• Verkocht

Venrayseweg 35 a 5861 BC Wanssum

€ 1.495.000

Verkoopgeschiedenis

Aangeboden sinds
3 januari 2019

Omschrijving

Deze voormalige hengstenhouderij biedt volop mogelijkheden voor het uitoefenen van een professioneel hippisch bedrijf en beschikt dan ook over alle benodigde voorzieningen. Het vrijstaande woonhuis biedt volop leefruimte en de achtergelegen hippische accommodatie bestaat o.a. uit een ontvangstgedeelte, een verblijfsruimte, in totaal 47 paardenboxen, een binnenpiste (ca. 22x61 mtr.), een vrijstaande veldschuur, een buitenpiste (ca. 27x70 mtr.), een deels overdekte stapmolen, een overdekte longeercirkel en voldoende weiland. Het geheel is gelegen op een perceel van 2 hectare in de directe omgeving van de Duitse grens, de snelweg A73 Venlo-Nijmegen en op slechts 20 minuten rijden van Equestrian Centre De Peelbergen.

Object is eventueel met meer grond te koop tot maximaal 71.595 m2

De hippische accommodatie (excl. het woonhuis) wordt ook te huur aangeboden, met het gebruik van de aanwezige faciliteiten. Een groomverblijf is aanwezig, uitbreiding van verblijfsruimte(s) is bespreekbaar.

Vraagprijs: € 1.000.000,-- kosten koper en excl. BTW
Huurprijs: € 200,-- per kale box per maand, excl. gas, water en elektra

Woonhuis:
Begane grond:
De vestibule biedt toegang tot de ontvangsthal en is voorzien van een tegelvloer met vloerverwarming. De ontvangsthal biedt ruimte aan een garderobenis en de meterkast. Vanuit de hal zijn de ouderslaapkamer, de leefkeuken en de woonkamer bereikbaar en een afgesloten trapopgang biedt toegang tot de 1e verdieping.
De ouderslaapkamer, met aangrenzende badkamer, is ruim opgezet en voorzien van vloerbedekking. De kamer geniet veel lichtinval. De badkamer-en-suite is uitgerust met een ligbad, een separate douche, een vaste wastafel met bergmeubel, een zwevend toilet en een design radiator. De badkamer is eveneens voorzien van vloerverwarming. De royale woonkamer met aangebouwde tuinkamer geniet volop lichtinval middels grote raampartijen in nagenoeg alle gevels. Openslaande deuren bieden toegang tot de tuin. De woonkamer is voorzien van een tegelvloer met vloerverwarming, stucwerk wanden en een stucwerk plafond. De woonkamer is verder voorzien van een vaste kast en een gashaard met een fraaie schouw. Openslaande deuren bieden vanuit de woonkamer toegang tot de naastgelegen leefkeuken. De leefkeuken is voorzien van een keukeninrichting in hoekopstelling en daarnaast is er voldoende ruimte aanwezig voor het plaatsen van een eettafel. De keukeninrichting is uitgerust met een granieten werkblad, een dubbele spoelbak, een keramische kookplaat, combi-magnetron, een koelkast en een vaatwasser. Raampartijen bieden zicht op het erf. Het achterportaal biedt toegang tot de toiletruimte, de bijkeuken en de garage. Een loopdeur biedt toegang tot het erf. De praktische bijkeuken is voorzien van aansluitingen voor de wasapparatuur en extra witgoed, alsmede een gootsteen. Een loopdeur biedt toegang tot de tuin. De toiletruimte is uitgerust met een zwevend toilet en een fonteintje. De inpandige garage is vanaf de oprit toegankelijk middels een elektrisch bedienbare roldeur. Boven de garage is een zolder gesitueerd, welke toegankelijk is middels een losse trap.

1e Verdieping
De royale overloop biedt toegang tot 3 slaapkamers, de 2e badkamer en een zolderruimte. De overloop is afgewerkt met vloerbedekking. Slaapkamer II en III zijn beiden voorzien van vloerbedekking. De kamers genieten veel lichtinval middels grote raampartijen. Slaapkamer III is tevens uitgerust met een sauna. De 2e badkamer is uitgerust met een douche, een zwevend toilet en een vaste wastafel. Slaapkamer III is voorzien van vloerbedekking. Deze kamer biedt toegang tot de stookruimte, welke is uitgerust met de opstelling van de c.v.-combiketel. De zolderruimte biedt volop bergruimte en is afgewerkt met vloerbedekking.

Tuin en erf:
De rondom de woning gelegen tuin is goed onderhouden en ingericht met een terras ter plaatse van de tuinkamer, een groot gazon en borderbeplanting met volwassen planten en struiken. Het erf is verhard met bituum en het perceel is toegankelijk middels een oprijlaan, welke is afgesloten met een op afstand bedienbare poort.

Hippische accommodatie (te koop/te huur):
Ontvangstgedeelte:
De ontvangstruimte/kantine is voorzien van een tegelvloer. Er is een keukenblok aanwezig, wat is uitgerust met een spoelbak en kastruimte. In de ontvangstruimte is verder een extra groepenkast gesitueerd. De toiletruimte is uitgerust met een toilet.

Stallen:
Stalgedeelte I is uitgerust met 8 paardenboxen (Corton), welke zijn voorzien van deels hardhouten en deels gegalvaniseerde, draaibare voorwanden met draaideuren, metselwerk tussen- en achterwanden. 3 Boxen hebben een afmeting van ca. 4x4 mtr. en 5 boxen hebben een afmeting van ca. 3x4 mtr.. De was-/poetsplaats is afgewerkt met een betonnen vloer. Een schuifdeur in de zijgevel van de accommodatie biedt toegang tot het erf en een schuifdeur biedt toegang tot de binnenpiste. De voormalige k.i.-ruimte is thans voornamelijk in gebruik als kantoor en voorzien van een tegelvloer en een vast werkblad. De dekenruimte is afgewerkt met een betonnen vloer. Het tweede stalgedeelte is ingericht met 12 paardenboxen (Corton), allen voorzien van deels hardhouten en deels gegalvaniseerde, draaibare voorwanden met draaideuren,betonnen tussen- en achterwanden. De wasplaats is uitgerust met warm- en koud water en afgewerkt met een betonnen vloer. De poetsplaats is afgewerkt met een betonnen vloer. Schuifdeuren bieden toegang tot het erf en de binnenpiste. Daarnaast biedt ook een roldeur toegang tot erf. Het achterste deel van dit stalgedeelte is ingericht als loopstal. De zadelkamer is voorzien van een betonnen vloer en aansluitingen voor de wasapparatuur met een geiser.

Binnenpiste:
De binnenpiste (ca. 22x61 mtr.) is voorzien van een zandbodem met een houten bakrandkering. De geheel geïsoleerde rijhal is opgetrokken met stalen spanten en het dak is in de nok voorzien van een lichtstraat. Een roldeur in de zijgevel van de hal biedt toegang tot het erf.

Verblijfsruimte:
De verblijfsruimte (studio) is gesitueerd tussen stalgedeelte I en II en voorzien van een vinyl vloer. De doucheruimte is uitgerust met een douche en een vaste wastafel.

Vrijstaande paardenstal:
De vrijstaande paardenstal is opgetrokken uit damwand met een metselwerk plint en stalen spanten. Het geïsoleerde dak is met profielplaten gedekt. De stal is vanaf het erf toegankelijk middels een schuifdeur in de zijgevel en openslaande deuren in de voorgevel. De stal is ingericht met 22 paardenboxen, welke zijn voorzien van deels hardhouten en deels gegalvaniseerde, draaibare voorwanden met draaideuren, betonnen tussenwanden en metselwerk achterwanden. Verder is er voldoende ruimte aanwezig voor het opslaan van hooi en stro.

Veldschuur met werkplaats:
De veldschuur met een open front is opgetrokken uit damwand met stalen spanten. Het dak is met profielplaten gedekt. De vloer is verhard met bituum. De veldschuur is uitgerust met 5 verplaatsbare paardenboxen en stallingsruimte voor machines. De werkplaats is in het afgesloten gedeelte van de veldschuur gesitueerd en is toegankelijk middels een schuifdeur in de voorgevel en een loopdeur in de zijgevel.

Overige faciliteiten:
Buitenpiste:
De buitenpiste (ca. 70x27 mtr.) is voorzien van een vezelbode en een houten omheining.

Overdekte stapmolen:
De deels overdekte stapmolen is geschikt voor 6 paarden en is afgewerkt met een omheining van hardhout. De bodem bestaat uit zand.

Overdekte longeercirkel:
De naast de stapmolen gelegen overdekte longeercirkel heeft een doorsnede van ca. 19 meter en is omheind met kunststof en windbreekgaas.

Longeercirkel:
De met klinkers verharde cirkel is aan de voorzijde van de hippische accommodatie gelegen en is omheind met houten palen en lint.

Paddock:
Een paddock met zandbodem en een omheining van houten palen en rubberen band.

Weiland:
De weilanden zijn omheind met houten palen en lint.

Bijzonderheden:
• Inhoud woning: 960 m³, incl. garage
• Het geheel is aangesloten op gas, water, elektra en riolering.
• De woning is volledig geïsoleerd.
• De gehele begane grond is uitgerust met vloerverwarming, met uitzondering van de inpandige garage.
• Het woonhuis is voorzien van hardhouten raamkozijnen, welke zijn uitgerust met dubbele beglazing.
• De verdiepingsvloer van het woonhuis is uitgevoerd in beton.
• Het dak van de hippische accommodatie (rijhal met aangrenzende paardenstallen) en de stapmolen is in
2015 vernieuwd.
• Op het object rust een agrarische bestemming.
• Er is een milieuvergunning aanwezig voor het houden van 25 volwassen paarden en 59 paarden in opfok,
jonger dan 3 jaar.
• Gelegen op fietsafstand van de bebouwde kom van Wanssum, tussen Wanssum en Venray en op korte
afstand van de snelweg A73 Venlo-Nijmegen. Goede verbindingen richting Venlo, Nijmegen, de Duitse
grens en Equestrian Centre De Peelbergen.

Kenmerken

Overdracht

Laatste vraagprijs
€ 1.495.000
Oorspronkelijke vraagprijs
€ 1.495.000
Aangeboden sinds
3 januari 2019
Status
Verkocht

Bouw

Hoofdfunctie
Paardenhouderij
Soort bouw
Bestaande bouw
Rijhallen
1.342 m² (met kantine)

Oppervlakten

Totale oppervlakte
7 ha 15 a 95 ca
Huiskavels
7 ha 15 a 95 ca

Woonruimte

Bedrijfswoningen
1
Hoofdwoning
Inhoud
960 m³
Bouwjaar
1994
Betrokken makelaar

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.