• Verkocht

Loonsestraat 14 14a 5356 PB Neerloon

€ 1.695.000 k.k.

Verkoopgeschiedenis

Aangeboden sinds
14 juni 2022

Omschrijving

Een complete hippische accommodatie met alle mogelijkheden voor de professionele paardenliefhebber!

Het hippisch complex bestaat uit o.a. een vrijstaande woonboerderij met een inpandige mantelzorgwoning, een rijhal met een ontvangstruimte, een binnenpiste (ca. 20x60 mtr.), een indoor longeerpiste en een naastgelegen stalgedeelte met 19
paardenboxen, 4 merrie-/veulenboxen en opslag-/stallingsruimte. Het terrein is verder ingericht met een buitenpiste (ca. 20x60 mtr.), diverse paddocks en maar liefst ca. 3 ha. weiland. Het geheel is gelegen op een fraaie locatie in het
buitengebied van Neerloon, nabij de snelweg A50 en natuurgebied Herperduin met volop uitrijmogelijkheden.

WOONHUIS
De vrijstaande woonboerderij is op de begane grond ingericht met o.a. een woonkamer, een leefkeuken, een kantoorruimte en een bijkeuken. Op de 1e verdieping zijn 2 slaapkamers en een badkamer gesitueerd. Tevens is er middels een vlizotrap toegang tot de zolderruimte. Daarnaast beschikt de woning over inpandige schuur (de voormalige deel), welke uitermate geschikt is voor het realiseren van extra woonruimte. Vanuit het woonhuis is er tevens toegang tot inpandige mantelzorgwoning. Deze eenvoudige woning is o.a. ingericht met een hal, woonkamer, keuken, kelder, badkamer en 2 slaapkamers. Aan de achterzijde van de woning is een vrijstaand bijgebouw gesitueerd, wat in het verleden dienst heeft gedaan als bakhuis en uitermate geschikt is voor het inrichten van een garage of praktijkruimte. Dit multifunctionele bijgebouw is nog niet afgewerkt en daardoor nog naar eigen inzicht in te richten.

RIJHAL
Het ontvangstgedeelte is aan de voorzijde van het complex gelegen en biedt middels grote raampartijen een fraai zicht op de binnenpiste (ca. 20x60 mtr). Tevens zijn er een keuken en een toiletgroep aanwezig. Op de 1e verdieping, boven het ontvangstgedeelte, is een royale zolderruimte gesitueerd. Deze is voor diverse doeleinden geschikt. Het stalgedeelte naast de rijhal is ingericht met 4 merrie-/veulen boxen, welke eventueel ook te gebruiken zijn als quarantainestal. Daarnaast is er een indoor longeerpiste aanwezig. Het tweede stalgedeelte is voorzien van 19 paardenboxen, 1 merrie-/veulenbox, 1 kleinere box, een zadelkamer, 2 poetsplaatsen en een berging. Er is voldoende ruimte aanwezig voor het realiseren van extra boxen of opslag- en stallingsruimte.

VRIJSTAANDE VELDSCHUUR
De vrijstaande veldschuur met open front is opgetrokken uit metselwerk met gegalvaniseerde spanten. Het dak is met asbestvrije golfplaten gedekt. In het achterste deel van de schuur is nog stalinrichting aanwezig voor het houden van rundvee. De schuur is op dit moment in gebruik voor de opslag van hooi en stro, maar is ook uitermate geschikt voor het realiseren van loopstallen voor de opfok.

OVERIGE FACILITEITEN
De compleet uitgeruste accommodatie beschikt verder over een buitenpiste (ca. 20x60 mtr.) met een eb-/vloedbodem, diverse paddocks met een zandbodem en ca. 3 ha. weiland. Het weiland is geheel omheind met houten palen en lint. Op het erf liggen verder twee sleufsilo's met een lengte van circa 45 meter en een breedte van 8 meter.

De woonkamer is voorzien van een tegelvloer met vloerverwarming, spachtelputz wanden en een betimmerd plafond voorzien van inbouwverlichting. Stalraampjes zorgen voor lichtinval en een sfeervolle uitstraling. De keukeninrichting is in een U opstelling geplaatst. De leefkeuken is eveneens afgewerkt met een tegelvloer met vloerverwarming, de wanden zijn
deels voorzien van tegelwerk en een betimmerd plafond. Grote raampartijen zorgen voor veel lichtinval. De praktische bijkeuken is geheel betegeld en voorzien van de aansluitingen voor de wasapparatuur. Een luik met vlizotrap biedt hier toegang tot de bergzolder.

De overloop en beide sfeervolle slaapkamers zijn voorzien vloerbedekking, stucwerk wanden en een betimmerd plafond. De
houten gebinten van de boerderij zijn grotendeels zichtbaar. De geheel betegelde badkamer is uitgerust met een ligbad met
douchemogelijkheid, wastafel met meubel en een zwevend toilet. De badkamer beschikt tevens over natuurlijke ventilatie en daglicht.

De rijhal is opgetrokken uit stalen spanten met geisoleerde wanden en een geïsoleerd dak. De binnenpiste (ca 20x60 mtr.) is voorzien van een houten bakrand en een eb-/vloedbodem. Een lichtstraat in de nok van het dak zorgt voor een
prettige lichtinval. Een roldeur in de achtergevel (elektrisch bedienbaar) en een schuifdeur in de zijgevel bieden toegang tot het erf.

In stalgedeelte I zijn 4 merrie/veulenboxen gesitueerd. Deze boxen hebben een afmeting van ca. 3 x 4 mtr en zijn voorzien van deels kunststof en deels gegalvaniseerde voorwanden met schuifdeuren en kunststof tussenwanden. De achterwanden zijn opgetrokken uit metselwerk. In stalgedeelte II zijn nog 19 paardenboxen, 1 merrie/veulenbox en 1 kleinere box gesitueerd. Ze zijn eveneens voorzien van kunststof/gegalvaniseerde voorwanden met tussenwanden. De schuifdeuren zijn voorzien van een voerhek.

BIJZONDERHEDEN
- Het geheel is aangesloten op gas, water, elektra en riolering.
- Glasvezel niet, aansluiting wel aanwezig in de straat. Het woonhuis is deels geïsoleerd.
- Zowel de ontvangstruimte als de rijhal hebben een rolstoelvriendelijke entree.
- Er is een milieuvergunning aanwezig voor het houden van 50 paarden.
- De veldschuur mag ook gebruikt worden voor opfok.
- Daarnaast beschikt het object over een vergunning Wet Natuurbescherming.
- Het geheel is gesitueerd op 10 minuten rijden van het fraaie natuurgebied Herperduin. Dit gebied is per paard toegankelijk.
-Het geheel is op loopafstand gelegen van het dorp Neerloon, nabij snelweg A50 en op ca. 45 minuten rijden van Equestrian Centre de Peelbergen.

Kenmerken

Overdracht

Laatste vraagprijs
€ 1.695.000 k.k.
Aangeboden sinds
14 juni 2022
Status
Verkocht

Bouw

Hoofdfunctie
Paardenhouderij
Soort bouw
Bestaande bouw
Paardenboxen
25
Rijhallen
880 m² (bouwjaar 1999, met kantine)
1.200 m² (bouwjaar 2011, met kantine)
Loodsen
1 loods (235 m²)
Afrasteringen
Hout

Oppervlakten

Totale oppervlakte
4 ha 29 a 50 ca
Huiskavels
4 ha 29 a 50 ca

Woonruimte

Bedrijfswoningen
1
Hoofdwoning
Inhoud
869 m³
Bouwjaar
1750

Kadastrale gegevens

RAVENSTEIN E 859
Kadastrale kaart
Eigendomssituatie
4 ha 22 a 25 ca (geheel perceel)
RAVENSTEIN E 858
Eigendomssituatie
0 ha 7 a 25 ca (geheel perceel)

Betrokken makelaar

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.