• Verkocht onder voorbehoud

Bennemeersweg 8 1676 EL Twisk

Prijs op aanvraag

Omschrijving

Namens opdrachtgever TE KOOP aangeboden:

Modern melkveebedrijf ter grootte van ca 38.02.15 ha

• Goed onderhouden stolpboerderij
• Ligboxenstal voor 110 melkkoeien en jongvee uit 2011
• Zeer goede grond, geschikt voor diverse teelten.
Totaal groot circa 38.02.15 hectare (380.215 m2)

De oppervlakte bij het bedrijf is met 5 hectare gepachte en geruilde grond vergroot.
Grondsoort: Mooie kalkrijke zavelgrond

Vraagprijs op aanvraag, aanvaarding in overleg.

ALGEMEEN
Dit moderne melkveebedrijf is gelegen aan de Bennemeersweg te Twisk in de polder Bennemeer. Het bedrijf beschikt over moderne goed onderhouden gebouwen en is gelegen op zeer goede kwaliteit grond.
Het bedrijf ligt in het buitengebied van de gemeente Medemblik. Het erf is circa één hectare groot. Het huidige bouwvlak biedt nog ruimte voor uitbreiding in de lengterichting.
Achter de stolpboerderij met garages en berging is in 2011 een nieuwe ligboxenstal gebouwd voor 110 melkkoeien en bijbehorend jongvee.
Verder treft men op het erf een werktuigenberging en drie ruime sleufsilo's.
Van de huiskavel van circa 30 hectare is 6,5 hectare recht tegenover het erf gelegen. De veldkavel op circa 500 meter van de boerderij is ruim 7 hectare groot.
De grond is van zeer goede kwaliteit, geschikt voor diverse teelten.
Middels geliberaliserde pacht en ruil is nog circa 5 hectare extra grond bij het bedrijf in gebruik.

STOLPBOERDERIJ
De stolpboerderij dateert uit circa 1910 en is rond 1996 nagenoeg geheel gerenoveerd, zodat een moderne bedrijfswoning is ontstaan. De stolp meet circa 12 x 13 meter en is grotendeels als woning in gebruik. De woning heeft vijf slaapkamers. Het geheel is goed geïsoleerd, ramen van dubbel glas, in de dakkapel zelfs drielaags glas toegepast.
Op de begane grond treft men de keuken met diverse inbouwapparatuur waaronder een 5 pits kooktoestel. Deze is verbonden met de ruime woonkamer aan de straatzijde. Verder een kantoorruimte, bijkeuken, badkamer met ligbad, apart toilet en ruime berging.
Opvallend is de combinatie van de eigentijdse kwaliteit met vele authentieke details.
Op de verdieping zijn 4 ruime slaapkamers gelegen. Onder de kap een ruime berging.

AANBOUW STOLP
Tussen de stolp is een degelijke aanbouw van circa 185 m² aanwezig. Deze bestaat uit een dubbele garage en bergruimte.

LIGBOXENSTAL
In 2011 is een nieuwe ligboxenstal gebouwd met plaats voor 110 melkkoeien en bijbehorend jongvee. De stal meet 34,40 m. x 53,90 m. = 1.854 m². Een gedeelte van de bestaande onderbouw is toen behouden gebleven. De stal is volledig voorzien van aslast roosters. Het zelfsluitend voerhek is voorzien van een betonnen rand voor voerkering. In de stal zijn twee krachtvoerboxen en een koeborstel aanwezig. De stal is degelijk gebouwd van stalen spanten met houten gordingen. Het dak is bekleed met geisoleerde sandwichpanelen en voorzien van een lichtdoorlatende oversteek nok. De gevels zijn deels voorzien van prefab elementen, deels van vogelgaas / Lumitherm en voorzien van twee electrisch bediende overhead deuren.
De drinkwaterverstrekking geschiedt met bronwater, waarvan de ontijzeringsinstallatie momenteel staat afgeschakeld.
Onder de stal is opslagcapaciteit voor circa 2.700 m³ mest aanwezig voorzien van drie mixputten met ieder een eigen mixer.
De 2 x 8 70o melkstal van DeLaval is in 2018 nieuw geïnstalleerd en voorzien van koeherkenning, gecertificeerde melkmeting, krachtvoerverstrekking en automatische afname. In het tanklokaal staat de melkkoeltank van 6.750 liter met buizenkoeler ten behoeve van voorkoeling van de melk.

WERKTUIGENBERGING
De werktuigenberging uit 1975 is opgetrokken van stalen spanten met houten gordingen en meet circa 275 m². De gevels zijn bekleed met hout en deels open. Het dak is gedekt met asbesthoudende golfplaten. De vloer is verhard met steenresten. In de werktuigenberging staat de gekeurde dieselolietank met een inhoud van 1.800 liter.

CULTUURGRONDEN
Achter de stal ligt een ruim blok van circa 23 hectare. De grondkwaliteit is uitstekende zavelgrond, welke voor de meeste agrarische teelten is te gebruiken waaronder bloembollen, groenten en akkerbouwgewassen. De kavelgrootte is goed en de kavelvorm is overwegend vierkant. De drainage is op orde en wordt in fases bijgehouden in combinatie met de teelt van tulpen. De drainage loopt uit op de binnensloten met een eigen peil. Ten behoeve van dat peil is aan de Bennemeersweg een pomp aanwezig.

OVERKANT
Tegenover de boerderij ligt een courant blok van circa 6,5 hectare. De grondkwaliteit is uitstekende zavelgrond, welke voor de meeste agrarische teelten is te gebruiken waaronder bloembollen, groenten en akkerbouwgewassen. De kavelgrootte is courant en de kavelvorm is overwegend rechthoekig. De drainage is op orde en wordt in fases bijgehouden in combinatie met de teelt van tulpen.

VELDKAVEL
Op een kleine 500 meter van de boerderij ligt een rechthoekig blok van ruim 7 hectare. De grondkwaliteit is uitstekende zavelgrond, welke voor de meeste agrarische teelten is te gebruiken waaronder bloembollen, groenten en akkerbouwgewassen. Het blok bestaat uit 2 percelen. De drainage is op orde en wordt in fases bijgehouden in combinatie met de teelt van tulpen.

OVERIGE VOORZIENINGEN
Naast de stal zijn een drietal sleufsilo's aanwezig.
1. 8,5 m. x 35 m. = 297,5 m²
2. 7,5 m. x 35 m. = 262,5 m²
3. 8,0 m. x 40 m. = 320 m²
Totaal 880 m²

Het erf is voor een gedeelte van circa 1.500 m² verhard met overwegend beton en betonplaten.

Achter de ligboxenstal is een vaste mestopslag aanwezig van circa 100 m²

Er staan drie krachtvoersilo's van respectievelijk 4, 10 en 14 ton.
De kunstmestsilo heeft een capaciteit van 10 ton.

GEBRUIK

Het betreft een draaiend melkveebedrijf. Een gedeelte van de grond is voor 2020 / 2021 verpacht voor de teelt van tulpen.
Een gedeelte ter grootte van circa één hectare wordt met de buurman geruild tegen 3 keer de oppervlakte. Dit is vastgelegd in een geliberaliseerde pachtovereenkomst.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
Prijs op aanvraag
Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Hoofdfunctie
Melkveehouderij
Soort bouw
Bestaande bouw
Ligboxen
110
Plaatsen voor jongvee
50

Kadastrale gegevens

NOORDER-KOGGENLAND R 14
Kadastrale kaart
Eigendomssituatie
6 ha 48 a 60 ca (geheel perceel)
NOORDER-KOGGENLAND R 321
Eigendomssituatie
0 ha 15 a 80 ca (geheel perceel)
NOORDER-KOGGENLAND R 322
Eigendomssituatie
16 ha 4 a 20 ca (geheel perceel)
NOORDER-KOGGENLAND R 215
Eigendomssituatie
8 ha 2 a 70 ca (geheel perceel)
NOORDER-KOGGENLAND R 223
Eigendomssituatie
4 ha 69 a 35 ca (geheel perceel)
NOORDER-KOGGENLAND R 34
Eigendomssituatie
2 ha 61 a 50 ca (geheel perceel)

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Bennemeersweg 8

Prijs op aanvraag