• Verkocht

Rijksstraatweg 205 A 1969 LG Heemskerk

€ 1.050.000

Verkoopgeschiedenis

Aangeboden sinds
27 februari 2020

Omschrijving

Omschrijving / ligging
WLTM biedt u te koop aan een goed onderhouden landelijk gelegen woning met royale sier-/speeltuin voorzien van sierbestrating en enkele terrassen alsmede schuurruimtes en enkele rolkassen op een perceel van 1.56.37 ha.

Dit object biedt de mogelijkheden om wonen te combineren met kleinschalige tuinbouw en/of niet agrarische nevenactiviteiten.

Het perceel ligt in het ‘Heemskerkerduingebied’ in de gemeente Heemskerk aan de Rijksstraatweg 205 A in de provincie Noord-Holland. Het geheel is gelegen op een steenworpafstand van de duinen en bos. Lopen of fietsen we iets verder dan is ook het strand en de zee snel bereikt. Het centrum van Heemskerk is ook binnen enkele minuten eenvoudig te bereiken. Noemenswaardig is ook de goede bereikbaarheid van autosnelweg A9. Hierdoor zijn de steden als Haarlem/Amsterdam/Alkmaar goed bereikbaar.

Woonhuis
De goed onderhouden geïsoleerde vrijstaande woning is gebouwd in 1986 en heeft een woonoppervlakte van circa 132 m2 (inhoud circa 460 m3). De woning heeft gemetselde gevels met een zadeldak gedekt met pannen. De hardhouten kozijnen zijn voorzien van isolerende beglazing.

Indeling:
Begane grond; entree/hal met meterkast, toegang tot kantoor, toilet en bijkeuken alsmede woonkamer met vrij uitzicht over de landerijen. Vanuit de woonkamer of bijkeuken komt u in de woonkeuken met eveneens een prachtig uitzicht over het Heemskerkerduingebied.

1ste verdieping; bereikbaar vanuit de hal met een vaste trap komend op de overloop met toegang tot drie slaapkamers en badkamer voorzien van douche, ligbad, toilet en wastafel.

De woning wordt verwarmd door middel van een centraleverwarmingsinstallatie met een Nefit HR combiketel, bouwjaar 2001, welke tevens de warmwatervoorziening regelt. Alle nutsvoorzieningen o.a. gas, water, elektra en rioolaansluitingen zijn aanwezig.

De ruime sier-/speeltuin is voorzien van enkele terrasjes alsmede een tuinhuisje voor tuinmeubilair.

Bedrijfsgebouwen
Een vrijstaande schuur, bouwjaar 1984, oppervlakte circa 224 m2 (afmetingen circa 16,00 m x 14,00 m). De schuur is opgetrokken uit gemetselde gevels waarboven een zadeldak met een stalen dakconstructie, geïsoleerd dak gedekt met asbestcementgolfplaten. De vloer is van beton, de kozijnen zijn van hardhout voorzien van enkele beglazing. De schuur is toegankelijk door middel van een loopdeur en een overheaddeur van circa 3,75 m hoog. In de schuur is krachtstroom, gas en een wateraansluiting aanwezig. De schuur is momenteel ingedeeld als verwerkingsruimte met koelcel en toilet.

Aan de schuur is een garage gebouwd met een oppervlakte van circa 80 m2 (afmetingen circa 5,00 m x 16,00 m). De gevels en lessenaarsdak zijn voorzien van damwandprofielplaten en de vloer is van betontegels. De garage is toegankelijk door middel van een dubbele aluminium schuifdeur voorzien van ramen.

Achteraan de schuur is een droogschuur met een oppervlakte van circa 104 m2 (afmetingen circa 8,00 m x 16,00 m). De geïsoleerde schuur is opgetrokken met gevels en dak van sandwichpanelen en een vloer van betonplaten. De schuur is toegankelijk door middel van een schuifdeur en thans in gebruik als droogschuur.

Erfverharding
De erfverharding bestaat uit klinkers en betonplaten, totale oppervlakte circa 500 m2.

Erf en ontsluiting
Het erf is ontsloten door middel van een dam naar de openbare weg.
De achtergelegen tuinland is via het erf bereikbaar.

Tuinland
De grondslag is zand. Er is drainage aanwezig, aangelegd in ± 1995.

Bestemming
Op de locatie is van toepassing het bestemmingsplan Heemskerk Buitengebied 2015 van de gemeente Heemskerk d.d. 17 december 2015.
De bestemming is:
- enkelbestemming Agrarisch - Tuindersgebied
- dubbelbestemming Waarde – Archeologie 3
- bouwvlak
- gebiedsaanduiding overige zone - tuinbouwconcentratiegebied
Zie verder de aan deze brochure gehechte verbeelding en regels en overigens verwijzen wij u naar

Omzetbelasting
Indien omzetbelasting is verschuldigd over de koopsom, ofwel vanwege de overdracht van de onderneming ofwel in het kader van de herziening in de zin van de Wet op de Omzetbelasting 1968 van verkoper, komt deze omzetbelasting voor rekening van koper en is niet in de koopprijs begrepen.

Overdrachtsbelasting
Koper kan mogelijk gebruik maken van vrijstelling overdrachtsbelasting voor de aan te kopen grond (zogenaamde cultuurgrondvrijstelling) op basis van artikel 15, lid 1, letter q van de Wet op de Belastingen van Rechtsverkeer. Voor zover verkoper of zijn rechtsopvolger(s) een beroep heeft gedaan op voornoemde vrijstelling zijn de koper(s) en zijn rechtsopvolger(s) verplicht om de termijn van 10 jaar te respecteren.

Oplevering
In overleg.

Bijzonderheden
Kavelpad met erfdienstbaarheid ten behoeve van het tuinland.
Beregeningsput met bijbehorende waterleiding door middel van een recht van opstal.
Op het perceel staan 2 rolkassen, totaal circa 1.080 m2.

Kenmerken

Overdracht

Laatste vraagprijs
€ 1.050.000
Aangeboden sinds
27 februari 2020
Status
Verkocht

Bouw

Hoofdfunctie
Tuinbouwbedrijf (vollegrondkwekerij)
Soort bouw
Bestaande bouw

Oppervlakten

Drainage
Nee

Woonruimte

Bedrijfswoningen
1
Hoofdwoning
Inhoud
460 m³
Bouwjaar
1986

Kadastrale gegevens

HEEMSKERK E 380
Kadastrale kaart
Eigendomssituatie
0 ha 1 a 50 ca (geheel perceel)
HEEMSKERK E 1289
Eigendomssituatie
0 ha 6 a 20 ca (geheel perceel)
HEEMSKERK E 2697
Eigendomssituatie
1 ha 44 a 15 ca (geheel perceel)
HEEMSKERK E 2699
Eigendomssituatie
0 ha 0 a 82 ca (geheel perceel)
HEEMSKERK E 2700
Eigendomssituatie
0 ha 3 a 70 ca (geheel perceel)
Betrokken makelaar

NVM makelaar

WLTM

Bel 088 4111888

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.