• Verkocht onder voorbehoud

Heymansstraat 63 69 71 5927 NP Venlo

€ 2.350.000 k.k.

Omschrijving

In het buitengebied van Venlo, centraal gelegen nabij de A73, bieden wij u een Hippisch Centrum aan op een perceel van circa 3.20.00 ha.

Het geheel bestaat uit:
- 3 binnenrijhallen: een wedstrijdbaan van 30 x 60 m (Agterberg), een baan van 20 x 40 m en een van 30 x 20 m
- Een buitenrijbaan van ca. 4.400 m2 met eb- en vloedbodem, geheel omheind en ingericht
- Op het bedrijfsterrein is ca 5.750 m2 beschikbaar voor wei, een combinatie van wei en gras- of zandpaddocks, of volledige paddocks, zie impressiefoto's.
- Een stapmolen/trainingsmolen voor 3 paarden.
- Een zadelkamer
- Een wasplaats met solarium
- Een kantine/horecagedeelte
- In totaal 62 paardenboxen, waarvan 30 in manege (6 van 2,5 x 2,5 m en 24 van 3 x 3 m) en 32 in pensiongedeelte.
- 2 woningen waarvan 1 is opgedeeld in 2 woonunits waardoor 3 woongelegenheden zijn gecreëerd
- Het gehele bedrijfsterrein is ca. 2 ha. Aan de aangrenzende Beeksweg ligt een pensionweide van ca. 1 ha.

Hippisch Centrum Boekend (HCB, voorheen Manege Beekshof) dateert van 1976 en is een familiebedrijf voor de paardensport, gelegen in de Boekend, gemeente Venlo. Het bedrijf behoort tot de grootste in Noord-Limburg. Ruiters uit Venlo en uit de ruime omgeving volgen hier rijlessen en beoefenen de ruitersport. Voor gemiddeld 30 paardenbezitters biedt HCB accommodatie om hun paard te stallen. Er is een milieuvergunning voor 83 paarden. HCB organiseert geregeld dressuurwedstrijden van de KNHS en springwedstrijden. Het bedrijf beschikt over 3 binnenrijhallen: een wedstrijdbaan van 30 x 60 m (Agterberg), een baan van 20 x 40 m en een van 30 x 20 m. Er is een buitenrijbaan van ca. 4.400 m2 met eb- en vloedbodem, een manegewei van ca. 3.500 m2 (in aanleg), buitenpaddocks 4 stuks (totaal op 20x50 m, eveneens in aanleg) en een stapmolen/trainingsmolen. De paarden en pony's staan in boxen van 3 x 3 m achter de binnenrijhallen. Onderdeel van HCB is een grote, moderne kantine/horecagedeelte van ca. 300 m2.

In de afgelopen jaren is het bedrijf geheel verbouwd, vernieuwd en uitgebreid:
- Rijhal van 30 x 60 m (Agterberg bodem 2019-2020).
- Buitenterrein (eb- en vloedbodem, totaal ca. 4.400 m2 (ca. 72 x 45 + 60 x 20 in één geheel), geheel omheind met houten afrastering en beukhaag (2020-2021), klinkerpad langs het gehele gebouw, buitenterras (100 m2) aan voorzijde.
- Ruime zadelkamer, toilet.
- Wasplaats met solarium.
- Aangrenzend parkeerterrein, ca. 3.500 m2, menggranulaat (2020-2021).
- Kantine/horecagedeelte (incl. overdekt terras (45 m2), keuken met bakwand, entree met sanitairblok) van ruim 300m2. Geheel voorzien van betongietvloer en vloerverwarming (behalve overdekt terras). Verdieping: open zolder 225 m2, met 1 jurykamer bij binnenrijhal (2020-2021). De kantine/horecagedeelte is voorzien van een goedgekeurde ontruimingsinstallatie en ventilatiesysteem.
- Er is een videobewakingssysteem aangelegd.
- Dak van geïsoleerde sandwichpanelen op de wedstrijdhal, de voorste rijhal (20 x 40 m, 2015) en het achterste gebouw (totaal 48 x 20 m), met standaardboxen (ca. 30) en rijhal (20 x 30 m, 2019).
- Stapmolen, voor 3 paarden, half overkapt, doorsnede 13 m.
- De voormalige wedstrijdpiste buiten en de grond achter het achterste gebouw wordt momenteel veranderd in een manegewei van ca. 3.500 m2.
- In de voormalige dressuurpiste van ca. 50 x 20 m worden paddocks gemaakt.

Op het oude gedeelte van het terrein bevinden zich:
- Pensionstal, voor 20 paarden/pony's
- Pensionstal, voor 10 paarden/pony's
- Privéstal, voor 3 paarden/pony's
- Garage
- Open loods

Verder zijn er 2 bedrijfswoningen
- Heijmansstraat 69, bouwjaar 1926, 745 m3, met grote tuin.
- Heijmansstraat 71, bouwjaar ca. 1982) opgedeeld in 2 woonunits van elk ca. 460 m3 (totaal 925 m3), met tuinterras.
Aan deze woning zit een privéstal/voormalige hooizolder (ca. 8 x 9 m) en een gesloten werkplaats (ca. 75 m2).

Kortom: HCB vormt een krachtige, moderne en veelzijdig locatie voor de beoefening van de hippische sport op regionaal, nationaal en internationaal niveau.

Omschrijving woning nummer 69
Indeling woonhuis

Souterrain
2 kelders. De eerste kelder (circa 3 x 4 m) is toegankelijk via de hal. De tweede kelder (circa 3 x 3 m) is gelegen onder een gedeelte van de keuken en is toegankelijk via een luik in de tuin, hier bevindt zich een boiler.

Begane grond
L-vormige hal/entree met trapopgang en authentieke vloer, biedt toegang tot de woonkamer, multifunctionele ruimte, keuken, bijkeuken, badkamer en kantoorruimte. De woonkamer is voorzien van parketvloer, stucwerkwanden en -plafonds. De multifunctionele ruimte is voorzien van houten vloer en veel lichtinval. De ruime keuken is voorzien van authentieke vloer en houten balkenplafond en verder uitgerust met een keuken in hoekopstelling met diverse apparatuur (keramische/inductiekookplaat, afzuigkap, oven, magnetron, vaatwasser en losse koelkast). De bijkeuken is voorzien van vaste kasten, eenvoudig aanrechtblok en toiletruimte. De geheel betegelde badkamer is voorzien van douche, wastafelmeubel, zwevend toilet en aansluiting voor de wasmachine.
Vanuit de L-vormige hal en vanuit de bijkeuken is de tuin toegankelijk. De tuin bestaat uit borders, gazon en terras met kiezelstenen.

1e verdieping
Middels vaste trap bereikbaar en voorzien van een overloop, 3 slaapkamers met vaste kasten, bergruimte en een riante kantoorruimte.

Omschrijving woning nummer 71
Nummer 71 is opgedeeld in 2 delen met een gezamenlijke entree met meterkast met 2 aparte groepen.

Indeling woonhuis (links)

Begane grond
Vanuit de gezamenlijke entree is de gang met trapopgang toegankelijk welke toegang biedt tot de woonkamer en de badkamer. De woonkamer is voorzien van pvc vloer en wanden uit metselwerk. In de woonkamer is provisorisch een afscheiding gemaakt om beneden een slaapkamer te maken, deze ruimte hoort bij de woonkamer, de wand en deur kunnen eenvoudig worden verwijderd. De keuken is voorzien van pvc vloer en een keuken in hoekopstelling voorzien van diverse apparatuur (6-pits gaskookplaat, afzuigkap, vaatwasser, koelkast en combi-oven/magnetron). De badkamer is voorzien van inloopdouche, toilet, wastafel en aansluiting voor de wasmachine.
Vanuit de keuken is er toegang tot een gezamenlijk achterportaal welk toegang biedt tot een tweede toilet, bijkeuken met witgoedaansluitingen, garage en achterplaats met 2 silo's.

1e verdieping
Middels vaste trap bereikbaar en voorzien van een overloop, 3 slaapkamers met laminaatvloer, waarvan 1 met inloopkast, 1 met cv-installatie en een badkamer.

Indeling woonhuis (rechts)

Begane grond
Vanuit de gezamenlijke entree is de gang welke toegang biedt tot de woonkamer en de toiletruimte. De woonkamer is voorzien van houten vloer, schouw met haardpartij en wanden uit metselwerk. Onder de houten vloer liggen plavuizen van Chinese leisteen. Vanuit de woonkamer is de keuken toegankelijk, welke is uitgerust met een vloer van Chinese leisteen, houten schroten plafond en keuken met eiland en diverse apparatuur (inductie/keramische kookplaat, afzuigkap, oven, koelkast en losse vaatwasser). De keuken geeft toegang tot de badkamer, een portaaltje met trapopgang naar de eerste verdieping en het terras. De geheel betegelde badkamer is voorzien van wastafel en douche/badcombinatie en aansluiting voor de wasmachine.
Vanuit de keuken is er toegang tot een gezamenlijk achterportaal welk toegang biedt tot de bijkeuken met witgoedaansluitingen, garage en achtertuin.

1e verdieping
Middels vaste trap bereikbaar en voorzien van een overloop, 3 slaapkamers met laminaatvloer, waarvan 1 met inloopkast en cv-installatie en een bergruimte met afvoer voor een eventuele badkamer.

Voorzieningen en installaties
• Elektriciteit: Voldoende groepen aanwezig, dag-/nachtmeter en krachtstroom
• Wateraansluiting: Aanwezig
• Gasaansluiting: Aanwezig
• Riolering: Aangesloten op de mestkelder. Aansluiting op de riolering is in gang gezet.
• Kozijnen: Kunststof met dubbelglas (met uitzondering van kantoorruimte op nummer 69, dat betreft namelijk enkelglas).
• Energielabel: nummer 63: A / nummer 69: E / nummer 71: C
• Centrale verwarming: Middels CV ketels, nummer 69 gehuurd, nummer 71 één gehuurd en één eigendom (merk AWB bouwjaar 2006)
• Warm watervoorziening: Nummer 69 met boiler (120 liter, lease) in kelder. Nummer 71 middels cv-ketels.

Bestemming
Het object is gelegen in het bestemmingsplan ‘Buitengebied Venlo’ van de gemeente Venlo. Binnen dit bestemmingsplan heeft het object momenteel deels de enkelbestemming 'Agrarisch - Paardenhouderij', deels 'Agrarisch', deels 'Agrarisch met waarden' en deels 'Maatschappelijk'. Op een gedeelte van het perceel geldt de dubbelbestemming 'Leiding - Riool'. Tevens geldt de functieaanduiding 'Manege', is er een bouwvlak aanwezig en er geldt een maatvoering van maximum 2 wooneenheden. De bijbehorende voorschriften kunt u vinden op en worden op verzoek in hard-copy aan u toegezonden.

Ligging
HCB ligt vrijwel direct aan de A73, met onmiddellijke aansluiting op de A74 naar Duitsland. Dit is een echte A-locatie met een groot achterland in Nederland (Limburg, Gelderland en Brabant) en het grensgebied met het Duitse Noordrijn-Westfalen. Het bedrijf ligt verder nabij de kruising van twee belangrijke provinciale wegen: de Maasbreeseweg en de Napoleonsbaan. Er is volop gelegenheid tot parkeren op eigen terrein.
Het bedrijf ligt in de nabijheid (ca. 11 km) van het ‘Equestrian Centre de Peelbergen’ in Sevenum, dat zich vooral richt op nationale en internationale wedstrijden tot en met het hoogste niveau. HCB biedt een platform voor de hippische breedtesport in de regio, zowel op het gebied van dressuur en springen, en geeft daarmee mede invulling aan het streven om Limburg tot paardensportprovincie nummer 1 van Nederland te maken. Noord-Limburg is volgens deskundigen het epicentrum van de hippische sector in Nederland geworden.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 2.350.000 k.k.
Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Hoofdfunctie
Manege
Soort bouw
Bestaande bouw
Paardenboxen
62
Rijhallen
1.800 m² (met kantine)
800 m² (met kantine)
600 m² (zonder kantine)

Oppervlakten

Totale oppervlakte
3 ha 20 a 0 ca
Huiskavels
3 ha 20 a 0 ca

Woonruimte

Bedrijfswoningen
2
Hoofdwoning
Inhoud
2.550 m³
Bouwjaar
1926
Energielabel
A 1,0

Kadastrale gegevens

VENLO K 9375
Kadastrale kaart
Eigendomssituatie
0 ha 7 a 50 ca (deelperceel)
VENLO K 9376
Eigendomssituatie
0 ha 6 a 0 ca (deelperceel)
VENLO K 9556
Eigendomssituatie
0 ha 3 a 60 ca (geheel perceel)
VENLO K 9831
Eigendomssituatie
0 ha 50 a 0 ca (deelperceel)
VENLO L 353
Eigendomssituatie
0 ha 16 a 30 ca (geheel perceel)
VENLO L 354
Eigendomssituatie
0 ha 43 a 0 ca (geheel perceel)
VENLO L 360
Eigendomssituatie
0 ha 10 a 0 ca (geheel perceel)
VENLO L 364
Eigendomssituatie
0 ha 30 a 20 ca (geheel perceel)
VENLO L 2805
Eigendomssituatie
0 ha 38 a 0 ca (geheel perceel)
VENLO L 6489
Eigendomssituatie
0 ha 26 a 30 ca (geheel perceel)
VENLO L 6490
Eigendomssituatie
0 ha 2 a 40 ca (geheel perceel)
VENLO L 6583
Eigendomssituatie
0 ha 22 a 85 ca (geheel perceel)
VENLO L 6592
Eigendomssituatie
0 ha 7 a 0 ca (geheel perceel)
VENLO L 6593
Eigendomssituatie
0 ha 21 a 0 ca (geheel perceel)
VENLO K 6992
Eigendomssituatie
0 ha 7 a 85 ca (geheel perceel)
VENLO 6 9830
Eigendomssituatie
0 ha 28 a 0 ca (deelperceel)

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Heymansstraat 63 69 71

€ 2.350.000 k.k.