Boerpad 12 7961 LB Ruinerwold

€ 659.000

Omschrijving

OP EN TOP LANDELIJK WONEN IN DEZE STIJLVOLLE BOERDERIJ.
Gelegen aan het historische ‘Boerpad’ in de buurtschap ‘Haakswold’ te Ruinerwold treft u deze prachtige boerderij aan welke dateert uit het jaartal 1786.
De vergaande geschiedenis van deze locatie kent men al vanaf ca. 1672. Deze boerderij is een echte parel voor de Nederlandse geschiedenis en ook zeker voor gemeente ‘De Wolden’.
Het gaat hier om één van de mooiste Rijksmonumenten van Drenthe, deze bijzondere boerderij komt voor in de boeken ‘Binnen bij de Boeren’ en ‘De rijke geschiedenis van Haakswold’

HET KOPEN VAN EEN RIJKSMONUMENT BIEDT VELE VOORDELEN;
Subsidies, fondsen en leningen: er zijn voor u als monumenteigenaar of -behouder verschillende financiële mogelijkheden. Komt u niet in aanmerking voor subsidie? Dan is aanspraak maken op een lening met lage rente via het Nationaal Restauratiefonds mogelijkheid.
Subsidies vanuit (rijks)overheidVanuit de overheid zijn er subsidies beschikbaar voor onderhoud van rijksmonumenten. Als eigenaar van een rijksmonument kunt u aanspraak maken op instandhoudingssubsidie of op subsidie voor herbestemming.
Een aantal provincies en gemeenten heeft een eigen fonds voor restauratie en onderhoud van provinciale- of gemeentelijke monumenten. Uw gemeente of provincie werkt hiervoor samen met het Nationaal Restauratiefonds.

OMSCHRIJVING VAN DEZE MOOIE BOERDERIJ;
De nostalgische uitstraling, diverse bijgebouwen en authentieke details vormen de charme van deze bijzondere plek. Zo beschikt deze boerderij over de authentieke gebinten, tegelwerken en prachtige vloeren.
De woning bevat de originele bedstedes, opkamer en schrijverskast.

Het geheel bevat tevens een prachtig aangelegde tuin inclusief moestuin en grasland. Grondoppervlakte betreft ca. 8.400 m2. Eventueel is er meer grond bij te koop, tot een totale grondoppervlakte van ca. 20 Hectare. Kan ook een kleinere oppervlakte.

De bestemming is thans “Agrarisch”. Voor b.v. een paardenhouder biedt deze bestemming veel mogelijkheden. Er kunnen paardenstallen gerealiseerd worden in de houten loopstal of op de deel van de boerderij.

De kern van Ruinerwold is op loopafstand, +- 15 minuten lopen. De steden Meppel (10 minuten) en Zwolle (20 minuten) zijn met de auto erg toegankelijk.

De sfeervolle indeling is als volgt; hal, toilet, woonkeuken, grote woonkamer met enkele originele oude bedsteden, kelder, 1 slaapkamer als zgn. opkamer, moderne douche en toilet en op verdieping grote overloop en 2 ruime slaapkamers en berging.
Grote deel met een zgn. “Hollandse stal” met een oppervlakte van ca. 250 m2.

De volgende bijgebouwen staan op het erf; stenen kleine jongveestal. De in hout gebouwde veestal is ca. 500 m2, machineberging ca. 230 m2 en er is een bouwvergunning voor een stal van 20 x 49 m. Dit zou gewijzigd kunnen worden naar gebruik als rijhal.

Wenst u te genieten van de rust, ruimte en prachtige geschiedenis van één van de oudste boerderijen van Nederland? De woning is per direct beschikbaar.
Dan is deze boerderij zeker een bezichtiging waard!

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 659.000
Oorspronkelijke vraagprijs
€ 659.000
Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Hoofdfunctie
Melkveehouderij
Soort bouw
Bestaande bouw
Ligboxen
0
Melksysteem
Overig
Opstanden
500 m²
230 m²
980 m²

Woonruimte

Bedrijfswoningen
1
Hoofdwoning
Inhoud
1.806 m³
Bouwjaar
1786

Kadastrale gegevens

RUINERWOLD M 45
Kadastrale kaart
Eigendomssituatie
0 ha 84 a 0 ca (deelperceel)

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Boerpad 12

€ 659.000