• Verkocht

Burgemeester Janssenstraat 41 A 5954 BP Beesel

Prijs op aanvraag

Verkoopgeschiedenis

Aangeboden sinds
25 februari 2021

Omschrijving

Deze monumentale vrijstaande woning met groot bijgebouw is gesitueerd op een kindvriendelijke locatie aan een doorgaande weg in Beesel. De woning is gelegen in het buitengebied en heeft daarbij de rust en ruimte die bij het buitengebied horen. Toch zijn binnen enkele autominuten de diverse dagelijkse voorzieningen goed en snel bereikbaar, evenals de diverse uitvalswegen.

Via een oprijlaan bereikt u de woning en het bijgebouw. De woning betreedt u via een seperate kamer of de woonkamer. De separate kamer heeft de beschikking over een fraaie tegelvloer wat een echte binnenkomer mag heten en ook zeker bij de monumentale status van de woning past. In deze kamer zorgt een fraaie open haard in een authentieke schouw voor de benodigde warmte. De woonkamer is erg licht te noemen vanwege de grote raampartijen en is gemakkelijk op te delen in een zitgedeelte en een eetgedeelte. Ook hier zorgt een open haard in een authentieke schouw voor de benodigde warmte. De gesloten keuken is vanuit de woonkamer te bereiken. De keuken is geplaatst in een rechte wandopstelling en is opgmetseld. Als deurtjes voor de kastjes zijn houten deuren geplaatst. De keuken is groot genoeg om tevens een eettafel met bijbehorende stoelen kwijt te kunnen en mag dus een woonkeuken genoemd worden. Vanuit de keuken is een eenvoudige badkamer te bereiken. Deze badkamer is ingericht met een inloopdouche en een vaste wastafel. Tevens treft u hier de aansluitingen ten behoeve van de wasapparatuur aan. Aan de andere zijde van de begane grond treft u een ruime slaapkamer aan. Vanuit de slaapkamer is de tweede badkamer te bereiken en deze badkamer is ingericht met een vrijstaand ligbad (niet aangesloten), een toilet en een vaste wastafel. Als laatste benoemen we een extra kamer op de begane grond. Deze kamer is voor diverse doeleinden te gebruiken, denk dan aan bijvoorbeeld een speelkamer of werkkamer.

Op de eerste verdieping heeft u aan de rechterzijde de beschikking over een ruime bergruimte en twee slaapkamers. Aan de linkerzijde heeft u de beschikking over een grote open zolderruimte. Ook hier zou u meerdere slaapkamers kunnen realiseren.

Naast de woning bevindt zich het vrijstaande monumentale bijgebouw met een oppervlakte van maar liefst 258 m². Rondom de woning heeft u de beschikking over een tuin met een oppervlakte van maar liefst ca. 170.620 m². De tuin bestaat uit grasland, landbouwgrond en bosgrond.

Al met al een authentieke, monumentale vrijstaande woning met diverse mogelijkheden zoals bijvoorbeeld een bed and breakfast vanwege het grote perceel en authentieke pand. Heeft u interesse? Neemt u dan gerust contact op met ons kantoor om een bezichtiging in te plannen.

1. Omschrijving object

Woonhuis
Het woonhuis is gebouwd omstreeks 1800 en is opgetrokken uit steen. Het zadeldak is met pannen gedekt. De begane grondvloer is uitgevoerd in beton en de verdiepingsvloer is uitgevoerd in hout. Het huis beschikt over verwarming door middel van twee open haarden; de warmwatervoorziening geschiedt via een boiler. De woning is geheel voorzien van enkele beglazing in houten kozijnen. Voor de ramen zijn de originele houten luiken aanwezig.

Indeling:

Begane grond:

U betreedt het huis via een ruime kamer welke een mooie binnenkomst van de woning is. De fraaie tegelvloer in het midden van de kamer is een echte blikvanger van deze kamer. In de ruimte is voldoende natuurlijke lichtinval aanwezig door middel van de grote raampartijen. Een open haard in een fraaie, originele schouw, zorgt voor de benodigde warmte. Deze ruimte is voor diverse doeleinden geschikt, zoals bijvoorbeeld een woonkamer/eetkamer, een hobbyruimte of een speelkamer. De overige afwerking bestaat uit de authentieke stenen als wanden en een houten balken plafond.

Via een trap in de kamer waar u de woning binnen komt bereikt u een kelderruimte. Deze kelder is hoog genoeg om te kunnen staan.

Via de andere voordeur aan de voorzijde van de woning is de ruime en gezellige woonkamer te bereiken. Deze woonkamer is erg ruim te noemen en is ideaal geschikt om op te delen in een zitgedeelte en een eetgedeelte. Ook hier is de authentieke afwerking doorgezet, zoals onder andere de tegelvloer, de schoonmetselwerk wanden en een houten balken plafond. Door middel van grote ramen aan de voorzijde van de woning is er voldoende lichtinval aanwezig. Ook hier zorgt een gezellige open haard in een fraaie schouw voor de benodigde warmte.

De gesloten keuken is vanuit de woonkamer te bereiken. Het keukenblok is geplaatst in een rechte wandopstelling en is opgemetseld met twee houten deuren voor de openingen welke als kastjes dienen. De keuken is groot genoeg om tevens een eettafel met bijbehorende stoelen kwijt te kunnen en mag dus een woonkeuken genoemd worden. De afwerking bestaat uit dezelfde authentieke tegelvloer als in de woonkamer, houten wanden en een houten balken plafond.

Vanuit de keuken is de praktische badkamer te bereiken. De badkamer is ingericht met een inloopdouche en een vaste wastafel. Tevens treft u hier de aansluitingen ten behoeve van de wasapparatuur aan. Een boiler zorgt voor de benodigde warmte en een raam zorgt voor de natuurlijke lichtinval en ventilatie. De verdere afwerking bestaat uit een tegelvloer met daarbovenop een vlonder met een vinylvloer, houten wanden en een houten balken plafond.

Een extra kamer op de begane grond is te bereiken vanuit de woonkamer. Deze ruimte is ook voor meerdere doeleinden te gebruiken.

Op de begane grond heeft u tevens de beschikking over een ruime slaapkamer welke via een kleine verhoging is te bereiken. De vele raampartijen zorgen voor voldoende natuurlijke lichtinval. De slaapkamer is erg ruim te noemen, waardoor er een groot tweepersoonsbed en diverse kasten in de ruimte passen. Het is tevens mogelijk om de ruimte op te delen in twee separate slaapkamers. De afwerking bestaat uit een authentieke tegelvloer, de originele gemetselde wanden en een houten balken plafond.

Als laatste benoemen we de tweede badkamer op de begane grond. In deze ruimte bevinden zich een vrijstaand ligbad (niet aangesloten), een vaste wastafel en een toilet. De verdere afwerking bestaat uit een authentieke tegelvloer, de originele metselwerk wanden en een houten balken plafond.

Eerste verdieping:

Deze verdieping is bereikbaar via een vaste trap. Op de eerste verdieping bevinden zich twee slaapkamers en een kastruimte, die u kunt bereiken via de overloop.

De kastruimte is vanuit de overloop te bereiken en betreft de ruimte rondom de slaapkamers. Hier heeft u voldoende bergruimte aanwezig.

De twee slaapkamers hebben nagenoeg hetzelfde afwerkingsniveau, namelijk houten wanden en een houten plafond. Omdat beide slaapkamers in het midden van de woning gesitueerd zijn is er geen natuurlijke lichtinval aanwezig.

Via de trap bij de slaapkamer op de begane grond is de open zolderruimte te bereiken. Deze ruimte kunt u nog opdelen in bijvoorbeeld meerdere slaapkamers. Raampjes aan de zijkant van de woning en een dakraam zorgen voor de natuurlijke lichtinval.

Bijgebouw
Op het perceel bevindt zich tevens een vrijstaand bijgebouw. Deze ruimte heeft een oppervlakte van maar liefst ca. 258 m². Via dubbele openslaande houten deuren is het bijgebouw te bereiken. Ook hier treft u de originele houten palen en balken aan. De vloer betreft een zandvloer, de muren zijn afgewerkt met het originele metselwerk en het plafond is voorzien van houten balken.

Tuin
De tuin is rondom de woning gelegen en kan als het ware een landgoed genoemd worden. De tuin heeft een oppervlakte van maar liefst 170.620 m². De tuin bestaat voornamelijk uit grasland, landbouwgrond en bosgrond.

2. Overige gegevens

Ligging
De woning is gesitueerd op een kindvriendelijke locatie aan een doorgaande weg in Beesel. De woning is gelegen in het buitengebied en heeft daarbij de rust en ruimte die bij het buitengebied horen. Toch zijn binnen enkele autominuten de diverse dagelijkse voorzieningen goed en snel bereikbaar, evenals de diverse uitvalswegen.

Bijzonderheden
- de aanvaarding van deze woning is geheel in overleg;
- het betreft een monumentale woning, waardoor er rekening gehouden dient te worden met de geldende regels;
- het perceel betreft maar liefst 170.620 m²;
- de woning is bij uitstek geschikt voor bijvoorbeeld een bed and breakfast;
- ook het bijgebouw heeft een monumentale status;
- bezichtigingen uitsluitend op afspraak met de verkopend makelaar.

Kenmerken

Overdracht

Laatste vraagprijs
Prijs op aanvraag
Aangeboden sinds
25 februari 2021
Status
Verkocht

Bouw

Hoofdfunctie
Overig
Soort bouw
Bestaande bouw
Opstallen
1 opstal (bouwjaar voor 1900)

Oppervlakten

Totale oppervlakte
17 ha 6 a 20 ca
Huiskavels
17 ha 6 a 20 ca
Grondsoort
Zand

Woonruimte

Bedrijfswoningen
1
Hoofdwoning
Inhoud
1.535 m³
Bouwjaar
1800

Kadastrale gegevens

BEESEL R 9
Kadastrale kaart
Eigendomssituatie
10 ha 54 a 14 ca (geheel perceel)
BEESEL R 8
Eigendomssituatie
0 ha 93 a 12 ca (geheel perceel)
BEESEL R 7
Eigendomssituatie
1 ha 3 a 61 ca (geheel perceel)
BEESEL N 306
Eigendomssituatie
4 ha 55 a 33 ca (geheel perceel)
Betrokken makelaar

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.