• Verkocht

Hengeloseweg 16 7251 PG Vorden

Prijs op aanvraag

Verkoopgeschiedenis

Aangeboden sinds
21 maart 2022

Omschrijving

Melkveebedrijf dat bestaat uit een boerderij met diverse bedrijfsgebouwen en is ingericht voor het houden van 197 melkkoeien en 146 stuks vrouwelijk jongvee. In totaal wordt het bedrijf met 37.46.60 hectare grond in eigendom geëxploiteerd, waarvan ± 17 hectare huiskavel.
Het melkveebedrijf dat goed is ontsloten op de provinciale weg N316 tussen Vorden en Hengelo Gld, bestaat uit een boerderij met voor- en achterhuis, jongveeschuur, jongveestal met ruimte voor droge koeien, ligboxenstal, werktuigberging en diverse voorzieningen ten behoeve van het melkveebedrijf.
Met uitzondering van 2.71.05 hectare natuurgrond, liggen alle percelen grond binnen een straal van 1,7 kilometer om de bedrijfslocatie en bestaat uit lemig fijn zand.
Het bedrijf beschikt over de benodigde vergunningen.

Bedrijfswoning:
De bedrijfswoning is gebouwd in 1913 en nog in originele staat. De gevels zijn met steensmuren opgetrokken en de niet beschoten en niet geïsoleerde kap is met pannen gedekt.
Zowel de begane grond als de eerste verdieping heeft centrale verwarming. De CV-combiketel dateert uit 2014. Warmwatervoorziening betreft een elektrische boiler. Daarnaast op de begane grond enkele gaskachels.
De houten kozijnen op de begane grond zijn in 2015 vernieuwd en voorzien van dubbel glas. Op de eerste verdieping zijn de houten kozijnen voorzien van enkel glas.

Indeling begane grond:
Centrale hal met een dwarshal richting het achterhuis. De centrale hal heeft een vaste trap naar de eerste verdieping en geeft toegang tot een slaapkamer, woonkamer, woonkeuken met een ruime schouw en waar vanuit toegang tot een slaapkamer. De dwarshal geeft toegang tot een toilet, waskamer met een douche, achterhuis en de tussenbouw waar zich tevens de cv-installatie bevindt.
Indeling eerste verdieping:
Overloop met vier slaapkamers en toegang tot een zolderruimte met een “knechtenkamer”.

Achterhuis:
Het achterhuis is met het voorhuis in 1913 gebouwd en bevindt zich nog in originele staat.
De gevels zijn met steensmuren opgetrokken en op de houten gebinten rust de sporenkap die met pannen en riet is gedekt. Een kant van de kap is in 2018 nieuw met riet gedekt.
Het achterhuis is ingericht voor het houden van 17 stuks jongvee en waarin zich tevens de eigen waterinstallatie bevindt.
Tussen het achterhuis en de jongveestal is de voormalige melkstal verbouwd tot huisvesting voor nuchtere kalveren in éénlingboxen. Het dak van deze tussenbouw is in 2010 geheel vernieuwd en voorzien van lichtkoepels.

Werktuigberging:
De werktuigberging is in 1913 gebouwd, waarna in 1981 een werktuigberging met 3 spantvakken is aangebouwd. De berging is met houten spantwerk opgetrokken en de kap met pannen en asbestcement houdende golfplaten gedekt.

Ligboxenstal:
De geheel onderkelderde 3 + 1 rijige melkveestal is gebouwd in 2009. De stal kan plaats bieden aan 179 melkkoeien in ligboxen en heeft enkele strostallen.
De stal is opgetrokken met gegalvaniseerde spanten waarop de gordingkap met asbestvrije golfplaten is gedekt. De gevels zijn met spouwmuren opgetrokken waarboven de kopgevels met metalen damwandprofielplaten bekleed en boven de zijgevels rolgordijnen.
De melkveestal is voorzien van een afzonderlijk tanklokaal met een huurtank, bedrijfskantine/kantoor, sanitaire ruimte met douche en toilet, separatiestal en de 2x11 Rapid-exit melkstal voorzien van melkmeetglazen en automatische afname.
Verder is de stal voorzien van krachtvoerboxen en koeborstel.
De cv-ketel in de ligboxenstal is aangesloten op de vloerverwarming in de sanitaire ruimte, kantine/kantoor en de melkstal.

Jongveeschuur:
De jongveeschuur gebouwd in 1913, waarna in 1962 verlengt. De gevels zijn met steens muren opgetrokken en de houten kapconstructie is met pannen gedekt.
Aan de voergang deels een zelfsluitend als diagonaal voerhek waaracht het jongvee op betonroostervloer met zwevende boxen wordt gehuisvest. De mestkelder met een inhoud van 137,5 m3 is voorzien van een mestmixer.
De jongveeschuur is ingericht voor het houden van 41 stuks jongvee, waarnaast nog enkel voormalige varkenshokken aanwezig zijn.

Jongveestal:
Deze 1+2 rijige stal is van oorsprong in 1972 gebouwd en in 1989 verlengt. In totaal kunnen er
75 stuks jongvee en 33 melkkoeien in worden gehuisvest.
De stal is met spouwmuren opgetrokken, houten en stalen spanten, waarop de geïsoleerde gordingkap met asbestcement houdende golfplaten is gedekt. De aanbouw uit 1989 is geheel onderkelderd en heeft een totale mestopslagcapaciteit van 880 m3.
De gevels zijn voorzien van rolgordijnen handmatig bedient.
Aan de voergang waarboven een lichtstraat zijn zelfsluitende voerhekken waarachter betonroosters met ligboxen op verhoogde stand.
Voorzieningen:
Op het erf liggen diverse kuilplaten / silo’s van diverse afmetingen:
- 1 kuilvoersilo van 40m x 9m met rubbermatten op een betonvloer waaraan betonnen keerwanden
- 1 kuilvoerplaat van 8m x 60m met rubbermatten op zand
- 2 kuilvoerplaten bestaande uit betonklinkers van 9m x 50m
- 2 kuilvoerplaten bestaande uit betonklinkers van 10m x 50m
- De erfverharding bestaat voornamelijk uit betonklinkers.
- Op het erf staan diverse polyester voersilo’s met diverse opslagcapaciteiten.
- De vaste mestopslag bestaande uit een betonplaat met gemetselde keerwanden.

Nutsvoorzieningen:
Het bedrijfscomplex is aangesloten op gas, water, elektra met noodstroomvoorziening, riool en glasvezel.

De eigenwaterinstallatie met ontijzering staat in het achterhuis en is aangesloten op het leidingwaternet voor het bedrijfsgedeelte. De woning is aangesloten op leidingwater van Vitens.

Landbouwgrond:
Aan de bedrijfslocatie van 15.000 m2 bedraagt de huiskavel 16.77.25 hectare.
Aan de overzijde van de openbare weg ten opzichte van de huiskavel ligt 7.99.30 hectare.
Op 850 meter van de bedrijfslocatie ligt 2.38.6 hectare en op 1,7 kilometer van de bedrijfslocatie twee percelen van 3.55.60 hectare en 2.54.80 hectare.
Op 7 kilometer van de bedrijfslocatie ligt een perceel grond met een oppervlakte van 2.71.05 hectare waarop een kwalitatieve verplichting rust om deze grond als “natuur en bos“ in stand te houden. Eigenaar is verplicht dat deze grond zal worden gebruikt voor de instandhouding en/of ontwikkeling van bos en/of natuurgebied, een en ander conform het natuurdoeltype N12.02 kruiden- en faunarijk grasland.
Alle percelen grond worden op basis van de gecombineerde opgave landbouwtelling van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) gekwalificeerd als “Zandgrond” en op basis van de bodemkartering worden de percelen grond grotendeels aangemerkt als lemig fijn zand.
Alle percelen grond zijn goed ontsloten op de openbare weg.
De huiskavel kan volledig kunstmatig worden beregend, waarbij de pomp kan worden aangesloten op de bron gelegen in het huisperceel.
De waterhuishouding van de percelen landbouwgronden is goed.

Kenmerken

Overdracht

Laatste vraagprijs
Prijs op aanvraag
Aangeboden sinds
21 maart 2022
Status
Verkocht

Bouw

Hoofdfunctie
Melkveehouderij
Soort bouw
Bestaande bouw
Ligboxen
179
Plaatsen voor jongvee
146
Melksysteem
Zij-aan-zijstal

Kadastrale gegevens

HENGELO-GELDERLAND N 60
Kadastrale kaart
Eigendomssituatie
3 ha 55 a 60 ca (geheel perceel)
VORDEN C 1406
Eigendomssituatie
2 ha 71 a 5 ca (geheel perceel)
VORDEN M 1440
Eigendomssituatie
0 ha 76 a 80 ca (geheel perceel)
VORDEN M 1441
Eigendomssituatie
1 ha 61 a 80 ca (geheel perceel)
VORDEN N 144
Eigendomssituatie
2 ha 80 a 50 ca (geheel perceel)
VORDEN N 405
Eigendomssituatie
10 ha 23 a 45 ca (geheel perceel)
VORDEN N 446
Eigendomssituatie
4 ha 54 a 25 ca (geheel perceel)
VORDEN N 464
Eigendomssituatie
2 ha 93 a 55 ca (geheel perceel)
VORDEN N 465
Eigendomssituatie
5 ha 10 a 25 ca (geheel perceel)
VORDEN N 548
Eigendomssituatie
2 ha 54 a 80 ca (geheel perceel)
VORDEN O 1
Eigendomssituatie
0 ha 64 a 55 ca (geheel perceel)

Betrokken makelaar

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.