• Verkocht

Veenhoeksweg 13 7891 NW Klazienaveen

Prijs op aanvraag

Verkoopgeschiedenis

Aangeboden sinds
3 juni 2021

Omschrijving

Goed onderhouden en goedlopende PAARDENHOUDERIJ te koop aangeboden op ruim 10 ha grond!!

Het geheel is thans in gebruik als fokkerij en trainingsstal maar biedt ook ruimte voor pensionstalling. Door de grootte is het voor alle takken van de paardensport geschikt. Laat u verrassen door de ruime opzet, het royale woonhuis met dubbele bewoningsmogelijkheid, alle gronden direct als 1 blok achter de bedrijfsgebouwen en de unieke ligging bij het Nationaal Park Bargerveen!

Op deze plek is het dus fantastisch wonen, werken en recreëren; verrassend en uniek in zijn soort.

Mocht u belangstelling hebben voor het bedrijf met minder grond is dit zeer zeker ook bespreekbaar!

Woonhuis:
Royale woning met uitstekende mogelijkheid voor dubbele bewoning. Dit is in het verleden als zodanig ingericht maar thans niet meer in gebruik. Vanuit de hal/entree met toilet heeft u toegang tot de woonkamer met eetgedeelte, keuken met inbouwkeuken, badkamer met douche, bijkeuken/achterhal en binnendoor naar de inpandige tweede woning. Dit betreft een woonkamer/keuken, badkamer met douche, wastafel en toilet en een slaapkamer op de eerste verdieping.
Op de eerste verdieping vind u een viertal slaapkamers, toilet en wasgelegenheid. De woning is gebouwd in 1979 en is in een goede staat van onderhoud. Op het dak zijn zonnepanelen aangebracht.

Rondom de woning is een ruime en goed onderhouden tuin aangelegd en aan de achterzijde bevindt zich een heerlijk terras met uitzicht over het bedrijfserf.

Stallen:
Op het ruime erf is het voormalige melkveebedrijf omgebouwd in een ruim opgezet paardenbedrijf. Hierdoor is er circa 1.000 m² vloeroppervlakte ontstaan met een 30-tal ruime boxen, wasplaats, zadelkamers, ziekenboeg etc. De stallen zijn goed geventileerd en erg praktisch ingericht. Korte lijnen en goede toegankelijkheid naar de trainingshal, buitenbak, paddocks en weilanden. De gebouwen zijn goed geventileerd en voorzien van asbestvrije golfplaten. De stallen zijn in de loop van de jaren gerenoveerd en gemoderniseerd. Oorspronkelijk gebouwd in 1986. Het is in een goede staat van onderhoud.

Trainings-/wedstrijdhal:
Zeer praktische trainingshal van 25.33 x 40.00 meter. Hierdoor is er een binnenbak die voldoet als wedstrijdbak. Naast de eigen trainingen vinden deze ook plaats. Door de centrale ligging en voorzieningen wordt de bak ook door derden gebruikt voor de paardensport. De bak is voorzien van degelijke wanden en een waterinstallatie. Er is verder een eenvoudige kantine/juryhok en een separate toiletvoorziening. De hal is opgetrokken uit een betonnen voet, damwandgevelplaten, stalen spanten, houten gordingen, gedekt met asbestvrije golfplaten. Schuifdeuren aan de voor- en achterzijde. Gebouwd in 2001 en in een goede staat van onderhoud.

Werktuigenberging/Opslagloods:
Direct gelegen achter het woongedeelte. Het voorste gedeelte is in gebruik als werkplaats, garage en opslagloods. Het achterste gedeelte is half open en in gebruik als werktuigenberging. Het geheel is in 1994 gebouwd en is in een goede staat van onderhoud. Aan de achterzijde met uitzicht over de landerijen is een overdekt terras gemaakt wat geweldig is om te ontspannen en te genieten van al het moois wat het erf en de omgeving te bieden heeft.

Verhardingen:
Rondom de gebouwen ligt een ruime en zeer goed onderhouden klinkerbestrating. Hierdoor is het zeer praktisch werken en is het geheel goed schoon te houden. Aan de oostzijde van de trainingshal is een ruime voorziening voor het parkeren van de paardentrailers. De vaste mestplaat (met wanden) is van beton net als de vloeren in de stallen en werktuigenberging.

Buitenbak, Paddock en Longeerbak:
Direct achter de stallen en de trainingshal gelegen. Zowel de buitenbak en de paddocks zijn voorzien van een zandbodem welke besproeid kunnen worden in de zomerperiode. De longeerbak is omzoomd met een natuurlijke haag en is niet overdekt.

Grasland:
Al het grasland is in één blok achter de gebouwen gelegen. De kavel is opgedeeld in meerdere weilanden waardoor verweiding goed mogelijk is. Er zijn meerdere waterbronnen aanwezig. Uniek is dat er maar liefst ruim 8.5 ha grasland beschikbaar is. Het betreft goede zandgronden die ook voor akkerbouw geschikt zijn. Eventueel uitruil met akkerbouwers behoort tot de mogelijkheden.

Omgeving:
Het bedrijf is gelegen net buiten de kern van Klazienaveen op korte afstand van het natuurgebied Bargerveen. Dit gebied is de afgelopen jaren ontwikkeld tot een uniek natuurgebied welke veel bezoekers trekt maar ook gelijk een prachtig gebied is om met paarden te betreden. De Veenhoeksweg bestaat uit typische lintbebouwing en wisselt agrarische bedrijven af met woningen. Je woont dus in een bewoonde omgeving terwijl er meer dan voldoende ruimte is om uw paardenbedrijf uit te oefenen. Aan de achterzijde van de gebouwen is het geheel vrij gelegen. In Klazienaveen treft u een uitgebreid winkelaanbod en alle sociale voorzieningen zoals onder andere meerdere basisscholen, middelbare school, sportverenigingen etc. Emmen ligt op korte afstand en per fiets bereikbaar.

Planologie en vergunningen:
Op de locatie is het bestemmingsplan buitengebied van de gemeente Emmen van kracht. Binnen dit bestemmingsplan zijn de huidige gebouwen bestemd conform het huidige gebruik. Het bestemmingsplan kunt u raadplegen via plannen.nl. In 2005 is er een milieuvergunning afgegeven voor het houden van 24 paarden (ouder dan 3 jaar) en 25 stuks melkrundvee (ouder dan 2 jaar). Per 2013 valt de inrichting van rechtswege onder het Activiteitenbesluit en wordt beschouwd als een melding in het kader hiervan. Op grond van het Activiteitenbesluit is uitbreiding van de paardenhouderij mogelijk. Voor de Natuurbeschermingswet vormt de bestaande situatie in 2014 (aanwijsdatum van het Natura2000 gebied Bargerveen) als het bestaande recht.

Kortom: laat u verrassen door dit unieke bedrijf, de ligging en de mogelijkheden. Zoekt u een bedrijf met circa 2 á 3 hectare is dit ook bespreekbaar. De achtergelegen grond zal alsdan worden verkocht als landbouwgrond. De grond is op voorhand niet los te koop.

Kenmerken

Overdracht

Laatste vraagprijs
Prijs op aanvraag
Aangeboden sinds
3 juni 2021
Status
Verkocht

Bouw

Hoofdfunctie
Paardenhouderij
Mogelijke functie(s)
Akkerbouwbedrijf
Soort bouw
Bestaande bouw
Paardenboxen
30
Rijhallen
1.000 m² (bouwjaar 2001, met kantine)
Loodsen
1 loods (1.000 m²)

Oppervlakten

Totale oppervlakte
10 ha 15 a 40 ca
Huiskavels
10 ha 15 a 40 ca

Woonruimte

Bedrijfswoningen
1
Hoofdwoning
Inhoud
750 m³
Bouwjaar
1979

Kadastrale gegevens

EMMEN AF 988
Kadastrale kaart
Eigendomssituatie
7 ha 98 a 5 ca (geheel perceel)
EMMEN AF 1106
Eigendomssituatie
0 ha 52 a 0 ca (geheel perceel)
EMMEN AF 977
Eigendomssituatie
1 ha 65 a 35 ca (geheel perceel)

Betrokken makelaar

NVM makelaar

HuitingSchoon

Bel +31592390321
Mevr. Mensen en de heer Vinke
Veenhoeksweg 13
9,3
Ik zou deze makelaar aanbevelen.
Wij zijn blij dat we deze makelaar hebben gekozen voor de verkoop van ons bedrijf. Ze waren zeer deskundig, vriendelijk en behulpzaam. Goede uitleg over zaken, en goede adviezen.
Deskundigheid
9
Lokale marktkennis
9
Prijs / kwaliteit
9
Service en begeleiding
10

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.