Nieuw Kromwielswegje 1 4651 VP Steenbergen (NB)

€ 1.600.000 k.k.

Omschrijving

Deze multifunctionele paardenhouderij is gelegen in het buitengebied van Steenbergen nabij uitvalswegen richting Breda, Rotterdam of Antwerpen. Deze paardenhouderij met de bestemming "manege" bestaat uit een mooi riet gedekt landhuis met inpandige garage, paardenstallen, rijhal, een werktuigenberging, appartement, buitenbak en weiland met voorzieningen. De totale oppervlakte van dit object bedraagt ruim 2,6 hectare.
Gezien de bestemming "manege" in combinatie met een milieuvergunning biedt dit object vele gebruiksmogelijkheden, zowel hobbymatig als bedrijfsmatig.

Dit met riet gedekt landhuis dateert van oorsprong van omstreeks 1970. In 1990 is de woning uitgebouwd en vanaf 2017 is de woning verbouwd en gemoderniseerd. Recent is de rieten kap volledig vervangen en geïsoleerd en zijn de topgevels van de woning afgewerkt met hardhout (padoek).
Mede door de grote wooninhoud van maar liefst 1509m³ en de ruime opzet van de woning zou deze eventueel geschikt zijn voor dubbele bewoning.

Indeling woonhuis:
Hal / entree met tochtportaal met directe toegang tot de zeer royale woonkamer welke is uitgevoerd met een plavuizen vloer, mooie open kapconstructie en verschillende schuifpuien welke toegang verschaffen tot de zij- en achtertuin en een houtkachel (constructie en schoorsteenkanaal in 2019 geheel vernieuwd). Mede door de vele ramen is er een mooie lichtinval en vooral ook een mooi uitzicht over de landerijen en de tuin. Aansluitend aan de woonkamer is de open keuken gesitueerd. Deze keuken is ruim van opzet en de landelijke keukeninrichting (2010) met kookeiland is uitgevoerd met een natuurstenen werkblad en o.a. een vaatwasser, koffieautomaat, combimagnetron, oven, inductiekookplaat, vriezer en een Quooker. Vanuit de keuken is de achter entree te bereiken en vanuit deze achter entree is de cv-ruimte te betreden. In deze cv-ruimte twee (propaangas gestookte) cv-ketels, bouwjaar 2017.
Aan de andere zijde vanuit de hal te betreden een ouderslaapkamer met een oppervlakte van circa 18m², uitgevoerd met een tegelvloer en een stucwerk plafond met inbouwspots. Direct vanuit de slaapkamer is de badkamer te betreden. Deze geheel gemoderniseerde badkamer beschikt over een vrijstaand ligbad, een inloopdouche, wandcloset en een handgemaakt wastafel meubel met 2 waskommen.
Vanuit de hal is tevens een toilet te bereiken.
In de zijvleugel, met een aparte entree bevinden zich nog een bijkeuken / wasruimte, een berging en twee slaapkamers. Deze slaapkamers, met ieder een eigen doucheruimte met wastafel en een toilet. Beide kamers hebben een oppervlakte van circa 16m² en beide kamers hebben een eigen trapopgang naar een werk-/slaapkamer op de verdieping.
Vanuit de zijvleugel is de inpandige garage te bereiken. Deze garage, met een automatische overheaddeur heeft een oppervlakte van circa 34m².

Verdieping:
Vanuit de woonkamer is de verdieping te betreden. Deze verdieping omvat een vide, thans in gebruik als werkkamer, twee slaapkamers en een badkamer. De slaapkamers hebben een oppervlakte van circa 12m² en 16m². De badkamer beschikt over een douche, wastafel en toilet.

Rondom de woning een mooie en royale tuin met een vijver, gazon, terrassen en boomopstanden. Deze tuin is voorzien van een beregeningsinstallatie en in 2019 voorzien van nieuwe drainage.

BIJGEBOUWEN

Op het perceel staan diverse bijgebouwen waaronder:

APPARTEMENT EN KANTOOR
Dit gebouw leent zich uitstekend voor de huisvesting van bijvoorbeeld stagiaires en beschikt over een woonkamer met open keuken (circa 34m²), een slaapkamer en een via een hal te bereiken douche- en toiletruimte. Direct aansluitend aan dit gebouw een kantoor of werkruimte met een oppervlakte van circa 26,8m².
Dit gebouw is in dezelfde stijl als de woning gebouwd en eveneens voorzien van een rieten kap.

PAARDENSTALLEN EN RIJHAL
Dit gebouw, gebouwd in een L vorm, dateert van 2001 en beschikt over 9 paardenboxen en een overkapping. Deze stallen zijn voorzien van automatische drinkbakken met vorstbeveiliging.

In de overige stallen, verbonden met elkaar en direct grenzend aan de rijhal zijn nog eens 18 paardenboxen ondergebracht. Naast deze boxen is er tevens een spuitplaats (warm en koud water), een solarium, twee zadelkamers en een kleine kantine aanwezig.

Vanuit de stallen is de rijhal te betreden. Deze rijhal, gebouwd in 1991, is thans voorzien van een rijbak van 25m x 50 maar deze is eventueel te vergroten naar een lengte van 60 meter. Een automatische beregeningsinstallatie is aanwezig.
Deze hal is opgetrokken in staalconstructie met damwandprofielplaten gevels en een golfplaten dak (asbesthoudend) met lichtplaten. De drie overheaddeuren geven toegang tot de hal.

Tegen de rijhal is een loods aangebouwd met een oppervlakte van circa 12,5m x 25m. Dit gebouw is opgetrokken in een staalconstructie met damwandprofielplaten en een damwandprofielplaten dak. Dit gebouw is voorzien van een overheaddeur en een klinkervloer.
In dit gebouw is een aparte stofvrije opslagruimte (gebouwd in 2019) aanwezig.

Naast de rijhal staat een romneyloods in gebruik als hobbywerkplaats met een oppervlakte van circa 80m².

VOORZIENINGEN
- een buitenbak aanwezig met een oppervlakte van 20m x 60m, voorzien van een Agterbergbodem met een automatische beregeningsinstallatie.
- de 5 paards stapmolen met een doorsnede van 17m (electra vernieuwd in 2018);
- twee paddocks van 20m x 20m met automatische beregeningsinstallatie;

Grenzend aan de opstallen zijn de paardenweides gelegen. Deze weides zijn allemaal voorzien van witte kunststof omheiningen en schrikdraad.

Het gehele perceel is afgesloten middels een hekwerk met een drietal toegangspoorten waarvan de poort aan de achterzijde elektrisch en op afstand is te bedienen.

Algemeen:
- deze locatie heeft de bestemming: Bedrijf 2 met de functieaanduiding manege.
- milieuvergunning aanwezig voor het houden van 27 volwassen pony's (3 jaar en ouder)
- zowel riolering (incl. septictanks) als elektra zowel in de woning als de bijgebouwen grotendeels vervangen en goedgekeurd;
- in 2017 en 2018 zijn alle cv ketels (3 stuks) vernieuwd;
- beregeningsinstallatie aanwezig.

Alle genoemde maten zijn conform meetinstructie NEN 2580.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 1.600.000 k.k.
Aangeboden sinds
4 maanden
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Hoofdfunctie
Manege
Soort bouw
Bestaande bouw
Paardenboxen
27
Rijhallen
1.500 m² (bouwjaar 2001, met kantine)
Loodsen
2 loodsen (312 m² en 80 m²)

Oppervlakten

Totale oppervlakte
2 ha 64 a 95 ca
Huiskavels
2 ha 64 a 95 ca

Kadastrale gegevens

STEENBERGEN AB 212
Kadastrale kaart
Eigendomssituatie
0 ha 51 a 85 ca (geheel perceel)
STEENBERGEN AB 213
Eigendomssituatie
0 ha 30 a 10 ca (geheel perceel)
STEENBERGEN AB 231
Eigendomssituatie
1 ha 27 a 90 ca (geheel perceel)
STEENBERGEN AB 590
Eigendomssituatie
0 ha 55 a 10 ca (geheel perceel)

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Nieuw Kromwielswegje 1

€ 1.600.000 k.k.