In het Spiek 10 -12 5447 PR Rijkevoort

€ 495.000

Omschrijving

Agrarische bedrijfswoning met aangebouwde garage en serre met ondergrond erf en tuin, ligboxenstal,
stallencomplex en 2 schuren plaatselijk bekend als:

In het Spiek 10-12 Rijkevoort met ± 7.910 m² grond

Algemene gegevens bedrijfswoning
Vrijstaande bedrijfswoning bouwjaar: 2015
Inhoud woning: ± 740 m³
Woonoppervlakte: ± 157 m² (begane grond)
Garage oppervlakte: ± 33 m²
Perceeloppervlakte: 3.655 m²
Bebouwde oppervlakte stallen en schuur: ± 1.290 m²

Kadastraal bekend:
Gemeente Boxmeer, sectie R nrs. 294, 891 en 892 ged. totaal ± 7.910 m²

Extra bij te kopen:
Cultuurgrond In het Spiek 10 Rijkevoort 39.885 m²
Gemeente Boxmeer, sectie R nr. 892 ged.
Vraagprijs: € 240.000,-- k.k.

Omschrijving ligging en object
Een vrijstaand woonhuis gelegen in het buitengebied van Rijkevoort, tussen de kerkdorpen Beugen en Rijkevoort (gemeente Boxmeer).
Vanuit de woning is een open uitzicht over de Hapseweg en Lokkantseweg. Rondom de woning bevinden zich geen andere woningen, waardoor er veel privacy is.

Locatie:
Ideale locatie als hobby paardenhouderij en/of ZZP- bedrijf. Bij geen feitelijk bedrijfsmatig gebruik soms toch woonhuisfinanciering mogelijk.

Indeling woning
Begane grond:
Hal/entree, meterkast, vanuit de hal is zowel de woonkeuken als de slaapkamer bereikbaar. De woonkamer en de keuken zijn verbonden middels een opening die gescheiden kan worden met schuifdeuren. Op de begane grond is de badkamer gesitueerd die vanuit de slaapkamer rechtstreeks te bereiken is.
In het achterste gedeelte van het woonhuis bevinden zich de bijkeuken en het toilet. Vanuit de bijkeuken is er een toegang naar de garage.
Eerste verdieping:
Er is een vaste trap naar de eerste verdieping. De ruimte op de eerste verdieping is geheel open, deze kan naar eigen inzicht ingericht worden.

Bouwaard en constructie
Woonhuis
Een traditioneel gebouwd woonhuis (bedrijfswoning), waarvan de buitengevels zijn opgetrokken in baksteen uitgevoerd in spouw en voorzien van spouwisolatie. In de gevels zijn kunststof raamkozijnen aanwezig met dubbel glas. De verdiepingsvloer bestaat uit een betonconstructie. Op het hoofdgebouw rust een zadeldak onderschoten met isolatieplaten en bedekt met gebakken dakpannen. Aan de achterzijde zijn 2 veluxramen gesitueerd, aan de voorzijde een kleine dakkapel. De woning is voorzien van centrale verwarming met op de begane grond vloerverwarming.
De woning bestaat uit een hoofdgebouw met aangebouwde keuken en bijkeuken met in het verlengde daarvan een aangebouwde garage/berging. Deze is eveneens opgetrokken in baksteen uitgevoerd in spouw en voorzien van spouwisolatie met een geïsoleerd zadeldak.
Garage
De garage is vanaf de straat te bereiken middels een gemeenschappelijke inrit. De locatie is aangesloten op nutsvoorzieningen zoals elektriciteit, waterleiding en riolering. Voor de verwarming wordt gebruik gemaakt van een zich op het perceel bevindende propaantank.

Bijgebouwen
Ligboxenstal
Bouwjaar: ± 1978
Afmetingen: ± 32 x 21,5 meter, bruto oppervlakte: ± 688 m²
Deze stal is opgetrokken in een bovenbouw bestaande uit een zelfdragende stalen spantconstructie met aan de zijkant een goothoogte van ± 2,25 meter. De buitengevels zijn opgetrokken in baksteen uitgevoerd in spouw. Het dak is bedekt met asbesthoudende golfplaten. In de voorgevel bevindt zich een grote houten schuifdeur. Onder deze stal bevindt zich een mestput onder de betonroostervloer. De stal-inventaris zoals melkapparatuur en melktank zijn verwijderd. Momenteel is deze stal in gebruik voor het houden van zoogkoeien.
Tussenstal
Bouwjaar: ± 2006
Afmetingen: ± 20 x 8,75 meter, bruto oppervlakte: ± 175 m²
Deze stal is opgetrokken in een zelfdragende stalen spantconstructie met een goothoogte van ± 3 meter. Het betreft een zogenaamde potstal.
Werktuigenschuur
Bouwjaar: ± 1980
Afmetingen: ± 24 x 12 meter, bruto oppervlakte: ± 288 m²
Deze schuur is opgetrokken in een zelfdragende stalen spantconstructie met aan de voorzijde een goothoogte van 4 meter. Het dak is bedekt met asbesthoudende golfplaten. De vloer bestaat uit een half-verharding. De zijgevels bestaan uit metalen damwandplaten. Deze schuur wordt gebruikt als werktuigenberging, opslag hooi en stro en potstal.
Aanbouwschuur
Bouwjaar ± 2010
Afmetingen ± 16 x 8,75 meter, bruto oppervlakte: ± 140 m²
Deze overkapping betref feitelijk vanaf de goothoogte een verlenging van de werktuigenschuur. De schuur heeft stalen spanten en aan 3 zijden gevels van metalen damwandplaten. Onder de overkapping zijn enkele kleinere grondhokken gesitueerd.

Rijkevoort/Beugen/Boxmeer
Rijkevoort is gelegen in de gemeente Boxmeer en nabij gemeente Sint Anthonis. De plaats Rijkevoort beschikt over een rijk verenigingsleven en over een eigen basisschool en particuliere kinderopvang. Er zijn diverse verenigingen actief in het gemeenschapshuis.
De woning bevindt zich iets dichter bij het kerkdorpje Beugen. Kenmerkend is dat het een klein gemoedelijk dorpje is. Samen met 10 andere dorpen maakt Beugen deel uit van de gemeente Boxmeer. Beugen kenmerkt zich door de prachtige natuurgebieden De Vilt en de Maasheggen. Er zijn leuke recreatiemogelijkheden, er is een basisschool aanwezig en diverse kleine ambachtelijke winkels.
De grotere plaats Boxmeer is gelegen op een afstand van ongeveer 3 km. Boxmeer beschikt over een eigen NS-station (Nijmegen-Venlo). Ook middelbare scholen zijn gelegen in Boxmeer en er is een ruim winkelaanbod.
In Cultureel Centrum de Weijer kun je terecht voor muziek educatie, bibliotheek en zijn allerlei verenigingen gevestigd met betrekking tot kunst, cultuur, welzijn en samenwerking.

Gemeente Boxmeer
De gemeente Boxmeer bezit een aantal schitterende aangelegde fietspaden die met name zijn gelegen in het Maasheggen gebied en in de bossen van Overloon. Het fietspad dat in het Maasheggengebied is gerealiseerd loopt van Maashees naar Cuijk. Verder zijn er vele mogelijkheden om te wandelen, bijvoorbeeld het Maasheggengebied, de bossen van Overloon en De Vilt in Beugen. Ook biedt het dorp Boxmeer diverse mogelijkheden voor watersport. Passanten kunnen bijvoorbeeld hun boot aanleggen in de jachthaven bij Boxmeer.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 495.000
Aangeboden sinds
4 weken
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Hoofdfunctie
Overig
Soort bouw
Bestaande bouw

Oppervlakten

Totale oppervlakte
0 ha 36 a 55 ca
Huiskavels
0 ha 36 a 55 ca

Woonruimte

Bedrijfswoningen
1
Hoofdwoning
Inhoud
740 m³
Bouwjaar
2015

Kadastrale gegevens

BOXMEER R 294
Kadastrale kaart
Eigendomssituatie
0 ha 36 a 55 ca (geheel perceel)
BOXMEER R 891
Eigendomssituatie
0 ha 27 a 55 ca (geheel perceel)
BOXMEER R 892
Eigendomssituatie
4 ha 13 a 85 ca (geheel perceel)

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

In het Spiek 10 -12

€ 495.000