IJsselmeerdijk 8 1473 PP Warder

€ 1.250.000

Omschrijving

Dit is LANDELIJK BUITENWONEN met hoofdletters. Op een werkelijk wonderschone locatie langs het IJsselmeer ligt in alle rust, ruimte en vrijheid dit voormalige melkveeweidebedrijf met statige woning op een perceel van maar liefst 04.54.40 hectare. Aan de voorzijde direct het IJsselmeer met zijn “schelpenstrandje” en aan de achterzijde weids en vrij uitzicht over landerijen en een fraai meer met rietschoten vol rietsigaren en watervogels. Gelegen in Warder met voorzieningendorp Oosthuizen om de hoek en de E10 nabij liggen grote steden binnen handbereik en is dit een mooie uitvalsbasis om in alle privacy te kunnen wonen.

Thans is de bestemming van het geheel agrarisch waarvan de bedrijfswoning onder voorwaarden is om te zetten naar de bestemming wonen. Ook is er de mogelijkheid voor de ruimte voor ruimte regeling. Deze mogelijkheden geven dit object een positieve “swing” en maakt het voor vele doeleinden geschikt zoals bijvoorbeeld buitenwonen en het hobbymatig houden van paarden. Het geheel zal in de huidige bestemming verkocht worden.

RUIMTE VOOR RUIMTE; kans voor ontwikkelaars of CPO project.
Door de rvr-regeling is er een mogelijkheid de opstallen in te ruilen voor 2 bouwkavels. In de impressie ziet u een grove opzet hoe dit eruit kan zien. In ons voorbeeld hebben we 2 bouwkavels gerealiseerd van resp. 1350 m² en 2000 m², waarbij het huidige gebouw op een kavel van 1700 m² wordt gesitueerd. Er blijft dan 4 Ha grasland over voor andere doeleinden.
Voor een uiteindelijk plan dient een principeverzoek te worden gedaan bij de gemeente Edam-Volendam.

BEDRIJFSWONING
Bouwjaar: 1916
Inhoud: Circa 470 m³
Woonopp.: Circa 176 m²
Bouwaard: Traditioneel met fundering op palen, gemetselde gevelpartijen, houten kozijnwerk gezet met thermopane beglazing. Vloeren in hout uitgevoerd en een houten kapconstructie, onderschoten en niet geïsoleerd.
Voorzieningen: Gas, water en elektra aanwezig, geen aansluiting op openbaar riool.

INDELING
Op de parterre een lange hal/gang met toilet en trapopgang en enerzijds toegang tot de stallen en anderzijds het woonhuis. Het woonhuis heet een aparte hal vanwaar toegang tot alle vertrekken. De woonkamer is bijzonder ruim en beslaat de gehele breedte aan de voorzijde van de woning. De woonkeuken is tevens bereikbaar via de woonkamer en heeft voldoende ruimte voor een flinke eethoek en is voorzien van een net keukenmeubel in lichte kleurstelling, afgewerkt met een granieten werkblad. De oude schouw is behouden gebleven en er staat een gezellige houtkachel. Verder op de begane grond een slaapkamer en badkamer.
Op de verdieping een grote vrije ruimte en drie prima slaapkamers, waarvan de middelste voorzien is van openslaande ramen met uitzicht over het IJsselmeer.
Alle kozijnen en ramen zijn eerder vervangen voor hardhouten exemplaren met isolatieglas. Radiator verwarmd, modern en strak afgewerkte muren in moderne kleurstelling en glad gestuukt plafond met inbouwspots.

BUITEN
Het perceel aan de noordzijde van de boerderij is de voormalige hoogstamfruit boomgaard. In vroeger tijden werd hier eigen fruit gekweekt. Later werd dit perceel gebruikt als schapenweide.
Het perceel op de zuidkant ligt lekker vrij en ligt goed op de zon. Er is hier een terras aangelegd wat bereikbaar is vanuit de woonkamer. Hieraan grenzend ligt nog een fraai stuk gazon met een berging.
Aan de achterzijde ligt het voormalige melkveeweidebedrijf, de vaart en de slootkant van het meertje. Dit stuk perceel heeft naast het oprijpad van de boerderij ook een eigen oprijpad om op het achtergelegen weiland te komen.
Naast de rondom gelegen tuin (het eigen erf) ligt er achter de boerderij nog ruim 4 hectare weiland. Dit kan door de nieuwe eigenaar gebruikt worden voor bijvoorbeeld het houden van paarden, maar kan ook goed verpacht worden aan een veeboer.

BIJGEBOUWEN
De opstallen op het geheel vallen in de regeling ruimte voor ruimte. Onder voorwaarden is het dus mogelijk stallen af te breken in ruil voor een woonbestemming of een bouwkavel.

OUDE ZUID-HOLLANDSE STALLING
Bouwjaar: Circa 1940 (later aangepast)
Oppervlakte: Circa 220 m² (10,25 breed x 21,50 lang)
Goothoogte: 2,75 meter
Nokhoogte: 4,45 meter
Bouwaard: Traditionele bouwaard met betonvloer, gemetselde gevels, zadeldak met houten trekspanten, gordingen en dak beplating (ABC-golfbeplating).

LIGBOXENSTALLING MET OUDE MELKSTAL EN VOORMALIG TANKLOKAAL
Bouwjaar: Circa 1983
Oppervlakte: Circa 600 m² (20 meter x 30 lang)
Goothoogte: 2,80 meter
Nokhoogte: 5,50 meter
Bouwaard: Traditionele bouwaard met betonvloer, gemetselde gevels, houten kopschotten, zadeldak met houten spanten, gordingen en dak beplating (ABC-golfbeplating)
Voorzieningen: Volledig onderkelderd (900 m³), roostervloeren van beton met 74 ligboxen, vijftal mixpunten en zijgevelbeluchting
Tanklokaal: Het voormalige tanklokaal heeft een oppervlakte van circa 40 m² (4 meter x 10 meter)
Melkstal: De melkstal heeft een oppervlakte van circa 66 m² (6 breed x 11 lang)

KAPSCHUUR/WAGENBERGING
Bouwjaar: Circa 1975
Oppervlakte: Circa 300 m² (15 breed x 20 lang)
Bouwaard: Houten bouwaard met open front, lessenaarsdak met houten spanten en gordingen en vernieuwde asbestvrije dak beplating

SLEUFSILO'S
Tweetal oude sleufsilo’s van 5 meter bij 10 meter (50 m² per stuk)

ERFVERHARDING
Circa 750 m² verharding

Geïnteresseerd in een bezichtiging of heeft u vragen? Neem gerust contact op met ons kantoor of onze collegiale verkoopmakelaar Westfries Goed.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 1.250.000
Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Hoofdfunctie
Overig
Soort bouw
Bestaande bouw
Opstallen
3 opstallen (bouwjaar tussen 1940 en 1983)

Oppervlakten

Totale oppervlakte
4 ha 54 a 40 ca
Veldkavels
3 ha 89 a 40 ca
Huiskavels
0 ha 65 a 0 ca
Grondsoort
Veen

Woonruimte

Bedrijfswoningen
1
Hoofdwoning
Inhoud
4.955 m³
Bouwjaar
1916

Kadastrale gegevens

WARDER D 220
Kadastrale kaart
Eigendomssituatie
4 ha 54 a 40 ca (geheel perceel)

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

IJsselmeerdijk 8

€ 1.250.000