• Verkocht

Wooldseweg 88 en 90 7108 AB Winterswijk Woold

Prijs op aanvraag

Verkoopgeschiedenis

Aangeboden sinds
26 februari 2021

Omschrijving

Courant melkveebedrijf bestaande uit twee bedrijfswoningen en functionele bedrijfsgebouwen die zijn ingericht voor het houden van 200 melkkoeien en 143 stuks jongvee. Het bedrijf is opgezet op basis van arbeid efficiëntie.
In totaal wordt het bedrijf met ± 88 hectare grond geëxploiteerd.

Wooldseweg 88:
Vrijstaande woning gebouwd in 1993. De gevels zijn in geïsoleerde spouwmuren opgetrokken, geïsoleerde vloeren boven de beloopbare kruipruimte, geïsoleerde kap met pannen gedekt. De hardhouten kozijnen voorzien van dubbel glas. De radiatoren op de beneden- en bovenverdieping zijn aangesloten op de cv-combiketel (2009). De woning heeft zelfstandige aansluitingen voor gas, water, elektra, riool en glasvezel.

Aansluitende de woning is een carport waarboven een zolderruimte die via de afsluitbare berging toegankelijk is.

Indeling begane grond:
Hal waarin de trap naar de eerste verdieping. Toegang tot de woonkamer met tuindeuren en houtkachel, kantoor/slaapkamer, functionele kelder, toilet en woonkeuken. Aansluitend de woonkeuken is de bijkeuken met toegang tot een nog niet volledig gerealiseerde douche- en toiletruimte.

Indeling eerste verdieping:
Overloop met 3 slaapkamers, badkamer met douche, bad, toilet en badmeubel. Middels een “Vlizo”-trap op de overloop is toegang tot de beloopbare vlieringzolder.

Bergroede:
In de tuin staat een met riet gedekte één-roedige berg als overdekt terras in gebruik.

Wooldseweg 90:
Deze in goede staat verkerende boerderij genaamd “Nieuw-Kobus” is gebouwd in 1939 en bestaat uit een voor- en achterhuis. Het voorhuis is met holle spouwmuren opgetrokken waarop de gezaagde sporenkap met asbestplaten is beschoten en met pannen is gedekt. De houten kozijnen zijn voorzien van dubbele beglazing. Zowel op de begane grond als op de eerste verdieping zijn radiatoren aangesloten op de cv-combiketel (1990). De woning heeft zelfstandige aansluitingen voor gas, water, elektra, riool en glasvezel.

Indeling begane grond:
Hal waarin de trap naar de eerste verdieping en die toegang geeft tot de woonkamer die in 2002 geheel is gemoderniseerd, hobbykamer, slaapkamer met aansluitend de woonkeuken die toegang geeft tot de badkamer met douche en toilet (2018).
Aan de zijdeur een hal met aansluitend de cv-kast, waskamer, kelder, toilet, woonkeuken, badkamer en toegang tot het achterhuis.

Indeling eerste verdieping:
Overloop met 3 slaapkamers, kantoorruimte en ruime bergzolder. Boven de eerste verdieping is een niet toegankelijke vlieringzolder.

Achterhuis:
Het nog deels in authentieke staat verkerende achterhuis is in 1939 gebouwd. De gevels zijn met steens muren opgetrokken en de sporenkap met pannen gedekt. Op de deel met houten gebintwerk, is de voormalige grupstal en jongveestal met mestkelder onder de betonroosters. Het achterhuis is als berging/opslag in gebruik.

Werktuigberging:
De werktuigberging is in 1980 gebouwd en met stalen spanten en halfsteens muren met houten kopgevel opgetrokken, waarop de gordingkap met asbestcement golfplaten gedekt.
De vloer is deels met betonklinkers bestraat en deels zand.
Naast de vier spantvakken in gebruik voor machineberging, zijn er inpandig twee paardenboxen.

Voormalig kippenhok:
Met hout op stenen voet opgetrokken waarop de kap met asbestcementplaten is gedekt.
De opstal is in gebruik als werkplaats en opslag.

Ligboxenstal:
Deze 6 rijige ligboxenstal met 2 voergangen is oorspronkelijk gebouwd in 1970, waarna in 2008 een geheel nieuwe stal over de bestaande stal is gebouwd. In 2015 heeft de laatste verbouwing plaatsgevonden waarbij de oorspronkelijke varkensstal uit 1956 geheel tot ligboxenstal is verbouwd. In totaal kunnen er 200 melkkoeien worden gehuisvest.

De stal is opgetrokken met gegalvaniseerde spanten waarop de gordingkap met asbestvrije golfplaten is gedekt. De gevels zijn met spouwmuren opgetrokken waarboven een ruime opening met rolgordijnen. De kopgevels zijn met damwandprofielplaten bekleed.
De stal is grotendeels onderkelderd met een opslagcapaciteit van 2.184 m3. De kelders zijn ingericht met 3-mixgangen.

In de stal zijn 155 verhoogde boxen (zwevend) met noppenmatrassen en de voergangen zijn voorzien van zelfsluitend voerhek. In de stal zijn twee afzonderlijke stro-stallen.

Aan de voorzijde van de melkveestal zijn bij de uitbreiding in 2010 twee nieuwe Lely Astronaut A3Classic melkrobots geplaatst. In 2015 is een derde Lely A3 melkrobot geplaatst (Bj. 2000).
Het melken is geheel gericht op vrij koeverkeer.
In de aanbouw voor aan de ligboxenstal is een afzonderlijke ruimte voor de melkkoeltank. Het betreft een huurtank met een inhoud van 15.870 liter.

Boven het tanklokaal is een te verwarmen en geïsoleerde skybox fungerend als presentatieruimte en kantoorruimte voor aansturing van onder ander het managementsysteem en bedrijfscamerasysteem. Naast elektra en internet is er ook een gas- en wateraansluiting.

Verder voorzieningen in de ligboxenstal zijn:
- Hyginesluis met toilet en douche
- klimaatgerelateerde ventilator
- 3 koeborstels
- longlive-systeem gaslampen en ledlampen
- electrisch bedienbare rolgordijnen
- Lely mestrobot (2008)

Voerkeuken:
In 2015 is de voerkeuken gebouwd. Deze is met stalen spanten opgetrokken, gevels met damwandprofielplaten bekleed en een veiligheidsgordijn. De gordingkap met golfplaten gedekt en
de vloer geheel beton.

Het laadstation met technische ruimte is ook voorzien van een krachtvoervertrekking. De gehele ligboxenstal en een jongveeschuur is aangesloten op de voerkeuken.

Jongveestal:
Deze jongveestal is in 1970 gebouwd en in 2015 geheel verbouwd en ingericht voor huisvesting voor 40 stuks jongvee tot 1 jaar.
De stal is met spouwmuren opgetrokken, houten spanten, waarop de gordingkap met asbestcement golfplaten is gedekt. Het plafond is geïsoleerd.

Inrichting:
Aan de voergang diverse groepshokken met zelfsluitend voerhek en diagonaal voerhek met ligboxen aan de buitengevel en strohokken met kalveren-drinkautomaat. Daarnaast een ruimte voor 8 éénlingboxen.

Inpandig is een bedrijfskantoor, opslagruimte, machinekamer voor de melkrobots en de installatie van het water-rondpompsysteem.

Jongveestal:
Deze jongveestal is in 1987 geheel verbouwd en ingericht voor huisvesting van 21 stuks jongvee tot 2 jaar. De stal is met spouwmuren opgetrokken, houten spanten, waarop de gordingkap met asbestcement golfplaten is gedekt.

Inrichting:
De jongvee heeft twee afdelingen. Eén afdeling staan 9 éénlingboxen voor stierkalveren.
Eén afdeling ingericht voor 48 stuks jongvee ouder dan 1 jaar. Aan de voergang groepshokken met zelfsluitend voerhek en ligboxen aan de buitengevel.
Deze afdeling is aangeloten op de voerkeuken.

Melktap:
Een tuinhuisje is ingericht voor een melktap.

Voorzieningen:
Sleufsilo’s:
55m x 12,5m bestaande uit zuurbestendig asfalt met 2 meter hoge betonnen keerwanden
40m x 12m bestaande uit zuurbestendig asfalt met 2 meter hoge betonnen keerwanden
24m x 10m bestaande uit zuurbestendig asfalt met 2 meter hoge betonnen keerwanden

Vaste mestopslag:
De mestplaat voor vaste mest is in 2015 aangelegd. De 10m x10m betonplaat met 2 meter hoge betonnen keerwanden is voorzien van een giergoot die op de naastgelegen jongveestal is aangesloten.

Mestopslag:
Het mestbassin met folie afgedekt, is in 2000 aangelegd en heeft een opslagcapaciteit van 800 m3. In 2019 is deze voor 5 jaar goed gekeurd. Vanuit de ligboxenstal kan rechtstreeks in het bassin worden gepompt.
Onder de bestaande bedrijfsopstallen en inclusief het mestbassin bedraagt de totale mestopslagcapaciteit 3.286 m³.

Naast genoemde voorzieningen zijn tevens aanwezig:
- 4 polyester voersilo’s met een opslagcapaciteit van 3,5 en 4 en 10 en 12 ton.
- 1 kalverbroksilo van 4 ton
- 1 kunstmestsilo van 10 ton
- vaste hogedrukspuit bij de mestplaat
- erfverharding hoofdzakelijk bestaande uit betonklinkers

Nutsvoorzieningen:
Beide bedrijfswoningen hebben een zelfstandige aansluiting op gas, water, elektra, riool en glasvezel. Het bedrijfsgedeelte is aangesloten vanuit de bedrijfswoning Wooldseweg 90.
Daarbij is het gehele bedrijf aangesloten op het leidingwater van Vitens en heeft een aansluiting voor noodstroomvoorziening.

Landbouwgrond:
Met het bedrijf wordt in totaal ± 88 hectare landbouwgrond geëxploiteerd. Hiervan is ± 40 hectare in eigendom aanhorig de bedrijfslocatie en op geringe afstand tot de bedrijfslocatie. De pachtgrond ligt tevens aanhorig en op geringe afstand tot de bedrijfslocatie.

Alle percelen zijn goed ontsloten op de openbare weg.

De waterhuishouding van de percelen landbouwgronden is goed. Een deel is gedraineerd.

Op basis van de bodemkartering zijn de gronden grotendeels gekenmerkt als Veldpodzolgronden, bestaande uit leemarm en zwak lemig fijn zand. Op basis van de mestwetgeving worden de gronden allemaal aangemerkt als “Zand”.

De grondwatertrap is grotendeels V (H<40 L>120)

Kenmerken

Overdracht

Laatste vraagprijs
Prijs op aanvraag
Aangeboden sinds
26 februari 2021
Status
Verkocht

Bouw

Hoofdfunctie
Melkveehouderij
Soort bouw
Bestaande bouw
Ligboxen
200
Plaatsen voor jongvee
143
Melksysteem
Melkrobot

Woonruimte

Bedrijfswoningen
2
Hoofdwoning
Inhoud
608 m³
Bouwjaar
1993

Kadastrale gegevens

WINTERSWIJK E 3438
Kadastrale kaart
Eigendomssituatie
0 ha 91 a 40 ca (geheel perceel)
WINTERSWIJK E 3439
Eigendomssituatie
0 ha 69 a 60 ca (geheel perceel)
WINTERSWIJK E 6939
Eigendomssituatie
0 ha 16 a 0 ca (geheel perceel)
WINTERSWIJK E 6940
Eigendomssituatie
0 ha 15 a 90 ca (geheel perceel)
WINTERSWIJK E 7479
Eigendomssituatie
0 ha 33 a 40 ca (geheel perceel)
WINTERSWIJK E 8581
Eigendomssituatie
3 ha 48 a 35 ca (geheel perceel)
WINTERSWIJK E 8896
Eigendomssituatie
0 ha 78 a 85 ca (geheel perceel)
WINTERSWIJK E 9019
Eigendomssituatie
2 ha 2 a 86 ca (geheel perceel)
WINTERSWIJK E 9071
Eigendomssituatie
1 ha 88 a 20 ca (geheel perceel)
WINTERSWIJK E 9136
Eigendomssituatie
1 ha 35 a 70 ca (geheel perceel)
WINTERSWIJK E 9144
Eigendomssituatie
1 ha 16 a 85 ca (geheel perceel)
WINTERSWIJK E 9145
Eigendomssituatie
0 ha 81 a 50 ca (geheel perceel)
WINTERSWIJK E 9382
Eigendomssituatie
1 ha 94 a 60 ca (geheel perceel)
WINTERSWIJK E 9445
Eigendomssituatie
0 ha 3 a 8 ca (geheel perceel)
WINTERSWIJK E 9446
Eigendomssituatie
3 ha 85 a 47 ca (geheel perceel)
WINTERSWIJK E 9449
Eigendomssituatie
0 ha 40 a 10 ca (geheel perceel)
WINTERSWIJK E 9745
Eigendomssituatie
1 ha 91 a 60 ca (geheel perceel)
WINTERSWIJK E 9746
Eigendomssituatie
0 ha 58 a 75 ca (geheel perceel)
WINTERSWIJK E 9747
Eigendomssituatie
0 ha 33 a 95 ca (geheel perceel)
WINTERSWIJK E 9748
Eigendomssituatie
0 ha 29 a 55 ca (geheel perceel)
WINTERSWIJK E 9749
Eigendomssituatie
1 ha 13 a 75 ca (geheel perceel)
WINTERSWIJK E 9752
Eigendomssituatie
0 ha 0 a 70 ca (geheel perceel)
WINTERSWIJK E 9756
Eigendomssituatie
0 ha 24 a 35 ca (geheel perceel)
WINTERSWIJK E 9860
Eigendomssituatie
1 ha 14 a 40 ca (geheel perceel)
WINTERSWIJK E 10099
Eigendomssituatie
3 ha 44 a 50 ca (geheel perceel)
WINTERSWIJK E 10120
Eigendomssituatie
3 ha 83 a 75 ca (geheel perceel)
WINTERSWIJK E 10289
Eigendomssituatie
4 ha 63 a 2 ca (geheel perceel)
WINTERSWIJK F 4265
Eigendomssituatie
0 ha 15 a 85 ca (geheel perceel)
WINTERSWIJK F 4266
Eigendomssituatie
0 ha 29 a 57 ca (geheel perceel)
WINTERSWIJK F 4267
Eigendomssituatie
0 ha 83 a 48 ca (geheel perceel)
WINTERSWIJK F 4268
Eigendomssituatie
0 ha 54 a 20 ca (geheel perceel)
Betrokken makelaar

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.