• Verkocht

Hooghemertseweg 6 5291 NG Gemonde

€ 625.000 k.k.

Verkoopgeschiedenis

Aangeboden sinds
4 augustus 2021

Omschrijving

EEN VOORMALIGE KALVERHOUDERIJ
EVENTUEEL MET MEER GROND TE VERKRIJGEN

Een voormalige kalverhouderij met potentie gelegen op een fraaie locatie in het buitengebied van Gemonde. Het object is uitermate geschikt voor andere functies. Er ligt een principebesluit van de gemeente Sint-Michielsgestel waarbij in principe gedeeltelijk medewerking wordt gegeven aan het wijzigen van de bestemming "Agrarisch met waarden - Landschapswaarden" naar "Recreatie". Dit inhoudende dat op deze locatie verblijfsrecreatie en kleinschalige horeca voor passanten tot totaal 800 m² bebouwd oppervlak mag worden gerealiseerd (uiteraard onder voorwaarden).

Het object bestaat uit een vrijstaande woning met aangebouwd achterhuis/garage, twee veestallen, loods, ondergrond, erf, tuin, landbouwgrond en verdere aanhorigheden. Het object met 5.900 m² ondergrond, tuin en erf heeft een vraagprijs van € 625.000 k.k. Eventueel met meer grond te verkrijgen tot 1.12.30 ha. De totale verkoopprijs betreft dan € 725.000 k.k.

Kadastraal bekend
Gemeente Sint Michielsgestel sectie P nummer 135, groot 0.45.75 ha
Gemeente Sint Michielsgestel sectie P nummer 136, groot 0.13.25 ha
Totaal 0.59.00 ha groot

Eventueel met meer grond verkrijgbaar, kadastraal bekend:
Gemeente Sint Michielsgestel sectie P nummer 132, groot 0.53.30 ha

Omgevingsvergunning (milieu)
Op de locatie is een omgevingsvergunning d.d. 27 april 1995 verleend voor het houden van 303 vleeskalveren van 0 tot 8 maanden (RAV code A4.100) en 75 fokstieren en overig rundvee ouder dan 2 jaar (RAV code A7.100).

Omschrijving object

Woonhuis
Het woonhuis is gebouwd omstreeks 1971 en opgetrokken uit baksteen (spouw). Het dak is met pannen gedekt. De woning is voorzien van dubbele beglazing in gedeeltelijk houten en gedeeltelijk kunststof kozijnen (vernieuwd in 2019). De begane grond en eerste verdiepingsvloer zijn uitgevoerd in beton.

U betreedt de woning aan de voorzijde bij de hal/entree met de trapopgang naar de eerste verdieping. Vanuit de hal/entree heeft u toegang tot de keuken met een keukenblok in hoekopstelling. Vanuit de keuken betreedt u de woonkamer.
In het tussenstuk tussen het achterhuis en de woning treft u de achterentree met daarin het toilet en een eenvoudige badkamer.

Op de eerste verdieping heeft u de beschikking over vier ruime slaapkamers en een separaat toilet.

Aangebouwd achterhuis/garage
Vanuit het woonhuis heeft u direct toegang tot het achterhuis/garage. Het achterhuis is opgetrokken uit baksteen (spouw) en met pannen gedekt. Een houten loopdeur en één overheaddeur bieden u toegang tot deze ruimte.

Veestallen en loods
Tevens treft u op het perceel twee veestallen en een loods. Het ontbreekt u hier dan ook niet aan vierkante meters aan bijgebouwen (totale oppervlakte ca. 984 m²)!

De veestal (gebouwd in 1974) is opgetrokken uit baksteen (spouw) en met asbesthoudende golfplaten gedekt. De dragende constructie bestaat uit stalen spanten en het dak is voorzien van Tempex dakisolatie. De stal is gedeeltelijk onderkelderd (inhoud ca. 100 m3). De stal beschikt over 1 afdeling groepshuisvesting (met betonnen middengang) en daarachter 2 afdelingen geschikt voor kalveren op stro.

De tweede veestal (gebouwd in 1979) is opgetrokken uit baksteen (spouw) en met asbestvrije golfplaten (2008) gedekt. De dragende constructie bestaat uit houten spanten. De stal is gedeeltelijk onderkelderd (inhoud ca. 100 m3). Deze stal is ingericht met diverse eenvoudige paardenboxen en diverse rundveeboxen met betonrooster en ijzerwerk hokinrichting.

Diversen
Het object beschikt over een boomgaard met ca. 100 volwassen fruitbomen met appels en peren van diverse rassen.

Ligging
De voormalige kalverhouderij is gesitueerd in het buitengebied van Gemonde. Het betreft een mooie, rustige omgeving met vele wandelpaden die ook toegang geven tot natuurgebied De Geelders. Tevens komen hier dagelijks veel fietsers voorbij, waardoor de locatie ideaal is voor recreatie. De dagelijkse voorzieningen en uitvalswegen bevinden zich op korte afstand.

Kenmerken

Overdracht

Laatste vraagprijs
€ 625.000 k.k.
Aangeboden sinds
4 augustus 2021
Status
Verkocht

Bouw

Hoofdfunctie
Vleeskalverenbedrijf
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1974
Aantal kalveren
378

Oppervlakten

Totale oppervlakte
0 ha 59 a 0 ca
Huiskavels
0 ha 59 a 0 ca

Woonruimte

Bedrijfswoningen
1
Hoofdwoning
Inhoud
1.684 m³
Bouwjaar
1968

Kadastrale gegevens

SINT MICHIELSGESTEL P 135
Kadastrale kaart
Eigendomssituatie
0 ha 45 a 75 ca (geheel perceel)
SINT MICHIELSGESTEL P 136
Eigendomssituatie
0 ha 13 a 25 ca (geheel perceel)
Betrokken makelaar

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.