Dooleggersbaan 21 5712 RG Someren

€ 900.000

Omschrijving

DOOLEGGERSBAAN 21 TE SOMEREN

In het groene buitengebied van de gemeente Someren bieden wij u deze riante langgevelboerderij met rundveestallen op een perceel van 6,23.45 ha. De locatie kent een goede ontsluiting en is rustig gelegen met een wijds uitzicht. Op ca. 10 autominuten treft u het station van Maarheeze, op ca. 3 km de basisschool en op ca. 4 km de overige dagelijkse voorzieningen.

Dooleggersbaan 21 biedt u niet alleen rust, een goede ligging en een prachtig wijds uitzicht over de landerijen van Someren, ook kent de locatie diverse ontwikkelingsmogelijkheden. Naast het voortzetten van de rundveehouderij bestaan ook de mogelijkheden voor het ontwikkelen van een paardenhouderij, recreatie of nevenactiviteiten i.c.m. de huidige agrarische bedrijfsvoering, herontwikkeling naar "Wonen" al dan niet in combinatie met kleinschalig bedrijf of bedrijfsactiviteiten. Kort om, een ideale locatie met een pand waar u vele kanten me op kunt!

KENMERKEN
Bouwjaar: Ca. 1910, verbouwd in ca. 1965
Inhoud langgevelboerderij: Ca. 1.977 m³
Woonoppervlakte: Ca. 193 m²
Oppervlakte perceel: 6,23.45 ha.
Aanvaarding: In overleg

WOONBOERDERIJ
De woonboerderij is in steensmetselwerk opgetrokken, begane verdiepingsvloer is in beton uitgevoerd, voorzien van hardhouten raamkozijnen bezet met dubbelglas, verdiepingsvloer is uitgevoerd in deels hout en deels in beton, kap voorzien van houten dakspanten, met asbesthoudend dakbeschot onderschoten en gedekt met gebakken pannen.

De begane grond is ingedeeld met hal, een slaapkamer voorzien van badkamer ensuite, welnessruimte, keuken, kelder, woonkamer, achterportaal met toilet en bijkeuken voorzien van witgoedopstelling, berging, serre en tevens van een zeer royale aanpandige stal met autostalling en afhang waarin dieren zijn gehouden.

De eerste verdieping is voorzien van een overloop met 2 slaapkamers en berg-/hooizolder.

RUNDVEESTAL
De rundveestal is gebouwd omstreeks 1978 en opgetrokken in spouwmetselwerk gevels, voorzien van stalen spanten, vloeren en roosters van beton, gedeeltelijk geïsoleerde kap, houten gordingen en gedekt met asbestvrije golfplaten voorzien van 20 zonnepanelen (2019).

De stal is ingericht voor 58 stuks rundvee met bijbehorende voergang, melkput en -kamer. Aan de kopgevel is een aangebouwde berging aanwezig.

Afmetingen: ca. 32,11 x 14,52 m
Oppervlakte: ca. 466 m²

KALVERENSTAL
de kalverenstal is gebouwd omstreeks 1986, opgetrokken in spouwmetselwerk gevels, voorzien van stalen spanten, vloeren en roosters van beton, geïsoleerde kap, houten gordingen en gedekt met asbesthoudende golfplaten.

Afmetingen: ca. 12,54 x 19,74 m
Oppervlakte: ca. 248 m²

WERKTUIGENBERGING
de werktuigenberging is gebouwd omstreeks 1966, opgetrokken houten spanten, gevels voorzien van stalen damwandprofiel platen, deels onverharde vloer en deels verharde vloer met klinkers en gedekt met asbesthoudende golfplaten.

Afmetingen: ca. 4 x 10m, 4 x 10m en 16 x 12 m
Oppervlakte: ca. 272 m²

LIGGING EN BEREIKBAARHEID
Dooleggersbaan 21 is gelegen in het rustige, groene buitengebied van de gemeente Someren. In de nabije omgeving
bevinden zich onder andere agrarische bedrijven, landelijke woningen, landerijen en natuur.

De locatie is goed ontsloten, gelegen op ca. 10 autominuten van station Maarheeze, 3 km van de basisschool en ca. 4 km van dagelijkse voorzieningen.

KADASTER
De locatie is kadastraal bekend als:

Gemeente Someren
sectie G nummer 3358 oppervlakte 4,20.40 ha.

Gemeente Nederweert
sectie C nummer 4 oppervlakte 0,27.35 ha.
sectie C nummer 4995 oppervlakte 0,84.80 ha.
sectie C nummer 5282 oppervlakte 0,90.90 ha.
Totaal: 6,23.45 ha.

BESTEMMINGSPLAN
Het bedrijf is gelegen binnen het bestemmingsplan Buitengebied Someren – Deelgebied 1, vastgesteld door de Raad van de gemeente Someren op 30 november 2017. Binnen dit bestemmingsplan heeft de locatie de bestemming Agrarisch – Agrarisch bedrijf
met de functieaanduiding:
- Specifieke vorm van agrarisch – veehouderij
- Overige zone – beperkingen veehouderij
- Overige zone – staldering

De voor 'Agrarisch - Agrarisch bedrijf' aangewezen gronden zijn bestemd voor de uitoefening van een agrarisch bedrijf met bijbehorende bedrijfsbebouwing, niet zijnde een veehouderij of een glastuinbouwbedrijf. Ter plaatse van de aanduiding ‘specifieke vorm van agrarisch - veehouderij’ is tevens een veehouderij toegestaan.

Binnen het bestemmingsplan zijn wijzigingsbevoegdheden opgenomen om de vigerende bestemming te wijzigen in de bestemming Wonen, Wonen Plus (wonen met kleinschalige bedrijvigheid), Bedrijf (agrarisch aanverwant/agrarisch technisch hulpbedrijf), Statische opslag en diverse nevenactiviteiten bij de bestaande agrarische bedrijfsvoering.

BIJZONDERHEDEN
• Diverse herontwikkelingsmogelijkheden zoals paardenhouderij, wonen, recreatie of kleinschalige bedrijvigheid.
• Het erf is in het verleden gesaneerd, de aanwezige zinkassen zijn gesaneerd.
• Door verkoper wordt een bankgarantie of waarborgsom verlangd.
• Alle hierbij vermelde gegevens zijn naar beste kennis en wetenschap en te goeder trouw door ons weergegeven. Mocht nadien blijken dat er afwijkingen zijn dan kan men zich hierop niet beroepen. Aan de inhoud van deze documentatie kunnen derhalve geen rechten worden ontleend.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 900.000
Aangeboden sinds
5 weken
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Hoofdfunctie
Overig
Soort bouw
Bestaande bouw

Kadastrale gegevens

SOMEREN G 3358
Kadastrale kaart
Eigendomssituatie
4 ha 20 a 40 ca (geheel perceel)
NEDERWEERT C 4
Eigendomssituatie
0 ha 27 a 35 ca (geheel perceel)
NEDERWEERT C 4995
Eigendomssituatie
0 ha 84 a 80 ca (geheel perceel)
NEDERWEERT C 5282
Eigendomssituatie
0 ha 90 a 90 ca (geheel perceel)

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Dooleggersbaan 21

€ 900.000