• Verkocht

Frjentsjerterdyk 5 a 8855 XC Sexbierum

€ 195.000 k.k.

Verkoopgeschiedenis

Aangeboden sinds
22 januari 2021

Omschrijving

Op circa 4 km van Franeker aan de invalsweg van het dorp Sexbierum staat op een ruim perceel eigen grond van totaal 15.020 m2 dit kassencomplex met een totaal aan opstanden van ca. 5.940 m2.

De opstanden bestaan globaal uit een kwekerijkas van 5.508 m2, een technische ruimte met kantoor en magazijn/ opslag van ca. 324 m2 en een technische ruimte met kantoor en opslag van ca. 108 m2. Gas, water en elektra zijn aanwezig. De stramienmaat van de kassen staat op 8 m1.

Het geheel is gebouwd omstreeks 1992 en is voorzien van een certificaat voor biologische teelt. De laatste 2 seizoenen heeft er geen teelt plaatsgevonden en de technische installaties dienen te worden nagezien. Bekend is dat de ketel geen brander automaat heeft en het schermdoek welke ca. 4 jaar oud is moet worden nagezien.

Het geheel wordt verkocht ‘As is, where is’ hetgeen betekend wat men ziet is wat men krijgt. Hieromtrent zal het navolgende artikel in de koopovereenkomst/ akte van levering worden opgenomen;

Het is koper bekend dat de onroerende zaak gedateerd is en dat de onroerende zaak op onderdelen opgeknapt moet worden en dat verkoper de onroerende zaak zelf nooit feitelijk heeft gebruikt. In verband hiermee wil verkoper geen enkele aansprakelijk aanvaarden met betrekking tot zichtbare en onzichtbare/ verborgen gebreken. Hieronder vallen onder meer zichtbare en onzichtbare/ verborgen gebreken die het gevolg zijn van het niet bouwen conform de bouwvoorschriften/ bouwvergunningen/ bestemmingsplanbepalingen e.d. en of het werken van de technische installaties of appendages. Dit betekent dat als de onroerende zaak bij de eigendomsoverdracht niet de (feitelijke) eigenschappen bezit die nodig zijn voor een normaal gebruik als warenhuis, dit voor rekening en risico van koper komt. Met andere woorden: koper koopt de onroerende zaak ‘as is, where is’. Bij het vaststellen van de koopsom is hier rekening mee gehouden. Koper is in de gelegenheid gesteld om de onroerende zaak bouwkundig en technisch (te laten) onderzoeken. Koper heeft hier wel/ geen gebruik van gemaakt.

Het vigerend bestemmingsplan Buitengebied 2013 welke is vastgesteld op 25 juni 2015 geeft op de locatie aan de bestemming “Agrarisch- Glastuinbouw”.

Kenmerken

Overdracht

Laatste vraagprijs
€ 195.000 k.k.
Aangeboden sinds
22 januari 2021
Status
Verkocht

Bouw

Hoofdfunctie
Tuinbouwbedrijf (glastuinbouwbedrijf)
Soort bouw
Bestaande bouw
Opstanden
324 m² (bouwjaar 1992)
108 m² (bouwjaar 1992)
Glasopstanden
5.508 m² (bouwjaar 1992)

Oppervlakten

Totale oppervlakte
1 ha 50 a 20 ca
Veldkavels
1 ha 50 a 20 ca
Type teelt
Fruit, groente en planten
Drainage
Nee

Kadastrale gegevens

SEXBIERUM G 1649
Kadastrale kaart
Eigendomssituatie
1 ha 50 a 20 ca (geheel perceel)

Betrokken makelaar

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.