• Verkocht

Oudedijk 9 4484 NX Kortgene

€ 795.000

Verkoopgeschiedenis

Aangeboden sinds
21 april 2020

Omschrijving

Te koop bij de Westelijke Land- en Tuinbouwmakelaars: Oudedijk 9 te Kortgene, gelegen op een prachtige plek op Noord-Beveland.

Deze locatie met een ruime oppervlakte van 2.57.05 ha leent zich uitstekend voor paardenliefhebbers, semi-agrarische, recreatieve en overige ondernemers of gewoon liefhebbers van ruimte. Het object kan met minder grond gekocht worden naar wens en in overleg.

Het betreft een gunstig vrij gelegen boerderij: de dichtstbijzijnde buurman is gelegen op circa 300 meter afstand van het woonhuis.

Het object ligt beschut in haar eigen groene erf en bestaat uit een levensloopbestendig woonhuis (inhoud circa 607 m³) met het volledige woonpalet op de begane grond, een vrijstaande houten garage (28 m²) en een vrijstaande schuur (305 m²) op een erf groot circa 5.000 m² met daarom heen gelegen een flink perceel eigen weiland (20.000 m²).

Ondernemers die zich hier willen vestigen kunnen hier met inachtneming van de regelgeving gebruik maken van de lijst Nieuwe Economische Dragers. Deze is tezamen met het bestemmingsplan in de bijlage weergegeven.

Ligging
De boerderij is gelegen in het uitgestrekte polderlandschap van Noord-Beveland in de Frederikspolder. De hoeve is op circa 2,5 km afstand van de bebouwde kom van havendorp Kortgene gelegen.

Goes is de meest nabij gelegen stad op circa 7 km afstand (auto). Hier zijn de middelbare scholen en alles hetgeen een stad kan bieden. Het noordzeestrand ligt op 15 minuten autorijden. Een goede mix tussen buitenwonen en het stadse leven toch in de nabijheid.

Het object heeft in de basis voldoende oppervlakte (> 2 ha) om een minicamping (15-25 standplaatsen) bij de gemeente Noord-Beveland aan te vragen. Momenteel is de bestemming nog Agrarisch. Zelfs na omzetting van de bestemming naar wonen is volgens het vigerende bestemmingsplan een minicamping mogelijk.

Kortgene heeft een levendige haven aan het Veerse Meer, en bestaat uit 1395 inwoners en heeft voorzieningen zoals een openbare basisschool, een bakker, slager, klein warenhuis, horeca en een supermarkt.

Woonhuis
Het vrijstaande woonhuis met verdieping is gebouwd in 1954, uitgebreid met badkamer en slaapkamer en achterentree in 1987. In 2007 is aan de achterzijde een kantoor aangebouwd.

De hoofdbouw is opgetrokken uit niet geïsoleerd spouwmetselwerk, voorzien van een nageïsoleerd lessenaarsdak voorzien van een mastieken dakbedekking (isolatie boven ingebouwd plafond op 1e verdieping). De beganegrondvloer is geheel van beton. De verdiepingsvloer is van hout. De aanbouwen uit 1987 en 2007 zijn in geïsoleerd spouwmetselwerk uitgevoerd, met toepassing van een geïsoleerd plat dak voorzien van mastieken dakbedekking.

De houten kozijnen zijn met uitzondering van enkele klapramen en een raam nabij de overloop, voorzien van dubbelglas. De woning heeft een bruto inhoud van circa 607 m³.

Indeling begane grond:
- Entree. Deze is gesitueerd aan de zijkant van de woning en er is een dubbele toegang aan de achterzijde. De trap naar de eerste verdieping bevindt zich in de hal. De ruimte heeft een tegelvloer. De meterkast is hier aanwezig evenals de CV-ketel en wasmachine-aansluting.
- Toilet, volledig betegeld, voorzien van staande pot en wasdroger aansluiting.
- Kantoor, een ruim kantoor (circa 6 m x 5 m), aan de achterzijde van de woning gesitueerd in 2007 nieuw gebouwd, voorzien van vloerverwarming, airco-aansluiting boven het plafond.
- Open keuken aangrenzend aan de eetkamer, met een U-vormig aanrecht (99 cm hoog), voorzien van een 4 pits inductiekookplaat, afzuigkap, inbouwkoelkast (Bosch), Siemens inbouw combimagnetron en een Siemens vaatwasmachine, de tegelvloer is elektrisch verwarmd. De keuken heeft een afvoerluik vanonder het aanrecht naar buiten toe voor de afvalemmer.
- Eetkamer, een knusse ruimte aan de open keuken, met doorgang naar de woonkamer.
- Woonkamer, met doorgang naar slaapkamer.
- Slaapkamer met openslaande deuren aan de voorzijde. Aansluitend een badkamer. Elektrische bediening van de klapramen.
- Badkamer (circa 3 m x 4 m) geheel betegeld voorzien van ligbad, wastafel, doucheruimte.

De gehele begane grond is voorzien van gipsplaten plafonds en betonnen vloeren. Zonneluifels zijn aanwezig op enkele zijden van de woning. De woning is rolstoelvriendelijk.

Indeling 1ste verdieping:
- Overloop.
- Slaapkamer 1, voorzien van een openslaand balkondeur, een wastafel en twee inbouwkasten.
- Slaapkamer 2, voorzien van een inbouwkast en wastafel.
- Slaapkamer 3, voorzien van een inbouwkast.
- Badkamer, geheel betegeld en voorzien van een wastafel, een douchecabine en een toilet (staande pot, aangesloten op sanibroyeur).

Op de eerste verdieping zijn de plafonds grotendeel betimmerd met schroten. De plafonds zijn aan de bovenzijde voorzien van isolatie.

De verwarming geschiedt centraal via de CV ketel in de entree (merk: Nefit, jaar 2003). De verwarming is aangesloten op de propaangastank(huur) in de tuin. De woning heeft twee boilers.

Er zijn aansluitingen op een IBA (6.000 liter, gelegd in 2013 in de tuin ten ZW van de woning), een propaangastank (in de tuin), telefoon, water en elektriciteit. Zowel de woning als de schuur zijn voorzien van bliksembeveiliging.

Tuin
De tuin is rondom de woning een groene oase van rust. De windsingel bestaat uit Veldelsen. In de tuin zijn de o.m. de volgende boomsoorten aanwezig: een treurwilg, lindeboom, amberboom, Japanse kers, Viburnum.

Voormalige landbouwschuur
De schuur is gebouwd in 1954, later is er aan de linkerzijde een stuk aangebouwd. In deze aanbouw bevindt zich een klein gastenverblijf “De 2e kamer”, met een groot venster uitziend op het erf en tevens voorzien van een keukentje met koelkast, gaskookplaat (propaanfles) en afzuigkap. Achterin de schuur zijn twee voormalige bewaarcellen. Het overige is open ruimte.

De afmetingen van de schuur zijn: 13 m x 20 m (hoofdbouw) en 4,50 m x 10 m (aanbouw), totaal groot 305 m². De nokhoogte is 7 m. De goothoogtes zijn 4,40 m en 2,50 m. De betonramen zijn voorzien van enkel glas.

De muren zijn van steens metselwerk. De topgevels bestaan uit zwarte stalen damwand profielplaat.
Er is bij de bouw gebruik gemaakt van gerecyclede stenen uit een oude school van Kortgene. Aan de zijkant van de hoofdbouw zijn stalen geïsoleerde schuifdeuren. Aan de achterzijde van de aanbouw bevinden zich twee openslaande stalen damwandprofiel deuren.

De schuur heeft een zadeldak gedekt met asbestvrije golfplaten dakbedekking, gelegen op houten gordingen en een gemenied stalen constructie met staanders op de vloer. De vloer van de schuur is van beton.

Op het dak zijn in 2015 twintig zonnepanelen gelegd met een vermogen van 265 wp per stuk.

Garage
De garage is gebouwd in 1987. De afmetingen zijn 7 m x 4 m = 28 m², goothoogte 2,30 m. , nokhoogte 3,80 m. Het is opgebouwd uit houten planken op een betonnen frame,. Het zadeldak is gedekt met bitumen golfplaten. Bereikbaar via een loopdeur en een op afstand bedienbare stalen kanteldeur. De vloer is van beton.

Erfverharding
De verhardingsbaan naar de schuur toe bestaat uit gebakken klinkers, de oprit naar het woonhuis bestaat uit beton.

Weiland
Het betreft hier zeer goede landbouwgrond, lichte kalkrijke zavelgrond, met een homogeen profiel. De grond hoort bij de beste gronden van het eiland. De laatste jaren langdurig in gebruik als weiland. Het is echter zeer
geschikt voor akkerbouw en groenteteelt. De betere gronden van Zeeland. Het perceel is gedraineerd. De grond is vlak gelegen en ontsloten via de gezamenlijke oprit met het erf.

Bestemming
Op de locatie is van toepassing het bestemmingsplan Landelijk Gebied 2013 van de gemeente Noord-Beveland d.d. 29 augustus 2013.
De bestemming is:
- enkelbestemming Agrarisch
- dubbelbestemming Waarde – Archeologie - 2
Zie verder de aan deze brochure gehechte verbeelding en regels en overigens verwijzen wij u naar
ruimtelijkeplannen.nl.

Kenmerken

Overdracht

Laatste vraagprijs
€ 795.000
Aangeboden sinds
21 april 2020
Status
Verkocht

Bouw

Hoofdfunctie
Overig
Soort bouw
Bestaande bouw

Oppervlakten

Totale oppervlakte
2 ha 57 a 5 ca
Bouwkavels
1 bouwkavel (2 ha 57 a 5 ca)

Woonruimte

Bedrijfswoningen
1
Hoofdwoning
Inhoud
607 m³
Bouwjaar
1954

Kadastrale gegevens

KORTGENE M 330
Kadastrale kaart
Eigendomssituatie
2 ha 57 a 5 ca (geheel perceel)
Betrokken makelaar

NVM makelaar

WLTM

Bel 088 4111888

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.