• Verkocht onder voorbehoud

Molenpad 6 4696 BP Stavenisse

Prijs op aanvraag

Omschrijving

Liefhebbers van rust en ruimte opgelet:

De Westelijke Land- en Tuinbouwmakelaars (WLTM) bieden u in het buitengebied van Stavenisse een (woon)boerderij aan bestaande uit een gemoderniseerde boerenwoning met twee aangebouwde schuren, waarvan één met afdak, ondergrond, erf, tuin en goede landbouwgrond.

Een recreatief bedrijf kan hier normaliter worden opgericht: volgens recent besluit omtrent het bestemmingsplan buitengebied van de gemeente Tholen zijn een Bed & Breakfast of een minicamping met 25 plaatsen, waarvan 5 permanent realiseerbaar.

Deze voormalige akkerbouwlocatie is gelegen aan Molenpad 6 te Stavenisse, heeft een totale oppervlakte van 2.34.40 ha (23.440 m²). Het perceel is nagenoeg rechthoekig en is circa 149,5 m. breed (aan het Molenpad) en 159,5 m diep.

Een veel betere ligging kunt u zich niet wensen. Vrij gelegen aan een doodlopende weg in de Nieuwe Annex Stavenissepolder heeft u op deze boerderij vergezichten rondom en heeft u toch het comfort van het dorp Stavenisse dichtbij. De huiskavel van de locatie grenst aan de bebouwde kom.

Stavenisse heeft een gezellige jachthaven aan de Oosterschelde die bij actieve watersporters bekend is.
Deze is op loopafstand gelegen van de boerderij. Hier kunt u heerlijk met uw huisdieren wandelen door de polder en over de (buitendijken). Veel Zeeuwser kunt u het niet krijgen.

De aangebouwde schuren bieden mogelijkheden tot herbouw naar wellicht een extra woonhuis in de bebouwing (indien de procedure goed wordt doorlopen), recreatie (minicamping met 25 standplaatsen waarvan 20% chalet), thuiskantoor, (pre-mantelzorg woning) of ander Nieuwe Economische Dragers (NED).

Door de vrije ligging t.o.v. andere agrarische bedrijven is een omzettingsprocedure naar een andere bestemming zoals woonbestemming een logische gedachte, echter is agrarisch ondernemen hier ook nog steeds mogelijk. Een koop met voor u als koper een ontbinding op het doorgaan van uw plannen (definitief worden omgevingsvergunning herbestemming) is bespreekbaar.

Ligging
Het object is gunstig gelegen, op loopafstand van het dorp Stavenisse, aan een doodlopende weg. Vooral voor iemand die paarden of enig kleinvee wil houden is de ligging prima geschikt. Aan de voor- en achterzijde is er vrij uitzicht over de landerijen.

De ligging is ten westen van het dorp Stavenisse, dat zich in de uiterste westhoek van het eiland Tholen bevindt. Rotterdam is op circa 1 uur autorijden afstand gelegen. Tholen-stad is op 22 minuten autorijden gelegen vanaf de boerderij.

De boerderijwoning
De woning is in 1956 gebouwd en vanaf 1980, 1993, 2012 en 2015 gedeeltelijk gerenoveerd met nieuwbouw tot een keurige woning.

Er is sprake van traditionele bouw met een aanbouw (2015) in houtskelet. De fundering is op staal met gevels van geïsoleerd spouwmetselwerk. Het asymmetrische zadeldak heeft een dakconstructie van houten spanten en gordingen, geïsoleerd dak (glaswol tussen gordingen afgewerkt met gipsplaten) en gedekt met pannen. De vloer van de benedenverdieping is van beton voorzien van vloerverwarming, de verdiepingsvloer is van hout.

De kozijnen zijn van hardhout en voorzien van isolerende beglazing (m.u.v. bijkeuken).

De inhoud van de woning bedraagt circa 615 m³, incl. de aangebouwde garage. De vloeroppervlakte van de woning bedraagt in totaal 157 m².

De woning wordt verwarmd door middel van een centrale verwarmingsinstallatie met een combiketel Itho, bouwjaar 2013, welke tevens de warmwatervoorziening regelt. Er zijn aansluitingen op water, kabel, elektra, aardgas en riolering. De elektrische installatie bestaat uit negen groepen. Er is een aardlekschakelaar aanwezig. Tevens is er krachtstroom. De riolering is geschikt gemaakt voor een aansluiting voor minicamping (15 eenheden).

Indeling:
Begane grond:
Hal met kast vloerverdeler vloerverwarming

Woonkamer v.v. vloerverwarming, radiatoren en convectorput. Er ligt t.b.v. een toekomstige haard een PVC buis onder de vloer voor luchtaanvoer en een afvoer door het plafond. Een rvs pijp komt uit in de schoorsteen. Deze bevindt zich 1 meter boven het plafond en kan worden aangesloten worden met pijp die door het plafond gaat.

L-vormige woonkeuken voorzien van plavuizenvloer met vloerverwarming en convectorput. De keuken is voorzien van diverse inbouwapparatuur o.d. inductiekookplaat, afzuigkap, koelvriescombinatie, vaatwasser en combimagnetron

Toegang tot trapkast/kelder (droog) met meterkast

Portaal achter entree

Toilet met fonteintje, half betegeld (1982)

Bijkeuken voorzien van aanrecht, wasmachineaansluiting en toegang tot eigen zoldertje, toegang tot betegeld terras (80 m2)

1ste verdieping:
Overloop

Masterbedroom voorzien van inloopkast en gipsplaten plafond

Slaapkamer voorzien van houtvezelcementplafond en dito knieschot, toegangsluik tot zolder

Slaapkamer met gipsplaten plafond en achter knieschot opslag

Badkamer (1993) voorzien van vloerverwarming, ligbad, douchecabine, toilet en wastafelmeubel en handdoekradiator

2e verdieping:
Gedeeltelijk bevloerde kleine zolder, bereikbaar via een luik.

(voormalige) bedrijfsgebouwen

Aangebouwde landbouwschuur
Bouwjaar circa 1948. Uitgevoerd in metselwerk (anderhalf steens). Het asymmetrische zadeldak bestaat uit een houten kapconstructie, afgedekt met gebakken pannen met riet onderschoten. De vloer is van beton.
De schuur is gedeeltelijk voorzien van een betonnen zolder. De landbouwschuur is toegankelijk via houten loopdeuren en een overheaddeur. De oppervlakte bedraagt circa 160 m2 (circa 10 m x 15,8 m).

De schuur dient te worden opgeknapt: de lateien dienen te worden vervangen en er is zoutschade (watersnoodramp 1953) aan de muren, alsmede enkele scheuren in het voegwerk.

Aangebouwde machineberging
Bouwjaar circa 1974. Opgebouwd uit een staalconstructie met houten gordingen, borstwering van halfsteens metselwerk. De voor-, achtergevel en het dak zijn uitgevoerd in asbestcement golfplaten. De vloer is van beton. De oppervlakte bedraagt circa 145 m2 (circa 15 m x 9,8 m). De bouwkundige staat en staat van onderhoud is matig te noemen. De schuur heeft een gedeelde wand met de naastgelegen en voor omschreven landbouwschuur.

Afdak
De voorzijde is uitgevoerd in metselwerk, de overige wanden zijn opgebouwd uit betonplanken.
Het dak is afgedekt met asbestcement platen. De vloer is gedeeltelijk beton en gedeeltelijk een aarden vloer. Het afdak is toegankelijk via houten deuren. De oppervlakte bedraagt circa 75 m2 (circa 5 m x 14,5 m).

Varkenshok
Aan de voorzijde van het erf bevindt zich een voormalig varkenshok. Het kleine gebouw is opgebouwd uit halfsteens metselwerk en afgedekt met gebakken pannen.
De oppervlakte bedraagt circa 12 m2 circa 4,5 m x 2,7 m).
De bouwkundige staat en staat van onderhoud van het afdak en varkenshok is matig tot slecht.

Erf en erfverharding
Het erf is verhard met beton ten westen en ten zuiden van de gebouwen, circa 460 m².

Huiskavel
De landbouwgrond betreft lichte kalkrijke klei met een homogeen profiel, met een afslibbaarheid variërend van 18 tot 52 %. Uit een ouder onderzoek uit 2004 blijkt dat dit 33% is. Zie bijlage.

De afgelopen tien jaar heeft er een goede teeltrotatie van gangbare akkerbouwmatige gewassen zoals aardappelen, suikerbieten, uien, granen, graszaad en ook bloemzadenteelt op de grond plaatsgevonden. In 2022 is de teelt aardappelen.

Een klein gedeelte van het perceel betreft huisweide, deels voorzien van een windsingel op het zuidwesten. Met betrekking tot het slootonderhoud dient de eigenaar er voor te zorgen dat de kranen (in opdracht van het waterschap) bij de watergang kan. Tevens is een eigenaar verplicht om slib uit de sloot te ontvangen. Het is gangbaar om dat om en om te doen met de eigenaar van de aan het overzijde van het de watergang gelegen perceel.

De drainage dateert van 2012 en heeft een hart op hart afstand van 10,00 m. De drainage komt uit in de brede watergang ten westen van de huiskavel.

Het erf met de naastgelegen weilanden beslaat circa 5370 m². De akkerbouwteelten op de huiskavel vinden plaats op 1.79.70 ha. Het perceel is goed ontsloten, zonder een watergang aan de Molenpad.

Volgens Waterschap Scheldestromen is in de ondergrond zoet water aanwezig, echter is het niet toegestaan water omhoog te halen (voor zover dit technisch mogelijk is op kleigrond) vanwege dat er geen grondwater aanvulling is. Beregenen met zoet water vanuit de sloot is op dit gedeelte van Tholen niet mogelijk.

Kadastrale gegevens
Gemeente Stavenisse, sectie G nummer 672, oppervlakte 2.34.40 ha.

Het perceel is gedeeltelijk belast met een opstalrecht nutsvoorzieningen ten behoeve van Waterschap Scheldestromen te Middelburg t.b.v. hoofdriolering. De betreffende strook, circa 5 m. breed is gelegen ten westen van de gebouwen, evenwijdig aan de westelijke kavelsloot over de gehele diepte/lengte van het perceel.

Milieuvergunning
Niet van toepassing.

Bestemming
Op de locatie is van toepassing het bestemmingsplan Buitengebied Tholen van de gemeente Tholen d.d. 19 december 2013.
De bestemming is:
- enkelbestemming Agrarisch
- dubbelbestemming Waarde – Archeologie – 2
- bouwvlak
- gebiedsaanduiding vrijwaringszone - molenbiotoop
Zie verder de aan deze brochure gehechte verbeelding en regels en overigens verwijzen wij u naar ruimtelijkeplannen.nl.

Op bovenstaande verbeelding ziet u het agrarische bouwblok ingetekend in het bestemmingsplan.?

Rechten en overige componenten
Niet van toepassing

Energielabel
Voor de woning is energielabel D afgegeven. Verkoper ervaart zelf op basis van de de constante temperatuur van de vloerverwarming van 22 graden een lager verbruik van het aardgas.

Omzetbelasting
Niet van toepassing.

Exploitatie
Het bedrijf is thans niet specifiek ingericht.

Overdrachtsbelasting
Koper kan mogelijk gebruik maken van vrijstelling overdrachtsbelasting voor de aan te kopen grond (zogenaamde cultuurgrondvrijstelling

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
Prijs op aanvraag
Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Hoofdfunctie
Akkerbouwbedrijf
Soort bouw
Bestaande bouw

Oppervlakten

Grondsoort
Klei

Kadastrale gegevens

STAVENISSE G 672
Kadastrale kaart
Eigendomssituatie
2 ha 34 a 40 ca (geheel perceel)

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Molenpad 6

Prijs op aanvraag