieve of maatschappelijke doeleinden zoals een zorgboerderij, B&B en klein tot middelgroot bedrijf aan huis.

Momenteel wordt het object onder andere gebruikt als hazelnootkwekerij. De verkopers zijn eventueel bereid om hun kennis en kunde betreft de hazelnootboomgaard en het verwerkingsproces over te dragen.

Het is mogelijk om het geheel met meer of minder grond aan te kopen. De extra grond betreft een hazelnoten boomgaard van bijna 4,5 ha.

INDELING:
Woonhuis:
Begane grond:
De hal is afgewerkt middels een tegelvloer, stucwerk wanden en een spuitwerk plafond. De meterkast, een garderobenis, trap naar de 1e verdieping zijn in de hal gesitueerd. De keuken is voorzien van een tegelvloer, deels stucwerk en deels betegelde wanden en een spuitwerk plafond. De L-vormige keukenopstelling is uitgerust met een natuurstenen blad, gootsteen, koelkast, vaatwasser en Aga cooker. Het royale gasfornuis geeft de keuken een sfeervolle uitstraling. Aangrenzend aan de keuken is een serre gesitueerd. De sta-hoge, droge kelder is voorzien van een houten trap, tegelvloer, betonnen wanden en een koekoek. De woonkamer geniet veel lichtinval middels de raampartijen en de schuifpui. De kamer is afgewerkt middels een eikenhouten vloer, deels stucwerk en deels behangen wanden. Het spuitwerk plafond is voorzien van een lichtkoof, inbouwverlichting en sierlijsten. Het achterportaal en de aangrenzende corridor zijn voorzien van een tegelvloer, deels stucwerk en deels behanglambrisering wanden en een spuitwerk plafond. De unit van de vloerverwarming en 2 deuren naar het erf zijn in het portaal en de corridor gesitueerd. De geheel betegelde toiletruimte is uitgerust met een zwevend toilet, urinoir, fonteintje en natuurlijke ventilatie. De grotendeels betegelde bijkeuken is voorzien van een gootsteen, aansluitingen voor wasapparatuur op hoogte en een inloopdouche. De kantoorruimte is voorzien van een tegelvloer, stucwerk wanden en een spuitwerk plafond. De inpandige gastenruimte is gedeeltelijk voorzien van een houten vloer en deels van een tegelvloer met vloerverwarming. De houten balken zijn zichtbaar in de ruimte. Middels diverse loopdeuren is het erf bereikbaar. Er is een royale bergkast en een geheel betegelde bergruimte in de ruimte gesitueerd. De geheel betegelde toiletgoep is voorzien van een portaal met een wastafel en een dames en herentoilet, beide uitgerust met een zwevend toilet en mechanische ventilatie. De keuken is geheel betegeld, er is een wandopstelling aanwezig met een 5-pits gasfornuis met oven en een gootsteen. Tevens is er een aansluiting voor een vaatwasser en krachtstroom aanwezig.

1e verdieping:
De overloop en slaapkamers op de eerste verdieping zijn afgewerkt met een laminaatvloer, stucwerk wanden en een spuitwerk plafond. Op de overloop is een luik naar de zolder gesitueerd. De 1e en 2e slaapkamer zijn beide voorzien van een inbouwkast. De 3e slaapkamer is voorzien van een groot dakkapel wat de kamer van extra ruimte en licht voorziet.
De 4 slaapkamer (masterbedroom) is tevens voorzien van een dakkapel. Daarnaast beschikt deze kamer over een royale walk-in closet met inbouwverlichting. De geheel betegelde badkamer is uitgerust met een ligbad, douche en dubbele wastafel met meubel. De badkamer is voorzien van een groot dakraam, vloerverwarming, mechanische ventilatie en een spuitwerk plafond met inbouw verlichting. De geheel betegelde toiletruimte is voorzien van een zwevend toilet en mechanische ventilatie. De royale zolder kan voor diverse doeleinden worden ingericht. De ruimte is afgewerkt met een betonvloer, metselwerk wanden en geïsoleerd plafond. De cv-ketel (Radson) is momenteel niet in gebruik.

Tuin, erf en grond:
De royale tuin is rondom de woning gelegen. Aan de achterzijde van de woning is een fraaie overkapping gerealiseerd. Deze is voorzien van een metselwerk plint, houten balken, beklinkerde vloer en een pannendak. De openhaard geeft de ruimte extra sfeer en warmte. De tuin is verder ingericht met diverse royale gazons, volwassen bomen en planten en een betegeld terras bij de zijgevel. Er is een 2e oprit gesitueerd. Een gedeelte van de cultuurgrond is ingericht als landbouwgrond en een deel als boomgaard (hazelnootbomen).

Bijgebouwen:
Schuur 1:
De schuur is opgetrokken uit betonblokken en metselwerk en voorzien van een betonvloer (de putten zijn nog aanwezig), stalen spanten en een met asbesthoudende golfplaten (deels) geïsoleerd dak. De schuur is opgedeeld in meerdere delen. Het is eerste deel is momenteel in gebruik als werkplaats en hazelnootverwerking. Middels een loopdeur en een damwand schuifdeur is de ruimte bereikbaar. De ruimtes zijn van verwarming voorzien.

Schuur 2:
De voormalige ligboxenstal is opgetrokken uit metselwerk en voorzien van een golfplaten dak, stalen spanten en gedeeltelijk een betonvloer, gedeeltelijk paardenroosters. De putten zijn nog aanwezig onder de roosters. De inrichting is gedeeltelijk verwijderd, de schuur is momenteel ingericht voor het verwerken van de hazelnoten, tevens is de biogas installatie hier gevestigd.

Schuur 3:
Van de 3e schuur is het dak reeds verwijderd.

Schuur 4 (varkensstal):
De varkensstal, bestaande uit 7 afdelingen is opgetrokken uit metselwerk en voorzien van een golfplaten dak.

Bijzonderheden:
• De woning is voorzien van kunststof kozijnen (m.u.v. de voordeur) en dubbelglas.
• De vloeren en daken van de woning zijn geïsoleerd.
• De woning is in 1936 gebouwd.
• In de periode van 2003 t/m 2005 is de woning compleet gerenoveerd.
• In 1996 is de kap van de woning vernieuwd.
• De serre is in 1998 aangebouwd.
• De woning is aangesloten op gas, water, elektra en riolering.
• In 2019 wordt er glasvezel aangelegd.
• De tuin is voorzien van druppelslangen en sproeiers.
• De begane grond is voorzien van vloerverwarming.
• Er is nog een put onder de woning aanwezig, deze is leeg en schoon.
• De woning is uitgerust met een Biogas installatie
• Er zijn authentieke paneeldeuren in de woning aanwezig.
• Er zijn is een bodemonderzoek uitgevoerd naar de aanwezigheid van zinkassen. Het rapport hiervan is ter inzage.
• Het gehele perceel is omheind.
• Er is een beregeningsput van ca. 52 meter diep aanwezig. De vergunning hiervoor is aanwezig.
• Op het gehele perceel is beregening aanwezig.
• De woning is voorzien van een alarminstallatie, de mogelijk om deze aan te sluiten op de meldkamer is aanwezig.
• Voor verdere informatie of voor het maken van een afspraak voor een bezichtiging kunt u contact opnemen met
ons kantoor te Helmond.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 750.000
Oorspronkelijke vraagprijs
€ 750.000
Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Hoofdfunctie
Overig
Soort bouw
Bestaande bouw
Opstallen
3 opstallen

Kadastrale gegevens

NEDERWEERT N 1061
Kadastrale kaart
Eigendomssituatie
0 ha 5 a 60 ca (geheel perceel)
NEDERWEERT H 1063
Eigendomssituatie
0 ha 97 a 60 ca (geheel perceel)
NEDERWEERT N 1064
Eigendomssituatie
0 ha 41 a 98 ca (deelperceel)
NEDERWEERT N 1062
Eigendomssituatie
0 ha 4 a 9 ca (geheel perceel)

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Oude dijk 2

€ 750.000