Lange Heideweg 14 6731 EG Otterlo

Prijs op aanvraag

Omschrijving

In het buitengebied van Otterlo ligt op een ruim perceel van circa 2,2 hectare deze vleesvee- en varkenshouderij. Het agrarisch bedrijf bestaat uit een royale bedrijfswoning en diverse agrarische schuurruimten voor het houden van vleesvarkens en vleesvee. 

De prachtige woon- en werkomgeving is een absoluut pluspunt van dit object. Aan de achterzijde van het perceel heeft u vrij uitzicht over de omliggende weilanden.
Ondanks haar vrije ligging buiten de bebouwde kom zijn ook de dorpen Otterlo, Wekerom en Harskamp op fietsafstand gelegen. Hier kunt u onder meer terecht voor uw dagelijkse boodschappen, diverse scholen, sportclubs en horecagelegenheden.

Begane grond
U komt binnen in de hal met toegang tot de kelder. Hier staat tevens de opstelling van de hydrofoorinstallatie.
Aansluitend aan de hal is er de woonkeuken welke is voorzien van een keukenblok in L-opstelling met een lichte kleurstelling en een natuurstenen aanrechtblad. In het keukenblok is diverse inbouwapparatuur aangebracht, waaronder een grote oven, inductie kookplaat, afzuigkap, vaatwasser en koelkast.
Via de keuken komt u onder andere in het kantoor. Ook kunt u vanuit de keuken naar de bijkeuken met kastruimte, en achter entree. Tevens bevindt zich hier de opstelling van de C.V.-installatie.
De begane grond beschikt over een badkamer met ligbad, douche, wastafel en separaat toilet. 
Aan de voorzijde van de woning is de L-vormige woonkamer gelegen. De erker en grote raampartijen zorgen voor veel lichtinval. De houtkachel brengt extra sfeer in de zithoek en u krijgt hierdoor een prettig woonklimaat.

Eerste verdieping
Naast de overloop zijn er vijf slaapkamers op de verdieping. Sommige kamers hebben een vaste kast en twee slaapkamers hebben toegang tot het balkon. Van de twee kasten op de overloop biedt er één de mogelijkheid een toilet (sanibroyuer) te plaatsen.

Varkensstal, bouwjaar 1982, deels 1992, opgetrokken van steen en (deels) gedekt met asbestcement golfplaten. Berging/opslagruimte, ziekenboeg, voergang met 4 afdelingen, ieder voorzien van 6 hokken. Natuurlijke ventilatie. Stalcapaciteit: 246 stuks vleesvarkens.
Geschatte bruto vloeroppervlakte: circa 330 m².

Loods, bouwjaar 2018, aangebouwd aan de varkensstal, opgetrokken van damwand op stenen voet en gedekt met damwandplaten. Constructie van stalen spanten. Op het dak zijn in 2022 95 zonnepanelen geplaatst.
Geschatte bruto vloeroppervlakte: circa 270 m².

Gemengde stal, bouwjaar 1979, deels 1992, opgetrokken van steen en gedekt met deels asbest- en deels vezelcementgolfplaten. In het voorste gedeelte van de schuur is er een inpandige garage met werkplaats gerealiseerd, met de opstelling van de (hout gestookte) C.V.-installatie (+/- 2010) en gasgestookte C.V.-installatie. Aansluitend is er het gedeelte voor het houden van vleesvarkens, bestaande uit meerdere afdelingen.
Geschatte vloeroppervlakte van de gehele stal: circa 1.300 m².

Gespeende biggenstal, bouwjaar 1999, opgetrokken van steen en gedekt met asbestvrije golfplaten. 
Het voorste gedeelte van de stal is in gebruik als werktuigenopslag. In het achterste gedeelte bevinden zich 7 afdelingen voor het houden van gespeende biggen. In de stal zijn twee C.V.-installaties aanwezig.
Stalcapaciteit: 720 gespeende biggen.
Geschatte bruto vloeroppervlakte: circa 520 m².

Nutsvoorzieningen:
Aangesloten op gas, water en elektra. Tevens aangesloten op de riolering. Ook is er glasvezel aanwezig.

Bestemmingsplan informatie:
De vigerende bestemming is agrarisch, nader aangeduid als intensieve veehouderij voor een groot agrarisch bedrijf.

Kadastrale informatie:
Kadastraal bekend gemeente Otterlo, sectie E, nummers 2219 en 2220, samen groot 22.030 m².

Er is een kleine afwijking in de feitelijke grens ten opzichte van de kadastrale grens.

Vergunningen:
Er is een vigerende milieuvergunning en NB-vergunning. Deze zijn bij de makelaar op te vragen. 

Bijzonderheden:
Het bedrijf komt in aanmerking voor de LBV+ regeling, waarvoor de huidige eigenaren zich reeds hebben ingeschreven. Een toekomstige koper kan vermoedelijk, na een agrarische bedrijfsoverdracht, ook de LBV+ aanvraag indienen, waarna koper recht heeft op het ontvangen van de subsidie en zich verplicht tot het uitvoeren van de voorwaarden (slopen van de opstallen, laten vervallen van de productierechten etc.). De huidige eigenaren zullen dan hun LBV+ aanvraag intrekken.

Er zal in de koopovereenkomst een zogenaamde 'as is, where is' clausule en een asbestclausule worden opgenomen (nadere informatie is via de makelaar te verkrijgen). 

Overige informatie is via ons kantoor op te vragen.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
Prijs op aanvraag
Aangeboden sinds
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Hoofdfunctie
Varkenshouderij (vleesvarkensbedrijf)
Soort bouw
Bestaande bouw
Aantal vleesvarkens
0
Vleesvarkensstallen
0

Woonruimte

Bedrijfswoningen
1
Hoofdwoning
Inhoud
715 m³
Bouwjaar
1956
Energielabel
C 1,0

Kadastrale gegevens

OTTERLO E 2219
Kadastrale kaart
Eigendomssituatie
1 ha 14 a 95 ca (geheel perceel)
OTTERLO E 2220
Eigendomssituatie
1 ha 5 a 35 ca (geheel perceel)

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Lange Heideweg 14

Prijs op aanvraag