• Verkocht

Middenweg 4 7722 XK Dalfsen

Prijs op aanvraag

Verkoopgeschiedenis

Aangeboden sinds
25 juni 2020

Omschrijving

Zorgboerderij voor ca. 20 zorgcliënten met modern biologisch melkveebedrijf geschikt voor ca. 65 melkkoeien en bijbehorend jongvee, bestaande uit de woonboerderij, zorggebouw (2006/2010), landwinkel, werkruimte, potstal (2016), zelfzuivelruimte, melktap en overige gebouwen. De totale oppervlakte bedraagt 32.61.60 ha in eigendom en ruim 20 ha pacht, waarvan een groot deel in overleg met de verkoper is voort te zetten. Er zijn ook mogelijkheden de grond in eigendom te pachten. Het bedrijf kan in overleg going concern worden overgenomen. Er is een goede omzet: kortom ideaal voor mensen die deze combinatie willen voortzetten.

Kenmerken:
- zorgboerderij voor ca. 20 zorgcliënten
- biologisch melkveebedrijf met potstal uit 2016 voor 65 melkkoeien
- landwinkel, melktap, tuinderij c.a.
- afzet rechtstreeks aan consument met grote vaste klantenkring
- eigen website:
- prachtige woonplek: rust en ruimte en dichtbij Zwolle en Dalfsen
- meerdere gebruiksmogelijkheden denkbaar
- goede omzet
- moderne goede onderhouden gebouwen
- mogelijkheden om grond te pachten: informeer bij de makelaar naar de mogelijkheden.

Nieuwsgierig geworden, we ontvangen u graag voor een bezichtiging!

Omschrijving onroerend goed

Woonboerderij
Deze woonboerderij is in 1955 gebouwd en in 1998 is de woonkamer met een aanbouw uitgebreid. Het geheel is opgetrokken uit spouwmetselwerk (nageïsoleerd) en is gedekt met pannen. De begane grondvloer is van beton en de verdiepingsvloer is van hout. Het object is aangesloten op de nutsvoorzieningen elektra, waterleiding, aardgas en glasvezel, doch niet op de riolering (via IBA). De woning is voorzien van centrale verwarming en deels van vloerverwarming en heeft dubbele beglazing. De kap is nageïsoleerd met glaswol. De inhoud bedraagt ca. 630 m³ en de indeling is als volgt:

Begane grond:
hal, trapopgang, toilet, keuken, meterkast, woonkamer, kantoor en een kelder.

Eerste verdieping:
overloop met vier slaapkamers, een badkamer met ligbad, douche en toilet (2013).

In het achterhuis van ca. 7,5 x 10 m bevinden zich een wasruimte/bijkeuken, recreatieruimte met bar, een ruimte met eigen waterinstallatie met vitaliser. De hooizolder is buiten gebruik. Aangebouwd bevindt zich de hierna omschreven ligboxenstal.

Zorggebouw 'De ruumte'
Dit zorggebouw is in 2006 gebouwd en is in 2010 uitgebreid. Het deel uit 2006 heeft een afmeting van ca. 10 m x 15,5 m met een zijhoogte van 2,70 m en de nokhoogte 7 m. De afmetingen van het deel van 2010 bedragen ca. 6,5 m x 11,5 m. Het geheel is opgetrokken uit spouwmetselwerk (geïsoleerd) en is gedekt met golfplaten. De begane grondvloer is van beton en de verdiepingsvloer is van hout. Het object is aangesloten op de nutsvoorzieningen elektra, waterleiding, aardgas en glasvezel, doch niet op de riolering (via IBA). Het gebouw is voorzien van vloerverwarming (HR combi-ketel bj. ca. 2007) en heeft kunststof kozijnen met dubbele beglazing. De kap is voorzien van Unidekplaten. De indeling is als volgt:

Begane grond:
entree, garderobe, trapopgang, twee toiletten, keuken, zorgruimte/educatieruimte, meterkast, kantine met deels overkapt buitenterras, rustruimte en een landwinkel.

Eerste verdieping:
grote ruime bergzolder.

Werkruimte
Deze schuur is in 1995 als werktuigenberging gebouwd en is later verbouwd voor de zorgboerderij. De afmetingen bedragen ca. 15 m x 21,5 m. Het geheel is opgetrokken uit spouwmetselwerk met topgevels van damwandprofielplaten met een stalen spantconstructie en is gedekt met asbestvrije golfplaten. De kap is geïsoleerd. De vloer is verhard met beton en klinkers. Inpandig bevinden zich een houtwerkplaats, een inpakruimte, toilet en magazijn.

Ligboxenstal
Deze 2+1 rijïge stal is in 1992 voorzien van een nieuwe bovenbouw en rond 2000 verlengd. De afmetingen bedragen ca. 20 m x 39 m. De zijhoogte is 2,70 m en de nokhoogte 7 m. Het geheel is opgetrokken uit spouwmetselwerk met een gelamineerd houten spantconstructie en is gedekt met asbestvrije golfplaten. De stal is ingericht voor de huisvesting van 23 stuks jongvee en 40 melkkoeien, voorzien van R-ligboxen en een Engels zelfsluitend voerhek. Inpandig bevinden zich de 2x6 visgraat-melkstal, het tanklokaal en afkalf-/ziekenstal. De kelderinhoud bedraagt ca. 800 m³. Op het dak zijn in 2014 zonnepanelen gelegd. Aangebouwd bevindt zich de:

Potstal
Deze potstal is gebouwd in 2016 en heeft een afmeting van ca. 24 m x 39 m. De zijhoogte is 2,70 m en de nokhoogte 7 m. Het geheel is opgetrokken uit houten gevels met een gelamineerd houten spantconstructie en is gedekt met asbestvrije golfplaten. De stal biedt samen met de ligboxenstal huisvesting voor ca. 80 melkkoeien. De stal is voorzien van een stroverdeler. De pot /vaste mestopslag is ca. 0,7 m diep.

Jongveestal
Deze jongveestal is grotendeels gebouwd in 2008 en heeft een afmeting van ca. 12,5 m x 21,5 m. De zijhoogte is 3,0 m en de nokhoogte 5,4 m. Het geheel is opgetrokken uit houten gevels op een stenen borstwering met een stalen spantconstructie en is gedekt met asbestvrije golfplaten. De stal is ingericht met een groepshok met 8 ligboxen (deels onderkelderd) en met twee strohokken en een potstal voor huisvesting voor ca. 15 stuks jongvee. Inpandig bevindt zich een opslagruimte voor brandhout.

Werktuigenberging
Deze in 2016 gebouwde werktuigenberging heeft een afmeting van ca. 16 m x 19 m. De zijhoogtes zijn 4,5 rn en 2,0 m en de nokhoogte 6,0 m. Het geheel is opgetrokken uit houten gevels met een stalen spantconstructie en is gedekt met asbestvrije golfplaten. Inpandig bevindt zich een varkenshok. De vloer is verhard met klinkers.

Werktuigenberging met plattelandskamer
Deze werktuigenberging met een afmeting van ca. 16 m x 19 m is gebouwd in 2018. Het geheel is opgetrokken uit gepotdekseld houten gevels met een stalen spantconstructie en is gedekt met asbestvrije golfplaten. De vloer is verhard met beton en klinkers.
Inpandig bevindt zich een plattelandskamer: dit deel is opgetrokken uit spouwmetselwerk (geïsoleerd). De begane grondvloer is van beton en de verdiepingsvloer is van hout. Voorzien van elektra, waterleiding en glasvezel, doch niet op de riolering (via IBA). Voorzien van een warmtepomp voor de centrale verwarming en deels van vloerverwarming (HR combi-ketel bj. ca. 2018) en heeft dubbele beglazing. De kap is voorzien van Unidekplaten. De indeling is als volgt:

Begane grond: entree, toilet, douche, keuken, woonkamer en slaapkamer.
Eerste verdieping: grote overloop met twee slaapkamers en wastafel

Ruwvoeropslag
- twee sleufsilo's van ca. 9 m x 40 m (2019), verhard met klinkers.

Erfverharding
- erfverharding: het erf en de oprit zijn grotendeels verhard met klinkers.

Tuinderij
Op het erf is er een tuinderij ter grootte van ca. 5.000 / 6.000 m2 met twee tunnelkassen voor de verbouw van biologische groenten voor de winkelverkoop en een grote vaste klantenkring voor groentepakketten.

Overige algemeen
Voor de zorgboerderij is een keurige en ruime parkeerplaats aanwezig. Er is een dierenweide met kleinvee voor de zorgtak.

Verkaveling en grondsoort
De totale oppervlakte in eigendom bedraagt 32.61.60 ha incl. erf, tuin en ondergrond. en ruim 20 ha pacht, waarvan een groot deel in overleg met de verkoper is voort te zetten. Er zijn ook mogelijkheden de grond in eigendom te pachten: informeer bij de makelaar naar de mogelijkheden. De grond in eigendom is als huiskavel bij de gebouwen gelegen. Over de grondkwaliteit kan worden opgemerkt, dat het over het algemeen goede vochthoudende zandgrond betreft. De grond is biologisch in gebruik.

Milieuvergunning en NBvergunning
Het bedrijf valt onder het Activiteitenbesluit Landbouw d.d. 20 februari 2020 voor het houden van 80 melkkoeien, 52 stuks jongvee, 2 scharrelvarkens en 50 scharrelkippen.
Er is op 7 februari 2014 een NBvergunning verleend en op 17 november 2016 aanvullend een PAS-melding gedaan voor de toename tot het houden van 80 melkkoeien, 52 stuks jongvee, 2 scharrelvarkens en 50 scharrelkippen.

Going concern
Het bedrijf kan in overleg going concern worden overgenomen. Het biologisch melkveebedrijf met vee, voorraden, machines, betalingsrechten, fosfaatrechten etc. Het bedrijf levert aan de melkfabriek CZ Rouveen.

Bestemming
Volgens het bestemmingsplan Buitengebied Dalfsen heeft het object de bestemming Agrarisch met agrarisch bouwvlak met gebiedsaanduiding bedrijf a. Voor nadere informatie omtrent bestemming en verbouwvoorschriften kan men zich wenden tot de gemeente Dalfsen.

Kenmerken

Overdracht

Laatste vraagprijs
Prijs op aanvraag
Aangeboden sinds
25 juni 2020
Status
Verkocht

Bouw

Hoofdfunctie
Melkveehouderij
Mogelijke functie(s)
Zorgfunctie
Soort bouw
Bestaande bouw
Ligboxen
80
Plaatsen voor jongvee
38
Melksysteem
Visgraatstal

Woonruimte

Bedrijfswoningen
1
Hoofdwoning
Inhoud
630 m³
Bouwjaar
1945

Kadastrale gegevens

DALFSEN N 103
Kadastrale kaart
Eigendomssituatie
3 ha 97 a 90 ca (geheel perceel)
DALFSEN N 104
Eigendomssituatie
9 ha 77 a 10 ca (geheel perceel)
DALFSEN N 576
Eigendomssituatie
1 ha 97 a 20 ca (geheel perceel)
DALFSEN N 578
Eigendomssituatie
2 ha 7 a 50 ca (geheel perceel)
DALFSEN N 787
Eigendomssituatie
2 ha 12 a 55 ca (geheel perceel)
DALFSEN N 1293
Eigendomssituatie
8 ha 4 a 30 ca (geheel perceel)
DALFSEN N 1375
Eigendomssituatie
4 ha 65 a 5 ca (geheel perceel)
Betrokken makelaar

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.