Kerkbuurt 66 a 1608 EN Wijdenes

Prijs op aanvraag

Omschrijving

Klaver Agrarisch Vastgoed biedt een keurig bloembollenbedrijf aan met ruim bedrijfserf, loodsen met kantoren, kantine en cellen. De cellen hebben een moderne droog- en koelcapaciteit voor ruim 4.000 kuubskisten en bewaarmogelijkheden van -3 graden tot + 35 graden.

Tevens hoort er aansluitend aan het bedrijfserf een kavel cultuurgrond bij van circa 2,5 hectare zavel-/kleigrond. Het complex met bijhorende grond is circa 44.990m² groot. Het bouwvlak is totaal circa 11.900m².

Het bedrijf is gelegen achter de lintbebouwing in het dorp Wijdenes. Goed ontsloten naar de openbare weg en voldoende parkeergelegenheid en laad- en losgelegenheid op het erf.

Op de locatie zijn alle voorzieningen aanwezig voor bloembollenopslag en verwerking, met moderne koel-/verwarmingsinstallaties en veel lichtinval in de werkruimtes.

De bedrijfswoning wordt in eerste instantie niet aangeboden. Voornemen van de eigenaar is om de woning middels een wijzigingsprocedure om te zetten naar een plattelandswoning.

Download de brochure voor meer informatie over dit bedrijf.

LOODS (linksvoor) MET KANTOOR, KANTINE, SANITAIR EN 5 CELLEN
Bouwjaar: 1985, 2013 en 2016 cellen gebouwd, 2018 dak vernieuwd.

Afmetingen (bvo): 50 x 25m = 1.250m². Goothoogte 6m, nokhoogte 9,2m.

Bouwaard: industriële bouw, geheel onderheid, betonvloer, verdiepingsvloer van beton en hout, gegalvaniseerde spanten met houten gordingen, gevels voorzien van betonnen borstwering en voorzijde gevelelementen met damwandprofielplaten, zadeldak met metalen profielplaten en ventilatie.

Indeling: loopdeur naar hal met gasmeter en elektravoorzieningen, laadkuil voorzien van segmentdeuren met toegang tot dockshelter, sanitair gedeelte met wasbak, trapopgang naar gang met bergkast, toilet met fonteintje, trappetje naar kantine met keukenblok en 2 kantoorruimtes. Nabij laadkuil open ruimte met kantoorruimte, trap naar zolder t.b.v. onderhoud installaties en schuifdeur met loopdeur aan de buitenzijde. Ruime cel met schuifdeuren (nr. 12). Gang met toegang tot cellen met dubbele schuifdeuren (nr.’s 17 t/m 20) en doorgang naar corridor middels schuifdeur.

Klimaatbeheersing cellen: koelen, verwarmen, luchtverversing en droogwand aanwezig.
Opslagruimte: totaal 1.430 kisten.

Voorzieningen:
- CV-ketel voor kantine/kantoor.
- ozoninstallatie ten behoeve van cellen in deze loods.

LOODS (rechtsvoor) MET 11 CELLEN EN MACHINEKAMER
Bouwjaar: 1985, 2018 dak vernieuwd.

Afmetingen (bvo): 50 x 25m = 1.250m². Goothoogte 6m, nokhoogte 9,2m.

Bouwaard: industriële bouw, geheel onderheid, betonvloer, gegalvaniseerde spanten met houten gordingen, gevels voorzien van betonnen borstwering en voorzijde gevelelementen met damwandprofielplaten, topgevels voorzien van ventilatie, zadeldak met metalen profielplaten en ventilatie.

Indeling: gang met aan weerszijden cellen en voor- en achterzijde schuifdeuren. Gemetselde machinekamer en trapopgang naar bergruimte (voormalig ketelhuis). De installaties in de machinekamer zijn in 2013 vernieuwd. En voorzien van energiezuinige ammoniak koelinstallatie met 2 koelcompressoren en bijhorende voorzieningen.

Klimaatbeheersing cellen: koelen, verwarmen, luchtverversing en droogwand aanwezig.
Opslagruimte: totaal 1.540 kisten.

CORRIDOR/TUSSENHAL
Bouwjaar: 1999.

Afmetingen (bvo): 50 x 15m = 750m². Goothoogte 5,5m, nokhoogte 7m.

Bouwaard: systeembouw, vloer voorzien van asfalt met afvoerputten welke zijn aangesloten op het vuilwatervat, gegalvaniseerd spantwerk (op poeren) met tralieliggers, gevels voorzien van betonnen borstwering met damwandprofielplaten, folie overkapt met beluchting (half open ramen, elektrisch bediend).

Indeling: 3 kappen, open ruimte met dubbele schuifdeuren met loopdeur aan buitenzijde.

LOODS (linksachter) VERWARMINGS-/DROOGCEL EN KETELHUIS
Bouwjaar: 1994, 2016 vaste droogwanden en ketelhuis vernieuwd.

Afmetingen (bvo): 50 x 25m = 1.250m². Goothoogte 6m, nokhoogte 9,2m.

Bouwaard: systeembouw, geheel onderheid, betonvloer, stalen spanten met houten gordingen, gevels voorzien van betonnen borstwering met damwandprofielplaten, zijgevel tevens voorzien van geluidswerende kasten en ventilatie, zadeldak bedekt met cementplaten.

Indeling:
Geheel te gebruiken als verwarmingscel. Voorzijde voorzien van een enkele schuifdeur en een dubbele (geïsoleerde) schuifdeur, achterzijde voorzien van automatische segmentdeur. Ketelhuis met Novum ketel (H2R 2000, bouwjaar 2016, vermogen 1.700kW) en bijhorende voorzieningen.

Klimaatbeheersing: verwarmen, luchtverversing en droogwand aanwezig.
Opslagruimte: totaal 1.500 kisten.

LOODS (middenachter) MET 2 CELLEN
Bouwjaar: 1994, 2016 cellen gebouwd.

Afmetingen (bvo): 50 x 25m = 1.250m². Goothoogte 6m, nokhoogte 9,2m.

Bouwaard: systeembouw, geheel onderheid, betonvloer, stalen spanten met houten gordingen, gevels voorzien van betonnen borstwering met damwandprofielplaten, zadeldak bedekt met cementplaten en ventilatie.

Indeling: 2 cellen met tussenwand voorzien van celdeur. Voor- en achterzijde loods voorzien van celdeur. Trap buitenzijde naar zolder t.b.v. onderhoud installaties.

Klimaatbeheersing: koelen, verwarmen, luchtverversing en droogwand aanwezig.
Opslagruimte: totaal 1.820 kisten.

LOODS (rechtsachter) MET VERWERKINGSRUIMTE EN ONTSMETTINGSRUIMTE
Bouwjaar: 1994, 2004 gevel- en dakbeplating vernieuwd.

Afmetingen (bvo): 63,4 x 25m = 1.585m². Goothoogte 6m, nokhoogte 9,2m.

Bouwaard: systeembouw, geheel onderheid, betonvloer, stalen spanten met houten gordingen, gevels voorzien van betonnen borstwering met sandwichpanelen, binnengevel voorzien van metselwerk, zadeldak voorzien van sandwichpanelen en lichtkoepels (met ventilatieramen, elektrisch bediend).

Indeling: verwerkingsruimte met tussenwand voorzien van automatische dubbele schuifdeur. Voorste deel in gebruik voor het ontsmettingswerkzaamheden met brede schuifdeur naar corridor en dockshelter. Achterste deel in gebruik voor verwerking met afzuiginstallaties aan buitenzijde. Tevens gedeelte met entresol ingericht als werkplaats. De loods is voorzien van automatische overheaddeuren aan voor-, achter- en zijgevel en diverse loopdeuren.

Voorzieningen: ventilatoren.

ERFVERHARDING EN OVERIGE
Middels een brede inrit met automatisch hekwerk (gsm-kaart) ontsloten naar de openbare weg. Aan de voorzijde staat een oude monumentale beuk.

Het erf is voorzien van asfalt en stelconplaten met een totale oppervlakte van ruim 6.000m².

Achter de loodsen is een plein (voorzien van asfalt) van circa 2.000m² voor fustopslag. Het vuilwatervat heeft een inhoud van 247m³ en voorzien van rvs-golfplaten en kunststof afdekzeil.

CULTUURGROND
Oppervlakte: circa 2ha. 50a. 00ca.

Grondsoort:
- kalkrijke poldervaaggronden; lichte en zware zavel en klei;
- klein gedeelte kalkrijke leek-/woudeerdgronden; klei;
- klein gedeelte tuineerdgronden; zware zavel en klei.
(bron: bodemkaart Nederland).

Afslibbaarheid: niet bekend.
Organische stof: niet bekend.

Kwaliteit: goed. Gedeeltelijk nieuw ingezaaid.

Teeltplan: 2018 t/m 2021 grasland, datum van raadpleging 27 september 2021 (bron: website Boer&Bunder).

Ontsluiting: middels erf naar de openbare weg. Tevens enkele betonplaten aanwezig.

Ontwatering: gedraineerd, afstand onbekend.

Bijzonderheden:
- perceel maakt feitelijk onderdeel uit van een groter perceel cultuurgrond en wordt (mondeling) verhuurd aan derden.
- kadastrale erfgrens (achterzijde) is niet zichtbaar in het perceel cultuurgrond.

Lasten: reguliere lasten.

OVERIGE INFORMATIE
Bestemmingsplan:
- agrarisch, waarde-archeologie 3, gebiedsaanduiding weidevogelleefgebied. Bestemmingsplan Drechterland Zuid, vastgesteld d.d. 24 juni 2013.
- agrarisch, bouwvlak, waarde-archeologie 2, waarde-archeologie 3. Wijzigingsplan Kerkbuurt 66a Wijdenes, vastgesteld d.d. 8 mei 2017.
- (verlenging) bouwvlak, agrarisch met gebiedsaanduiding overige-zone-weidevogelleefgebied. Wijzigingsplan Kerkbuurt 66a te Wijdenes, vastgesteld d.d. 10 juni 2020.
- gebiedsaanduiding overige zone-weidevogelleefgebied vervallen (m.b.t. eerdere vermeldingen). Tweede herziening Drechterland Zuid, vastgesteld d.d. 27 september 2021.
Allen vastgesteld door de raad van de gemeente Drechterland. Datum van raadpleging 28 oktober 2021 (bron: site Ruimtelijke Plannen).

Milieuwetgeving: Activiteitenbesluit type B. (bron: ODNHN)

Erfdienstbaarheden:
- feitelijk wordt gebruik gemaakt van overpad ten laste van het te verkopen perceel Venhuizen, sectie L, nummer 1133 en ten gunste van perceel Venhuizen, sectie L, nummer 1093;
- tevens diverse erfdienstbaarheden gevestigd ten laste van het oorspronkelijke perceel Venhuizen L nummer 745 (waar perceel 1195 van afkomstig is). Volgens verklaring van verkoper hebben deze geen betrekking op perceel 1195, doch deze zullen wel in de akte van levering worden aangehaald.

Zakelijke rechten: niet bekend. Klic kaart opvraagbaar.

Technische aansluitingen:
- ammoniak- en ozoninstallaties, klimaatbesturing, gas (G100 aansluiting), water, elektra (630 kVA, 1.000 Ampère aansluiting en trafohuis aanwezig), grotendeels led-verlichting, brandbeveiliging en riolering.

Bijzonderheden:
- aanwezige zonnepanelen worden op verzoek van verzekeraar verwijderd. Dakconstructie is onvoldoende berekend op de aanwezige panelen. Frame blijft op de daken aanwezig.
- perceel Venhuizen, sectie V, nummer 1133 dient kadastraal ingemeten te worden. Kosten hiervan komen voor rekening koper.

Betalingsrechten: niet van toepassing.

Vraagprijs: op aanvraag beschikbaar. (exclusief btw)

Aanvaarding: in overleg.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
Prijs op aanvraag
Aangeboden sinds
4 weken
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Hoofdfunctie
Tuinbouwbedrijf (glastuinbouwbedrijf)
Opstanden
1.250 m² (bouwjaar 1985)
1.250 m² (bouwjaar 1985)
1.250 m² (bouwjaar 1994)
1.250 m² (bouwjaar 1994)
1.585 m² (bouwjaar 1994)
Glasopstanden
750 m² (bouwjaar 1999)

Oppervlakten

Erfverharding
6.000 m²
Type teelt
Bloembollen
Drainage
Ja
Grondsoort
Klei en zavel

Kadastrale gegevens

VENHUIZEN L 1133
Kadastrale kaart
Eigendomssituatie
2 ha 19 a 10 ca (deelperceel)
VENHUIZEN L 1195
Eigendomssituatie
2 ha 30 a 80 ca (geheel perceel)

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Kerkbuurt 66 a

Prijs op aanvraag