Groeneweg 5 - 7 5712 RK Someren

Prijs op aanvraag

Omschrijving

Aan de rand van Someren-Heide bieden wij u een champignon(snij)bedrijf aan op een perceel van 2.24.89 Hectare. Het geheel bestaat uit een bedrijfswoning met garage en een champignonhal.

Omschrijving bedrijfswoning
De bedrijfswoning is gebouwd in 1980, opgetrokken uit baksteen in spouw, voorzien van pannendak (als gevolg van de zomerstorm in 2016, zijn de pannen vernieuwd met tweedehands pannen). De begane grond en eerst verdiepingsvloer zijn uitgevoerd in beton, de tweede verdiepingsvloer in hout. Centrale verwarming met radiatoren via een aardgasgestookte combi-ketel (Nefit Turbo, bouwjaar onbekend). De begane grond is grotendeels uitgerust met vloerverwarming. Verder voorzien van dak- spouw- en vloerisolatie, dubbele beglazing in kunststof kozijnen. Aan de zijgevel is een serre/tuinkamer gerealiseerd, welke is uitgevoerd met pannendak, kunststof kozijnen met dubbele beglazing en volledig geïsoleerd. De inhoud bedraagt circa 903 m³. Energielabel B.

Indeling bedrijfswoning

Souterrain
Kelderkast.

Begane grond
Hal/entree. Kamer met keukenblok en douche. Woonkamer. Serre. Keuken. Bijkeuken.

Eerste verdieping
Overloop. Vijf slaapkamers. Badkamer.

Zolder
Bergzolder.

Garage/berging
De garage is gebouwd in 1980, opgetrokken met baksteen in spouw, voorzien van betonvloer, pannendak, dak- en spouwisolatie, kunststof kozijnen met dubbele beglazing. Deels voorzien van houten verdiepingsvloer. Uitgerust met een automatisch bedienbare overheaddeur en voorzien van elektra. De gebruiksoppervlakte bedraagt circa 54 m² en de inhoud bedraagt circa 272 m³.

Tuin
Aan woonhuis en tuin is ca. 2597 m2 grond toe te rekenen.

Omschrijving bedrijfsgebouwen en voorzieningen
Het champignons(snij)bedrijf is gebouwd in 1982 en uitgebreid in 1996, 1999 en 2002. Opgetrokken uit geïsoleerde damwandplaten wanden, asbestvrij golfplaten dak, stalen spanten en staanders en gevlinderde betonvloeren. De plafonds in ondersteunende ruimten en werkgang zijn met isolatieplaten (Dupanel) afgewerkt, de plafonds in de cellen zijn voorzien van isolatieplaten met dampdichte folie (Tempex). De tussenwanden van de cellen zijn voorzien van isolatieplaten in spouw (Tempex). In verband met de compartimentering zijn twee scheidingswanden van de cellen uitgevoerd met gasbeton. Hemelwaterafvoer met overwegend aluminium dakgoten en standleidingen naar sloot; gedeelte 1982 met pvc goten. Alle kozijnen zijn van kunststof en voorzien van dubbele beglazing met uitzondering van de werkhal, die zijn uitgerust met houten kozijnen. Verwarming in ondersteunende ruimte (voorbouw) en onderhoudswerkplaats met vloerverwarming en bijverwarming met radiatoren.
Als gevolg van de zomerstorm in 2016 zijn alle asbesthoudende golfplatendaken verwijderd en is het gehele complex over het bestaande asbestvrije golfplatendak een damwandplatendak gelegd. Het dak van de werkgang/verwerkingsruimte is geheel vernieuwd en belegd met damwandplaten waartegen isolatie (met folielaag). Verder zijn in de westgevel en zuidgevel beschadigde damwandplaten vervangen en is de gehele gevel overgespoten.

Indeling bedrijfsgebouwen

Voorbouw
Entree/losplaats voorzien van elektrisch bedienbare overheaddeur (geïsoleerd) met een doorrijhoogte 4,20 m1. Doorloop, telefooninstallatie, meterkast (gerenoveerd in 1999) met 3 x 1.000 ampère met automaten, standplaats HR-cv-ketel, traforuimte Essent (trafo + 2 trafo’s voor woningen in omgeving, installatie eigendom Essent). Spreekkamer met tegelvloer, wanden van betoncementsteen en systeemplafond met ingebouwde Tl-verlichting. Kantoor met tegelvloer, wanden van betoncementsteen en één wand van schuurwerk. Archiefruimte met tegelvloer, wanden van betoncementsteen en systeemplafond. De damestoilet, wasruimte, herentoilet en herenkleedruimte zijn voorzien van tegelvloer, betegelde wanden, systeemplafond en bergkasten. De wanden van de was- en kleedruimte zijn deels betegeld en deels voorzien van metselwerk. In de kleedruimte zijn aansluitingen voor wasmachine en wasdroger gerealiseerd. Onderhoudswerkplaats met vloeistofdichte vloer en vaste trap naar zolder. Kantine met tegelvloer, wanden van betoncementsteen en systeemplafond, uitgerust met keukenblok met vaatwasmachine-aansluiting en rvs spoelbak.
De totale oppervlakte bedraagt circa 13.500 m².

1e verdieping voorbouw
Bereikbaar via gegalvaniseerde trap, in gebruik als materialenopslag, houten platen vloer, dakisolatie met glaswoldekens met coating.

Cellen
14 cellen: waarvan 13 cellen per cel 2 rijen à 6 etages en 1 cel 2 rijen à 5 etages, van gegalvaniseerd staal (2003), teeltoppervlakte per cel 1.728 m2, bakken lengte 96 m1, breedte 1,50 m1. Klimaatregeling per cel: computergestuurde klimaatunit (2015), frequentieregelaars, 6 luchtinlaten met plastic geperforeerde slang met airliners, 3 uitblaasopeningen met aluminium kokers met daarin centrifugaal ventilatoren, centrale verwarming met buitenvoelers, computergestuurde sproei-installatie, heflijn, hefdeur met een breedte van 3 m1, Tl-verlichting, iedere cel is afzonderlijk aangesloten op de bedrijfsriolering. Totale teeltoppervlakte circa 23.904 m².

Overige ruimten
Installatieruimte voor koeling, gesitueerd aan de noordgevel van de cellen, 2 compressoren, computergestuurd beiden gereviseerd (geluids- en energiearm). Waterkoeltoren en opstelling 2 koelinstallaties Carrier, bouwjaar 2003, 177 kW per stuk. Opstelling noodstroomaggregaat (Volvo, diesel, 400 v, 250 KvA, 200 kW, bouwjaar 1999 draaiuren 1666
Luchtgang met centrale koker. Installatieruimte voor verwarming, bereikbaar via installatieruimte voor koeling met een gegalvaniseerde trap, 6 cv-ketels merk Nefit HR) bouwjaren 4 van 1999, 1 van 2007 en 1 ondersteunende ketel van 1999. Installatieruimte voor verwarming, bereikbaar via werkgang met een gegalvaniseerde trap, 6 cv-ketels merk Nefit HR bouwjaar 1996. Werkgang/compostopslag, gesitueerd over de volledige oostgevel van de cellen, geïsoleerde elektrisch bediende schuifdeur met een breedte van 8m1 en een elektrisch bediende schuifdeur met een breedte van 13m1, krachtstroomaansluiting met 2 spanten alsmede water aansluiting met lichte druk, 2 schuifdeuren waarvan 1 elektrisch bediend met een breedte van 8m1 en 1 handmatig bediend met een breedte van 12m1 en 1 overheaddeur handmatig bediend. De doorrijhoogte van de deuren is 4,5 m1. Opslagruimte, gesitueerd aan noordgevel cellen. Werkgang/verwerkingsruimte, gesitueerd aan de westzijde van de cellen, handmatig overheaddeur doorrijhoogte 3,50 m1, opstelling verplaatsbare machines en werktuigen, waaronder sorteermachines met banden en deels vaste transportband voetjes. Laad- en losplateau met snel hefdeur, betonnen keerwanden, voorzien van dompelpomp. Ruimte standplaats klimaatcomputer (centrale bediening) c.q. kantoor. Toiletruimte voorzien van dames- en herentoilet. Verdeelkast elektra. Machinekamer, waterbron met een diepte van 200 m1 (2005), cv-ketel 322 kW (basisketel, bouwjaar 1982, basis ketel), stoomketel , gereviseerd 2018, Ten Horn, 950 kW, ontijzerings-installatie voor grondwater (Lubron), luchtcompressor, frequentie-geregelde pomp voor schoonspuiten en sproei-installatie, ondergrond betonnen wateropslag, inhoud 115 m3. Koelcel voor 26 pallets. Opslagruimte, gesitueerd ter hoogte van de koelcel.

Diversen
Het hemelwater wordt afgevoerd naar de sloten, het afvalwater van het bedrijf wordt rechtstreeks naar de riolering geleid via een zeefbocht en bezinkputten met een inhoud van 8 m3 en 20 m3, van waaruit geloosd wordt op de riolering. Geluidswal met keerwand aan de voorzijde van het bedrijf met groenbeplanting. Grondwaterput. Erfverharding met gestort beton en klinkers met een oppervlakte van ca. 4.250 m2. Containerplaats van gestort beton voor opvang voetjes. Aan bedrijfsgebouwen en erf is ca. 19.892 m2 grond toe te kennen. Roerende zaken zijn ter overname en zijn niet in de vraagprijs begrepen.

Bestemmingsplan
Het object is gelegen in het bestemmingsplan ‘Buitengebied Deel 2’ van de gemeente Someren (vastgesteld door de gemeenteraad op 5 maart 2020, nadien in werking getreden). Binnen dit bestemmingsplan heeft het object momenteel de bestemming ‘Agrarisch – agrarisch bedrijf’. Daarnaast zijn op het object de gebiedsaanduidingen ‘overige zone - bebouwingsconcentratie’, ‘overige zone – beperkingen veehouderij’, ‘overige zone – stalderingsgebied’ en 'overige zone - watergang' van toepassing.
Een klein gedeelte van het object is gelegen in het bestemmingsplan 'Someren-Heide' van de gemeente Someren (vastgesteld door de gemeenteraad op 28 september 2011, nadien in werking getreden). Binnen dit bestemmingsplan heeft het object momenteel deels de bestemming 'Verkeer- Verblijfsgebied' en deels de bestemming 'Water'.
De bijbehorende voorschriften zijn op kantoor aanwezig en worden op eerste verzoek aan u toegezonden.

Vergunningen
Omgevingsvergunning (milieu):
Het bedrijf beschikt over een nieuwe, de gehele inrichting omvattende vergunning ingevolge artikel 8.4 lid 1 van de Wet Milieubeheer voor een champignonkwekerij, afgegeven 6 november 2008.

Op 18 februari 2009 is bij mandaat door het college van Burgemeester en Wethouders een artikel van de voorschriften van voormelde vergunning gewijzigd. De wijziging heeft betrekking op het feit dat in voorschrift 5.1 de verkeerde waarden voor langtijdgemiddelden (in het kader van geluid) zijn opgenomen.

Natuurbeschermingswetvergunning:
Het bedrijf beschikt niet over een Nb-vergunning.

Grondwatervergunning:
Het bedrijf beschikt niet over een grondwatervergunning.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
Prijs op aanvraag
Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Hoofdfunctie
Overig
Mogelijke functie(s)
Champignonteeltbedrijf
Soort bouw
Bestaande bouw

Oppervlakten

Totale oppervlakte
2 ha 24 a 89 ca
Huiskavels
2 ha 24 a 89 ca

Kadastrale gegevens

SOMEREN G 4750
Kadastrale kaart
Eigendomssituatie
0 ha 20 a 0 ca (geheel perceel)
SOMEREN G 4752
Eigendomssituatie
1 ha 68 a 75 ca (geheel perceel)
SOMEREN G 4753
Eigendomssituatie
0 ha 22 a 40 ca (geheel perceel)
SOMEREN G 4955
Eigendomssituatie
0 ha 6 a 14 ca (geheel perceel)
SOMEREN G 5156
Eigendomssituatie
0 ha 7 a 60 ca (geheel perceel)

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing
Verkocht (o.v.) In onderhandeling Beschikbaar

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Groeneweg 5 - 7

Prijs op aanvraag