• Verkocht

Nieuweweg 2 a- 4861 PZ Chaam

€ 925.000 k.k.

Verkoopgeschiedenis

Aangeboden sinds
12 november 2019

Omschrijving

Paardenhouderij met vrijstaande bedrijfswoning met paardenstallen, stroberging, groepshuisvesting, paardenweide, ruime tuin en verdere aanhorigheden op circa 4.96.30 ha.

De woning
De woning is gebouwd omstreeks 1970, heeft een inhoud van circa 474 m³ en een gebruiksoppervlakte wonen van circa 151 m². De woning is opgetrokken in een traditioneel gedegen bouwconstructie, bestaande uit metselwerk spouwmuren, betonnen begane grondvloer en houten verdiepingsvloer, houten kozijnen deels voorzien van dubbele beglazing. Het zadeldak is gedekt met dakpannen.
De woning wordt verwarmd middels een Intergas Cv-combiketel (bouwjaar 2013).

Omschrijving
De paardenstal (58 m x 22,5 m) is gebouwd omstreeks 1986 en is opgetrokken in een traditionele bouwconstructie, bestaande uit een betonvloer, metselwerk spouwmuren en het zadeldak is opgebouwd uit stalen spanten met houten gordingen gedekt met asbesthoudende golfplaten met 6 cm tempex dakisolatie. De stal beschikt over totaal 59 boxen, 22 boxen van 3.5 m¹ x 4.5 m¹ en 37 stuks boxen van 3 m¹ x 4 m¹, allen met verschuifbare wanden. 10 Paardenboxen zijn voorzien van camera’s welke zijn gekoppeld aan een applicatie. De paardenstal is voorzien van een inpandige kantoorruimte met douche en toilet (6 m1 x 10 m1) opgetrokken in kalkzandsteen en afgewerkt met vloertegels.

De paardenstal met stroberging is gebouwd omstreeks 1995 volgens BAG en heeft een oppervlakte van circa 360 m² (12 m x 30 m). De paardenstal met stroberging is opgetrokken in een traditionele bouwconstructie, bestaande uit een betonvloer, metselwerk muren en het dak is opgebouwd uit stalen spanten met houten gordingen gedekt met asbestvrije golfplaten. De paardenstal met stroberging is voorzien van 6 paardenboxen en een overheaddeur (3 m x 3,5 m).
De voormalige zeugenkraamstal is gebouwd omstreeks 1972 volgens BAG en heeft een oppervlakte van circa 496 m² (32 m x 15,5 m). De zeugenkraamstal is opgetrokken in een traditionele bouwconstructie, bestaande uit een betonvloer, metselwerk muren en het dak is opgebouwd uit stalen spanten met houten gordingen gedekt met asbesthoudende golfplaten.

De groepshuisvesting is gebouwd omstreeks 1972 volgens BAG en heeft een oppervlakte van circa 500 m² (32 m x 15,6 m). De groepshuisvesting is opgetrokken in een traditionele bouwconstructie, bestaande uit een betonvloer, metselwerk muren en het dak is opgebouwd uit stalen spanten met houten gordingen gedekt met asbesthoudende golfplaten.

Bedrijfswoning
De entree/hal is afgewerkt met een tegelvloer, schoonmetselwerk en schrootjes als wandafwerking en zachtboard als plafondafwerking. De entree geeft toegang tot de woonkamer, keuken, meterkast en de trap naar de 1e verdieping.

De woonkamer is afgewerkt met een tegelvloer (50x50cm Belgisch hardsteen) en stucwerk wand- en plafondafwerking. De woonkamer is voorzien van een sfeervolle gashaard met marmeren schouw. Middels openslaande deuren is de tuin bereikbaar.

De keuken is in 2010 volledig verbouwd. De keuken is afgewerkt met een tegelvloer en stucwerk wand- en plafondafwerking. De keuken is uitgevoerd in een L-opstelling en voorzien van een hardstenen aanrechtblad, combi-oven/magnetron (Pelgrim, 2019), vaatwasser (Zanussi), dubbele spoelbak, inductie kookplaat (Whirlpool), afzuigkap, twee koelkasten en voldoende boven- en onderkastjes. De keuken beschikt over vloerverwarming. De keuken geeft toegang tot de bijkeuken.

De bijkeuken is afgewerkt met een tegelvloer, stucwerk als wandafwerking en een gipsplaten plafond. De bijkeuken is voorzien van een kast met vloerverwarming unit. Verder beschikt de bijkeuken over 2 vaste kasten en een wasmachine opstelling. Middels de bijkeuken is de badkamer en de achter entree bereikbaar.

De badkamer is afgewerkt met vloer- en wandtegels en een gipsplaten plafond. De badkamer is voorzien van een douche, staand closet en vaste wastafel.

De achter entree is afgewerkt met een tegelvloer, stucwerk als wandafwerking en een gipsplaten plafond. In de achter entree is de Intergas cv-combiketel (bouwjaar 2013) gesitueerd.

De overloop geeft toegang tot drie slaapkamers. De slaapkamers zijn afgewerkt met vloerbedekking, behang als wandafwerking en gipsplaten plafondafwerking.

De achtertuin is gelegen op het zuiden en is voorzien van een volledig betegeld terras. De achtertuin biedt uitzicht op de achterliggende paddock en het stallencomplex. De voor- en zijtuin is voorzien van een royaal gazon en meerjarige beplanting.

Eerste verdieping
De overloop geeft toegang tot drie slaapkamers. De slaapkamers zijn afgewerkt met vloerbedekking, behang als wandafwerking en gipsplaten plafondafwerking.

Tuin
De achtertuin is gelegen op het zuiden en is voorzien van een volledig betegeld terras. De achtertuin biedt uitzicht op de achterliggende paddock en het stallencomplex. De voor- en zijtuin is voorzien van een royaal gazon en meerjarige beplanting.

Bijzonderheden
Tweede bedrijfswoning
Er is een mogelijkheid voor aankoop van een tweede bedrijfswoning!
Voor meer informatie kunt u ten allen tijde contact op nemen met ons kantoor.

Conform het vigerende bestemmingsplan ‘Buitengebied Alphen-Chaam 2010’ van de gemeente Alphen-Chaam d.d. 11 februari 2010 heeft de bedrijfswoning met stallen de bestemming ‘enkelbestemming Agrarisch – Agrarisch bedrijf’ en de weides de bestemming ‘enkelbestemming Agrarisch met Waarden’.

Aanvullende gegevens:
• De volgende nutsvoorzieningen zijn aanwezig: gas, water, elektriciteit en riolering;
• De woning is gelegen op korte afstand van het dorpscentrum;
• Alle van belang zijnde voorzieningen in de directe omgeving aanwezig;
• De woning beschikt over een eigen oprit;
• Binnen het bouwperceel zijn er nog diverse mogelijkheden voor het realiseren van o.a. een buitenpiste;
• Ideaal geschikt voor het runnen en ontwikkelen van een groot bedrijf in de hippische sector;
• Voorzien van diverse paardenweides, stallen en een buitenrijbaan
• Grote stal met 59 paardenboxen;
• Mogelijkheid voor de aankoop van een 2e woning;
• Gelegen in een rustige omgeving.

Situering
In een landelijke omgeving aan de zuidwestzijde in het buitengebied van Chaam staat deze fraaie vrijstaande bedrijfswoning met paardenstallen op circa 1.10.00 ha grond. De paardenhouderij is gelegen op korte afstand van het centrum van Chaam en op ongeveer 10 kilometer van de stad Breda en het gezellige Baarle-Nassau. Het betreft een locatie met vele bedrijfsmogelijkheden en kenmerkt zich door zijn open karakter en vrij uitzicht over de rondom gelegen landerijen.
De plaats Chaam ligt in de groene driehoek, tussen Breda en Tilburg ten zuiden van de rijksweg A58. Chaam is een landelijk gelegen dorp in de uitgestrekte provincie Noord-Brabant. Gemeente Alphen-Chaam heeft een oppervlakte van ruim 9.000 ha en telt ongeveer 9.500 inwoners. Chaam heeft vele aantrekkelijke voorzieningen voor jong en oud zoals: basisonderwijs, sportverenigingen, kerk, musea, cultureel centrum, openluchtzwembad, een winkelcentrum, een rijk verenigingsleven en diverse uitgaansgelegenheden. Daarnaast bevinden zich rondom Chaam diverse natuurgebieden, namelijk de Chaamse bossen in het noordoosten en de Strijbeekse Heide in het westen.

Kenmerken

Overdracht

Laatste vraagprijs
€ 925.000 k.k.
Aangeboden sinds
12 november 2019
Status
Verkocht

Bouw

Hoofdfunctie
Paardenhouderij
Soort bouw
Bestaande bouw
Paardenboxen
65

Woonruimte

Bedrijfswoningen
1
Hoofdwoning
Inhoud
474 m³
Bouwjaar
1970

Kadastrale gegevens

CHAAM K 645
Kadastrale kaart
Eigendomssituatie
2 ha 87 a 65 ca (deelperceel)
CHAAM K 644
Eigendomssituatie
2 ha 8 a 65 ca (geheel perceel)
Betrokken makelaar

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.