Gorsselse Enkweg 6 nabij 7213 LM Gorssel

€ 380.000 k.k.

Omschrijving

NAMENS OPDRACHTGEVER TER VERKOOP AANGEBODEN PERCEEL ZACHT EN STEEN FRUIT:
Perceel zachte en steen fruit: 4.47.75 ha nabij Gorsselse Enkweg 6 te Gorssel

OMSCHRIJVING
Het betreft een perceel zacht en steen fruit met een totale oppervlakte van 4.47.75 ha dat sinds 2000 is ingericht voor de teelt van kersen, pruimen, blauwe en rode bessen, frambozen en aardbeien op stellingen. Het perceel bestaande uit een verkoop hoek met verharde parkeergelegenheid aan de Gorsselse Enkweg, een erf met opstallen en beregening- en nutriënten unit, verhardingen en ca. 4,2 ha fruitopstanden met toegangspaden, gelegen nabij het dorp Gorssel en de prachtige IJssel.

Het perceel is ingericht met:
Verkoophoek met parkeergelegenheid
Voor op het perceel bevindt zich links (zuidwestzijde) een verkoophoek bestaande uit een mobiele bouwkeet met mobiele koeling voor het fruit. Evenwijdig aan de openbare weg kan men het terrein op via een inrit en aparte uitrit (doel is eenrichtingsverkeer), met toegang tot een met gebroken puin verhard terrein die als parkeerplaats voor
15-20 auto’s. Dit terrein gaat over in de verschillende velden met fruit opstanden, met een puin verharde weg naar ‘achteren’ naar het midden erf met enige opstallen en beregening- en nutriënten unit.

Op het middenerf zijn eenvoudige opstallen opgericht bestaande uit een ijzeren frame, gedekt met plastic waarin werk- en sorteerruimtes zij ingedeeld en een kantinekeet. In een van de opstallen is een beregenings- en nutriëntenunit met AEM regel PC opgesteld. Vanaf dit centraal gelegen erf met beregeningspuls met pomp worden via diverse onder en bovengrondse leidingen de verschillende fruitopstanden van water met bemesting voorzien.

Cultuurgrond
Het perceel is totaal groot 4.47.75 ha. Hiervan is ca. 4.24.75 ha fruitopstand inclusief toegangsweg en padden om bij de teeltvelden te komen.
De grondsoort van de kavel is een vruchtbare zandgrond welke volgens de bodemkaart geclassificeerd is als hoge zwarte enkeerdgronden; leemarm en zwak lemig fijn zand (zEZ21). De kavel is niet voorzien van drainage maar wel van ondergrondse en bovengrondse beregeningsleidingen (tyleen) die aangesloten zijn op de elektrische beregeningspomp met nutriëntenunit. Er zijn diverse circuits aanwezig om de verschillende teeltvelden te bemesten en te beregenen/van water te voorzien.
Rondom de fruit opstanden is een elzenhaag aanwezig om de wind op vangen. De fruitopstanden bestaan uit kersen, pruimen, blauwe en rode bessen, frambozen en aardbeien op stellingen.

Het perceel van ca. 1,25 ha kersen is direct voor op de kavel aangelegd, waarbij de oudste stammen in 2000 geplant zijn, met delen in 2003, 2007 en daarna diverse vervangingen. De recentste aanplant is van 2018.
De kersen rassen die in het veld te vinden zijn, zijn o.a.de vroegrijpe soorten Merchant, de middelvroege soorten Vanda, Belisse en Sylvia, de middellate soorten Kordia en Lapins en de late soort Regina.
De kersenbomengaard is in 2010 voorzien van Valente overkapping bestaande uit Valente hagelnetten, regenfolie en vogelnetten, die rusten op ijzeren boog constructie met betonnen palen van 4-5 meter hoogte in de rij.

Aansluitend aan het kersenveld zijn in drie velden de aardbeien op stellingen aangelegd, in velden van 1.800 planten. Dit neemt ca, 0,8 – 0,9 ha oppervlakte in beslag. Op de ijzeren stellingen staan de potten met aardbeien planten op prettige werkhoogte, waarbij de aardbeien het water en de bemesting en evt gewasbeschermings-middelen via een fertigatiesyteem wordt toegediend. De stellingen zijn voorzien van regenkappen en rondom met insectennetten (tegen Susuki fruitvlieg). De rassen die eigenaar thans vanaf juni ‘rijp’ heeft en ten verkoop kan aanbieden zijn o.a. Soprano (FF 1604), Charlotte en Estavana (beide doordragers). Per vak van ca. 1.500 m² kan men de water en nutriënten toevoer regelen en dus ook dicht zetten ‘aan het einde van plukseizoen’.

De frambozen worden eveneens met regenkappen en netten geteeld op een perceel in het verlengde van de aardbeien. Dit betreft 3 rijen van 50 m. De rassen zijn Tulameen (zomerframboos) en Enrosdira (herfstframboos).
De rode en blauwe bessen zijn voorzien van regenkappen en netten geteeld en staan achter op het lange veld. Dit betreft o.a. 5 rijen van 55 m.
De pruimen staan geheel achter op het perceel en het veld is ongeveer 4.700 m² groot. Er is thans geen constructie met vogelnetten aanwezig. De fruitrassen voor de pruimen die op het veld staan en men kan oogsten zijn o.a. de zeer vroege Opal (2010), de middentijdse rassen Monsieur Hâtif, Blue de Belgique en Reine Claude Verte, de late rassen Jubileum en Reine Victoria en de zeer late pruimenrassen Valor en Anna Späth.

Bestemming
Volgens het vigerende bestemmingsplan “Buitengebied Lochem, geconsolideerde versie” van de gemeente Lochem (vastgesteld gemeenteraad op 14 mei 2015) is de locatie bestemd als “Agrarisch” met dubbelbestemming “Archeologie-5” en gebiedsaanduidingen ‘reconstructiewetzone-verwevingsgebied”, ‘overige zone – landschapstype essenlandschap’ en ‘overige zone – essen en enken’.

Ligging
De locatie is gelegen in het buitengebied van Gorssel, gemeente Lochem, in het reconstructiegebied van de Achterhoek. Het betreft een landelijk gebied met een overwegend agrarische functie. De dichtstbijzijnde woning van derden en een loonwerker, grens aan het perceel. De locatie is gelegen op een afstand van 950 m van het dorp Gorssel.

Aanvaarding en levering:
In overleg.

Kortom, er zijn voor deze locatie met productie en verkoop van zacht en steen fruit uitstekende mogelijkheden in de mooie woon- en leefomgeving van de Achterhoek.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 380.000 k.k.
Aangeboden sinds
6 weken
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Hoofdfunctie
Losse grond

Oppervlakten

Totale oppervlakte
4 ha 47 a 75 ca
Type land
Bouwland
Grond lengte
540 meter
Veldkavels
4 ha 47 a 75 ca
Grond breedte
83 meter
Grondsoort
Zand

Kadastrale gegevens

GORSSEL E 7485
Kadastrale kaart
Eigendomssituatie
4 ha 47 a 75 ca (geheel perceel)

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Gorsselse Enkweg 6 nabij

€ 380.000 k.k.