Beliënberkdijk 20 5712 SE Someren

€ 875.000

Omschrijving

Hippische accommodatie met gerenoveerde woonboerderij op een perceel van ca. 24.385m². De hippische accommodatie bestaat uit, 36 boxen verdeeld over 2 gebouwen, binnenbak, buitenbak, stapmolen, longeercirkel en diverse paddocks en weilanden. De woning is onder andere uitgerust met 3 slaapkamers, 2 badkamers, kantoor, een ruime woonkamer en een royale leefkeuken.
Het geheel is in het buitengebied van Someren gesitueerd en biedt vrij uitzicht rondom.

Een prachtig object voor de professionele paardenliefhebber.

Inruil eigen woning is bespreekbaar.

Bieden is mogelijk vanaf € 875.000,-- k.k.

INDELING:
Woonhuis:
Begane grond:
De hal is voorzien van een houten vloer. Aan de rechterzijde van de entree is een kleine kamer aanwezig, welke geschikt is als werk-/speelkamer. Deze kamer is voorzien van een laminaatvloer en houten schroten plafond (witgeschilderd). Vanuit de entree/hal is er toegang tot de L-vormige woonkamer. De woonkamer is voorzien van een tegelvloer met vloerverwarming, stucwerk wanden en een stucwerk plafond. Er is een houten balk in het zicht gelaten. De royale keuken is voorzien van een stucwerk plafond met sierlijsten. Aan de zijkant van de keuken is een grote raampartij aanwezig met ramen tot aan de grond. De landelijke stijl uitgevoerde keukeninrichting met kunststof aanrechtblad met betegelde achterwand en diverse apparatuur zoals; 5-pits gaskookplaat, afzuigkap, oven (Siemens), koelkast, vaatwasser en 1½ spoelbak. Vanuit de keuken is er een trapopgang met houten trap naar de 1e verdieping. Het achterportaal is afgewerkt met een tegelvloer voorzien van vloerverwarming en een stucwerk plafond met sierlijst. De geheel betegelde badkamer is uitgerust met een ligbad, douche en een wastafel met meubel. De toiletruimte is voorzien van een stucwerk plafond. De ruimte is uitgerust met een toilet en fonteintje. Een beluchtingsrooster zorgt hier voor ventilatie. Naast deze toiletruimte is een provisiekast aanwezig, welke is voorzien van schappen. De bijkeuken is afgewerkt met een tegelvloer. De bijkeuken is uitgerust met een klein keukenblok met spoelbak. Vanuit deze bijkeuken is er toegang tot de was-/cv-ruimte. Deze ruimte is voorzien van stucwerk wanden. Hier bevinden zich de aansluitingen voor het plaatsen van wasmachine, droger, koelkast en vriezer. Ook bevindt zich hier de c.v.-opstelling met c.v.-combiketel (Nefit HR, ± 1993). Naast deze ruimte is een 2e toiletruimte aanwezig. Deze modern uitgevoerde toiletruimte is voorzien van deels betegelde wanden en een stucwerk plafond. De toiletruimte is uitgerust met een zwevend toilet en fonteintje. Vanuit de bijkeuken en de woonkamer is er een deur naar de op de begane grond gesitueerde kantoorruimte. Deze kantoorruimte is voorzien van tegelvloer met vloerverwarming. Deur naar voormalige trapopgang (deze is dichtgemaakt) en deur naar zeer kleine kast.

1e Verdieping:
De 1e verdiepingsvloer heeft een houten verdiepingsvloer. De overloop is voorzien van een vinyl vloer, stucwerk wanden en een stucwerk plafond. Vanuit deze overloop is er een vlizotrap naar de bergzolder. De ruime ouderslaapkamer met inloopkast is voorzien van vinyl vloer, stucwerk wanden en stucwerk plafond. De modern uitgevoerde, geheel betegelde badkamer is voorzien van vloerverwarming en een stucwerk plafond met ingebouwde spots. De badkamer is uitgerust met een ligbad, inloopdouche, zwevend toilet, dubbele wastafel met bergmeubel, een designradiator en mechanische afzuiging. Het 2e deel van de overloop is momenteel in gebruik is als speelkamer, de daar tegenoverliggende gang is voorzien van ingebouwde kasten. De 2e en 3e slaapkamer zijn afgewerkt met een vinyl vloer, stucwerk wanden en stucwerk plafond. De 2e slaapkamer beschikt over een grote ingebouwde kast.

Tuin en erf:
Carport:
Aan de rechterzijde van de woning is een carport aanwezig. De carport is in spouw gebouwd en opgetrokken met stalen spanten. Het dak is met pannen gedekt en de vloer is verhard middels klinkers.

Erf
Het erf is toegankelijk middels 3 ingangen, welke zijn afgesloten met poorten (1x automatisch, 2x hand bedienbaar). Het erf is grotendeels verhard met klinkers, deels met beton.

Tuin:
De tuin is voorzien van een groot gazon met borderbeplanting. Bij de achtergevel van de woning is een beklinkerd terras gesitueerd.

Hippische accommodatie:
Schuur 1:
De vrijstaande, voormalige ligboxenstal is thans in gebruik als paardenstal. De stal is opgetrokken uit metselwerk met stalen spanten en het geïsoleerde dak is met asbesthoudende golfplaten gedekt. Het dak is voorzien van een lichtstraat in de nok. De stal is ingericht met 17 paardenboxen, een kantine met douche- en toiletruimte, een zadelkamer, wasplaats met koud en warm water en 8 buitenstallen. De stal is aan de achterzijde toegankelijk middels schuifdeuren. De 17 paardenboxen zijn voorzien van deels kunststof, deels gegalvaniseerde voorwanden met een luik, gemetselde tussen- en achterwanden en een beklinkerde vloer. De boxen zijn te openen middels schuifdeuren. De wasplaats met warm en koud water, is voorzien van een beton voer en deels betegelde wanden. Er bevindt zich een boiler voor warm water. De zadelkamer is voorzien van een tegelvloer, diverse zadelkasten en de opstelling van de c.v.-ketel (Nefit Ecomline HR). De 8 buitenstallen zijn gerealiseerd in een afhang aan de voormalige ligboxenstal. De stallen zijn voorzien van gegalvaniseerde voorwanden met een weefrek. De kantine is afgewerkt met een tegelvloer, de wanden zijn deels uitgevoerd in stucwerk, deels in schoonmetselwerk en een MDF-panelen plafond. De keuken is verder voorzien van een eikenhouten keukenblok en verwarming. De geheel betegelde toiletruimte is uitgerust met een zwevend toilet en een fonteintje. De geheel betegelde doucheruimte is uitgerust met een douche met thermostaatkraan, een vaste wastafel en verwarming.

Rijhal
De rijhal is deels opgetrokken uit metselwerk, deels damwand, deels uit prefab-wanden en stalen spanten. Het dak is met asbestvrije golfplaten gedekt en voorzien van 4 lichtstraten. De rijhal is toegankelijk middels schuifdeuren in de voorgevel en zijgevels. Het voorste gedeelte van de rijhal is ingericht als opslagruimte met een beklinkerde vloer. De binnenbak(± 20x42 mtr.) is voorzien van een viltbodem voorzien van sproeiers en een betonplex bakrandkering.

Veldschuur I
De vrijstaande veldschuur is opgetrokken uit metselwerk wanden met houten spanten en het dak is met damwand gedekt (geen isolatie). De veldschuur is aan de voorzijde toegankelijk middels 2 damwand schuifdeuren. Een gedeelte van de veldschuur is in gebruik als opslagruimte voor hooi en stro, alsmede stallingsruimte voor machines.

Een gedeelte van de schuur is ingericht met 11 paardenboxen. De paardenboxen zijn deels voorzien van gegalvaniseerde, deels metselwerk en deels kunststof wanden. Tevens is er een wasplaats met koud water, zadelkamer en opvoelbox aanwezig.

Werkplaats
Een 2e veldschuur is in gebruik als werkplaats en opgetrokken met metselwerk wanden en stalen spanten. Het dak is met damwand gedekt. De vloer is verhard middels klinkers en beton. De schuur is aan de voorzijde toegankelijk middels grote openslaande deuren en kleinere openslaande deuren aan de achterzijde.

Buitenbak (± 25x60 mtr.)
De buitenbak is geheel omheind met hout en voorzien van een zandbodem.

Longeercirkel
De geheel omheinde longeercirkel is voorzien van een bodem van spuitzand.

Stapmolen
De deels met hout omheinde stapmolen (De Molenkoning) is geschikt voor 8 paarden en voorzien van een beklinkerde vloer.

Voormalige sleufsilo
De voormalige sleufsilo is thans in gebruik als opslagplaats voor voer en mest. De sleufsilo is voorzien van een betonnen vloer en betonnen wanden.

Paddocks
6 Paddocks, geheel met houten palen en lint afgemaakt en voorzien van zandbodem. Er zijn 3 paddocks met de afmeting 10 x 20 mtr. en 3 paddocks met de afmeting 10 x 10 mtr. aanwezig.

Weiland
Het weiland is geheel omheind, grotendeels met hout.

Bijzonderheden:
• Het object is aangesloten op drukriolering, water, gas en elektra.
• Woonoppervlakte van de boerderij is ca. 230 m2.
• Inhoud van de boerderij is ca. 700 m3.
• Het object heeft een agrarische bestemming.
• Het rookkanaal in de woonkamer is open en kan worden gebruikt.
• Het dak van de woning is geïsoleerd.
• De woning is voorzien van dubbel glas.
• De woning is voorzien van hardhouten kozijnen, de kozijnen aan de voorzijde op de 1e verdieping zijn uitgevoerd in aluminium.
• Er is een milieuvergunning aanwezig voor het houden van 16 volwassen paarden en 19 paarden in de opfok.
• Er ligt een zinkput onder de woning welke is aangesloten op het riool. Deze dient 1 keer per jaar geleegd te worden.
• Het is eventueel mogelijk om glasvezel aan te leggen.
• Gunstig gelegen, buiten de bebouwde kom.
• Er is geen glasvezel aanwezig.
• Voor verdere informatie of voor het maken van een afspraak voor een bezichtiging kunt u contact opnemen met ons kantoor te Helmond.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 875.000
Oorspronkelijke vraagprijs
€ 875.000
Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Hoofdfunctie
Paardenhouderij
Soort bouw
Bestaande bouw
Rijhallen
840 m² (zonder kantine)
Loodsen
3 loodsen (477 m², 33 m² en 22 m²)

Woonruimte

Bedrijfswoningen
1
Hoofdwoning
Inhoud
678 m³
Bouwjaar
1940

Kadastrale gegevens

SOMEREN G 5224
Kadastrale kaart
Eigendomssituatie
1 ha 45 a 85 ca (geheel perceel)
SOMEREN G 5223
Eigendomssituatie
0 ha 19 a 45 ca (geheel perceel)
SOMEREN G 5416
Eigendomssituatie
0 ha 78 a 55 ca (geheel perceel)

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Beliënberkdijk 20

€ 875.000