Sonhofweg 1 b 5406 VA Uden

  • Verkocht
€ 1.280.000

Verkoopgeschiedenis

Aangeboden sinds
21 februari 2019

Omschrijving

Prachtige, complete hippische accommodatie met royaal woonhuis. De hippische accommodatie bestaat onder andere uit 18 nieuwe paardenstallen (2016), binnenbak, 2 buitenrijbanen, veldschuur, longeercirkel, stapmolen, diverse paddocks en weilanden. Het in 2011 gebouwde woonhuis beschikt over prettige leefruimtes zoals een riante woon- eetkamer, stijlvolle keuken, 3 slaapkamers, kantoorruimte en een badkamer. Het object ligt op 5 min. afstand van de A50 en binnen 10 minuten is het gezellige centrum van Uden bereikbaar.

INDELING:
Begane grond:
In de hal is de uitgebreide meterkast en trap naar de 1e verdieping gesitueerd. De hal biedt tevens toegang tot het
kantoor en de woonkamer. Het kantoor is voorzien van een tegelvloer, spachtelputz wanden en een spuitwerk plafond.
De royale woonkamer is ingedeeld met een eet- en een zitgedeelte. De kamer geniet veel lichtinval middels de diverse grote raampartijen en openslaande deuren naar het terras. De kamer is afgwerkt met een tegelvloer, spachtelputz wanden en een spuitwerk plafond met inbouwverlichting. Onder de trap is een bergkast gesitueerd. De fraaie keuken is afgewerkt met een tegelvloer, spachtelputz wanden en een spuitwerk plafond. De hoekinrichting is uitgerust met een granieten werkblad, spoelbak, 5-pits keramische kookplaat, vaatwasser op hoogte, combi oven, koelkast en vriezer. Er is tevens kastruimte met
daarbij een opmaat gemaakte tafel aanwezig. De berging is voorzien van de unit van de vloerverwarming en biedt voldoende bergruimte door de diverse schappen. Vanuit de keuken is middels een vaste trap de sta-hoge kelder bereikbaar. Deze is voorzien van een tegelvloer, spachtelputz wanden en een spuitwerk plafond. De geheel betegelde douche ruimte is voorzien van een douche, wasbak en mechanise- en natuurlijke ventilatie. De geheel betegelde toiletruimte is uitgerust met een zwevend toilet, fonteintje en mechanise- en natuurlijke ventilatie. Het achterportaal is voorzien van een tegelvloer, deels betegelde wanden en een spuitwerk plafond. De garderobenis en inbouwkast met technische installatie zijn tevens in het portaal gesitueerd.

1e verdieping:
De overloop is voorzien van een laminaatvloer, spachtelputz wanden en een spuitwerk plafond. Middels een vlizotrap is de zolder bereikbaar. De geheel betegelde badkamer is ingericht met een dubbele wastafel met meubel, ligbad, douche met regendouche en een designradiator. Het plafond is voorzien van inbouwverlichting. Middels een dakkapel wordt er meer ruimte en lichtinval gecreëerd. In de geheel betegelde wasruimte bevinden zich aansluitingen voor wasapparatuur. De toiletruimte is uitgerust met een zwevend toilet. De 3 slaapkamers zijn allen afgewerkt met een laminaatvloer, spachtelputz wanden en een spuitwerk plafond. Onder de dakschuinte is bergruimte gecreëerd. De slaapkamers zijn tevens allen voorzien van een 1 of meerdere dakkapellen welke extra ruimte en lichtinval biedt. Vanuit de 3e slaapkamer is een royale inloopkast bereikbaar. De cv-ketel is in de inloopkast gesitueerd.
?
Tuin en erf:
De tuin is ingericht met een gazon en een terras, hondenhok met ren, de tuin aan de achterzijde is omheind met een houten schutting. Het erf is grotendeels beklinkerd en voorzien van voldoende parkeergelegenheid. Middels een automatische poort is het terrein afgesloten.
?
Hippische accommodatie:
Garage:
De ene zijde van de geïsoleerde garage is middels een elektrische roldeur bereikbaar, hier is plaats voor 1 auto. De garage is voorzien van een betonvloer en tevens is middels een vlizotrap de zolder bereikbaar. Aan de achterzijde van de garage zijn 2 merrie stallen gesitueerd. De stallen zijn ca. 3,5 x 5 mtr groot en voorzien van deels hardhouten en deels gepoedercoate voorwanden en betonnen zij- en achterwanden. Er zijn tevens buitenluiken aanwezig, daarnaast is zijn er camera’s aanwezig.

Schuur:
De schuur is opgetrokken uit metselwerk, stalen spanten en een lichtstraat. De gevels en het dak met dakpan motief platen zijn geïsoleerd. Aan de voor en achterzijde is de stal middels schuifdeuren bereikbaar. In de schuur zijn 18 paardenstallen gesitueerd. 12 stallen hebben een grootte van 3,5 x 3,5 mtr. 3 stallen van 3,5 x 3 mtr en 1 stal van 3 x 3 mtr. De stallen zijn voorzien van metselwerk voor, tussen en achterwanden, de draaideuren zijn deels uitgevoerd in bamboe en deels gepoedercoat. Er is een poets- en een wasplaats en solarium aanwezig, beide voorzien van bezette wanden en een betonvloer. De wasplaats is uitgerust met warm en koud water. De royale zadelkamer is voorzien van een betonvloer met vloerverwarming en gootsteen. Tevens is er een mechanische ventilatie, alarminstallatie, brandalarm en camerasysteem aanwezig in de zadelkamer. De 3 bergkasten zijn ingericht met de meterkast, alarminstallatie en berging. De fraaie kantine is afgewerkt met een tegelvloer met vloerwarming, stucwerk wanden en een stucwerk plafond met daarin 2 lichtkoepels. De keuken uitgevoerd in wandinrichting is uitgerust met een spoelbak, oven, 4-pits gaskookplaat, koelkast en vaatwasser. Middels grote raampartijen is er zicht op de rijbaan. De kantine is vanuit de stallen en vanaf het erf bereikbaar, in de hal bevinden zich 2 toiletruimtes beide ingericht met zwevend toilet, fonteintje en mechanische ventilatie. De wasruimte is ingericht met aansluitingen voor een industriële wasmachine en droger. Tevens is de cv-ketel (Vailliant, ca 2004) en installatie voor de zonnepanelen hier gesitueerd. De binnenbak (20 x 40) is bereikbaar middels een grote loopdeur vanuit de stal en 3 handbediende roldeuren en 2 loopdeuren vanaf het erf. De hal is opgetrokken uit stalen spanten en voorzien van een metselwerk plint, damwand wanden en een damwand dak. De hal is voorzien van een beregeningsinstallatie en een Geopad bodem. De gevels en het dak zijn geïsoleerd. Aan de zijkant van de binnenbak zijn diverse ruimtes gesitueerd. In de technische ruimte is de ontijzerings- en beregeningsinstallatie aanwezig. De 2 aanwezige toiletruimtes zijn beide verouderd. Ze zijn beide voorzien van een portaal en toiletruimte. De voormalige zadelkamer is voorzien van een beklinkerde vloer, metselwerk wanden en een betimmerd plafond. Er zijn diverse vaste zadelkasten aanwezig.

Paddocks:
De 7 zandpaddocks (ca. 15 x 20 mtr) zijn omheind met houten hekwerk.

Stapmolen:
De 6-paards stapmolen is voorzien van een beklinkerde bodem met zand en een houten omheining.

Longeercirkel:
De longeercirkel is voorzien van een Geopad bodem en houten omheining. Er is een vergunning voor het realiseren van een overkapping aanwezig.

Veldschuur:
De veldschuur is opgetrokken uit damwand wanden en een damwand dak met stalen spanten. 2 elektrische roldeuren en 2 loopdeuren bieden toegang tot de schuur. De loods is momenteel in gebruik als opslagruimte voor stro, stallingsruimte voor machines en vrachtwagen en is tevens ingericht met 2 paardenstallen en 2 kleine ponystallen.

Mestvaalt:
De vloeistofdichte mestvaalt is voorzien van een betonvloer en betonnen wanden.

Weides:
De weides zijn allen voorzien van drinkbakken en sproei installaties. In 2 van de 5 weides is een stal aanwezig.

Buitenbakken:
Er zijn 2 buitenrijbanen aanwezig respectievelijk ca 20x 40 mtr en 35 x 70 mtr. Groot. Beiden banen zijn voorzien van verlichting, drainage en een Geopad bodem.
?
Bijzonderheden:
* Woonoppervlakte c.a. 206 m2.
* De woning is gebouwd in ca. 2011.
* De paardenstal en kantine zijn gebouwd in ca: 2016.
* De rijhal is gebouwd in ca. 1998.
* Het woonhuis is volledig geïsoleerd.
* De ramen zijn voorzien van houten kozijnen met dubbel glas.
* De begane grond en badkamer is op de 1e verdieping zijn voorzien van vloerverwarming.
* Het geheel is aangesloten op gas, water, elektra en riolering.
* Er is camerabewaking en een alarminstallatie aanwezig welke is aangesloten op de meldkamer.
* Er is een beregeningsput aanwezig.
* Er is een beregeningsinstallatie in de tuin aanwezig.
* Er zijn 120 zonnepanelen op het dak van de rijbaan aanwezig, het geheel is hierdoor bijna zelfvoorzienend.
* Op het geheel rust de bestemming: ‘’agrarische met waarden’’, functieaanduiding ‘’paardenhouderij’’.
* Op het geheel rust een milieuvergunning voor het houden van 20 volwassen paarden en 10 paarden jongen dan 3 jaar.
* Voor verdere informatie of voor het maken van een afspraak voor een bezichtiging kunt u contact opnemen met ons kantoor te Helmond.

Kenmerken

Overdracht

Laatste vraagprijs
€ 1.280.000
Aangeboden sinds
21 februari 2019
Status
Verkocht

Bouw

Hoofdfunctie
Paardenhouderij
Soort bouw
Bestaande bouw
Rijhallen
1.475 m² (bouwjaar 1998, met kantine)
Loodsen
3 loodsen (555 m², 88 m² en 345 m²)
Betrokken makelaar

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.