Ondersloot Zuid 5 7737 PD Stegeren

€ 1.270.000

Omschrijving

Deze professionele, hippische accommodatie is uitermate geschikt als representatieve opfok- en handelsstal, maar ook als export- en quarantainestal.

De hippische accommodatie bestaat uit een volop ruimte biedende vrijstaande woning met diverse vrijstaande gebouwen, thans in gebruik als rijhal (ca. 50x19 mtr.), opfokstal, hengstenstal met (voormalig) laboratorium en opvoelruimte, sport- en handelsstal en opslag- en stallingsruimte. De accommodatie beschikt in totaal over 59 paardenboxen en 5 loopstallen. Het geheel verharde en uitstekend onderhouden erf is verder ingericht met een recent vernieuwe buitenpiste (ca. 45x20 mtr.), een overdekte stapmolen en volop parkeergelegenheid. De naastgelegen weilanden (ca. 5 ha.) worden van elkaar gescheiden middels een looppad met draaibare poorten. Het aankopen van extra grond is bespreekbaar.

Het geheel is uniek gelegen, direct grenzend aan de Ommer bossen en de provinciale wegen N340 Zwolle-Coevorden en N36 Ommen-Almelo.

Woonhuis:
Begane grond:
Het volledig geïsoleerde woonhuis is op de begane grond ingericht met een ontvangsthal, toiletruimte, woonkamer met open keuken, bijkeuken en een garage. De ontvangsthal is voorzien van een laminaat vloer, stucwerk wanden en een stucwerk plafond. In de hal is verder de meterkast gesitueerd. Een vaste trap biedt toegang tot de 1e verdieping. De deels betegelde toiletruimte is uitgerust met een toilet en een fonteintje. De ruim opgezette L-vormige woonkamer is afgewerkt met een laminaat vloer, geschilderde wanden (gipsplaat) en een stucwerk plafond. Een schuifpui biedt toegang tot het terras ter plaatse van de achtergevel en diverse raampartijen zorgen voor veel lichtinval. De open keuken is ingericht met een eenvoudige keukeninrichting, welke is uitgerust met een spoelbak, kookplaat en afzuigkap. De bijkeuken is voorzien van een tegelvloer, een gootsteen en aansluitingen voor de wasapparatuur. De inpandige garage is voorzien van een betonnen vloer.

1e Verdieping:
De overloop biedt toegang tot 3 slaapkamers en een badkamer. Een luik biedt toegang tot de bergzolder. De ouderslaapkamer is gesitueerd aan de voorzijde van de woning en voorzien van vloerbedekking, behangen wanden en een gipsplaten plafond. De twee overige kamers zijn afgewerkt met een laminaat vloer. De geheel betegelde badkamer is uitgerust met een ligbad, een separate douche, een toilet, vaste wastafel en een dakvenster. Tevens is er een extra zit-/slaap-/hobbykamer boven de garage en bijkeuken gesitueerd, toegankelijk middels een eigen opgang in de bijkeuken.

Tuin:
Rondom het woonhuis is een siertuin gelegen, welke is ingericht met een ruim terras ter
plaatsen van de achtergevel, een groot gazon en volwassen planten in borders.

Hippische accommodatie:
De hippische accommodatie bestaat uit 6 vrijstaande bijgebouwen, welke ca. 25 jaar geleden gebouwd zijn met gebruik van degelijke en hoogwaardige materialen. De bijgebouwen verkeren in een prima staat van onderhoud en zijn opgetrokken met stalen spanten, met rabat delen afgewerkte en grotendeels geïsoleerde gevels en de geïsoleerde daken zijn met asbesthoudende golfplaten gedekt. De vloeren zijn verhard met bituum.

De accommodatie is altijd in gebruik geweest voor de fokkerij en als handelsstal.

Bijgebouw I:
Het eerste bijgebouw (ca. 50x19 mtr.) is ingericht met 48 paardenboxen en een kantine met toiletruimte. Uitbreiding van het aantal boxen is mogelijk, tot ca. 52 stuks. Het bijgebouw is vanaf het erf toegankelijk middels diverse schuifdeuren in de voor- en achtergevel. Het gebouw is opgetrokken met stalen spanten, de gevels zijn aan de buitenzijde afgewerkt met rabat delen en het geïsoleerde dak is in de nok voorzien van een lichtstraat. De stal is uitstekend geïsoleerd en geventileerd. De paardenboxen (Corton) hebben een afmeting van ca. 3x3 mtr. en ca. 4x3 mtr. en zijn allen voorzien van deels hardhouten, deels gegalvaniseerde voorwanden met schuifdeuren, uitschuifbare tussenwanden en een bitumen vloer. De kantine is voorzien van een tegelvloer en een keukenblok. Een portaal biedt toegang tot de deels betegelde toiletruimte, welke is uitgerust met een wastafel en een toilet.

Bijgebouw II:
De opfokstal (ca. 16x50 mtr.) is ingericht met 5 grote loopstallen, met afwatering aan de achterzijde en draaibare voorwanden. Het achterste deel van het bijgebouw biedt mogelijkheden voor het uitbreiden van de stallen en is thans in gebruik als opslagruimte. Het geïsoleerde dak van dit bijgebouw is in 2012 voorzien van een nieuwe lichtstraat in de nok. Destijds is ook de tl-verlichting geheel vernieuwd. Het bijgebouw is vanaf het erf toegankelijk middels en grote schuifdeur in de voor- en achtergevel.

Bijgebouw III:
Dit bijgebouw is thans geheel ingericht als rijhal (ca. 50x19 mtr.) en voorzien van een 20 cm. dikke bodem van zand en vlokken. Hieronder is de bitumen vloer nog aanwezig. Het geïsoleerde dak is met asbesthoudende, deels lichtdoorlatende golfplaten gedekt. De nok van het dak is in 2012 voorzien van een nieuwe lichtstraat. Grote openslaande deuren in de achtergevel en schuifdeuren in de voorgevel bieden toegang tot het erf.

Bijgebouw IV:
De hengstenstal is ingericht met 11 hengstenboxen, een wasplaats, de voormalige dekruimte, het voormalig laboratorium en de opvoelruimte. In het voorste deel van het bijgebouw is verder nog een kantine gesitueerd. Het bijgebouw is toegankelijk middels schuifdeuren in de voor- en achtergevel. Het geïsoleerde dak is met asbesthoudende en deels lichtdoorlatende golfplaten gedekt. De paardenboxen (Corton, ca. 4x3 mtr) zijn allen voorzien van deels hardhouten, deels gegalvaniseerde voorwanden met een weefrek en een voerluik, uitschuifbare tussenwanden en een bitumen vloer. De boxen zijn verder uitgerust met draaibare voerbakken. De wasplaats is afgewerkt met een betonnen vloer en uitgerust met warm en koud water. De voormalige dekruimte is thans in gebruik als opslagruimte en voorzien van een beklinkerde vloer. Schuifdeuren in de achtergevel bieden toegang tot het erf. Het voormalig laboratorium is geheel betegeld en ingericht met een eenvoudig keukenblok en werkblad. De ruimte wordt verwarmd met een gaskachel. Schuifdeuren in de voorgevel van het bijgebouw bieden toegang tot de opvoelruimte, welke is voorzien van een bitumen vloer. Een boiler zorgt voor de verwarming van het water op de wasplaats. De kantine is afgewerkt met een tegelvloer en ingericht met een keukenblok. Ook hier zorgt een gaskachel voor verwarming.

Bijgebouw V:
Dit bijgebouw (ca. 20x22 mtr.) is geheel in gebruik als opslag- en stallingsruimte. Het gebouw is vanaf het erf toegankelijk middels grote schuifdeuren in de voorgevel en een loopdeur in de zijgevel. De vloer is verhard met bituum.

Bijgebouw VI:
Het laatste bijgebouw (ca. 20x24 mtr.) is ook in gebruik als opslag- en stallingsruimte en vanaf het erf toegankelijk middels grote schuifdeuren en openslaande deuren in de voorgevel.

Overige faciliteiten:
Buitenbak:
De buitenbak (ca. 20x45 mtr.) is voorzien van een recent vernieuwde eb en vloed bodem en een omheining.

Springtuin:
De springtuin (ca. 100x50 mtr.) is voorzien van een grasbodem en er zijn volwassen bomen in de piste aanwezig.

Stapmolen:
De overdekte stapmolen is geschikt voor 10 paarden en heeft een diameter van 25 meter. Het dak is met asbestvrije golfplaten gedekt en de omheining is uitgevoerd in staal en windbreekgaas. De bodem bestaat uit leem.

Mestvaalt en laadperron:
De mestvaalt is voorzien van betonnen wanden en een bitumen vloer.
Verder is er een praktisch laadperron aanwezig.

Erf en parkeerplaats:
Het ruim opgezette erf (ca. 8.000 m²) is geheel verhard met bituum en er zijn ruim voldoende parkeerplaatsen aanwezig.

Weiland:
De weilanden, ca. 5 hectare in totaal, zijn aan de linkerzijde van de accommodatie gelegen. De weilanden worden van elkaar gescheiden middels een middenpad en zijn geheel omheind met houten palen en rubber. De weilanden worden afgesloten met draaibare, gegalvaniseerde poorten, welke het gehele middenpad kunnen afsluiten. Het aankopen van extra grond is bespreekbaar.

Bijzonderheden:
• Inhoud woning: ca. 513 m³.
• Woonoppervlakte: ca. 150 m².
• Het geheel is aangesloten op gas, water en elektra. Verder is er een bezinkput op het perceel aanwezig.
• De woning is geheel geïsoleerd.
• Op het object rust een agrarische bestemming “Paardenhouderij”.
• Er is een milieuvergunning aanwezig voor het houden van 63 volwassen paarden en 148 paarden in opfok.
• Gesitueerd op een volop privacybiedende locatie met een prachtig vrij uitzicht en grenzend aan de Ommer bossen.
• Een goed bereikbare locatie, direct gelegen aan de N36 Zwolle-Coevorden-Almelo met goede verbindingen
• Naast het inrichten van een representatieve opfok- en handelsstal is het object ook uitermate geschikt als export- en/of
quarantainestal.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 1.270.000
Oorspronkelijke vraagprijs
€ 1.270.000
Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Hoofdfunctie
Paardenhouderij
Soort bouw
Bestaande bouw
Rijhallen
950 m² (bouwjaar 1990, zonder kantine)
Loodsen
2 loodsen (440 m² en 480 m²)
Loopstal
5 m²
Afrasteringen
Hout en kunststof

Oppervlakten

Totale oppervlakte
7 ha 25 a 15 ca
Huiskavels
7 ha 25 a 15 ca

Kadastrale gegevens

AMBT-OMMEN P 882
Kadastrale kaart
Eigendomssituatie
2 ha 13 a 80 ca (geheel perceel)
AMBT-OMMEN P 883
Eigendomssituatie
5 ha 11 a 35 ca (geheel perceel)

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Ondersloot Zuid 5

€ 1.270.000