• Verkocht

Pelgrimsdijk 7 4765 SB Zevenbergschen Hoek (Gem. Moerdijk)

Prijs op aanvraag

Verkoopgeschiedenis

Aangeboden sinds
31 maart 2020

Omschrijving

Lang geleden woonde de rentmeester van Gravin Van Rechteren Limpurg er, nu is het een karaktervolle boerderij waar een jongveebedrijf is gehuisvest. De agrarische bedrijfswoning dateert van oorsprong van rond 1800 en is door de jaren heen gemoderniseerd. In 1936 is er een schuur bij de woning gebouwd met grotendeels rieten kap en in 1986 een werktuigenberging en een jongveestal.

Via een pittoresk oprijlaantje komt u bij de woning. U gaat de woning binnen aan de achterzijde, via een inpandige overkapte entree. Rechts heeft u meteen de bijkeuken met wasmachine- en wasdroger aansluiting, boiler (Nefit 40 KW, bouwjaar 1996, CV-ketel (Nefit HR Turbo, bouwjaar 1995) en spoelbak, en toegang tot het toilet.
Links loopt u de woonkeuken in, waar ook de meterkast zit, daar waar ooit de voordeur was. Verder treft u hier een keuken blok met een natuurstenen werkblad, een vaatwasser, combi-magnetron, gaskookplaat, afzuigkap en een dubbele spoelbak. Er ligt ook vloerverwarming in de keuken.
Loopt u rechtdoor, dan komt u in de hal met de trapopgang en de trap naar de kelder. Via de hal, maar ook via de keuken loopt u de woonkamer in aan de voorzijde van de woning.
In de woonkamer is het heerlijk licht door alle ramen en kijkt u bovendien prachtig weg richting de Pelgrimsdijk. Er ligt een houten vloer en de woonkamer heeft een balkenplafond met daartussen inbouw spots. De woning is goed onderhouden en biedt een zee aan ruimte; Op de eerste verdieping drie slaapkamers en een werkkamer. Twee slaapkamers met dakkapel aan de voorkant van de woning en één slaapkamer aan de achterkant. Op de overloop heeft u een heleboel bergruimte in drie verschillende kasten onder de dakschuinte. Daarnaast is er nog een opkamer die prima dienst kan doen als werkkamer en een flinke badkamer met douche, ligbad, dubbele wastafel en toilet. Op de tweede verdieping zijn nog eens twee slaapkamers (met dakvensters en een raam in de zijgevel) en een overloop (met dakvenster) met wederom extra kastruimte onder de dakschuinte.

De schuur achter de woning heeft een prachtige authentieke uitstraling door de houten constructie. De rieten kap is in 2000 vernieuwd. Zelfs leeg is het een prachtig gebouw.

De Jongveestal de de werktuigenberging zijn wat nieuwer van bouwjaar (1986). Zowel de stal als de berging hebben een golfplaten dak dat niet asbesthoudend is.

Buiten ligt nog een sleufsilo.

Verder maken alle percelen onderdeel uit van de huiskavel, met uitzondering van 1 perceel dat grenst aan de rivier De Mark

Kenmerken

Overdracht

Laatste vraagprijs
Prijs op aanvraag
Aangeboden sinds
31 maart 2020
Status
Verkocht

Bouw

Hoofdfunctie
Melkveehouderij
Soort bouw
Bestaande bouw
Ligboxen
0
Opstanden
465 m² (bouwjaar 1936)
1.656 m² (bouwjaar 1996)
435 m² (bouwjaar 1996)

Oppervlakten

Totale oppervlakte
57 ha 48 a 40 ca
Veldkavels
8 ha 84 a 90 ca
Huiskavels
48 ha 63 a 50 ca

Woonruimte

Bedrijfswoningen
1
Hoofdwoning
Inhoud
806 m³
Bouwjaar
1800
Betrokken makelaar

NVM makelaar

Van Hoven & Oomen

Bel 076-5602007

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.