• Verkocht

Hoofdstraat 216 9828 PD Oostwold (Gem. Westerkwartier)

Prijs op aanvraag

Verkoopgeschiedenis

Aangeboden sinds
26 augustus 2021

Omschrijving

Professionele paardenhouderij nabij de stad Groningen

Onder de rook van de stad Groningen, in het buitengebied van het dorp Oostwold, vindt u deze professionele PAARDENHOUDERIJ op een perceel van circa 5,0 hectare. De rust, ruimte en prachtige ligging zorgen voor een geweldige leefomgeving. Met het Leekstermeer en diverse natuurgebieden in de nabijheid kunnen er prachtige buitenritten worden gemaakt. De manege is bovendien goed te bereiken, met de snelweg A7 en plaatsen als Groningen en Leek op een steenworp afstand. Kortom… de locatie is perfect!

De paardenhouderij, thans bekend als ‘Wobbesheerd’, bestaat onder andere uit een prachtige authentieke – typisch Groninger – woonboerderij, een overdekte rijhal, groepsstallen voor jonge paarden en 40 individuele boxen. Alle gebouwen zijn luxueus uitgevoerd en van alle gemakken voorzien. De stapmolen, buitenbakken, paddocks en paardenweides maken het geheel compleet.

Kom gerust een kijkje nemen op dit mooie bedrijf!

BOUWKENMERKEN

Bouwjaar: 1910
Bouwwijze: traditioneel gebouwd, opgetrokken middels gemetselde bakstenen spouwmuren, deels pannen gedekt en deels voorzien van vezelcement golfplaten
Isolatie: de woning is grotendeels geïsoleerd (behoudens het dak en de raamopeningen in de keuken)
Woonoppervlakte: circa 291 m²
Bruto inhoud woning: circa 1.747 m³
Perceeloppervlakte: circa 5 hectare

INDELING WOONBOERDERIJ

Parterre
Via de voordeur aan de zijkant van de woning komt u in een nette hal met de meterkast en de trap naar de eerste verdieping. Tevens biedt de hal toegang tot de keuken, een wasruimte, toiletruimte en de badkamer met douchehoek, ligbad en wastafel. De keuken is voorzien van een fraai licht keukenblok met diverse inbouwapparatuur (waaronder een inductiekookplaat, ingebouwde oven, combimagnetron, koelkast en vaatwasser), een vaste kast en openslaande deuren naar het terras.

Aan de voorzijde van de woning bevindt zich een royale woonkamer van circa 43 m², voorzien van een houten vloer en een authentiek balkenplafond. Hier kunt u, naast de open haard, heerlijk zitten mijmeren, terwijl u uitkijkt over een oneindig landschap! Het achterste gedeelte van de woning (het achterhuis) bestaat uit een kantoorruimte, een bijkeuken en een royale multifunctionele ruimte. De laatstgenoemde ruimte is thans in gebruik als kantine, maar is voor diverse doeleinden te gebruiken! Aan de achterzijde van de woning is een sfeervolle houten veranda gerealiseerd.

De woning wordt verwarmd middels een Cv-ketel uit 2019. De parterre is grotendeels voorzien van vloerverwarming.

Eerste verdieping
Naast een ruime overloop bevinden zich op de eerste verdieping (boven het voorhuis) drie ruime slaapkamers en een bergruimte. Eén van de slaapkamers is voorzien van een royale inloopkast.

PAARDENSTALLEN

Aan de woning grenst een paardenstal met een oppervlakte van circa 10,3 x 15,8 m². Deze stalruimte is opgetrokken middels gemetselde bakstenen spouwmuren, houten gevelbekleding en stalen damwandprofielplaten. Het dak bestaat uit asbestcement golfplaten. Er zijn vijf ruime boxen voor volwassen pony’s aanwezig. Verder zijn in dit bouwwerk diverse kast- en bergruimtes gerealiseerd.

Ten oosten van de woning staat een paardenstal met een oppervlakte van circa 618 m² (bouwjaar 2011). Het bouwwerk is opgetrokken middels stalen spanten, gemetselde bakstenen spouwmuren en geïsoleerde stalen sandwichpanelen. Op het dak liggen eveneens geïsoleerde stalen sandwichpanelen (golfplaatprofiel) met een ventilatie-/lichtnok. De voorgevel is voorzien van een overheaddeur. In de achtergevel zijn twee dubbele deuren aangebracht. Er zijn 30 paardenboxen aanwezig van circa 3 meter breed en 3,5 meter lang. Tevens bevinden zich in deze stal een wasplaats en een toiletruimte.

Omstreeks 1998 is op het bedrijf een potstal gebouwd, met een oppervlakte van circa 500 m². Deze biedt plaats aan 35 jonge paarden en 5 volwassen paarden. De stal is opgetrokken middels stalen spanten, een gemetselde bakstenen plint en stalen damwandprofielplaten. Op het dak liggen vezelcement golfplaten, voorzien van diverse pvc-lichtplaten. In 2015 is de potstal uitgebreid middels een overkapping (tussen de bestaande potstal en de rijhal), met een breedte van circa 6 meter. Deze overkapping is voorzien van vezelcementgolfplaten met diverse lichtplaten, een betonwand ter plaatse van de rijhal en topgevels van stalen damwandprofielplaten. De uitbreiding biedt plaats aan 15 jonge paarden. De vloer van beide potstallen ligt op circa 650 mm – peil.

Tevens is een ronde groepsstal aanwezig, met een doorsnede van circa 11 meter, voor het huisvesten van 10 jonge paarden. Deze stal bestaat uit betonnen elementen. Op het dak liggen vezelcement golfplaten.

RIJHAL
De manege, met een oppervlakte van circa 1.356 m², is gebouwd in 2008 en bestaat onder andere uit een binnenrijhal met een oppervlakte van circa 20 x 40 meter. Het gebouw is opgetrokken middels stalen spanten en stalen damwandprofielplaten. Op het dak liggen vezelcement golfplaten, voorzien van diverse pvc-lichtplaten. De goothoogte bedraagt circa 4 meter; de nokhoogte circa 9 meter. In de zijgevel is een overheaddeur aanwezig. Aan de oost- en zuidzijde van het gebouw zijn in totaal 24 goed geventileerde en frisse stallen gesitueerd.

Verder bevinden zich op het erf de volgende voorzieningen:
• Achter de woning staat een houten bijgebouw met een oppervlakte van circa 88 m², voorzien van een pannendak en een overkapping.
• Een vaste mestopslag met een inhoud van circa 90 m³.
• Een open stapmolen voor 4 paarden, diverse paardenbakken en paddocks met een goede bodem.
• Achter en rondom het erf ligt goed onderhouden weidegrond voor de paarden. De weides zijn draadvrij en voorzien van deels houten hekwerk en deels stroomband.

PLANOLOGIE

Ter plaatse van de woning en de bedrijfsgebouwen is een bestemmingsvlak (met een oppervlakte van circa 1,97 hectare) aanwezig met de enkelbestemming ‘Agrarisch – Paardenhouderij’. Deze gronden zijn bestemd voor de uitoefening van een gebruiksgerichte paardenhouderij, waaronder begrepen de stalling van pensionpaarden, dan wel een combinatie van een gebruiksgerichte en een productiegerichte paardenhouderij. De resterende grond is voorzien van de enkelbestemming ‘Agrarisch’.

Tevens is het geheel voorzien van de dubbelbestemmingen ‘Waarde – Open gebied’, ‘Waarde – Verkaveling’ en deels ‘Waarde – Archeologie 5’.

Conform de vigerende omgevingsvergunning milieu d.d. 7 januari 2011 en de Melding Activiteitenbesluit d.d. 13 augustus 2015 mogen op het bedrijf 55 volwassen paarden (3 jaar en ouder), 60 paarden in opfok (jonger dan 3 jaar) en 5 volwassen pony’s (3 jaar en ouder) gehouden worden.

AANVULLENDE INFORMATIE

- Het geheel is aangesloten op alle nutsvoorzieningen. Tevens is een glasvezelaansluiting aanwezig.
- Rondom de gebouwen zijn voldoende parkeerplaatsen aanwezig.
- Het dak van de paardenstal, ten oosten van de woning, is voorzien van 44 zonnepanelen.
- De aankoop van extra grond behoort tot de mogelijkheden.
- Eventuele btw: nadere informatie via de makelaar.
- Aanvaarding in overleg.

Kenmerken

Overdracht

Laatste vraagprijs
Prijs op aanvraag
Aangeboden sinds
26 augustus 2021
Status
Verkocht

Bouw

Hoofdfunctie
Paardenhouderij
Mogelijke functie(s)
Manege
Soort bouw
Bestaande bouw
Paardenboxen
40
Rijhallen
1.356 m² (bouwjaar 2008, zonder kantine)
Loodsen
3 loodsen (163 m², 618 m² en 500 m²)
Loopstal
500 m²
Afrasteringen
Hout en schriklint

Oppervlakten

Totale oppervlakte
5 ha 0 a 0 ca
Huiskavels
5 ha 0 a 0 ca

Woonruimte

Bedrijfswoningen
1
Hoofdwoning
Inhoud
291 m³
Bouwjaar
1910

Kadastrale gegevens

LEEK B 2676
Kadastrale kaart
Eigendomssituatie
5 ha 0 a 0 ca (geheel perceel)

Betrokken makelaar

Een funda in business gebruiker
Hoofdstraat 216
10,0
Ik zou deze makelaar aanbevelen.
Alles was prima geregeld. Goed overleg en communicatie. Zeker een aanrader. Goede makelaar. Mooie foto’s enz.
Deskundigheid
10
Lokale marktkennis
10
Prijs / kwaliteit
10
Service en begeleiding
10

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.