• Verkocht

Waterweg 3 3237 KL Vierpolders

Prijs op aanvraag

Verkoopgeschiedenis

Aangeboden sinds
19 november 2019

Omschrijving

Omschrijving
Modern manegebedrijf op een perceel van 7.82.57 ha gelegen aan de Waterweg 3 te Vierpolders met de zich daarop bevindende courante vrijstaande bedrijfswoning, een stal met aangebouwde overdekte rijhal met rijbak (20 m x 60 m), overige stalgebouwen en circa 2.323 m2 glasopstanden.

Stal Nieuwland is ruim voorzien in de erfverharding en is gunstig aangelegd met de beleving aan de achterzijde van het bedrijf.

Hier wordt de paardenliefhebber blij. U kunt het kopen als ondernemer of als luxe buitenverblijf. Het is aan u.

Het erf met de gebouwen is opgezet op ruim 1,5 ha, met direct daarachter gelegen een perceel weiland van
ruim 6 ha. Rust en ruimte en toch dichtbij de stad Brielle.

Het bedrijf is vergund door middel van een milieuvergunning die het toelaat 150 paarden te houden.

Ligging
De manege ligt officieel in Vierpolders, maar is zeer nabij Brielle gelegen. Het historische centrum is op 1 km afstand gelegen. Unieke ligging, met tevens de uitvalswegen op 1,5 km afstand en in een groene omgeving met zeer nabij duinen, strand en voor de watersporters het Brielse Meer. Centrum Rotterdam bevindt zich op circa 30 autominuten; buiten wonen en ondernemen met de stedelijke voordelen binnen handbereik behoort op deze locatie tot de mogelijkheden!

Landhuis
De vrijstaande woning is gebouwd in 1994. Het is een ruime woning van het type landhuis met een woonoppervlakte van circa 165 m2 (inhoud circa 525 m3). Traditioneel gebouwd, volledig onderheid, met gevels van spouwmetselwerk, een zadeldak met als dakconstructie houten spanten en gordingen, met geïsoleerde panelen en gedekt met pannen. De vloeren zijn van beton, de kozijnen zijn van hardhout en voorzien van isolerende beglazing. Er is sprake van een hoofdbouw met een aanbouw voorzien van een plat dak met bitumineuze dakbedekking. De woning is rondom voorzien van elektrisch bedienbare zonwering (Luxaflex).

De woning wordt verwarmd door middel van een centrale verwarmingsinstallatie met een Vaillant HR ketel, bouwjaar 2008, welke ook de warmwatervoorziening regelt.

Alle nutsvoorzieningen zijn aanwezig; o.a. gas, water, elektra en riolering. Telefoon en overige dataverkeer gaat via de telefoonkabel. Er ligt glasvezel aan de Waterweg, de woning is er niet op aangesloten.

Indeling:
Begane grond:
Komend via de entree in de hal met trapkast en aangrenzende volledig betegelde toiletruimte voorzien van wandcloset en fonteintje, een L-vormige woonkamer met plavuizenvloer, allesbrander (convectiehaard) en schuifpui naar het terras, woonkeuken met plavuizenvloer, kunststof schrootjesplafond en lichteiken keukenblok voorzien van Aga fornuis, afzuigkap, koel-vriescombinatie, Miele vaatwasser en Miele (combi)magnetron. Bijkeuken met plavuizenvloer, spoelbak, volledig betegelde toiletruimte en kantoor.

1ste verdieping:
Bereikbaar vanuit de hal met vaste houten trap uitkomend op de overloop met toegang tot vier slaapkamers, badkamer voorzien van ligbad, douche en enkele wastafel, volledig betegelde toiletruimte met wandcloset.

2de verdieping:
Vliering bereikbaar met vlizotrap, volledig bevloerd.

Schuur in achtertuin, opgetrokken in betonplanken, goothoogte 2,00 m, nokhoogte 2,50 m. De oppervlakte grond bij de woning is thans ruim 1500 m², te vergroten naar wens.

Paardenstal
De stal is gebouwd in 2013 en heeft een oppervlakte van circa 600 m2 (afmetingen circa 64 m x 9,3 m), is onderheid en opgetrokken met gevels van betonelementen met steenmotief en topgevels van geïsoleerde damwandprofielplaten, waarboven een dubbel zadeldak met als dakconstructie stalen spanten en gordingen, gedekt met sandwichpanelen en voorzien van lichtstraat, met een luifel boven de staldeuren voorzien van dakpanplaten en verlichting. De vloeren zijn van gevlinderd beton.

De stal is toegankelijk door middel van 2 schuifdeuren van sandwichpanelen (3 m x 3 m) naar de rijhal en het erfterrein (vrije doorrijhoogte circa 3 m).

De stal is voorzien van solarium, wasplaats, zadelkamer met afsluitbare kasten, meterkast, 2 x toilet, wastafel, 26 boxen waarvan 20 met verrijdbare wanden en een open ruimte met kasten. De warmwatervoorziening vindt plaats door middel van een elektrische boiler, merk Inventum, inhoud 50 liter.

Rijhal
De rijhal, aangebouwd aan voornoemde stal, is gebouwd in 2013 en heeft een oppervlakte van circa 1.344 m2 (afmetingen circa 64 m x 21 m). Het geheel is onderheid en opgetrokken in gevels van betonelementen met gemetseld profiel tot 1,25 m met daarboven geïsoleerde sandwichpanelen met lichtstraat van stegdoppelplaten, waarboven een zadeldak met als dakconstructie stalen spanten en gordingen en met elektrisch bedienbare luchting in lichtstrook.

De vloer is van beton en zandbodem met tapijtvlokken. De hal is toegankelijk door middel van sandwichpanelen schuifdeuren (6 m x 3,70 m) naar stalling en achtererf (vrije doorrijhoogte circa 3,70 m). De hal is voorzien van een rijbak van 60 m x 20 m voorzien van zandbodemvlokken, houten boarding en voorzien van sproeiers, rijverlichting (20 armaturen), spiegelwand, 3 elektrisch bedienbare luchtramen in de nok ten behoeve van ventilatie. Tevens aanwezig: camerabewaking en geluidsinstallatie/centrale radio met 4 speakers in de rijhal.

Vrijstaande paardenstal
Vrijstaande paardenstal, gebouwd in 1999, met een oppervlakte van circa 162 m2 (afmetingen 18 m x 9 m). Opgetrokken met gevels van betonelementen met aan de buitenzijde houten rabatdelen, waarboven een zadeldak met als dakconstructie houten spanten en gordingen, gedekt met asbestvrije golfplaten. De vloer is van beton, de kozijnen van hout en voorzien van enkel glas. De stal is toegankelijk door middel van houten schuifdeuren (vrije doorrijhoogte circa 2,75 m). De stal is voorzien van 10 vaste paardenboxen (3 x 3 m), wasplaats, toilet, zadelkamer met vaste kast en aan buitenzijde keerluifel van 1 m over gehele lengte.

Paardenboxen met uitloop naar erf (buitenstal)
Er zijn nabij voornoemde paardenstal 10 paardenboxen geplaatst met een uitloop naar het erf, voorzien van waterbakken en verwarming. Het betreft houtbouw met astbestvrije golfplaten (bouwjaar 1993). Een betonplanken schuur bevindt zich ter linker zijde. De golfplaten zijn recentelijk vernieuwd.

Loods (voorzijde erf)
Loods, gebouwd in 1994, met een oppervlakte van circa 54 m2 (afmetingen circa 9,30 m x 5,80 m), onderheid en opgetrokken met gevels van betonplanken waarboven een lessenaarsdak met als dakconstructie houten spanten en gordingen, gedekt met asbestcementgolfplaten. De vloer is van beton, de kozijnen van hout, voorzien van enkel glas. De loods is toegankelijk door middel van een loopdeur (vrije doorrijhoogte circa 2 m) en is momenteel in gebruik als stalling en opslag.

Overige voorzieningen
Vrijstaande opslag met een oppervlakte van circa 36 m2 (afmetingen 6,60 m x 5,60 m), opgetrokken met gevels van damwandprofielplaten, waarboven een plat dak met als dakconstructie stalen spanten en gordingen (warenhuisbouw), gedekt met damwandprofielplaten. De vloer is van betontegels. De opslag is toegankelijk door middel van een aluminium schuifdeur (vrije doorrijhoogte circa 2,50 m). In gebruik als opslag.

Mestplaat van beton, circa 32 m2, met een wandhoogte van circa 1,00 m tot 1,75 m.

Stapmolen, bestraat, met 4 plaatsen, met houten hekwerken en verdere aan- en toebehoren.

Stacaravan van hout met een oppervlakte van circa 30 m2, voorzien van keukenblok, thans in gebruik als recreatieruimte voor bezoekers/gebruikers van het complex.

Glasopstanden
Schuurkas I met een oppervlakte van circa 691 m2, type Venlo tralieligger 6,40 m.
Onderbouw: verzinkt ijzer, idem goot, met aluminium condensgoot
Poothoogte: circa 3 m
Kapbreedte: circa 3,20 m
Vakmaat : circa 3 m
Gevels: halfsteens borstwering tot 1,25 m waarboven enkel glas in aluminium roeden en damwandprofielplaten topgevels
Dek: deels witte kunststofplaatjes in aluminium roeden, deels enkel glas in aluminium roeden
Beluchting: schommelmechaniek, semiautomatisch

Schuurkas II met een oppervlakte van circa 1.632 m2, type Venlo tralieligger 6,40 m.
Onderbouw: verzinkt ijzer, idem goot, met aluminium goot
Poothoogte: circa 3 m
Kapbreedte: circa 3,20 m
Vakmaat: circa 3 m
Gevels : damwandprofielplaten, deels aangebouwd aan voorliggende schuurkas
Dek: enkel glas in aluminium roeden
Beluchting: schommelmechaniek, 2 x halveruitsluchtramen om en om
Diversen:
• TL-werkverlichting in middelste tralie
• 3 x aluminium schuifdeur naar erfterrein

Van het kassencomplex is een beperkte oppervlakte (circa 346 m2) in gebruik als hobbykas op basis van een persoonlijk overgangsrecht. Deze situatie is reeds meer dan 10 jaar aan de orde en het is niet uitgesloten dat de gemeente bereid zal zijn die oppervlakte in de toekomst positief te bestemmen. De verkoper laat het aan de koper over hiertoe initiatief te nemen richting de gemeente als de koper belang stelt in het behoud van de hobbykas.

Erfverharding
De erfverharding bestaat overwegend uit betonplaten, ruw gestort beton en betonklinkers, totaal circa 3.500 m2.

Cultuurgrond/ weiland
Circa 6.32.57 ha aaneengesloten gelegen en bereikbaar over het bedrijfserf naar de Waterweg, alsmede via De Nolle. De grondsoort is zavel en de ontwatering vindt plaats door middel van een natuurlijke afschot. De percelen bestaan uit 4 kavels gelegen in een open agrarisch gebied met fruitteelt en toekomstige woningbouw.

Milieuvergunning
Het bedrijf beschikt over een milieuvergunning waarbinnen het stallen/houden van 150 paarden is toegelaten.

Bestemming
Op de locatie is van toepassing het bestemmingsplan Beheersverordening Landelijk Gebied van de gemeente Brielle d.d. 21 februari 2017. Momenteel is het Omgevingsplan Buitengebied Brielle als ontwerp in procedure gebracht.

De bestemming is:
- enkelbestemming Agrarisch
- functieaanduiding Agrarisch bedrijf en Manege binnen een bouwvlak van circa 1,5 ha

Kenmerken

Overdracht

Laatste vraagprijs
Prijs op aanvraag
Aangeboden sinds
19 november 2019
Status
Verkocht

Bouw

Hoofdfunctie
Paardenhouderij
Soort bouw
Bestaande bouw
Paardenboxen
0

Woonruimte

Bedrijfswoningen
1
Hoofdwoning
Inhoud
525 m³
Bouwjaar
1994

Kadastrale gegevens

BRIELLE F 115
Kadastrale kaart
Eigendomssituatie
0 ha 30 a 90 ca (geheel perceel)
BRIELLE F 119
Eigendomssituatie
2 ha 6 a 80 ca (geheel perceel)
BRIELLE F 1725
Eigendomssituatie
0 ha 3 a 0 ca (geheel perceel)
BRIELLE F 1882
Eigendomssituatie
1 ha 59 a 70 ca (geheel perceel)
BRIELLE F 1883
Eigendomssituatie
2 ha 15 a 60 ca (geheel perceel)
BRIELLE F 1945
Eigendomssituatie
1 ha 61 a 0 ca (geheel perceel)
BRIELLE F 2437
Eigendomssituatie
0 ha 5 a 35 ca (geheel perceel)
BRIELLE F 2438
Eigendomssituatie
0 ha 0 a 22 ca (geheel perceel)
Betrokken makelaar

NVM makelaar

WLTM

Bel 088 4111888

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.