• Verkocht onder voorbehoud

Hoeksedijk 3945 LG Cothen

€ 195.000 k.k.

Omschrijving

Namens onze opdrachtgever mogen we u een werkelijk uniek perceel landbouwgrond, met vrijstaande schuur en (hoogstam)boomgaard aanbieden.

Het driehoekige perceel landbouwgrond, ligt in het buitengebied van Cothen (gemeente Wijk bij Duurstede), strak tegen het Amsterdam-Rijnkanaal. In het kadaster staat het geregistreerd als "Gemeente Wijk bij Duurstede, sectie F, nummer 1" en heeft het een oppervlakte van 8.480 m2. Op dit perceel staat een agrarische schuur van ca. 50 m2. Het huisnummer is Hoeksedijk 5 met de toevoeging 0001. Een huisnummer is belangrijk om indien gewenst NUTS voorzieningen te kunnen laten aansluiten. De huidige eigenaar heeft de afgelopen jaren een unieke verzameling van fruitbomen op het perceel verzameld. Er staan momenteel meer dan 400 unieke, veelal historische fruitrassen op het object. Op zijn persoonlijke website omschrijft de eigenaar zijn "Landje Hollander" zelf als volgt:

Landje Hollander:
"Landje Hollander is het resultaat van een uit de hand gelopen hobby. Als verzamelaar van vruchten had ik steeds meer ruimte nodig. In 2017 kocht ik daarom een stuk weiland in Cothen. Daar begon ik te enten en te planten. Inmiddels staan er meer dan vierhonderd soorten fruitbomen die ik als rentmeester beheer. In de collectie bevinden zich de meest bizarre vruchtenrassen, zoals Goliath, Kerstboompeer, Kruidappel, Belle de Pontoise en de Giant Russian Crab apple. Landje Hollander functioneert als Noord-Zuidverbinding voor streekrassen uit België en de Groningse Waddenkust. Van halve Oogstappel via Brusselse Dame tot aan Winschoter Glorie. De helft van Landje Hollander is ingericht als eetbaar landschap met uitheemse en veredelde soorten. Denk aan pecannoten, roomappel (Pawpaw), Indiase pruim (Oemleria), moerbei, Chinese dadel (Ziziphus Jujuba) en grootbessige vlieren en Kornoeljes.
Doordat zo veel verschillende planten zoveel verschillende bloeitijden kennen, is Landje Hollander jaarrond een walhalla voor zoogdieren, amfibieën en insecten. Ze komen er graag stuifmeel en nectar oogsten en dragen bij aan het bestrijden van eventuele plagen en ziektes in de planten."

Het zal u duidelijk zijn. Er is iets moois ontstaan, wat voor een ieder die op zoek is naar een plek om, met het gezin op eigen grond van de natuur te genieten, buiten bezig te kunnen zijn, een eigen voedselbos te onderhouden of misschien wel een eigen boomgaard/pluktuin voor zijn restaurant te hebben, een unieke kans om die droom te verwezenlijken.

Ligging:
Het perceel is gelegen op het punt waar de Hoeksedijk (Cothen), aan de Kanaaldijk-Noord (de weg langs het Amsterdam-Rijnkanaal) grenst, op ca. 8 km van het centrum van Houten en 15 km van het centrum van Utrecht. Een prachtige plek in het buitengebied. De Hoeksedijk is een rustige weg waar geen doorgaand autoverkeer is en mensen graag lopen, maar vooral fietsen voor een mooi tochtje door het KrommeRijngebied en langs het Amsterdam Rijnkanaal.

Bestemming:
Op het bestemmingsplan Buitengebied 2015 van de gemeente Wijk bij Duurstede is het perceel opgenomen met de bestemming "Agrarisch". Deze bestemming biedt naast agrarisch gebruik ook mogelijkheden voor bijvoorbeeld:
- voorlichting en educatie, gerelateerd aan landbouw, natuur en/of landschap
- detailhandel in streekproducten
- extensief recreatief medegebruik
De schuur op het perceel valt onder de aanduiding "specifieke vorm van agrarisch - schuur". Momenteel is dat niet zichtbaar op de bestemmingsplankaart, maar de gemeente zal dit bij herziening van het bestemmingsplan herstellen.
Voor de letterlijke tekst van de voorschriften en bepalingen verwijzen wij u naar het genoemde bestemmingsplan.
Aansluitend aan het veld zijn initiatieven voor het ontwikkeling van een zonneveld. Er zijn onderling afspraken gemaakt over de landschappelijke inpassing en faciliteiten die beschikbaar worden gesteld. Meer informatie vindt u op ruimtelijke plannen.nl en kunt u ook bij ons opvragen.

Bijzonderheden:
- Goede ontsluiting aan verharde weg;
- Vrijstaande agrarische schuur van ca. 50 m2;
- Levering vrij van huur en pacht;
- Grondsoort volgens de bodemkaart ‘Kalkloze poldervaaggronden; zware klei’;
- Meer dan vierhonderd soorten fruitbomen. Lijst met rassen is aanwezig;
- Bijenkasten met bijenvolken maken onderdeel uit van de koop (indien gewenst);
- Beregeningsinstallatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met GroeneRaedt Makelaars & Rentmeesters via 0343-785075 of via

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 195.000 k.k.
Aangeboden sinds
4 weken
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Hoofdfunctie
Losse grond

Oppervlakten

Totale oppervlakte
0 ha 84 a 80 ca
Type land
Grasland
Veldkavels
0 ha 84 a 80 ca
Grondsoort
Klei

Kadastrale gegevens

WIJK BIJ DUURSTEDE F 1
Kadastrale kaart
Eigendomssituatie
0 ha 84 a 80 ca (geheel perceel)

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Hoeksedijk

€ 195.000 k.k.