Oostendesedijk 9 3255 LM Oude-Tonge

€ 3.495.000 k.k.

Omschrijving

Multifunctionele paardenhouderij gelegen op ruim 12 hectare eigen grond op het eiland Goeree-Overflakkee in de provincie Zuid-Holland. De locatie leent zich uitermate voor de (op)fok, handel, training en africhting van paarden en is voorzien van 2 professionele buitenrijbanen, opfokstal, overdekte longeercirkel, overdekte trainingsmolen, galoppeerbaan, nieuwe binnenrijbaan met stallen en foyer, nieuw appartement en riant woonhuis. De woning is o.a. voorzien van 4 slaapkamers, ruime woonkamer, woonkeuken, kantoorruimte, badkamer en carport.

Het perceel van ca. 122.524m2 is gelegen aan de Oostendesedijk 9 en is rechthoekig qua vorm met centraal de paardenhouderij omringd door de vele weilanden. De weilanden zijn makkelijk toegankelijk via de centrale looppaden en aan de noordzijde omringd met de galoppeerbaan van bijna 1 kilometer lang.
Op het perceel zijn een 3-tal hallen aanwezig die via de verharde oprit aan de oostzijde zijn te bereiken. Aan de voorzijde en achterzijde is parkeergelegenheid voor auto's, trailers en vrachtwagens.

De geïsoleerde rijhal met bouwjaar 2019 heeft een luxe vooraanzicht met houtenconstructie en is voorzien van en een imposante entreehal met glazen pui. Deze entreehal met gevlinderde betonvloer geeft toegang tot de zadelkamer, appartement, foyer, binnenrijbaan met stallen aan de achterzijde en multifunctionele paardenruimte.
De verwarmde zadelkamer is afsluitbaar en heeft aansluitend een berging met technische ruimte. De hal naar de foyer is voorzien van een toiletgroep en komt uit in het zitgedeelte van de foyer. In de foyer is een volledige keuken aanwezig. De foyer bestaat uit een bovendeel met uitzicht over de binnenrijbaan en een verdieping met uitzicht op de buitenrijbaan. De voordeur van het appartement zit in de entreehal op de begane grond. Het appartement bestaat uit een hal, 2 slaapkamers, badkamer, separaat toilet met fonteintje en woonkamer met keuken. Vanuit de woonkamer en slaapkamer I is er uitzicht over de buitenrijbaan en in beide vertrekken is een schuifpui aanwezig.
Via de lange corridor is de tussendeur naar de binnenrijbaan met stallen te bereiken

De binnenrijbaan met een afmeting van 20x40m. is voorzien van een Eb & Vloed Zorgdrager bodem. De rijbaan wordt verlicht met ledlampen en heeft centraal een lichtstraat in het dak voor natuurlijke lichtinval. Aan de zijkant van de rijbaan zijn een 10-tal nieuwe sierlijke paardenboxen gerealiseerd met gegalvaniseerd met houtenpanelen stalwanden. De boxen hebben ieder een buitenluik met bijtranden en tralieluik en zijn voorzien van een drink- en voerbak. Ook aanwezig in deze ruimte een was- /poetsplaats met warmwatervoorziening, rubberen vloermatten en solarium.

Via de dubbele klapdeur in de entreehal is de multifunctionele paardenruimte te bereiken (tevens te bereiken via de dubbele automatische overhead deur aan de buitenzijde) die volledig is ingericht voor het houden van jonge paarden in de opfok. Met behulp van de gegalvaniseerde constructies en aanwezige stallen zijn de jonge paarden makkelijk te begeleiden voor bijvoorbeeld het bekappen van de hoeven. In deze ruimte zijn tevens nog 4 was-/poetsruimtes aanwezig voorzien van rubberen matten en warmwater.

Parallel aan de rijhal is de paardenstal met werkplaats gelegen. De paardenstal heeft een afmeting van ca. 1.100m2 en beschikt over een aantal segmenten waar de paardenboxen in zijn gerealiseerd. De werkplaats bevindt zich aan de voorzijde van de hal en beschikt over een overhead deur en dubbele deur aan de zijde van de woning. De aansluitende stallen zijn toegankelijk via schuifdeuren. Aan het einde van de hal is een opfokstal gerealiseerd. In de hal zijn in totaal 26 paardenboxen en een opvoelbox aanwezig. Geschakeld aan deze hal een paardenstal met 3 paardenboxen (afm. 3,5x3,5m.).
De opfokstal van ca. 800m2 is gelegen aan de zuidzijde en voorzien van opfok stalwanden. De opfokstal is verdeeld in 5 opfokstallen van elk ca. 10x13m.

Buitenrijbanen
Op het perceel zijn 2 professionele rijbanen aanwezig. Rijbaan I is gesitueerd aan de noordzijde van het perceel en Rijbaan II ligt tussen de paardenstal en de opfokstal.
Rijbaan I heeft een afmeting van ca. 22x65m. en is voorzien van een Zorgdrager Eb & Vloed bodem, verlichting en omheind met houten hekwerk.
Rijbaan II heeft een afmeting van ca. 22x44m. en is ook voorzien van een Zorgdrager Eb & Vloed bodem, verlichting en omheind met houten hekwerk.

Overdekte longeercirkel
Op het perceel zijn 2 longeercirkels aanwezig, waarvan één is overdekt. De overdekte longeercirkel is in 2019 aangelegd en heeft een diameter van ca. 16m. De tweede longeer cirkel is niet overdekt en is gelegen in het verlengde van buitenrijbaan II.

Overdekte trainingsmolen
De overdekte trainingsmolen uit het jaar 2019 van het merk Molenkoning biedt plaats voor 4 paarden en beschikt over een zandbodem. De trainingsmolen is aan de zijkanten dichtgemaakt met windgaas.

Buiten

In het verlengde van de paardenstal ligt de mestvaalt. Op het achter terrein is verharding aanwezig voor o.a. opslag. De weides liggen om de paardenhouderij heen en zijn toegankelijk via een pad dat vanaf de voorzijde doorloopt tot aan de achterkant van het perceel. De galoppeerbaan ligt om de weides aan de noordzijde van het perceel heen. De weides zijn afgezet met weidepalen en stroomlint. Aan de voorzijde van het perceel zijn een aantal kleine weides gecreëerd. Achter buitenrijbaan I en aan de kopzijde van de opfokstal zijn nog een 2-tal omheinde zandpaddocks gerealiseerd.

Woning

Vanaf de oprit aan de linkerzijde gelegen is de ruime woning met bouwjaar 1996. De woning heeft een carport voor één auto en is verder voorzien van dubbele beglazing.

Indeling

Begane grond
Via de voordeur aan de oostzijde is de entreehal te vinden. Vanuit deze hal zijn de woonkamer en vaste trap naar de 1e verdieping te vinden.
De ruime doorzonwoonkamer is opgedeeld in twee zitgedeeltes waarvan één met houtkachel. Vanuit deze woonkamer is er zicht over de tuin rondom de woning. De woonkamer loopt over in de woonkeuken.
De woonkeuken is voorzien van een zitgedeelte en heeft uitzicht over de zij tuin. De keuken is voorzien van een vaatwasser, combi-over, spoelbak, keramische kookplaat, rvs-afzuigkap, inbouwkoelkast en opbergruimte. Vanuit de woonkeuken is de kantoorruimte, bijkeuken en het terras via de schuifpui te bereiken.
De bijkeuken is voorzien van witgoedaansluitingen, spoelbak, buitendeur (beide zijdes van de woning), separaat toilet en een separate doucheruimte.

1e verdieping
Via de vaste trap in de entreehal is de overloop op de 1e verdieping te bereiken. Deze overloop biedt toegang tot de 4 slaapkamers, toilet en badkamer. Slaapkamer I en II zijn gelegen aan de voorzijde van de woning en voorzien van een dakraam. De badkamer is voorzien van een ligbad, inloopdouche en badkamermeubel. Slaapkamer IV heeft een aansluitende kamer waar zich de cv.-ketel bevindt. Via de vlizotrap in de overloop is de bergzolder te bereiken.

De tuin rondom de woning is voorzien van een gazon en volledig omheind met beukenhaag. Achter in de tuin is een overdekt terras gerealiseerd.

Bijzonderheden:
- Glasvezelverbinding aanwezig
- Camerasysteem met zicht op o.a. de rijbanen
- Circulatiepompen vorstbeveiliging
- Waterreservoir t.b.v. bodems
- Volwaardig appartement
- Aangesloten op openbare riolering
- 39 paardenboxen
- Opfokstal met plaats voor 50 jonge paarden
- Ruim 12 hectare eigen grond

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 3.495.000 k.k.
Aangeboden sinds
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Hoofdfunctie
Paardenhouderij
Mogelijke functie(s)
Manege
Soort bouw
Bestaande bouw
Paardenboxen
39
Rijhallen
1.900 m² (bouwjaar 2019, met kantine)
Loodsen
2 loodsen (1.200 m² en 800 m²)
Loopstal
5 m²
Afrasteringen
Hout en schriklint

Oppervlakten

Totale oppervlakte
12 ha 25 a 24 ca
Veldkavels
12 ha 5 a 24 ca
Huiskavels
0 ha 20 a 0 ca

Woonruimte

Bedrijfswoningen
1
Hoofdwoning
Inhoud
689 m³
Bouwjaar
1996

Kadastrale gegevens

OOSTFLAKKE H 482
Kadastrale kaart
Eigendomssituatie
12 ha 25 a 24 ca (geheel perceel)

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Oostendesedijk 9

€ 3.495.000 k.k.