• Verkocht onder voorbehoud

Molenbrugweg 1 6005 NK Weert

€ 590.000

Omschrijving

Deze royale woonboerderij is gelegen aan een toegangsweg naar Swartbroek, gemeente Weert. De woonboerderij is ingericht met twee volwaardige woongedeeltes en biedt o.a. mogelijkheden voor mantelzorg. Door de aanwezige hippische faciliteiten is het object tevens zeer geschikt voor de paardenliefhebber.
Het woongedeelte aan de linkerzijde van de woonboerderij beschikt o.a. over een leefkeuken, woonkamer, slaapkamer en bijkeuken op de begane grond. Op de eerste verdieping zijn twee slaapkamers en een zolder gesitueerd. Het andere, reeds gemoderniseerde, woongedeelte is volledig gelijkvloers en beschikt o.a. over een semi open keuken, royale woonkamer, badkamer en maar liefst 3 slaapkamers. Het achterhuis is in gebruik als garage/berging en paardenstal.
De 12 paardenboxen in een vrijstaande paardenstal, de buitenbak en het rondom gelegen weiland bieden volop mogelijkheden voor de paardenliefhebber. Het object beschikt over een agrarische bestemming en is gesitueerd nabij het centrum van Weert en uitvalswegen, zoals de N270 en A2.

Woonhuis:
Begane grond:
De hal is voorzien van een tegelvloer, spachtelputz wanden en een schroten plafond voorzien van inbouwverlichting. Tevens is hier een vaste trapopgang gesitueerd. Vanuit de hal is de woonkamer toegankelijk, welke is afgewerkt met een tegelvloer, spachtelputz wanden en een panelen plafond. De raampartijen zorgen voor veel lichtinval. De meterkast is in de L-vormige woonkamer gesitueerd. De leef keuken is afgewerkt met een plavuizen vloer, deels betegelde wanden en een houten schroten plafond. De eenvoudige keukeninrichting is in een wandopstelling geplaatst en uitgerust met een 4-pits gaskookplaat met afzuigkap, oven en een gootsteen. Een deel van de keukenapparatuur functioneert niet meer naar behoren. Aangrenzend aan de keuken is een ruime slaapkamer gesitueerd. Deze kamer is afgewerkt met een laminaatvloer, deels metselwerk en deels stucwerk wanden en een stucwerk plafond voorzien van inbouwverlichting. Een viertal inbouwkasten zorgen voor voldoende opbergruimte over de gehele breedte van de kamer. Een tussenportaal biedt toegang tot de kelder en het achterportaal met de toilet- en de doucheruimte. Tevens is er een afgesloten, vaste trap naar de zolder aanwezig in dit portaal. Dit tussenportaal beschikt over een plavuizen vloer, metselwerk wanden en een schroten plafond. De inbouwkast biedt extra opbergruimte. Via een vaste trap is er toegang tot de kelder met voldoende provisieruimte. Deze kelder (stahoogte) beschikt over een betonnen vloer, bezette wanden en een koekoek voor natuurlijke ventilatie. Het achterportaal is voorzien van een plavuizen vloer, deels betegelde wanden en een schroten plafond. De witgoedaansluitingen zijn in deze ruimte gesitueerd. Vanuit dit portaal is er toegang tot de achtertuin evenals toegang tot het achterhuis. De geheel betegelde toiletruimte is voorzien van een toilet, fonteintje en natuurlijke ventilatie. De doucheruimte is eveneens geheel betegeld en uitgerust met een douche en wastafel. Deze ruimte beschikt ook over natuurlijke ventilatie.
Eerste verdieping:
Op de eerste verdieping is de overloop gesitueerd welke toegang biedt tot een tweetal slaapkamers en een zolder. De overloop is voorzien van vloerbedekking en betimmerde wanden. Een dakvenster zorgt voor daglicht. De eerste slaapkamer is afgewerkt met vloerbedekking, stucwerk wanden en een kunststof schroten plafond. Een dakvenster en een tweetal raampartijen in de zijgevel van de woning zorgen voor veel lichtinval. De tweede slaapkamer beschikt eveneens over vloerbedekking, stucwerk wanden en een kunststof schroten plafond. Ook hier zorgt het grote dakvenster voor een prettige lichtinval. Vanaf de overloop is de zolder bereikbaar. Deze is afgewerkt met een houten vloer en een geïsoleerd dak. Op deze zolder is het rookkanaal (voorzien van een vernieuwde dubbelwandige pijp) en de cv-ketel (circa 2010) aanwezig. Ook is er een luik met toegang tot de tweede trapopgang geplaatst, welke toegang biedt tot het tussenportaal op de begane grond.

Achterhuis:
Het voorhuis staat middels het achterportaal in directe verbinding met het achterhuis. In het gemoderniseerde achterhuis zijn alle voorzieningen gelijkvloers gesitueerd. Het achterhuis beschikt onder andere over een eigen entree in het achterportaal, een ruime woonkamer, semi-open keuken, bijkeuken, badkamer en een drietal slaapkamers. Dit achterhuis zou geschikt kunnen zijn ten behoeve van mantelzorg. Het portaal is voorzien van een laminaatvloer in combinatie met stucwerk wanden en een stucwerk plafond. Dit portaal biedt toegang tot een tweetal slaapkamers en de woonkamer. Beide slaapkamers beschikken over een laminaatvloer, stucwerk wanden en een stucwerk plafond. Ook zijn beide kamers voorzien van inbouwverlichting, welke gedeeltelijk dimbaar is. De woonkamer is afgewerkt met een tegelvloer voorzien van vloerverwarming en stucwerk wanden en -plafond. Het plafond beschikt over inbouwverlichting. Een gashaard zorgt voor extra sfeer. Het behoort tot de mogelijkheden om een vaste trapopgang naar boven te realiseren en om de raampartijen te voorzien van inbouwrolluiken. De motoren zijn hiervoor reeds aanwezig. Vanuit de woonkamer is de semi-open keuken bereikbaar, welke beschikt over een tegelvloer voorzien van vloerverwarming, stucwerk wanden en een stucwerk plafond voorzien van inbouwverlichting. De schuifpui zorgt voor een prettige verbinding met de tuin. De keuken beschikt over een kookeiland uitgerust met een granieten werkblad en een 5-pits gaskookplaat. Tevens is hier een bargedeelte aanwezig. Daarnaast beschikt de keuken over een wandopstelling met een spoelbak, combi-oven, koffiezetapparaat en een vaatwasser. De inbouwapparatuur is van het merk Siemens. In de keuken is tevens een inbouwkast gesitueerd, deze is mogelijk te gebruiken als koelcel. De derde slaapkamer is bereikbaar vanuit de woonkamer. Deze kamer beschikt over een tegelvloer voorzien van vloerverwarming, stucwerk wanden en een stucwerk plafond. Ook hier is inbouwverlichting aanwezig. Deze slaapkamer biedt directe toegang tot de aangrenzende badkamer. De naastgelegen, geheel betegelde, badkamer is uitgerust met een ligbad, inloop regendouche, dubbele wastafel met meubel, zwevend toilet en een designradiator. Het achterportaal geeft toegang tot het toilet, de bijkeuken en de achtertuin. Dit portaal is afgewerkt met een tegelvloer voorzien van vloerverwarming en stucwerk wanden en plafond. De toiletruimte is volledig betegeld en beschikt over een zwevend toilet en fonteintje. Tevens is er automatische verlichting in het stucwerk plafond aanwezig. In de ruime bijkeuken zijn de witgoedaansluitingen gerealiseerd. Ook zijn hier de cv-ketel (Vaillant, waarvan het expansievat onlangs is vervangen) en de unit ten behoeve van de vloerverwarming geplaatst.

Inpandig stalgedeelte:
Het 2-delige stalgedeelte beschikt over een garage/berging aan de ene kant en paardenstallen aan de andere kant. Aangrenzend aan dit stalgedeelte is een ruime poort geplaatst welke vanaf de weg direct toegang biedt tot het perceel.
De garage/berging is voorzien van een betonvloer en metselwerk wanden. Een elektrische roldeur geeft toegang tot het erf. Vanuit deze ruimte is de zolder boven het andere stalgedeelte bereikbaar. Deze zolder beschikt over een betonnen verdiepingsvloer. Het tweede deel is toegankelijk middels een elektrische roldeur. Deze ruimte is voorzien van een betonvloer, metselwerk wanden in combinatie met bezette wanden. Er zijn een tweetal paardenboxen gesitueerd welke zijn afgewerkt met deels gegalvaniseerde en deels houten voorwanden. De boxen beschikken verder over een betonvloer, welke gedeeltelijk is voorzien van roosters.

Paardenstal:
De stal is opgedeeld in een berging/kantine, toilet, 2 stalgedeeltes, een opslaggedeelte, wasplaats en zadelkamer. Deze stal is opgetrokken uit metselwerk wanden met stalen spanten en voorzien van een klinkervloer en een houten balken plafond. Aan de rechterzijde is een afhang gesitueerd, welke gedeeltelijk verhard is. De berging/kantine is voorzien van een tegelvloer, metselwerk wanden en een houten plafond. Er is een eenvoudige keukeninrichting aanwezig. Ook zijn er witgoedaansluitingen gerealiseerd. De grotendeels betegelde toiletruimte beschikt over een zwevend toilet. Het eerste stalgedeelte is voorzien van een betonvloer en beschikt over 7 paardenboxen met gegalvaniseerde hardhouten voorwanden (Corton) voorzien van schuifdeuren. De achter- en tussenwanden zijn opgetrokken uit metselwerk. Aan de buitenzijde zijn luiken gesitueerd. Het dak is voorzien van asbestvrije golfplaten. Het opslaggedeelte biedt voldoende ruimte voor de opslag van hooi of het realiseren van extra boxen. In de achtergevel is een schuifdeur geplaatst waardoor het erf bereikbaar is. Een vaste trap biedt toegang tot de hooizolder. Hier is ook een hooiluik aanwezig.
Ook is er een wasplaats aanwezig in dit stalgedeelte. Deze is afgewerkt middels een betonvloer en metselwerk wanden. De wasplaats beschikt zowel over koud, als warm water. De zadelkamer is naast de wasplaats gesitueerd en biedt ruimte voor het opslaan van zadels, tuig en overige toebehoren. Aangrenzend is er nog een tweede stalgedeelte aanwezig. Dit deel is voorzien van een geïsoleerd dak gedekt met dakpannen en biedt ruimte aan een tweetal paardenboxen en een merrie-/veulenbox, welke momenteel in gebruik is voor opslag. De twee paardenboxen hebben deels gegalvaniseerde, deels houten voorwanden met schuifdeuren en metselwerk metselwerk tussenwanden. De merrie-/veulenbox beschikt enkel over metselwerk wanden. Daarnaast is er ook nog een opslaggedeelte gesitueerd welke beschikt over een zandbodem, metselwerk gevels en een gedeeltelijk open front. Tevens is er een aansluiting voor krachtstroom aanwezig. In de achterste berging is een beregeningsput van ca. 35 meter diep gesitueerd.

Bijzonderheden:
• Milieuvergunning aanwezig voor het opfokken en africhten van paarden
• Enkelbestemming agrarisch

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 590.000
Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Hoofdfunctie
Overig
Soort bouw
Bestaande bouw
Opstallen
2 opstallen

Woonruimte

Bedrijfswoningen
1
Hoofdwoning
Inhoud
1.900 m³
Bouwjaar
1891

Kadastrale gegevens

WEERT AA 705
Kadastrale kaart
Eigendomssituatie
1 ha 98 a 50 ca (geheel perceel)
WEERT AA 704
Eigendomssituatie
0 ha 4 a 50 ca (geheel perceel)

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Molenbrugweg 1

€ 590.000